Genre: Biografie / Sport
Met onder meer: Russell Crowe, Renée Zellweger en Paul Giamatti
Releasedatum: 15 september 2005
Bekijk via Videoland
Plot Cinderella Man
"One man's extraordinary fight to save the family he loved."
Het verhaal van bokser en volksheld Jim Braddock, die na een reeks verliespartijen gedwongen werd te stoppen. Als de Grote Depressie aanbreekt accepteert Joe diverse beroerde baantjes om zijn vrouw Mae en hun kinderen te onderhouden, maar hij blijft dromen van de boksring. Per toeval krijgt hij een nieuwe kans om zich te bewijzen als bokser.
Jim Braddock
Jay Braddock
Rosemarie Braddock
Howard Braddock
deStef
Weer geizen, blijft echt een prachtige film. Een stuk interessanter ook dan het, naar mijn gevoel, overgewaardeerde Beautiful mind.
verhoogd naar 4,5*
SzJoowNiejCah
Maar boxfilms zijn bijna altijd wel goed te pruimen ook al ziet Russell Crowe er totaal niet als een heavy weight uit.
Zag de èchte James J. Braddock er uit als een heavy weight?! http://www.jamesjbraddock.com/ Hebben ze gerust wel over nagedacht bij de casting hoor, lieve Reinbo
faun
Mooi sfeertje en echt zo'n typische amerikaanse film over dat iemand de top bereikt. Wat dat betreft heb ik hem ook gewaardeerd als 3,5 ster omdat het toch een 13 in dozijn film is.
Dado
gewoonweg een geweldige film!
bij het eindgevecht op het puntje van mijn stoel gezeten, zo spannend was het.. nog nooit gedaan bij een film!
4,5
jordybeukeboom
De cliché's zijn inderdaad niet van lucht, maar ondanks de voorspelbaarheid is Cinderella Man een ongemeen boeiende en bij vlagen erg aangrijpende film. Russell Crowe acteert alweer alsof z'n leven er vanaf hangt en Paul Giamatti is mogelijk nog beter als zijn bokspromotor die absoluut de schijn hoog wil houden. Alleen Renee Zellweger verdwijnt af en toe te ver naar de achtergrond; haar brave huisvrouwenrolletje is wat mij betreft iets te mager uitgewerkt.
Wel kostte me het in het begin flink wat moeite om in de film te komen, vooral omdat de eerste scènes eigenlijk niet veel soeps zijn. Vooral een onderonsje tussen Crowe en Zellweger aan het begin van de film is zo tenenkrommend slecht dat ik eigenlijk de neiging kreeg om op te stappen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan, want dat rotmoment stond in schrik contrast met de rest van de film, die ook buiten de strak gefilmde boksscènes altijd boeiend blijf. Absolute uitschieter is een scène waarin een volledig vernederde Jim met de pet rondgaat in zijn voormalige boksclub; het dieptepunt in zijn leven, maar een van de meest aangrijpende filmmomenten van dit jaar.
4 sterren.
Ik dacht hier even een mooi berichtje te kunnen plaatsen, maar jij zegt zo'n beetje alles wat ik van plan was te zeggen. Erg mooie film. Typisch Hollywood misschien, maar als het zo mooi is, wie klaagt er dan om? Daarbij wil ik nu meer van Giamatti zien. Prachtrol. Ik ga Sideways maar eens huren.
4 sterren dus.
Ik ben het met jullie eens. Giamatti is erg sterk en grappig, en Crowe is toch wel wat meer dan een goed Hollywood-acteur, dat bewees hij ook al met Gladiator. Craig Bierko is daarbij uitstekend gecast als Max Baer, en hij acteert ook prima. Zellweger past de rol van verlegen, wat angstig, lief vrouwtje perfect, zo is ze in het echt volgens mij ook.
