Southland Tales (2006)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Speelduur: 144 minuten / 160 minuten (Cannes Film Festival 2006)
Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk
Geregisseerd door: Richard Kelly
Met onder meer: Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar en Dwayne Johnson
Plot Southland Tales
"Have a nice apocalypse."
In 2008 heerst er in Los Angeles een hittegolf van drie dagen, die uitmondt in een groot 4th of July feest. We volgen het leven van drie mensen. Als eerste is er Boxer Santaros, een acteur die voornamelijk bekend is uit actiefilms en last heeft van geheugenverlies. Ten tweede is er Krysta Now, een actrice uit pornofilms, die bezig is met haar eigen televisieshow. En als laatste is er Roland Taverner, een politieagent die nogal met zichzelf in de knoei zit.
Boxer Santaros / Jericho Cane
Roland Taverner / Ronald Taverner
Krysta Kapowski / Krysta Now
Private Pilot Abilene
Madeline Frost-Santaros
Fortunio Balducci
Bart Bookman
Dr. Inga Von Westphalen
Shoshana Kapowski
Serpentine
Inland Rabbit
Neh dit word wel een ok filmpje denk ik. Klinkt in ieder geval erg appart. Misschien had ie wel beter VER in de toekomst kunnen maken. Maargoed, verheug me er toch wel op.
D-ark
Dat zou inderdaad een erg grote lelijke vlek op zijn reputatie opleveren.
Jammer genoeg denk ik dat ook. Zijn volgende project 'the box' is ook niet al te briljant met Carmon Daiz
waar moet art-house/cult heen?
titia
april 2008 in de bioscoop ( in engeland en usa eind dit jaar! )
Jemig, en dat voor een film die in 2006 al in Cannes te zien was...
Knisper
En verdomd, er is zelfs een poster! Noem me gek, maar ik verwacht er nog steeds vrij veel van.
Gizzmann
Ik niet. Ben mijn vertrouwen echt kwijt. Mooie poster wel, maar veel te veel negatiefs over gehoord. Maar mijn nieuwsgierigheid is nog steeds GROOT.
Inland Rabbit
hmm ik ben toch benieuwd.Lijkt me een stunt als ie met dit rijtje acteurs ook maar in de buurt weet te komen van een redelijke film. Zou knap zijn. Het verhaal is er in ieder geval wel.
Respekked
Werd wel een beetje zenuwachtig van the Rock. Ziet er verder wel interessant uit!
Inland Rabbit
Ik heb niet het idee dat deze film erg serieus genomen moet worden, dat is aan de trailer te zien niet echt de bedoeling denk ik. Voor de rest lijkt het me in ieder geval origineel en gedurfd. Dat het dan misschien niet goed uitpakt is een tweede, want het is in ieder geval geprobeerd en ik denk dat dat al heel knap is. Maar we zullen nog wel ff ongeduldig afwachten he.
Gizzmann
Volgens mij neemt Kelly deze film juist VEEL TE serieus. Of in ieder geval het verhaal. Ziet er niet uit als een film met veel vaart dus ik snap goed hoe deze film erg slecht uit zou kunnen pakken en zie in mindere maten hoe deze film een nog een topper zou kunnen worden. Gedurft is het zeker en nog steeds spreekt het plot mij aan, maar ik vrees toch echt het ergste.
Ozarklynch
Leuke soundtrack van Pixies.
Verder heeft de trailer m'n nieuwsgierigheid naar meer best wel aangewakkerd. Visueel op het eerste zicht best aardig, de rest blijft natuurlijk gissen.
Macmanus
donnie darko
Ik heb toch iets meer vertrouwen terug. Trailer is leuk en de bespreking belooft een goede film. Ben blij dat hij toch eindelijk af is.
Inland Rabbit
Klinkt goed inderdaad. The Rock in een erg goeie rol klinkt me nog steeds raar in de oren, maargoed
errr
Waarom spelen er allemaal van die gehypte acteurs/actrieses in? BAH!
