• 9.379.105 stemmen

Southland Tales (2006)

Komedie / Sciencefiction | 144 minuten / 160 minuten (Cannes Film Festival 2006)

Genre: Komedie / Sciencefiction

Speelduur: 144 minuten / 160 minuten (Cannes Film Festival 2006)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk

Geregisseerd door: Richard Kelly

Met onder meer: Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar en Dwayne Johnson

Plot Southland Tales

"Have a nice apocalypse."

In 2008 heerst er in Los Angeles een hittegolf van drie dagen, die uitmondt in een groot 4th of July feest. We volgen het leven van drie mensen. Als eerste is er Boxer Santaros, een acteur die voornamelijk bekend is uit actiefilms en last heeft van geheugenverlies. Ten tweede is er Krysta Now, een actrice uit pornofilms, die bezig is met haar eigen televisieshow. En als laatste is er Roland Taverner, een politieagent die nogal met zichzelf in de knoei zit.

Boxer Santaros / Jericho Cane

Roland Taverner / Ronald Taverner

Krysta Kapowski / Krysta Now

Private Pilot Abilene

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Beitel schreef:

Kortom, Kelly is naar mijn mening een slecht filmmaker geworden sinds Donnie Darko, dat niet meer weet hoe hij een verhaal moet opbouwen en waarbij alle goede bedoelingen in het water vallen. En als er iets is waar ik niet van hou, dan is het wel slecht filmmakerschap, iets dat ik dan strenger afstraf dan ik de potentie beloon.

Dit begrijp ik niet helemaal vrees ik. Jij denkt dat een regisseur plotsklaps zijn capaciteiten verliest? Kelly heeft bewust gekozen voor de gehanteerde constructie en veel mensen bejubelen die aanpak, waaronder ik. Dat het jou minder bevalt is een tweede, maar een gebrek aan vakmanschap kan je het niet noemen.

Overigens vind ik je kritiek op z'n minst opmerkelijk. Het laatste waar ik in deze film op zit te wachten zijn personages met een gedetailleerd beschreven verleden. In het geval van uitgediepte personages zou er mijns inziens constant sprake zijn van ongeloofwaardigheid. Nu is het een kwestie van verstand op nul, lak hebben aan logica en je mee laten slepen door de wondere wereld die Southland Tales heet. Schaterlachen heb ik niet gedaan - en dat betreur ik ook absoluut niet - wél stond er geregeld een grimas op mijn gelaat bij de zoveelste idiote gebeurtenis of oneliner - en dat waardeer ik.

avatar van niethie

niethie

Leland Palmer schreef:

''This is Deep Throat Two, the bitch is back!!'' Geweldige scene!

Weet iemand of dat hele deep throat 2 gebeuren is afgeleid van the x files ? daar had je een geheimzinnege tipgever die deep throat genoemd werd, kan me vergissen hoor...

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

niethie schreef:

Euhm... Watergate?

avatar van niethie

niethie

Oeps oeps oeps...

Maarja aan de ene kant heb ik ook wein ig begrepen van de film, en toen ik de naam deep throat hoorde moest ik meteen aan the x files denken, vandaar...

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Ah kijk, het gemiddelde is inmiddels onder de 3/5 gezakt.

Leland Palmer

Het heeft er nooit boven gelegen...

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Jawel hoor. Tel maar na mbv de recente stemmen.

Paalhaas schreef:

Jawel hoor. Tel maar na mbv de recente stemmen.

Het gemiddelde heeft nog niet boven 3,5 gezeten. Klik hier maar.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

niet boven 3.5 nee, dat werd ook niet bedoelt.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Onder de 3 sterren van de 5 bedoeld hij.

Leland Palmer

Owh. Sorry, verkeerd begrepen Nou jah, foutje moet kunnen toch? Mijn excuus.

avatar van Rarara

Rarara

merkwaardige film die me nog het meest aan een verhaal van Enki Bilal doet denken. is het goed? is het slecht ? Welke zelf respecterende regisseur stopt nu spierbal en non talent Dwayne Johnson in zijn film?

Het heeft de opzet van een satire maar echt scherp wordt het nooit, of het komt niet over. De verteller-stem was behoorlijk irritant. Toch zou ik hem niet meteen in de vuilnisbak gooien want ik ga hem zeker over kijken, bepaalde dingen blijven toch hangen.

Het een interessante film en dat komt volgens mij door de volkomen onvoorspelbaarheid van het verhaal en de karakters - Tarkovsky stijl.

avatar van dulcinea

dulcinea

The Oceanic Six schreef:

Ik kijk altijd alle films af die ik heb, hoe slecht ze ook zijn. Maar niet deze...

Na een uur kijken snapte ik nog geen ene hol van het verhaal en het boeide me ook allemaal voor geen meter. Wat een baggerzooi zeg.

Enige pluspuntje vond ik het goede acteerwerk van Dwayne Johnson en Sean William Scott.

Deze film is gemaakt door de makers van Donnie Darko. Nooit gezien, maar volgens verhalen ook een enorm complexe en vage film. Misschien dat de liefhebbers dus van Southland Tales genieten gaan, maar ik ieder geval niet.

