• 9.379.410 stemmen

Releasedatum: 15 september 2005

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Cinderella Man

"One man's extraordinary fight to save the family he loved."

Het verhaal van bokser en volksheld Jim Braddock, die na een reeks verliespartijen gedwongen werd te stoppen. Als de Grote Depressie aanbreekt accepteert Joe diverse beroerde baantjes om zijn vrouw Mae en hun kinderen te onderhouden, maar hij blijft dromen van de boksring. Per toeval krijgt hij een nieuwe kans om zich te bewijzen als bokser.

Jim Braddock

Jimmy Johnston

Jay Braddock

Rosemarie Braddock

Howard Braddock

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

echt een heel mooi en sterk verhaal. Deze film boeide me van begin tot eind, ik vond deze film echt schitterend, het liet me meeleven. *5

avatar van Flashbot

Flashbot

Waat een geweldige film,

Ik heb de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten.

De manier van filmen, de muziek keuze..

alles perfect jaren 30 uitgevoerd.

Prima acteerwerk.. zelfs door de kinderen.

Voor mij echt een 5 waard.

avatar van HiLL

HiLL

Ach ja een boksfilm..ooit was ie een held, toen niet, uiteindelijk wel. Dat weet je van tevoren. Cinderella Man is toch sterke film die in het midden even leek in te kakken, maar door de sterke boks-scenes (persoonlijk de betere die ik heb gezien. Met name het gevecht tegen Bear) maken de film tot een goede. Degelijke rol van Crowe en Zellweger, meer niet. Ik heb het niet zo met de duffe blik van Crowe en Zellweger...tja daar ben ik nog steeds niet over uit wat ik daarvan vind. Paul Giamatti speelt daarentegen de sterkste rol in de film! Al met al toch 4*

avatar van flyer

flyer

mooie film genoten van begin tot eind. Wel een tranen trekker

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige film. Russell Crowe is de perfecte man voor deze rol. En Renée Zellweger is prachtig. Het is een film over boksen, maar wat er achter zit is veel belangrijker. Het gaat om overleven, om de zorg voor de kinderen en het gezin in zijn geheel. Het verwonderd me niet dat James J. Braddock op handen werd gedragen door de miljoenen werklozen in de VS in die tijd. Hij was één van hen, en hij gaf hen het voorbeeld hoe je, letterlijk en figuurlijk, moet vechten om er te komen. Na 'Million Dollar Baby' is dit de 2de boksfilm met een prachtig verhaal op korte tijd, en zo, hoewel ik totaal geen boksfan ben, mogen er nog komen.

avatar van otherfool

otherfool

Gelikt Hollywood sentiment? Wellicht. Maar oh zo stijlvol, oh zo meeslepend en werkelijk schitterend geacteerd (Giamatti is werelds) en vorm gegeven. De score is perfect en aan het eind ben je alle scepsis kwijt; een heerlijke film. 4*!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

...en aan het eind ben je alle scepsis kwijt!

Nou nee, helaas niet! Wat een ongelooflijk opgeklopt meldodrama en vals sentiment zeg deze film. Film kon mij werkelijk bijna nergens overtuigen. De hele trukendoos wordt weer opengetrokken om maar eens aan te geven hoe zielig het gezinnetje het in de crisisjaren wel niet heeft. Daarbij worden de nodige cliches absoluut niet geschuwt. Niet dat dit altijd zo vreselijk is, waren het niet dat Ron Howard hier wel erg zijn best doet om het door de strot te duwen. Zodoende wordt het voor mij niet meer dan een opsomming van drama dat rechtstreeks uit het "Hollywoodhandboek voor beginnend regissers" lijkt te zijn overgenomen. Maw, het werkt niet en het irriteert me zelfs regelmatig. De manier alleen al waarop Jimmy en Max tegenover elkaar worden gezet, het heilige boontje tegen de brute slager. Nee nergens komt het tot mooi of subtiel drama.

Ik ben op zich ook helemaal geen tegenstander van traditioneel Hollywooddrama hoor, Maar breng het dan een beetje met eigenheid en overtuiging. En niet dit valse standaard gezeur.