Matchostomos
Gehyped zou ik ze niet noemen, eerder weinig getalenteerd. Al weet The Rock me vaak opvallend te charmeren.
Waarom Kelly voor deze cast heeft gekozen, lijkt me vooral een gevolg van zijn gedurfde ambities. Hij daagt zichzelf graag uit en wenst met 'Southland Tales' dan ook duidelijk zijn grenzen te verleggen. De stelling 'alles of niets' is hiervoor meer dan ooit van toepassing...
Phoenix
Het zou natuurlijk ook kunnen dat Kelly zich als een soort Tarantino ontpopt en de ene na de andere tweede- en derderangsacteur herontdekt
. Beide Gyllenhaals hebben zich met DD toch best in de kijker gespeeld, en ook de rollen van Swayze, Wyle en Barrymore hebben hen volgens mij geen windeieren gelegd.
The One Ring
Tarantino herondekt inderdaad vooral acteurs. Maar dat zijn wel allemaal acteurs die zich in het verleden dan ook daadwerkelijk op de een of andere manier bewezen hebben. Dat gaat niet op voor de acteurs hier. Ze zijn gewoon derderangs acteurs wiens namen je op de een of andere manier kent, maar niet direct aan kwaliteit linkt.
Ik vind het trouwens een absurde gedachte dat Kelly deze figuren heeft gecast om zichzelf uit te dagen. Er is ook zoiets als overdrijven met jezelf uitdagen. Als hij werkelijk goede acteurs kon krijgen lijkt het me sterk dat hij met dit hopeloze groepje gaat werken.
En nee, ik verwacht helemaal niets van deze film. Alles staat me tegen: de regisseur, de acteurs, het verhaal...
Respekked
Denk dat menig acteur in deze film wilde spelen.
Macmanus
Wat voorbarig allemaal. Zo slecht zijn deze acteurs ook weer niet, ze hebben voornamelijk nog in weinig interessants gespeeld, Sarah vond ik trouwens helemaal niet slecht acteren in Cruel Intentions. En het is wel vaker voor gekomen dat acteurs met een goed script wat leuks kunnen tonen op het scherm. Tarantino doet dat herontdekken ook niet meer trouwens, probeerde het in Kill Bill met David Carradine, en Daryl Hannah maar die zijn nu ook alweer vergeten. Maar ik raak offtopic.
errr
Ik vind het maar moeilijk wat ik hier moet van verwachten, aangezien dat ik Donnie Darko op nr.1 heb staan in mijn top 10.
Ik wacht het maar af zonder dat ik er echt veel van verwacht...
The One Ring
Hmmm, ik weet het niet direct. Het is nogal een vaag idee waarmee Kelly hier mee aan komt zetten. Ik heb ook niet de indruk dat iemand hier weet wat het nou eigenlijk echt voor een film is. Het klinkt mij te veel als interessantdoenerij en misschien is het ook niet meer dan dat, wat desinteresse van de betere acteurs verklaard. De voortekenen van Cannes vorig jaar waren alvast slecht.
streeter
Het kwam hier in de VS afgelopen woensdag uit. Misschien heeft Tony het op een festival gezien??
Ik vond dat Southland Tales uitstekende scenes en momenten had, hoewel het geheel erg oneven is. Dit is geen goeie film, maar ik vond sommige delen zo sterk, en de casting zo origineel, dat ik het toch 3 sterren geef.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Black Snake Moan
Drama / Romantiek, 2006

Diva
Actie / Thriller, 1981
zelfmoordbroer of zus relatiespionprophecymidden-oostenterroristouder-kindrelatieman vrouw relatienevadageheugenverliesallegorymass murderontvoeringchantageafghanistantijdreizenundercover agentmarxism smokkeltwin brotherfilm in filmsurrealismeinterraciale relatieend of the worldsamenzweringterrorismesplit personalitybig corporation doppelgängergovernment corruptionsouthern california alternate timelineenvironmental issueworld war iii mysterious pastabsurdismfourth dimension