Donnie Darko vond ik nog enigszins te begrijpen, de sfeer die de film oproept en de personages werken gewoon. Bij Southland tales miste ik teveel, het verhaal ging compleet aan mij voorbij, heb geen idee waarover de film nou eigenlijk ging of wat de bedoeling van de meeste personages was. Ik heb hem uitgekeken omdat ik hoopte dat het beter en duidelijker zou worden maar helaas, voor mij voelt deze aan als tijdverspilling en laat hetzelfde lege gevoel achter dat ik had bij Mulholland Drive waar ook zoveel mensen vol lof over spreken. Ik hou van ingewikkelde films maar deze zijn voor mij gewoon té ingewikkeld.

avatar van doorn

doorn

Sorry,

Ik heb het geprobeerd, zelfs 2 keer

Wellicht mis ik hier de geestelijke bagage voor

Ik snap er niets van en ik vind ook niets leuk

avatar van DragQueen

DragQueen

Geweldige film, met een vrij complexe structuur. de prent bevat een heerlijk dromerige en mysterieuze sfeer, aangevuld door de passende soundtrack van moby. het verhaal vond ik vrij sterk uitgedacht, en verfilmd. het acteerwerk was ook dik in orde. johnson, scott, gellar, maar ook de verdere bijrollen waren goed. de film heeft mij best verrast. verder een aantal erg sterke scenes, en prima oneliners. 4 sterren.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

doorn schreef:

Wellicht mis ik hier de geestelijke bagage voor

Fantasie!

avatar van RippedBone Dog

RippedBone Dog

Wat een saai product waarbij het concept ook nog eens extreem saai is uitgewerkt.

Heb de film na 45 min uitgezet want het begon steeds trager te worden.

eindresultaat: totaal geen leuke film, zonde van de tijd

RippedBone Dog schreef:

Heb de film na 45 min uitgezet want het begon steeds trager te worden.

eindresultaat: totaal geen leuke film, zonde van de tijd

Als je de film na 45 minuten al hebt uitgezet kan je geen eindresultaat hebben wat mij betreft. Erg makkelijk om zo 0.5 te geven

avatar van wibro

wibro

HarmJanStegenga schreef:

Helemaal mee eens. Dit gebeurt veel te veel op de MM site. Ik kan mij hier mateloos aan ergeren . Op deze manier ga je de gemiddelde waardering voor een film negatief beïnvloeden. Eigenlijk zou dit soort negatieve waarderingen door MM verwijderd moeten worden.

En nu terug naar Southland Tales. Ik vind het vreemd dat deze film pas in mei in de bioscoop draait. Lees ik het goed, hij zou al in 2006 op het filmfestival in Cannes vertoond zijn? Waarom nu pas in mei? Ik ben trouwens reuze benieuwd naar deze film van Richard Kelly. Maar of hij voor mij met deze film net zo'n meesterwerkje af zal leveren als "Donnie Darko", dat moet ik nog zien.

avatar van Sergio

Sergio

Wat een verschrikkelijk klote film.

Duurt ook veel te lang, er lijkt geen einde te komen aan al die onzin.

Het moet zeker de mop van het jaar zijn wat die twee auto's met elkaar doen.

Deze prut film is één grote mop maar wel een slechte.

avatar van cinema.

cinema.

Willen de mensen die een 0,5 uitdelen (op enkele na) zich graag tot de conventionele cinema beperken ipv zich te wagen aan dit soort projecten, dank u

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Daar heeft Kelly het natuurlijk wel een beetje zelf naar gemaakt door mensen als Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar en Dwayne Johnson te casten.

avatar van cinema.

cinema.

Mwa, de ironie ligt er natuurlijk duidelijk bovenop. Ik vind het overigens een uiterst creatieve en gedurfde keuze binnen de context van deze film. Dat bepaalde mensen dat niet inzien zegt meer over hun denk ik ..

avatar van The Goss

The Goss

Uit principe krijgt een film van mij al op voorhand een halve stem minder als Seann William Scott erin voorkomt, maar goed, toch maar gekeken en ja hoor, het vooroordeel is weer eens bevestigd.

Wat een k-film. Na een half uur de poging gestaakt door te krijgen wat nu de clou van de film was en maar op de automatische piloot verder gekeken.

avatar van Slynkin

Slynkin

Persoonlijk vind ik Sean william scott gewoon tof acteren als stifler in American Pie (met z'n droge domme uitspattingen). Ik was dan ook erg benieuwd of hij ook een 'normale rol kon spelen, want daar had ik een hard hoofd in. De wonderen zijn blijkbaar de wereld niet uit,, want hij deed het zeker niet slecht

Deze film is weer eens wat anders, dankzij de vreemde uitwerking, en het zwevende verhaal. Helaas vind ik deze film verre van goed. Ik kon me niet echt inleven in de personages. Verder vond ik de sfeer in de film apart.. het beviel me niet echt. Kan niet goed uitleggen waar em dat nou in zit.

avatar van Sergio

Sergio

Laat ik het dan even anders zeggen, in zijn debuutfilm Donnie Darko wist Kelly mooi duidelijk te maken dat die film buiten alle genres lag.

In deze maakt hij er een potje van en wil teveel en daarom gaat het mis. De indruk die Donnie Darko maakte mis ik hier.

avatar van iGeO

iGeO

Ik heb getracht deze film te gaan bekijken, maar ben na een +/- een half uur op de bank in slaap gevallen (begreep totaal niet waar het verhaal over ging).

Was ook wel erg moe die avond, dus ik ga nog es een poging wagen...

Rating laat dus nog ff op zich wachten.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Sergio schreef:

De indruk die Donnie Darko maakte mis ik hier.

DD en ST zijn compleet verschillende films, op het 'warrige' en complexe verhaal na. Niettemin zijn het beiden sterke cinema, waarbij ik zelfs ST nog een schepje beter vindt dan DD.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Uier schreef:

Hij vergelijkt ze ook niet, maar hij heeft het over de indruk die DD maakte.

avatar van Marcellox

Marcellox

Een matig tot slechte film. Absoluut niet te vgl met DD. DD was echt geweldig. Ik snapte er niets van, het kabbelde maar voort en de acteurs zijn slecht. Een absolute afrader