Genre: Biografie / Sport
Met onder meer: Russell Crowe, Renée Zellweger en Paul Giamatti
Releasedatum: 15 september 2005
Bekijk via Videoland
Plot Cinderella Man
"One man's extraordinary fight to save the family he loved."
Het verhaal van bokser en volksheld Jim Braddock, die na een reeks verliespartijen gedwongen werd te stoppen. Als de Grote Depressie aanbreekt accepteert Joe diverse beroerde baantjes om zijn vrouw Mae en hun kinderen te onderhouden, maar hij blijft dromen van de boksring. Per toeval krijgt hij een nieuwe kans om zich te bewijzen als bokser.
Jim Braddock
Jay Braddock
Rosemarie Braddock
Howard Braddock
moviefreakske
heel goeie film,leuke boks scene's vooral de laatse is prachtig...russel leverd uitstekend werk en giamatti ook eigenlijk
Jakke0071
Schitterende film met een grote passie voor de gevoelswaarde en inderdaaad de boksscènes zijn mooi gedaan ...
abberline
Ik ben helemaal onder de indruk van de doorzettingsvermogen van james j bardock WAT EEN VERHAAL, russel crowe was erg geloofwaardig en dat maakte de film nog leuker om te zien.
mischien zouden zo ook een film van max bear maken hij lijkt me wel cool, twee mensen gedood in de ring dan moest die wel heel erg sterk zijn
P8rb
Mooi filmpje, op het begin weet het allemaal nog niet echt te overtuigen, maar naarmate we meer bokswedstrijden krijgen te zien wordt het steeds leuker.
4* nipt.
dinal12000
Mooi vechtscenes, Russell Crow in topvorm, goede bijrol van Paul Giamatti (die van Sideways).
Aangrijpend verhaal over een bokser in de tijd van financiele armoede en werkeloosheid.
Erg mooi, intrigerend verhaal dat op hoog niveau is geacteerd. Zon film staat of valt met het feit of je je in kan leven in de personages. En dat kon ik zeker.
Daarnaast vond ik de boksscene's ook erg mooi, ook al heb ik niks met die sport.
Maar de film zelf is wel een meesterwerkje. Misschien zelfs wel ondergewaardeerd.
Embie
Een super aangrijpende film!!
Je leeft echt met de hoofdpersonen mee, ook super acteerwerk
Dus zeker de moeite waard om een keer te kijken
minjatje
een prachtige film, als je t mij vraagt..
muziek is top.., acteertalent is top,.. de boksscenes z'n top ..
zat wel elke keer mee te juichen 'komaan braddock !!!'
Turkeyloverz
Heel amerikaans, cliche op cliche, maar Howard weet er toch weer wat van te maken. De scenes in de ring zijn onvergetelijk en erg pakkend. Het verhaal eromheen is interessant genoeg en de sfeer is uitstekend. Vooral Paul Giamatti levert uitstekend werk met zijn acteerprestatie. Russel Crowe en Renee Zellweger moesten hun betere erkennen, maar ook zij deden het niet verkeerd. Verder is de film uitermate boeiend, interessant en kijkt heel makkelijk weg, maar heeft daarnaast niet veel nieuws te bieden. Toch wel erg genoten.
sofripa
Uitstekende film die je tevens het gevoel van de depressie goed meegeeft. Crowe geeft waar voor zijn geld, Zellweger hangt er een beetje bij. Door de goede spanningsopbouw is de laatste bokspartij eentje 'op het puntje van je stoel'. 4 *
Fikret8
Dit is werkelijk een van de beste films ooit, eentje om nooit meer te vergeten. De 2½ uur vliegen zo voorbij. Een boxfilm die niet zozeer draait om het boxen zelf, maar om J. Braddock en zijn gezin tijdens de Grote Depressie.
Je wordt er vanaf het begin helemaal mee in meegesleept, nee.. je speelt als het ware zelf als kijker in de film. Alles wat J. Braddock overkomt, overkomt jou ook. Als hij bij zijn vrienden moet schooien omdat die helemaal blut is, voel je je als kijker ook helemaal fucked up en de schaamte. Als hij een onverdragelijke klap in zijn ribben krijgt, voel jij als kijker die klap ook.
5 sterren + een notering in mijn top 10.
gauke
Spectaculair, meeslepend, maar ook sentimenteel.
®Tc
Opnieuw een film van Ron Howard, bij meer mensen bekend als Richie Cunningham, en ik moet zeggen dat Howdy Doodie face zoals The Fonz hem graag noemde in Happy Days doet het weer goed. Zonder twijfel is Cinderella Man een van de meeste films waar ik zoveel met het hoofdpersonage heb meegeleefd. Russell Crowe weet hier een gevoelige bokser neer te zetten tijdens de crisis in Amerika. Hijzelf en zijn gezin zitten ook in een diepe crisis, geld om eten te kopen is er niet en dan worden één van de kinderen nog eens ziek. Misschien allemaal wel wat cliché maar ik bleef er niet ongevoelig voor en dat is een hele prestatie bij mij. Een pluim op de hoed van Ron Howard en Russell Crowe dus maar ook op de hoeden van de mensen van de decors die de jaren 30 schitterend in beeld brengen. Boksen blijft ook boeiend om naar de kijken, niet enkel op eurosport maar ook op het witte doek (Ranging Bull, Rocky, Million Dollar Baby). De boksscène op het einde mag voor mij zeker bij één van de betere en met het juiste tempo erin hebben we een topper, zeker een aanrader!
4,5
Hankieh
damn wat laat, denk niet eens dat ik 22 uur haal vanaaf (heb een nachtje overgeslagen)