Sideways zou ik overigens zeker huren, daarin zit Giamatti trouwens met baard, niet schrikken
JorritS
Mooi verhaal. Ook leefde ik me heel erg in de boksscenes in, terwijl ik niet eens zo'n boksfan ben.. 3,5*
The One Ring
Sideways had ik (even in het topic van de film gekeken) op 27 november 2005 al gezien. Ik ben niet geschrokken van Giamatti's baard
Captain Pervert
Prachtige, historisch accurate film, op de te agressieve portrettering van Baer na dan. De lengte is precies goed, het sleept je helemaal mee in de tijd. Goede sets, auto's, gebouwen kapsels, alles. James Braddock, Joe Gould en Max Baer lijken ook nog enigszins op hun karakter. Gave boxscènes ook.
Meeslepende topfilm. 4 sterren
Sam_Bracke
Gister weer gekeken, echt een geweldige film!!
Het verhaal is echt goed, mooie boks scenes, gewoon een top film!!
sju
Ontroerende film met een mooie visualisatie van de jaren '30. Crowe en vooral Giamatti spelen schitterend, maar Zellweger (nooit een fan van geweest) vind ik hier fout gecast. Met dat bolle hamsterbekkie lijkt ze niet echt op een getormenteerde vrouw uit de crisisjaren en ze doet iets te hysterisch....
Hoewel je de ontknoping al van tevoren kunt voorspellen, is het eindgevecht spannend en meeslepend.
Het beste tot nu toe van Ron Howard, wat mij betreft. 4*
Fran
- 1953 berichten
Het beste tot nu toe van Ron Howard, wat mij betreft. 4*
Echt waar ?!? Nou, ik zat tot op het einde op het puntje van mijn stoel. Ik was echt bang dat hij het zou verliezen. Maar goed, dat zal wel komen omdat ik het verhaal van de echte boxer niet kende. Als je dat wel weet is het natuurlijk een ander verhaal.
sju
Ik kende het verhaal van de bokser ook niet, maar baseerde mijn hypothese meer op de tekst uit de openingscredits en de eind-goed-al-goed-films die Howard (Apollo 13, A Beuatiful Mind, evt. later nog Da Vinci Code) eerder maakte...
macrobody
Deze film was beter dan ik had verwacht! Blijkbaar was het geheel ook nog eens gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat ik niet kende. Mooi opgebouwd tot de climax. Ik vermoed dat een (zo niet alle) films van Rocky gebaseerd zijn op dit verhaal.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Alleraardigste film. Wel voorspelbaar en eigenlijk niks bijzonders, maar de mooie sfeerbeelden maken veel goed. De rol van Paul Giamatti vond ik ook weer geweldig, bij vlagen hilarisch.
Helaas niet zo goed als ik had gehoopt, want achteraf zit je naar een kwalitatief goede Rocky te kijken.
3,5 *
Guyke
Goede boks-film zonder meer.
Je moet van het genre houden. Ik ben al helemaal niet weg van rocky, the champ en zelfs raging bull kon mij nauwelijks begeesteren.
Ron Howard is niet de regisseur die het genre gaat vernieuwen of die ons zal verrassen. De ontwikkeling van de plot is dan ook erg voorspelbaar. Indien er al mensen zijn die geloofden dat Jim Braddock geen wereldkampioen zou worden, dan kunnen zij meedingen naar de prijs van meest naieve filmkijker.
Door de setting in het door de depressie geteisterde America, en ook door het mooie camerawerk (soms wel wat onderbelicht), komt Cinderella Man boven de middelmaat. Vooral ook door het goede acteerwerk van Russell Crowe (die er waarempel zelfs uitziet als een echte bokser) is dit een meer dan geslaagde boksfilm. Maar het blijft uiteraard niet meer dan een boksfilm.
Observator
Goede boks-film zonder meer.
Volgens mij is deze film, hoewel het om een bokser draait, niet echt een boksfilm. Het gaat veel meer om het verhaal er omheen. Ik ben eerder een bokshater dan een -liefhebber. Toch vind ik het topfilm, juist vanwege de dramatiek buiten Braddock's bokscarrière om.
nightbreed
Mooie grauwe en rauwe verfilming van de bokscarriere van Jim Braddock.
