Genre: Biografie / Sport
Met onder meer: Russell Crowe, Renée Zellweger en Paul Giamatti
Releasedatum: 15 september 2005
Bekijk via Videoland
Plot Cinderella Man
"One man's extraordinary fight to save the family he loved."
Het verhaal van bokser en volksheld Jim Braddock, die na een reeks verliespartijen gedwongen werd te stoppen. Als de Grote Depressie aanbreekt accepteert Joe diverse beroerde baantjes om zijn vrouw Mae en hun kinderen te onderhouden, maar hij blijft dromen van de boksring. Per toeval krijgt hij een nieuwe kans om zich te bewijzen als bokser.
Jim Braddock
Jay Braddock
Rosemarie Braddock
Howard Braddock
Quatro
idd, een traag begin en dan lijkt de film af te steven op een gemiddelde boksfilm. Maar opeens ben je 2 uur verder en zit je naar een zinderende slotscene te kijken.
al met al een mooie film. 4*
elvis73
wat een geweldige film is dit, en dan lees ik dat er mensen zijn die de film een 2.5 geven nou dan ben je echt te verwend want dit is top, dit is voor mij film van
het jaar ik geef een dikke 4
Chr.s
Ik noem het liever kritisch wezen.
krabat
Crowe bewijst weer waarom hij een van mijn 2 favoriete acteurs is. (heb van deze beste man nog nooit een film gezien die ik ook maar als redelijk zou durfen omschrijven).
Vooruit, eentje dan: Master and Commander.......
patxxx
leuke film ! mooi verhaal ..
Renee zelwegger in een totaal andere rol dan je gewend bent, maar ze speelt super in deze film.
deze film krijgt van mij dan ook 4 sterren
soom
Russell Crowe bewijst weer dat hij een goede acteur is. Renee zellweger staat haar mannetje, en de scene waarin ze haar kinderen toeschreeuwt vond ik erg sterk.
Verder zat ik bij elk gevecht dat er gefilmd werd, met mn hand voor mn gezicht. ik hou niet van boksfilms...
Thomas
4 sterren voor het eerste uur... het tweede uur (2 sterren) zit je gewoon naar rocky 6 te kijken... jammer de film begon heel veel belovend..
soom
vind je het niet belangrijk, dat er veel gevochten word dan?
Uier
- 2006 berichten
De film komt erg langzaam op gaan. Het scheelde weinig of ik was in slaap geflikkerd. Renee Zellweger is mateloos irritant, alszijnde een labiele huisvrouw. Crowe doet het prima en de boksscenes zijn goed beeldmateriaal. Al met al een echte 'goede' film en 'goede' films hoeven niet altijd het neusje van de zalm te zijn qua kijkplezier.
Haalt het niet bij MDBaby.
***/5.
remco123
goh ben er helemaal stil van,wat een geweldige top film was dit zeg......
en degene die zeggen dat rocky beter was.....tja die hebben absoluut niets van deze film begrepen,rocky haald het bij lange na niet en is trouwens ook heel anders bedoeld.dat was meer een sensatie film.
nee deze film staat in mijn top 5 en krijgt van mij dan ook 5 sterren.
Opvallend hoe matig deze film het commercieel trouwens doet. In de VS al magertjes, maar in Nederland zelfs slecht (na twee weken al een halvering van het aantal schermen).
soom
vind het niet zo opvallend
Als deze film het in de VS al slecht doet, doet hij het hier ook slecht. Wij worden namelijk beinvloed door hoe ze daar zitten met de films...!
HORROR fan
dit zou een pareltje moeten worden !
een beter vervolg op de rocky-reeks. Russel Crowe als bokser vind ik ook zéér overtuigend.
joost976
Ik vond het een goede film. Naar mijn mening lijkt hij ook niet op Rocky, want het aparte aan Rocky is de psychologie van de relatie die hij met zijn vrouw heeft. In deze film kwam dat niet voor. Deze film draait meer om het moeilijke leven tijdens de depressie in Amerika en dat heb ik nog niet eerder in een boks film gezien.
Muja
Kwam niet echt ver met kijken, ik vond Crowe niet in zijn rol passen... :S
Kwam niet echt ver met kijken, ik vond Crowe niet in zijn rol passen... :S
Hoe kan dat dan?:$
De Knip
Lekkere ietwat over the top sentiment (Hollywood), fantastische boks-scenes. Precies wat een boksfilm moet hebben. Veel meer genoten dan bijvoorbeeld One Million Dollar Baby:
****1/2
gantor
Dit is voor mij een 4 waard! Waarom?
Als je bekijkt dat deze film 2,5 uur duurt en ik geen enkel moment op de dvd-speler heb gekeken en geen enkel moment gedachten heb gefabriceerd in de zin van: waar zitten we? hoelang moeten we nog? dan zegt dat al heel veel.
Komt daar nog bij dat ik emotioneel geheel in de film zat...ik had samen met Russell en Renee dat gevoel van onmacht...ik voelde ook die koude die er heerste...ik voelde mij bij de bokspartijen net als een paar jaar geleden juist voor ik een examen moest afleggen, nervositeit ten top, mensekinderen toch!
[Het was misschien wel een beter einde geweest als hij stierf ( op heroïsche wijze wel te verstaan). /spoiler] Het zou wel geheel indruizen tegen de moraal dat men wilde laten zien, maar potverdorie wat zou dat een emotionele krak zijn als je dat zou zien. Dan heb je echt tijd nodig om je van deze shock te herstellen. Dat zou hem misschien op termijn ( als we een jaar of twintig verder zijn) legendarisch maken.
SuperSideSwipe
Eerlijk gezecht had ik dat verwacht, alles zat er eigenlijk naar te wijzen dat Max hem een genadeklap zou geven en zou vermoorden, vond het juist erg verassend en mooi dat ie won.
gantor
Door het feit dat zijn lotgenoten door hem terug hoop hadden gekregen om te leven en door het feit dat zich dat bijvoorbeeld uitte door allen in de kerk te verzamelen en te bidden, gaf weer dat hij niet kon sterven. Het zou een enorme opdonder zijn voor de zin van het leven en een enorme opdonder voor het katholicisme
daltonlady
een film die zeker in mijn lijstje nog een keer of wat kijken komt ik vond hem erg Goed
een 4 zeker voor mij
De Knip
Ik zat ook ECHT in spanning tijdens het laatste gevecht, kende de historie niet. Voor t zelfde geld verloor hij idd een heroische strijd met alle gevolgen van dien. Bleef spannend.
Sollozzo
Op het moment dat Max Baer in beeld komt, begint de film eigenlijk pas interessant en spannend te worden. 3½ *.
kakstoel
mooien film maar de vorige film van ron howard a beutiful mind was gewoon een van de mooiste film die ik heb gezien,maar toch een 4 *
Yves dB
Het verhaal zit prachtig in elkaar,, armoede,, rijkdom,,
Al bij al deze film biedt je zowel spanning,,drama en actie
Gewoonweg een must to see
***
Palladin
Goed acteerwerk van Crowe en Zellweger. Heerlijke boksfilm, spannend, amuserend en een tikkeltje dramatisch. Wat mij betreft ****!

De zes beste films geregisseerd door de vandaag jarige Ron Howard (68)

De beste films van vijf acteurs die de filmwereld verlieten

Hotel Rwanda
Drama / Oorlog, 2004