• 9.369.601 stemmen

Geregisseerd door: Dylan Kidd

Met onder meer: Laura Linney, Topher Grace en Gabriel Byrne

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot P.S.

"What would you do for a second chance at your first love?"

Louise Harrington (Laura Linney), een intelligente gescheiden vrouw van in de dertig, geeft les aan Columbia University’s School of Fine Arts. Ze krijgt op een dag de aanmelding van een jonge nieuwe student met schildersambities op haar bureau en besluit de jongeman zelf te interviewen. Als F. Scott Feinstadt (Topher Grace) binnenkomt ziet Louise dat de jongeman sprekend lijkt op haar highschool vriendje en enige echte liefde, een jonge kunstenaar die twintig jaar eerder is omgekomen bij een auto ongeluk. Het duurt niet lang voordat Louise en F. Scott zich in een gepassioneerde en grenzeloze relatie storten. Maar is F. Scott eigenlijk alleen maar een herinnering aan haar verloren liefde? Of probeert Scott zich door deze affaire van een plaats te verzekeren op de school?

Louise Harrington

Peter Harrington

Ellie Silverstein

Sammy Silverstein

F. Scott Feinstadt

Missy Goldberg

Student (onvermeld)

Opmerkelijke film.

De komedie zit vooral in het plot. Het uitgangspunt en het verloop van het verhaal zijn namelijk tamelijk overdreven. De zogenaamde reïncarnatie, de seksverslaving van de ex, het personage van Marcia Gay Harden... Die elementen zijn erg over the top voor een an sich serieus drama.

Het knappe is dat dit niet in de weg staat van erg overtuigend drama en erg overtuigende acteerprestaties.

Laura Linney is weer erg goed. Wat een fijne actrice is dat toch.

De cameravoering en art direction zijn erg sober en de film heeft jammergenoeg een tv-film-look.

Tegelijkertijd word je bij de lange takes opgezogen in het overtuigende drama en acteerspel.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Deze film is niet meteen memorabel. Er gebeurt niet echt veel in, maar ondanks dit moet ik wel toegeven dat de film redelijk goed vooruitging. Naast het feit dat er niet veel in gebeurde, ontging de humor mij ook volledig: ik ben in ieder geval geen grappige scène tegengekomen. Dan wel weer goed was de cast, waarbij vooral Laura Linney haar rol goed vertolkte.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een vrouw overtuigd is haar overleden jeugdliefde terug gevonden te hebben. Een onderhoudend maar ook wat onevenwichtig verhaal. En ook al niet minder boeiend, heeft de film iets te veel zij-plotjes. Verder een aangenaam tempo en een fijne cast waarvan Laura Linney de film met gemak weet te dragen.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens geprobeerd maar vond het toch allemaal niet zo bijzonder. Het verhaal kon me maar matig boeien en er gebeurde ook niet zoveel. De cast deed het gelukkig niet zo slecht.

Qua genre is het zeker geen komedie.

Het is geen film die me zal bijblijven.