• 9.375.889 stemmen

Releasedatum: 15 september 2005

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Cinderella Man

"One man's extraordinary fight to save the family he loved."

Het verhaal van bokser en volksheld Jim Braddock, die na een reeks verliespartijen gedwongen werd te stoppen. Als de Grote Depressie aanbreekt accepteert Joe diverse beroerde baantjes om zijn vrouw Mae en hun kinderen te onderhouden, maar hij blijft dromen van de boksring. Per toeval krijgt hij een nieuwe kans om zich te bewijzen als bokser.

Jim Braddock

Jimmy Johnston

Jay Braddock

Rosemarie Braddock

Howard Braddock

avatar van eerdekes

eerdekes

Erg leuk om crowe in zo'n rol te zien

avatar van morpheus

morpheus

avatar van magnolia_

magnolia_

wat een vervelende trailer , hij schreeuwt gewoon 'geef mij een oscar' nnozele , moralistische taglines, met acadamy winner die en die,.... .

Ik was wel van plan dit te zien, maar die oscars die Ron Howard kreeg voor a beautiful mind zijn hem duidelijk een beetje naar het hoofd gestegen

avatar van eerdekes

eerdekes

Pff, doe niet zo doemdenkend

De trailer weet mij te boeien/raken.

1 Tagline was er wel te veel aan..

'We live in a great country' zucht

Maar dit is eindelijk nog 'ns n crowe waar hij het best in is .. Drama ..

De muziek bij de trailer is ook al goed dus ..

Verwacht hier veel van !

avatar van De GeuS

De GeuS

magnolia schreef:

Alsof hij alleen bepaald wat er in die trailer te zien is....

avatar van Macmanus

Macmanus

Wow wat een kut Trailer zeg. Ben het helemaal met Magnolia eens. Weer die typische Zimmer, Shore, Williams, Newman muziek en zo een vervelend 13 in een dozijn drama verhaaltje.

avatar van Wouter

Klotetrailer. Viel bijna in slaap. Vreselijke muziek ook. Bij de tweede keer We live in a great country drukte ik op stop. Kunnen die Amerikanen daar niet eens mee ophouden?

avatar van (matthijs)

(matthijs)

Als de trailer al zo ontzettend traag is, zal de film wel helemaal niet te harden zijn. Deze sla ik mooi over.

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Weer die typische Zimmer, Shore, Williams, Newman muziek

Eigenlijk is het Silvestri voor Cast Away.

avatar van gotti

Vreselijk trailer. We live in a great country...bla bla bla....I'm glad to get this opportunity...bla...bla....Not everebody get's a second chance...bla...bla...bla.

avatar van samiro

samiro

idd... echt een gare trailer !!!

avatar van neo

neo

A.S.E. schreef:

Eigenlijk is het Silvestri voor Cast Away.

En dat betekent dus: mooie muziek, alleen misbruikt voor deze trailer

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Prachtig allemaal, hiervoor ga ik echt naar de bios..

avatar van A. Pete

A. Pete

trailer gezien, ben er nou niet echt kapot van. Ik denk dat we gewoon met ze allen de FILM moeten afwachten, en na de hand allemaal een vast oordeel kunnen geven over deze film. Ik bedoel Ron howard is een fantastisch regiseur!! Neem A beautiful mind! En nou natuurlijk niet te vergeten Russell Crowe!!! Ik wacht de film in de bioscoop af.

A. pete

avatar van gotti

Op Parenthood na is het niet echt bijzonder, wat Howard gemaakt heeft.

Crowe waarschijnlijk met zijn 4de Oscarnominatie

Wordt zeker weer een klassefilm!

avatar van gotti

Lijkt me sowieso wel een film met potenties om (veel) Oscars te winnen. Ben bang dat de film verschrikkelijk wordt.

avatar van gotti

Opent deze week in de VS en staat op IMDB met een kleine 1000 stemmen al op een 8.5. Was wel te verwachten overgens...

Dat zal wel dalen

Star Wars is in zo'n twee weken van plaats 135 naar 236 gegaan in de top 250

Waarschijnlijk ligt hij er na het weekend uit

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

Die Crowe is wel erg Hyperaktief in het dagelijks leven.

gotti schreef:

voorlopig al gezakt naar 8.3

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

8.2

avatar van De Knip

De Knip

Geld terug

Bezoekers die ontevreden zijn over de boksfilm Cinderella Man met Russell Crowe, kunnen hun bioscoopkaartje vergoed krijgen. De Amerikaanse stunt lijkt vooral bedoeld om mensen de bioscoop in te lokken. In de VS valt het aantal bioscoop- bezoekers al wekenlang tegen. Hoeveel mensen al van de regeling gebruik hebben gemaakt is niet bekend.

