• 9.382.116 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Senator Roark

Roark Jr./The Yellow Bastard

avatar van pedrodf

pedrodf

ik houd wel van zulke films, uiteraard vind ik het daarom ook super. De film heeft een heerlijk sfeertje

avatar van tha_viruxxx

tha_viruxxx

Lekkere film is dit! 5*

PS: Ik Zag Bij DVD-HOME.NL, dat er een nieuwe versie van SIN CITY wordt gereleased op 3 mei 2006. (weet er iemand meer van af.)

avatar van bier

bier

tha_viruxxx schreef:

Lekkere film is dit! 5*

ja, wordt gebaseerd op de andere strips.

maar volgens mij was hij uitgesteld tot 2007...

idd een vette film

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Naomi Watts schreef:

Zonde, de beste verhaallijn van Sin City imo en als flinke bonus speelt Jessica Alba daar nog 1 van de hoofdrollen. Maar misschien hecht je daar niet zoveel waarde aan als ik maar ik raad toch aan dat laatste verhaallijntje toch maar eens mee te pakken.

Ik zal eens kijken of ik hem nog een keer kan huren, dan zal ik de film is met een andere blik gaan bekijken. Misschien was mijn idee over de film vantevoren wel gewoon helemaal in de verkeerde richting.

Als mijn mening verandert, laat ik het wel horen!

avatar van Anarchist

Anarchist

jessica alba..

avatar van mister blonde

mister blonde

goeie recensie.

avatar van Brody R

Brody R

uniek tot nu toe, is gewoon briljant

avatar van NightWolf

NightWolf

Ik vond hem echt zuigen. Deze film kon me totaal niet boeien. Gelukkig maakte Jessica Alba het nog een beetje de moeite waard om hem te kijken.

Maar meer als 1* is deze film niet waard.

avatar van M.M

M.M

Gelukkig dat ze nog zulke klassiekers maken

avatar van Jason28

Jason28

Dit is echt zo`n film die je of haat of aanbid, voor mij geld het laatste. Grandioze film met een grimmige aparte sfeer vooral gebracht door de mengelmoes van zwart wit en kleine felle kleuren, een uitzonderlijke manier van filmen wat nog nooit eerder vertoond is.

avatar van rj-beker

rj-beker

tha_viruxxx schreef:

Lekkere film is dit! 5*

Er wordt waarschijnlijk een Extended versie uitgebracht op DVD. Gaat de "Recut" versie heten. Kan niet lang genoeg duren.

avatar van Bubbels

Bubbels

Ik heb sin city pas gezien...eindelijk want ik wilde hem al veel eerder zien...Maar wat een opperfilm!! Gewoon geweldig..wat een verhaal, wat een beelden wat geweldig...en dan ook nog zwart wit en dan die elijah wood ooow man man genieten!!! zeker 4,5*

avatar van Werwolf

Werwolf

Bubbels schreef:

I'm forever blowing bubbles!

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Geweldige film, na een eerste keer in de bios toch maar later op dvd gekocht en na herziening vond ik hem zelfs beter....Kom maar op met deel 2

avatar van JJ_D

JJ_D

gideonvdb schreef:
... Dit is een film die je toch meerdere keren moet zien om een goed oordeel over te geven, ...

Daar twijfel ik toch sterk aan, bij een eerste aanschouwing was ik werkelijk omver geblazen door de ijzersterke cinematografie: een mengeling van schitterende zwart-witshots, letterlijke striptekeingen (zo leek het toch) en leuke effecten. Maar 'Sin City' is meer dan dat, de overweldigende voice-over's worden heel overtuigend met de rauwe stemmen van oa. Bruce Willis, maar niet te vergeten ook de acteur met de wonden in zijn gezicht (wat is zijn naam ook weer?)... Razendsnel gaat het allemaal, en net als je een personage helemaal denkt te begrijpen wordt je in het leven van iemand anders geworpen... Toch roept het verhaal vele vraagtekens bij me op, aangezien er géén echte parallellen zijn tussen de 2 grote verhaallijnen (a/ die van de prostituéés, b/ die van de Roark-familie, elk met twee personages...) stel ik me vragen bij de boodschap van dit vernieuwende staaltje filmkunst. Ok, waarschijnlijk wil deze film helemaal niet echt diepgaand zijn wat verhaal betreft, maar toch worden er heel wat interessante dingen gezegd, zo bijvoorbeeld zegt de senator: Macht komt niet vanuit een insigne of een geweer. Macht komt van het liegen.
Het hard liegen en de ganse wereld met je laten meedoen.
Eens je iedereen kan laten toestemmen met zaken, waarvan ze diep van binnen weten dat ze niet waar zijn, heb je ze in je greep.