Okay, de beelden zijn zeker wel verzorgt en ook het acteerwerk is behoorlijk. Maar ook dit heb ik al eens mooier en beter gezien, Amerika in de crisisjaren, een hele hoop scenes leken mij zelfs min of meer rechtstreeks overgenomen uit On The waterfront en Once upon a time in America.

Grootste pluspunt is uiteindelijk het laatste gevecht, mooi vormgegeven, goede spanningsopbouw en ook de enige keer dat de film eens de rouwheid van de bokssport goed weet te tonen.

De finale is dus goed maar red deze verder veel te gelikte, te brave en zeurderige film niet. 2*

avatar van lil-jo

lil-jo

Verbazingwekkend goede film in deze film zit goede drama en prachtig camerawerk en de acteurs doen het ook prima 4*

avatar van max4-ever

max4-ever

Een erg goede film, goede rol weer van mr Crowe...

3,5 *is ie zeker waard !!!!

avatar van Gehenna

Gehenna

De zoveelste boksfilm, en wat voor één. Ron Howard is een regisseur die het publiek bespeelt en graag de drama accentueerd, bij mensen kan dit verschillende uitwerkingen hebben. Waar de één hem beticht van vals-sentiment en het door de strot raggen van die boodschap ziet een ander de opbouw van een fantastische climax in wording.

Zo ook in deze film die niet onder doet voor zijn beste werk en een flinke dossis, sommigen zullen dit overdaad noemen, van drama en sentmentaliteit bevat.

Het gaat in deze film nauwelijks om originaliteit, qua verhaal doet het nogal als een allegaartje van de Rocky-reeks aan, bovendien gaat het om een waargebeurd verhaal dat als leidraad door de hele film loopt. Maar ondanks dit is de film bijzonder, ja bijzonder wil ik hem noemen want; ondanks dát je weet welke richting hij op zal gaan blijft hij onwaarschijnlijk boeien, dit gegeven wat in Apollo 13 ook al aanwezig was, komt hier terstond en zelfs nog veel beter tot zijn recht.

De spanningsboog vormt zich geleidelijk aan, en weet gedragen door onze held (Russel Crowe's karakter) in spé te bloesemen. Crowe speelt sympathieker dan voorheen, een sterk staaltje acteerwerk door zijn vaak interessante mimiek en zware boeiende stem weet hij te overtuigen in zijn rol. Hij ontpopt zich tot een uitermate aardige en charmante man die zijn hart op de juiste plaats draagt en ietwat in zichzelf gekeerd lijkt. Hij leeft voor zijn familie, zijn vrouw en kinderen.. zijn zijn alles en het is hartverwarmend om te zien hoe hij met ze omgaat. Dit thema komen we wel vaker tegen in de films van Howard en is dus niets nieuws onder de zon, Howard vind dit schijnbaar belangrijk en in deze film komt dat ook nog eens mooi tot recht.

Renee Zelwegger speelt zijn vrouw en doet dit niet meer dan aardig, ze lijkt af en toe de onschuld zelve en mist pit, ik vraag me af hoe het er met een andere actrice had uitgezien.

De leukste rol speel Paul Giamatti als Russel's manager en coach, vaak zien we hem een ingetogen personage spelen maar hier speelt hij uitbundig en is heerlijk om hem bezig te zien bij de verschillende wedstrijden, zeer zeker een pluspunt.

De wedstrijden zijn erg mooi in beeld gebracht en enorm spannend, ook al heb je enige voorkennis van het verhaal.

De muziek is op zich redelijk mooi, maar op momenten heb ik me er aan geërgerd dat het aanzwelde en een leven op zich ging leiden inplaats van wat het behoort te doen en dat is; de beelden begeleiden inplaats van het te overstemmen.

Het decor, New York/ New Jersey van de jaren 30 ziet er prachtig uit, de grote depressie is goed afgebeeld al zou ik het niet jammer gevonden hebben wanneer men een scene meer daarover in de film had gestopt.

De meer dan 2uur vliegen werkelijk voorbij, ik zat er compleet in en vergat alles om me heen..een heerlijk gevoel is dat. 4*

avatar van ronengel

ronengel

Sentimenteel? Jazeker, maar toch wel heel erg goed gedaan. De film wist mij in ieder geval wél te raken. Ik vond Crowe erg goed, maar ook zeker Paul Giamatti. Zellweger vond ik vooral erg lief...

