• 9.372.320 stemmen

Caligola: La Storia Mai Raccontata (1982)

Erotiek / Drama | 109 minuten (Nederlandse bioscoopversie) / 125 minuten (volledig ongecensureerde versie) / 103 minuten (originele Italiaanse versie uit 1982)

Genre: Erotiek / Drama

Speelduur: 109 minuten (Nederlandse bioscoopversie) / 125 minuten (volledig ongecensureerde versie) / 103 minuten (originele Italiaanse versie uit 1982)

Alternatieve titels: Caligula II: The Untold Story / Caligula: The Untold Story / Caligula 2 - Het Verboden Verhaal / Caligula 2 - The Untold Story / Caligula II: The Forbidden Story / The Emperor Caligula: The Untold Story / Emperor Caligula: The Garden of Taboo / Caligola... L'Altra Storia

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Joe D'Amato

Met onder meer: David Brandon, Laura Gemser en Luciano Bartoli

Gesproken taal: Italiaans

Releasedatum: 22 september 1983

Plot Caligola: La Storia Mai Raccontata

"The most powerful man in the Empire has gone insane!"

De gestoorde Romeinse keizer Caligula leidt een losbandig leven waar seks en moord bij de dagelijkse routine horen. Hij ontmoet een jonge donkere vrouw en de twee beginnen een onstuimige relatie. De jonge vrouw smeedt ondertussen echter plannen om de keizer te vermoorden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Behoorlijk ziek soms, maar ook behoorlijk grappig en vermakelijk

kungfuzombie schreef:

Behoorlijk ziek soms, maar ook behoorlijk grappig en vermakelijk

Welke versie heb je gezien?? Als ik vragen mag?? Hoelang duurde die?

avatar van Waku

Waku

Veel minder dan deel 1.

Puur uit commerciele overweging gemaakt.

Deel 2 voegt absoluut niets toe.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Dit is dus deel 2 ??????

Heb deel 1 gezien, maar is dit de moeite waard ???

avatar van Reinbo

Indertijd in de bios gezien. Zitten wel wat aardige gruwelijkheden in en veel sex. 1,5*

Exploitation

Heb hem nog eens herzien, en ben toch van een 2,5 naar een 3 gegaan. Als film in de reeks uit de jaren 80 Caligula rage is het toch op het origineel na de beste in de serie, zeker voor fans van Exploitation, is het een absolute must om deze film in z'n complete 125 minuten versie te bewonderen, met alle gore en sex wat erin thuis hoort. 3* voor een van de absolute toppers uit het Exploitation genre!

Exploitation

Toch maar weer verlaagd naar 2,5*, is toch wel genoeg voor absolute (maar wel goeie) exploitation trash!

avatar van mikeyv1979

mikeyv1979

Die scene met dat paard!

Behoorlijk freaky!

Exploitation

Heb net het laatste deel van Joe D' Amato's Roman Trilogy gezien: Messalina: 'L Orgasmo Imperiale. Joe D' Amato maakte in 1982, 3 Romeinse films, Caligula The Untold Story, Virgin for the Roman Empire en als laatste Messalina: The Imperial Orgasm.

Deze laatste 2 kunnen helaas niet op MM toegevoegd worden, aangezien ze hier (denk ik) als Pornofilms beschouwd worden.

Vandaar dat ik m'n bericht ook even bij Caligula neerzet. Ook Messalina was het kijken waard en het betreft zeker een collectors item, aangezien deze op DVD bijna nergens verkrijgbaar is. Nu ben ik nog op zoek naar deel 2 van D' Amato's Romeinse Trilogy.

avatar van pompompom

pompompom

Apart spul! Vooral de scene met het paard (kenners weten waar ik het over heb) ging behoorlijk 'ver'.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

ik heb een engelse versie aangeschaft nadat ik een trailer in de nacht van de wansmaak had gezien.

het hoesje zag er al niet uit. het leek wel een ilegale kopie.

de film zelf had een erg slecht beeld.

en tot mijn grootste ergernis bleek de film verre van compleet te zijn.

wat overbleef was niet veel aan daar kijk ik liever de echte caligula.

kirk douglas schreef:

het hoesje zag er al niet uit. het leek wel een ilegale kopie.

de film zelf had een erg slecht beeld.

en tot mijn grootste ergernis bleek de film verre van compleet te zijn.

wat overbleef was niet veel aan daar kijk ik liever de echte caligula.

