Genre: Oorlog / Drama
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Platoon
"The first casualty of war is innocence."
De film laat het leven zien van een peloton Amerikaanse soldaten tijdens het vechten in de jungles van Vietnam, door de ogen van een jonge militair. Twee sergeants botsen wanneer één van hen meedoet aan een bloedbad onder Vietnamese dorpelingen.
Chris Taylor
Sal
Rhah
Sergeant O'Neill
Jordy
Ik vind de film goed, maar niet geweldig. Er zitten een paar zeer indrukwekkende scenes in, en Sheen is goed als de jonge militair. Toch is de film een beetje teveel een actiefilm zonder al te veel diepgang. 3 sterren.
neo
echt een topfilm.zonder twijfel de beste oliver stone film(JFK is toch iets minder).
de oorlogsscenes zijn echt super goed.4,5 sterren
mightyspawn
is wel een goeie, maar de beste blijven hamburger hill en full metal jacket
Ralfke
- 2075 stemmen
Film uit mijn jeugdjaren; indrukwekkend en een geweldige filmposter!
narva77 (crew films)
Iemand die een 1,0 geeft voor Platoon snapt er niks van.
sratch
Degene die platoon maar 1 keer heeft gezien snapt geen fuck van het verhaal der in!! dus mijn advies is van kijk em nog eens en dan begrijp je het verhaal dan kom je er mischien achter zoniet houd je smoel en ga terug naar de basisschool en probeer het op nieuw met je waardeloze leven inplaats van zomaar een 1 te geven voor platoon loser!!!!!
Groeten Sratch
Queto Yurlunyur
We zijn toch wel diep gedaald als we de beoordeling van films als controle van intelligentie gaan interpreteren in plaats van als mening...
EmDee

En sratch, waarom geef je zelf geen stem uit?
sratch
Nah o.k ik heb dus ook gestemd nu en mijn stem is een 5 omdat het gewoon een meesterwerk is!!!! en o.k dan het is inderdaad niet de bedoeling om iemand op zijn intelligentie aan te vallen. maar Platoon een 1 geven spoort niet vind ik.
Groeten Sratch
Sterke film. Hou wel van zulk soort (goeie oorlogsfilms) films. Lekker verhaal, uitstekend geregiseerd (ben fan van stone's werken) en ook goed geacteerd. 4*
narva77 (crew films)
Een maat van mij heeft deze film al meer dan 20 keer gezien; heeft ook wel eens gereageerd hier
neo

nou aan deze informatie heb ik tenminste wat.
Haha nou oke, dat was dus die Sratch die 2x heeft gereageerd bij Platoon
Armin
Aangrijpende Vietnam film die de waanzin van die oorlog goed in beeld brengt. ****
gimli f
Stom, ik gaf een 3 voor deze film...
maar ik bedoelde een andere film..
Deze is mij een 4 wel waard!
FrankenHaus
Masterprestatie van Willem Dafoe, hij is eik altijd goed!
jester
Eén van Stones beste werken, de sfeer van die tijd, de waanzin van de oorlog, de onmacht van de Amerikanen, de ongrijpbare VietCong, allemaal heel goed getroffen. Prachtige film.
Linda
Deze film wil ik daarom dan ook heel erg graag zien. Ik heb het boek gelezen en die is verschrikkelijk mooi.
LZA
Goeie film. Alleen vond ik de twee hoge pieten in het platoon een wat geforceerd
goodguy-badguy gehalte uitstralen. Voor de rest was het een boeiend geheel.
Linda
Ik heb het boek al gelezen en was daar erg van onder de indruk en wil hem al tijden zien en nu komt ie dan eindelijk :
Woensdag 1 januari bbc2 23.00-0.55

Bekijk deze fantastische films voordat Prime Video ze uit het aanbod verwijdert

Vietnamoorlogfilm 'Platoon' van Oliver Stone zondagavond 19 mei te zien op televisie: 'Eén van de beste oorlogsfilms ooit'

Vijf films uit de twintigste eeuw die de wereld veranderden

De vijf best beoordeelde Vietnamoorlog-films uit de geschiedenis

The Godfather: Part II

Scarface
Misdaad / Drama, 1983

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
ambushwar crimesheldminebunkervietnamese oorlogsterven en dooddorpjungleinfantrygang rapesoldaatstrijdviolent deathfalse accusationsplatoongevechtcasualty of warmarijuana jointmarijuana pipe anti warwounded soldierconscriptsmilitary draftviolent manamerican soldierstour of dutymurder witnessarmy vs civilianswar crimesmoke through gun