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Sterke film, met wederom een zeer sterke rol van Crowe. Maar ook Zellweger is meer dan op dreef, erg sterk! Ook na Million Dollar Baby beviel me deze film erg goed, ondanks opnieuw het onderwerp boksen. Maar evenals bij MDB werd het verhaal heerlijk uitgewerkt. Dat het dan ook nog eens een waargebeurd verhaal is is voor mij ook een pluspunt, mits het een mooi waargebeurd verhaal is.

De boksscenes zagen er goed uit en Crowe liet ook hier zien wel overweg te kunnen met een aantal rondjes knokken.

De jaren 30 werden ook mooi uitgebeeld. Het zag er allemaal erg goed uit.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Bijzonder fijne feelgood movie. Volgt precies de door conventies uitgestippelde route, maar is er niet minder genietbaar om. Ron Howard's beste tot nu toe. 4*

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Klassefilm, z'n 4 sterren zeker waard.

Vooraf vreesde ik voor een soort Rocky-aftreksel zoals zovele filmen ervoor al probeerden, maar dat is het niet.

Cinderella-man combineert spannende en realistische ringgevechten (het is ook waargebeurd) met een sterk achtergrondverhaal. Duurt 2,5 uur, maar dat is niet te lang voor een film van deze kwaliteit. Russel Crowe laat weer eens zien wat voor een schitterende acteur hij is.

avatar van olivier

olivier

Flashbot schreef:

Waat een geweldige film,

Ik heb de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten.

De manier van filmen, de muziek keuze..

alles perfect jaren 30 uitgevoerd.

Prima acteerwerk.. zelfs door de kinderen.

Voor mij echt een 5 waard.

Ongeveer mee eens hoor, al kreeg ik wel maagkrampen van het 'acteerwerk' (?) van zellweger

avatar van mirjo 2

mirjo 2

Na A Beautiful Mind alweer een voltreffer voor het duo Howard-Crowe. Overtuigend acteerwerk van Crowe, maar evenzeer van een ingetogen Zellweger. Bijzonder sfeervol verfilmd en een ijzersterk verhaal.

Indrukwekkend!!

avatar van waidman

waidman

Ouderwets Hollywood Americana, maar op een prachtige manier in beeld gebracht. Het is lang geleden dat een boksfilm op een dergelijke ingetogen manier op het witte doek kwam, in het verleden was daar natuurlijk Rocky, maar de vervolgen daarop waren allemaal even flamboyant, evenals Ali en in een grijs verleden Gentleman Jim. De film vertoont mijns inziens veel overeenkomsten met Somebody up there Likes me met Paul Newman. Dezelfde ingetogen stijl, daarin blinkt ook deze film uit. Geen complexe karakters maar recht toe recht aan personen wiens enige zorg de zorg van alle dag was tijdens de depressie. Geen louche managers of gokkers die proberen gevechten te manipuleren, een verademing. Crowe zet een ijzersterke rol neer, het constant bewust zijn van zijn verantwoordelijkheid en het niet verliezen van zijn waardigheid wordt door hem op prachtige wijze gespeeld. Natuurlijk is hier het leven van iemand verfilmd, maar de kans dat de hoofdrolspeler zijn rol groter maakt dan dat deze was is in dit soort films altijd aanwezig, Crowe omzeilt die klip, daarbij wordt hij met name goed ondersteund door Giamatti, dat hij de oscar voor mannelijke bijrol niet kreeg is mij een raadsel, in de scènes waarin Giamatti en Crowe samen zijn is het acteren van heel hoog niveau, je voelt als het ware de band die tussen hen beide bestaat. Zellweger was een goede keuze, zij oogt niet als een glitter en glamour girl, daardoor moet zij het van haar acteer prestaties hebben en die is in deze film prima. De sfeer van de depressie jaren is goed getroffen, mede door de sobere kostuums en decors. De actie blijft gelukkig beperkt, maar vooral het gevecht tegen Bear is prachtig, het is misschien wel het beste boksgevecht wat ooit op het witte doek is vertoond. Cinderella man, geen meesterwerk, maar wel een zeer goede film.

avatar van pjutter

pjutter

GEWELdige film!!

had er ook hoge verwachtingen van, natuurlijk vanwege dit gemiddelde.