De duitse dvd van X-rated kopen

2 versies 103 min en 125 min (dus compleet) en opgepoetst beeld

avatar van kirk douglas

kirk douglas

ik zal er eens naar gaan zoeken.

kirk douglas schreef:

ik zal er eens naar gaan zoeken.

Zeker doen

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Een onofficieel vervolg op Caligula, afkomstig van niemand minder dan Joe D'Amato! De Italiaanse viezerik probeert ook hier weer een graantje van mee te pikken. Over kwaliteit is moeilijk te spreken. De film behandelt hetzelfde repertoire als zijn beruchte voorganger: porno en geweld, maar voornamelijk porno. Een verhaal is er niet. Nou ja, ditmaal wil een vrouw (gespeeld door D'Amato's ster Laura Gemser) Caligula om zeep helpen. Wie wil dat nou niet? Om dit te doen moet ze zich mengen in de talloze seksfestijnen die zich op het keizerlijk paleis afspelen. Caligula wordt natuurlijk niet meer gespeeld door McDowell, maar door ene David Brandon. Nergens zo memorabel als zijn voorganger natuurlijk, maar wat wil je? Het einde kan ik zeker wel waarderen.

The Untold Story is in wezen een slappe herhalingsoefening, als D'Amato-film een curiositeit, maar verder niet veel bijzonders.

avatar van gorelover

gorelover

explotation,

weet je waar de duitse versie te koop is.

kan hem nergens vinden.

niet meer op het internet, bij boudisque.

mocht je een exemplaar overhebben, neem hem graag over van je

avatar van jippie2010

jippie2010

Zelden zo'n slecht vervolg gezien.

Zeker als je net zijn voorganger uit 1979 is dit een fikse tegenvaller.

Slecht acteerwerk, lowbudget, shockeren zonder doel. 1,0

avatar van Theunissen

Vandaag dan de volledig ongecensureerde versie gezien. Hoewel dit vervolg absoluut niet kon tippen aan het sterke (en zeker ook bizar en extreem) eerste deel heeft dit vervolg bepaalde overeenkomsten met het eerste deel. Zoals de zeer pornografische orgie (heel veel pijpen, masturberen, neuken, beffen, klaarkomen en zelfs bestialiteit met een paard) in het middenstuk van het verhaal (zeg maar vanaf de 50e t/m 80e minuut) en extreme martelingen (o.a. afsnijden van tong en met een lans via de anus naar binnen gaan en dan doorduwen tot de lans via de borstkas er weer uitkomt).

Qua verhaal stelt het helaas teleur en is het ook nauwelijks boeiend. Ook de uitvoering (inderdaad low budget) en cast heeft weinig omhanden. Het is wel leuk dat onze Laura Gemser in deze film meespeelt en ook uit de kleren gaat. Maar ruim twee uren voor een film als deze is een enorme lange en moeizame zit en enkel de 30 minuten durende orgie en de martelingen zijn leuk.

Ik ben wel blij dat ik de ongecensureerde versie heb gezien, want de gecensureerde versie lijkt me een hele martelgang om uit te zitten.

avatar van mikey

mikey

Exploitation schreef:

Omg die dvd heb ik. Messalina. 100% purno, keizer heeft een vrouw die met iedereen sex moet hebben en dat gaat van kwaad tot erger: scene 1 met haar man. Scene 2 met de zaalwachters. Scene 3 met een legioen. Scene 4 met gladiatoren.. Haar man tot wanhoop drijvend. Wel lachen om zeer amateuristich acteerwerk en dito camerawerk. Ik zweer het, alleen gekocht omdat good ol' joe hem heeft geschoten.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Heel slecht. Caligula is hierbij vergeleken een meesterwerk. Slechte acteurs onzin verhaal vreselijke cinematografie

Ronduit belachelijk dus

avatar van Basto

Basto

• 11932 berichten

Waku schreef:

Veel minder dan deel 1.

Puur uit commerciele overweging gemaakt.

Deel 2 voegt absoluut niets toe.

Deel 1 was natuurlijk vooral gemaakt uit educatief oogpunt….

Deze is net uitgebracht op blu ray.