Gelukkig heeft de film dus weinig Rocky-gehalte en kiest de film ervoor om een normale stervelijke Jim Braddock te laten zien in plaats van een halfgod.
De regie geeft de sfeer van die tijd erg goed weer en de gevechten zijn mooi in beeld gebracht.
Russell Crowe en Renée Zellweger acteren erg goed, Russell Crowe doet dat door een normale man te spelen en Renée Zellweger doet het door haarzelf helemaal weg te cijferen (ze is niet zo herkenbaar en neemt zichtbaar genoegen met de bijrol)
Het enige minpuntje is, dat in ieder geval, het laatste gevecht (wat je ziet) niet klopt met de werkelijkheid.
Dat kun je zien aan de echte beelden van dat gevecht die zijn toegevoegd aan de DVD.
Maar dit mag natuurlijk de pret niet drukken.
Al met al een erg goede film waar alleen de Rocky-fans misschien teleurgesteld in zullen zijn.
Cijfer: 4
%%%%%%
russell
Geweldige film, het heeft me van begin tot het eind geboeid. Russell bewijst maar weer eens na Gladiator dat hij twee goede kanten van het acteren beheerst (wat bij de meeste mannelijke acteurs niet het geval is betreft de emotionele kant) zowel het spelen van een stoere bokser maar ook een echte gentleman kon zijn voor zijn vrouw in de zin van houden van.
De film is zowel romantisch als dramatisch zeer goed neergezet en ik vond de set er erg goed uitzien.
Renee Zellweger kwam goed overtuigend over en de personage is volgens mij haar op het buik geschreven.
En ik geef hem een vette 5 want hij staat ook in mijn top 10
bugno
Zeer zeker ,een aardige film,de opkomst in Madison Square Garden vond ik adembeneemend,de boks scenes waren erg goed,alleen spiegel ik alle films over boksen aan The Hurricane en dan komt deze film bij niet verder dan een 3.5*
W.M.J.M
Een erg standaard filmpje. Hoop toch niet dat zoiets in de top 250 komt te staan. Renee Zelwegger doet haar ding en ook Russel Crowe doet niets bijzonders. Zo voorspelbaar als een disneyfilm.
Actiefilm
wtf... Wil iemand dat aub even aanpassen om misverstanden te voorkomen
?
thedudesons
mooie film.... de drie topacteurs maken er helemaal een mooie film van....
Lola3
Vraagje: waarom duwt men een koud muntstuk tegen het oor van Braddock, in de match vs.Baer?
Sam_Bracke
Doen ze vaker bij boksen om te kijken hoe groot de wond is
Norma
Ik ben niet zo heel erg gecharmeerd van Crowe, maar hier zet hij toch wel heel overtuigend een wanhopige man neer! En ook ik heb met spanning naar de laatste boxwedstrijd zitten kijken, wat een groot compliment voor regisseur en acteurs genoemd mag worden. Jammer dat de ontwikkeling van het verhaal toch wel erg standaard gebracht wordt.
Castor Troy
Dat vind ik helaas ook, het verhaal is erg standaard gebracht, met weinig uitdiepingen en verrassingen, wel zijn Crowe en vooral Paul Giamatti heel sterk en geloofwaardig als een team, ook het shot van de laatste bokswedstrijd is erg sterk gebracht.
utrecht boy
Zeer goede film waarin drama goed wordt afgewisseld door de bokscenes. Vooral het laatste gevecht tussen Jim Braddock (Crowe) en Max Baer is zeer meeslepend. Ik ben sowieso een grote fan van Russell Crowe, hij bewijst met deze film ook sentimentele, gevoelige rollen te kunnen spelen. Giamati de coach van Russell was werkelijk fenomenaal! De geweldige prestaties maar vooral de interactie tussen deze twee hoofdrolspelers, en het (waargebeurde) verhaal zijn wat mij betreft goed voor 4,5*

De zes beste films geregisseerd door de vandaag jarige Ron Howard (68)

De beste films van vijf acteurs die de filmwereld verlieten

Hotel Rwanda
Drama / Oorlog, 2004