Bron: www.nu.nl

avatar van bisse

bisse

Ik las hier net dat dit geen rocky film was. dat is het dus wel. Het is gewoon rocky tijdens de regressie. Voorspelbare ontwikkelingen die maar door blijven zeuren terwijl een boxer zich naar de top vecht. In mijn ogen zou het echt zeer triest zijn dat een film als deze vele oscars in de wacht gaat slepen. Originaliteit is nergens te vinden en de filmliefhebber heeft dit gewoon al veel te vaak gezien. Het sentiment in deze film is dan ook voorspelbaar en goedkoop.

Het geheel is natuurlijk wel prachtig in beeld gebracht maar dat is natuurlijk wel aan Ron toevertrouwd.

Het is wel degelijk het rocky-genre zoals ik al zei en deze film doet voor mijn gevoel zelfs onder aan rocky. Rocky is wat rauwer en lomper en dat komt realistischer over in een genre als dit. Ron heeft de trainingssessies weggelaten en wat nadruk gelegd op de economische crisis waarin de film zich afspeeld. Enigzins geslaagde pogingen naar mijn idee om het publiek om de tuin te leiden en te verhullen dat we weer eens tweedehands uitgemolken sentiment te zien krijgen.

Er zijn natuurlijk altijd mensen die er hun buik niet van vol krijgen de underdog te zien struggelen in het personage van een half mislukte bokser met een hart van goud en een container wilskracht. Deze mensen zullen zeker met volle teugen genieten. Ikzelf hoop dat bekwame regisseurs als Clint en Ron zich eerder zouden richten op minder uitgemolken concepten.

avatar van wendyb

wendyb

Deze film is verrassend goed! Ik dacht dat het een voorspelbaar drama verhaal was, maar het is een film die een stukje geschiedenis laat zien en het acteren van russel en rene zijn natuurlijk prima..........................

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Er is waarschijnlijk geen regisseur die zich zo vaak van cliché's bedient als Ron Howard. Dat ik Cinderella Man goed zou vinden, had ik dus helemaal niet verwacht, maar eigenlijk blijkt in deze film gewoon dat Ron Howard absoluut vakmanschap heeft bereikt als het op het gebruiken van cliché's aankomt.

Bij het begin van elk gevecht kan je op voorhand zeggen wie zal winnen, de dramatische ontwikkelingen zie je van mijlenver aankomen en zelfs de casting vertelt je dat ze vooral op veilig hebben willen spelen met deze productie. En toch werkt het...

Russel Crowe hebben we iets te lang moeten missen sinds Master & Commander, maar keert nu weergaloos terug op het grote scherm. Paul Giamatti krijgt na Sideways en American Splendor nog eens een geweldige rol voorgeschoteld, die hij fantastisch invult, en zelfs Renée Zellweger was minder irritant dan gedacht.

Cinderella Man is geen grootse cinema, maar een erg degelijke Hollywoodfilm die op overtuigende wijze de jaren '30 oproept. En dat was meer dan ik had durven verwachten.

3.5 **

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De cliché's zijn inderdaad niet van lucht, maar ondanks de voorspelbaarheid is Cinderella Man een ongemeen boeiende en bij vlagen erg aangrijpende film. Russell Crowe acteert alweer alsof z'n leven er vanaf hangt en Paul Giamatti is mogelijk nog beter als zijn bokspromotor die absoluut de schijn hoog wil houden. Alleen Renee Zellweger verdwijnt af en toe te ver naar de achtergrond; haar brave huisvrouwenrolletje is wat mij betreft iets te mager uitgewerkt.

Wel kostte me het in het begin flink wat moeite om in de film te komen, vooral omdat de eerste scènes eigenlijk niet veel soeps zijn. Vooral een onderonsje tussen Crowe en Zellweger aan het begin van de film is zo tenenkrommend slecht dat ik eigenlijk de neiging kreeg om op te stappen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan, want dat rotmoment stond in schrik contrast met de rest van de film, die ook buiten de strak gefilmde boksscènes altijd boeiend blijf. Absolute uitschieter is een scène waarin een volledig vernederde Jim met de pet rondgaat in zijn voormalige boksclub; het dieptepunt in zijn leven, maar een van de meest aangrijpende filmmomenten van dit jaar.

4 sterren.

avatar van ellie

ellie

Is dit een soort of nieuwe Rocky reeks

Ik hoop het niet...

avatar van Weasel

Weasel

Het is weer eens een goed staaltje nieuwe amerikaanse held creeren! Toch blijft het een mooi verhaal. Nu kijken of het misschien ietsje pietje minder zoetsappig kan als er de vlg keer een oude legende verfilmd word!