Southland Tales (2006)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Speelduur: 144 minuten / 160 minuten (Cannes Film Festival 2006)
Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk
Geregisseerd door: Richard Kelly
Met onder meer: Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar en Dwayne Johnson
Plot Southland Tales
"Have a nice apocalypse."
In 2008 heerst er in Los Angeles een hittegolf van drie dagen, die uitmondt in een groot 4th of July feest. We volgen het leven van drie mensen. Als eerste is er Boxer Santaros, een acteur die voornamelijk bekend is uit actiefilms en last heeft van geheugenverlies. Ten tweede is er Krysta Now, een actrice uit pornofilms, die bezig is met haar eigen televisieshow. En als laatste is er Roland Taverner, een politieagent die nogal met zichzelf in de knoei zit.
Boxer Santaros / Jericho Cane
Roland Taverner / Ronald Taverner
Krysta Kapowski / Krysta Now
Private Pilot Abilene
Serpentine
deStef
Cruel Intensions
OT:
ik verwacht wel wat van deze film, maar om nou een film van deze tijdsduur 2 keer te gaan kijken terwijl je 'm na de 1e keer al niet snapt, zal ik dus nooit doen.
feanaro surion
Hij heeft slechte kritiek gehad op het filmfestival van Cannes door de lengte van de film. Er wordt waarschijnlijk een uur uitgeknipt. Regisseur Richard Kelly is het daar niet mee eens.
Dan wil ik zijn versie zien...
John Doe
Naast de uiteraard grote basisverschillen met Donnie Darko is dit toch een product uit het brein van dezelfde maker. Aangezien ik in brede zin van Donnie Darko houdt - en dus ook de maniertjes van denken/doen die Kelly eigen zijn - zijn mijn verwachtingen toch positief. In het fragment vond ik ook al maniertjes van Kelly terug (bijvoorbeeld de goedbedoeld lijkende tv-show met lachwekkende kanten) en het bevalt me weer
Edit: Interview gezien. Dat de film de huidige stand van het leven spiegelt en een visie op de gevolgen geeft vind ik geweldig. De reden van de vreemde cast als symbolen en voor toegankelijkheidsverhoging lijkt me ook een goede keuze.
movie*freak
Wat een belachelijke cast zeg ook al is het een komedie film.
D-ark
Wat een belachelijke cast zeg ook al is het een komedie film.
Vindt ik echt niet, Scot is prima gecast en the Rock kan de film wel aardig worden dus
Goodfella
Nieuwsberichtje van bijna een maand oud, maar goed:
Sorry for the radio silence. I have been incredibly busy finishing Southland Tales and prepping The Box simultaneously. We are hoping to begin production in early March, 2007 in Virginia. After almost a year of editing, we have finally locked picture on Southland Tales! 2 hrs 17 min. The final cut is 27 minutes shorter than the "work-in-progress" version that premiered at Cannes. I am very happy with this edit, as we have done a significant amount of work to solve the Rubiks cube narrative. Justin Timberlake just recorded the final voice-over this Sunday. We still have some visual effects work to do... but expect a release date and a trailer soon! I hope everyone is enjoying Southland Tales - Book II: Fingerprints. Book III is going to the printer in about a week, and I believe that it is the best of the three (cerainly the longest). I can't believe it is almost over... and that we have made it to the end with our sanity intact. Well... perhaps not completely intact.
I leave for Cape Canaveral tomorrow to attend my first space shuttle launch. Expect some big announcements soon!
RK
Riddick
Damn.. net een stukje van de film gezien. Hij lijkt mij zo goed.. Kan niet wachten.. The Rock acteerd goed.. Sarah Michelle Gellar ook, en ziet er geweldig uit.. En Seann William Scott is weer zo droog al gewoonlijk..
Las laatst ergens een stuk dat dit misschien op het AFFF gaat draaien (in welke krant het was is me even ontschoten...)