is ff kijke hoe ik de video instel, is ja natuurlijk wel een topper zo tezien
Barcel
Oh, nee... Niet weer een mooie film op de BBC2!
Wil hem nou graag zien!
slowmotion
de film is gebasseerd op een waar gebeurd verhaal en dan zie ik mensen hier lullen dat het cliché is...ik zou die zelfde mensen wel in die rot situatie wel willen zien dan. En dan kijken of ze het nog cliché zullen vinden
orbit
- 12092 berichten
Ondanks dat dit een typische Howard feelgood productie is kon ik deze film beter velen dan sommige andere van hem. Vooral door het goede acteerwerk en de ingehouden sfeer.. het oogt mooi sober allemaal en door de raadselachtigheid van Crowe blijf je als kijker toch geboeid door de (erg mooi vormgegeven) gevechten.
88Fabian
De film had een goeie sfeer,en er werdt heel goed geacteerd,de beste boksfilm die ik tot nu toe heb gezien eigenlijk.
Ed Lauwerens
Wellicht een hele goede film, maar ik heb hem niet afgekeken want werd er werkelijk depressief van. Geen geld om de kinderen te eten te geven en het huis te verwarmen. Ik werd er niet vrolijk van, wat een ellende.
SzJoowNiejCah
Prachtig vind ik dat juist! De manier waarop de film weergeeft hoe de Grote Depressie neerdaalde in de USA. Wat dit betekende voor velen, hoe het voelde (uitzichtloos en zeer depressief..) maar natuurlijk is 't ook weer bijzonder fijn als ze er uit gekropen zijn. En dat gebeurt net op het juiste moment, voor mijn persoon dan (voor de jouwe niet blijkbaar, Ed) De ernst van de depressie is helemaal tot mij doorgedrongen en bezonken, en *plop* de eerste grashalmen komen te voorschijn.
Het is en blijft 'n pracht
Movsin
Heel mooi verhaal met bloedstollende boksscènes, een kijkje achter de schermen van de bokswereld en de ellende van de depressie uit de jaren 30.
Knap in beeld gebracht, met een handvol uitstekende acteurs.
Niet zonder emotie bekeken.
Fonzie
Schitterende boksfilm, wat een spanning een wedstrijd kan opleveren... Vele malen beter dan de Rocky-films of Ali.
Verrassend goede Howard.
Na A Beautiful Mind had ik Howard eigenlijk helemaal opgegeven. Nu is deze film ook niet vrij van opgeklopt Hollywood sentiment, maar Howard weet het beter te kanaliseren.
Crowe vond ik matig, doet ook niet echt veel, behalve dan een nogal duf karikatuur neerzetten. Giamatti daarentegen kan z'n lol weer niet op in deze film. Heeft een paar foute filmkeuzes gemaakt maar over het algemeen toch een acteur die ik meer en meer begin te waarderen.
Visueel een vreselijk draak van een film en ook de muziek is eigenlijk niet om aan te horen. Sterktepunt zijn de bokswedstrijden die qua opbouw en inleving erg sterk uitgevoerd zijn. Bij het eindgevecht kon er zelfs een inwendige "yeah!" vanaf. Misschien ook wel een beetje omdat ik op een slecht einde zat te wachten, maar het is natuurlijk geen Eastwoord film.
Amusant voor hoelang het duurt, Howard weet gedurende de speeltijd het melodrama steeds te camoufleren. Toch is het daarbuiten een oerlelijk ding om 140 minuten tegenaan te staren.
centurion81
- 2068 berichten
- 1995 stemmen
Een goede en knappe boksfilm. Het Amerika ttv The Great Depression is mooi neergezet. Crowe was wel een heel eendimensionale goedzak maar daar kon ik me niet aan storen.
13woutie13
een heel groot budget heeft deze film, 88 miljoen.
dat is bijna evenveel als the return of the king 94 miljoen.
Sterke film van Ron Howard, met wederom Rusell Crowe in de hoofdrol, al is deze film toch wel wat beter dan A Beautiful Mind. Crowe laat in deze film wederom zien een ontzettend goed acteur te zijn, met de manier waarop hij zijn rol op zeer overtuigende wijze neerzet. Ook Giamatti is zoals altijd goed en is hard op weg een van mijn favoriete (bijrol)acteurs te worden. Ook Zellweger doet het niet onaardig. De film geeft een mooi tijdsbeeld van de ellende en armoede van de jaren dertig en kenmerkt zich tevens door een sterke sfeer. De film spreekt logischerwijs veel mensen aan, want wie houdt er nu niet van de ongekende dapperheid van een goudeerlijk persoon, die door hard te werken verder komt dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. De boksscene's in de film zijn erg sterk en zien er erg goed uit moet ik zeggen. De film is misschien niet altijd even origineel en een tikkeltje te langdradig, maar verder is het zeer zeker een aanrader voor mensen die van een sterk drama en goed acteerwerk houden!
hellblazer93
Inderdaad een sterke film waarbij zeer goed valt in te leven in de personages. Het acteerwerk is van hoog niveau, van iedereen eigenlijk wel. Het verhaal is ook goed. Ik zat eigenlijk wel een beetje op een slechter einde gewacht, maar erg is het niet. Ook de boksscenees zijn erg goed geregiseerd. Goed belicht en mooi camerawerk. Ik vond de film helemaal niet langdradig zoals sommigen hier trouwens.

De zes beste films geregisseerd door de vandaag jarige Ron Howard (68)

De beste films van vijf acteurs die de filmwereld verlieten

Hotel Rwanda
Drama / Oorlog, 2004