De film begint enorm krachtig en het 1ste uur is heel emotineel, je wordt dan echt vastgepakt door het verhaal.

Het laatste uur is het krachtigste stuk van de film, met veel emoties, en heel veel spanning.

voor mij ook totaal onvoorspelbaar, met - zoals door anderen ook al gezegt - Giamatti en Crowe als uitblinkers,

Vond Zellweger niet de sterkste keus voor deze rol.

maar dat buiten beschouwen laten...

de film duurt 2,5 uur maar dat is geen moment te lang, boeit van begin tot aan het eind.

4*,

maaaaar kan nog hoger de 2e keer....

avatar van Ramon K

Ramon K

Tsja, uiteindelijk was Cinderella Man wel te doen, maar echt bijzonder werd het nergens. Zellwegger kan ik absoluut niet hebben met haar pruillipje, plot is dun en voorspelbaar, bijplotje met die havenarbeider is totaal oninteressant, sentiment ligt er te dik op en als ik de film moet geloven was Jim Braddock niet alleen een geweldige bokser, maar ook een perfecte huisvader, echtgenoot en mens. Ik heb een hekel aan zo'n eenzijdige benadering. Enige diepgang bespeur ik nergens. Toch kijkt het wel aardig weg. 2,5*

avatar van Miss////

Miss////

Eindelijk deze film dan toch gezien. Erg mooie film, indrukwekkende boks scenes, en je leeft het laatste gevecht ook zo met hem mee!

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

Prachtige film Eerst dacht ik waar gaat dit heen maar het einde is echt geweldig!!

****

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

vond deze een prachtige film, goeie verhaal en erg goed geacteerd.. leuk voor een avondje krijgt een verse 3*** van mij..

avatar van lowhusky

lowhusky

Prachtig maar een 3

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

ja, dat vond ik deze film eigenlijk wel waard.. en ik gaf een Verse 3 hé heel belangrijk ik kan hem wel prachtig gevonden hebben maar niet zo prachtig om een 4 of een 5 te geven, daarom.

vooruit een 3½*

avatar van janssen16

janssen16

Schitterende film, met goede sfeer, goed acteerwerk en geweldige vechtscenes. Het heeft me van begin tot eind heel erg goed vermaakt. Ik vreesde in het begin dat het ook wel een beetje een soort rocky film zou worden, maar dat is het niet want hier is het verhaal veel beter uitgewerkt.

*4.5

avatar van Arnie

Arnie

In hoeverre is deze film te vergelijken met Million Dollar Baby?

avatar van Bert1

Bert1

Wel het zijn beide boksfilms met een meer dan degelijke hoofdacteur. Verder heb je nog wat kleine gelijkenissen in de zin van dat beide boksers uit een lage sociale klasse komen. Toch vind ik Million Dollar Baby en Cinderella Man twee heel verschillende films, persoonlijk vind ik Million Dollar Baby beter.

avatar van Reinbo

de human interest scenes zijn vreselijk en langdradig. Zellweger irritant. Maar boxfilms zijn bijna altijd wel goed te pruimen ook al ziet Russell Crowe er totaal niet als een heavy weight uit. Verder niets nieuws onder de zon. Howard heeft goed naar Raging Bull gekeken. 3*

avatar van Blokland

Blokland

4*, boksscenes zijn geweldig en overtuigend, alleen het gevecht tegen Baer bevatte op het einde toch net iets te veel Rocky slagenwisselingen ("Braddock is hammering Baer! No Baer is countering with his left, punch after punch! And now it's Braddock again with a series of thundering jabs, etc, etc.)

avatar van mister blonde

mister blonde

Aan de ene kant een sentimentele draak (bij tijd en wijle), aan de andere kant trapte ik er toch weer in. Zat daadwerkelijk geboeid te kijken wat er zou gebeuren. Goed gemaakte Hollywood troep. 3,5 sterren.