• 9.377.372 stemmen

Caligola: La Storia Mai Raccontata (1982)

Erotiek / Drama | 109 minuten (Nederlandse bioscoopversie) / 125 minuten (volledig ongecensureerde versie) / 103 minuten (originele Italiaanse versie uit 1982)

Genre: Erotiek / Drama

Speelduur: 109 minuten (Nederlandse bioscoopversie) / 125 minuten (volledig ongecensureerde versie) / 103 minuten (originele Italiaanse versie uit 1982)

Alternatieve titels: Caligula II: The Untold Story / Caligula: The Untold Story / Caligula 2 - Het Verboden Verhaal / Caligula 2 - The Untold Story / Caligula II: The Forbidden Story / The Emperor Caligula: The Untold Story / Emperor Caligula: The Garden of Taboo / Caligola... L'Altra Storia

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Joe D'Amato

Met onder meer: David Brandon, Laura Gemser en Luciano Bartoli

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 22 september 1983

Plot Caligola: La Storia Mai Raccontata

"The most powerful man in the Empire has gone insane!"

De gestoorde Romeinse keizer Caligula leidt een losbandig leven waar seks en moord bij de dagelijkse routine horen. Hij ontmoet een jonge donkere vrouw en de twee beginnen een onstuimige relatie. De jonge vrouw smeedt ondertussen echter plannen om de keizer te vermoorden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een onofficieel vervolg op Caligula, afkomstig van niemand minder dan Joe D'Amato! De Italiaanse viezerik probeert ook hier weer een graantje van mee te pikken. Over kwaliteit is moeilijk te spreken. De film behandelt hetzelfde repertoire als zijn beruchte voorganger: porno en geweld, maar voornamelijk porno. Een verhaal is er niet. Nou ja, ditmaal wil een vrouw (gespeeld door D'Amato's ster Laura Gemser) Caligula om zeep helpen. Wie wil dat nou niet? Om dit te doen moet ze zich mengen in de talloze seksfestijnen die zich op het keizerlijk paleis afspelen. Caligula wordt natuurlijk niet meer gespeeld door McDowell, maar door ene David Brandon. Nergens zo memorabel als zijn voorganger natuurlijk, maar wat wil je? Het einde kan ik zeker wel waarderen.

The Untold Story is in wezen een slappe herhalingsoefening, als D'Amato-film een curiositeit, maar verder niet veel bijzonders.

avatar van Theunissen

Vandaag dan de volledig ongecensureerde versie gezien. Hoewel dit vervolg absoluut niet kon tippen aan het sterke (en zeker ook bizar en extreem) eerste deel heeft dit vervolg bepaalde overeenkomsten met het eerste deel. Zoals de zeer pornografische orgie (heel veel pijpen, masturberen, neuken, beffen, klaarkomen en zelfs bestialiteit met een paard) in het middenstuk van het verhaal (zeg maar vanaf de 50e t/m 80e minuut) en extreme martelingen (o.a. afsnijden van tong en met een lans via de anus naar binnen gaan en dan doorduwen tot de lans via de borstkas er weer uitkomt).

Qua verhaal stelt het helaas teleur en is het ook nauwelijks boeiend. Ook de uitvoering (inderdaad low budget) en cast heeft weinig omhanden. Het is wel leuk dat onze Laura Gemser in deze film meespeelt en ook uit de kleren gaat. Maar ruim twee uren voor een film als deze is een enorme lange en moeizame zit en enkel de 30 minuten durende orgie en de martelingen zijn leuk.

Ik ben wel blij dat ik de ongecensureerde versie heb gezien, want de gecensureerde versie lijkt me een hele martelgang om uit te zitten.