Verscheidene van dit soort dialogen kenmerken dan ook 'Sin City', een geheel dat erg luchtig en nonchalant lijkt en toch eigenlijk een vergaande kijk geeft in deze huidige wereld... Waar zijn we mee bezig?
En in welke mate drukt Tarantino hier dan zijn stempel op, heb ik me afgevraagd. In vele elementen herken ik zijn stijl, maar in welke mate maakte hij van 'Sin City' het stukje filmgeschiedenis op esthetisch vlak, wat het intussen zeker behoort te zijn?
Voor 'Sin City' schieten gewoon alle woorden tekort, zeker bij Bruce's laatste schot, hoe dat bloed eruit spuit, en dan alles zwart wordt... En alsof dat nog niet genoeg is, weeral dei hartverscheurende voiceover: "An old man dies, a young woman lives. A fair trade..." Was me dat toch even slikken, en dat na een toch wel erg humoristisch sluitstuk. Deze film is baanbrekend in al zijn facetten, en al kent hij zijn twijfelachtige momenten, zonder meer was 'Sin City' één van dè films van de laatste jaren...

avatar van Phoenix

Phoenix

Waar blijft die S.E.!!!

avatar van film-gek

film-gek

super vette film d'r zit een heerlijke sfeer in dit filmpje de 3 verhalen zijn super

4.5

avatar van thunderball

thunderball

Dit was nou weer eens een echt goede film. Hij leek me al goed, maar toen ik hem had gezien tijdens een blind date (m'n date was een verschrikking, maar de film was geweldig) vond ik 'm echt de beste film in tijden.

In ieder geval de beste sinds Kill Bill en misschien zelfs sinds Fight Club.

5 sterren!

avatar van bartsch

bartsch

Deze film krijgt veel lof en dat is volgens mij ook echt terecht.

Gedurft gebruik van kleur en zwartwit, goed acteerwerk, tot de verbeelding sprekende karakters situaties en leuke in elkaar lopende verhaallijnen. Maakte indruk op mij!

avatar van Nando

Nando

wie weet wanneer deel 2 uit komt?

avatar van D-ark

D-ark

In 2007 met Anglina Jolie

avatar van JorritS

JorritS

Ontzettend knap gemaakte film, oogstrelende cameravoering, en het proberen over te brengen van het stripverhaal is 100 procent geslaagd. Tot zover positief.

Het verhaal kon mij verder niet volledig boeien, en het verhaal is voor mij niet veel-ster-waardig. 3*

avatar van MarjoleinM

MarjoleinM

Als je fan/kenner bent van de strip kun je er vast vanalles op aanmerken, maar ik heb genoten!

avatar van Bulletproof

Bulletproof

Vage rotfilm ik vond hem echt geen zak aan. Ik heb me de hele film verveeld. 0,5* echt een AFrader

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Neem vooral niet de moeite te vertellen waarom..

avatar van thunderball

thunderball

Nee, he? Not again!

Ik word er zo ziek van dat ze eerst een film gewoon uitbrengen en als iedereen hem dan braaf gekocht heeft, ze hem pas echt goed in een veel mooiere dvd versie gaan uitbrengen!

Kan je onderhand al je favoriete films dubbel, of wanneer je pech hebt 3 dubbel, gaan aanschaffen!

Ik vertik het gewoon er nu weeeer in te trappen! (kan altijd nog een plakbaard en een houten been voordoen, dan hoef ik me niet aan deze belofte te houden! hihi!)

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

De manier van filmen, die eerder lijkt op een tekenfilm, is zeer apart, maar daarmee is alles verteld.

Verder is hett een weirdo smerige boel, met niet één normaal mens. Eerder horror dan actie/misdaad. Het verhaal (was er een verhaal ?) was verwarrend en totaal flut. Super afgang, slaapverwekkend.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

nachtvlinder schreef:

. Het verhaal (was er een verhaal ?)

3 zelfs

avatar van Reinbo

Pieter Montana schreef:

3 zelfs

Dat pleit dan niet voor de film