Gizzmann
Ik ben nu al trouw de graphic novels aan het volgen, heb de eerste 2 delen gelezen. Het valt me echter vies tegen, ik vraag me echt af of er naar een of andere grote climax word toegewerkt, want de slechte reviews in combinatie met die niet zo veel zeggende clipjes en deze redelijk saaie boeken zorgen ervoor dat ik me er eigelijk weinig bij voor kan stellen
Tja, dat is nou het nadeel als je zo groots en mysterieus een tweede filmproject aanpakt, als hij dan flopt word het ook wel gelijk een enorme FLOP. Ik hoop toch echt van niet want don't get me wrong, ik ben dol op DD, maar mijn vooruitzichten zijn niet al te best.
En ik dacht nog wel dat deze film niet zou kunnen mislukken
Phoenix
Heerlijk. Weinig buzz rond de film, de buzz die er is is negatief en zulke reacties maken het eigenlijk alleen maar erger
Dus, film kijken met lekker lage verwachtingen en volkomen worden weggeblazen. Of het is nog steeds geen beste film, maar dan ben je in ieder geval niet zo heel erg teleurgesteld.
Matchostomos
Zit heel wat waarheid in, al heb ik het gevoel dat Kelly's ego te groot geworden is en er heel wat pretentie schuilt achter deze prent. Getuige de vreemde en uiterst gedurfde casting, de riskante setting van het verhaal, maar bovenal de grote mix aan genres resulterend in een speelduur van bijna epische proporties.
Goodfella
speelduur van bijna epische proporties.
Valt mee hoor. 137 minuten na de recut, de tijd die hier boven staat klopt niet meer.
Matchostomos
Dat maakt het enigszins positiever, want een tweede 'King Kong' (Peter Jackson vergisste zich namelijk pijnlijk op de speelduur) hebben we voorlopig geen behoefte aan.
Misschien weet Kelly zijn ambities alsnog te beperken, al zijn er nog genoeg elementen aanwezig, die de twijfels staande kunnen houden.
Goodfella
Hij gaat op het AFFF draaien!
Blijkt dus niet waar. Reminder: in het vervolg niet meer teveel Filmkrant geloven
Respekked
Gaan we helemaal geen release beleven van deze film?(of internationaal al wel?) 2006 is inmiddels al weer een maand of 4 geleden..
Zelfs in de VS is er nog altijd geen serieuze release. Volgens mij is de film na Cannes 2006 bijna niet meer te zien geweest. Het lijkt erop dat Kelly na de uiterst negatieve ontvangst in Cannes vorig jaar erg lang doet over de definitieve cut van deze film (die schijnbaar nogal zal verschillen van de in Cannes getoonde versie).
donnie darko
Ja, er staat nu wel op imdb dat de film in Duitsland een release krijgt op 7 november maar dat lijkt me ook zeer twijfelachtig. Ik hoop dat ik deze film nog te zien ga krijgen voor 2008, maar ik betwijfel het.
Spartaan1986
Wel een redelijke cast
Sarah Michelle Gellar,Sean William Scott, Christopher Lambert, The Rock
Het zijn geen grootse acteurs maar toch vrij bekend
Goodfella
'We still have some visual effects work to do', schreef Kelly in december op z'n blog. Nu staat daar dat 'the film will be completely finished for the first public screening sometime mid-summer.'
Hup Richard, doorwerken kerel.
Knisper
Als hij niet opschiet, dan is de film geen science-fiction meer!
Apster
Sean William Scott, Sarah Michelle Gellar en The Rock in een komedie/science fiction film... Kelly heeft ze niet op een rijtje geloof ik.
donnie darko
In de VS komt hij nu uit in maart van volgend jaar. Dan is het al geen near future meer.
Wat doet hij ons aan?
Matchostomos
En bovenal, wat doet hij zichzelf aan? Voor een jonge regisseur als Kelly moet dit toch allesbehalve motiverend zijn. Als dit maar goed afloopt, of we hebben voortaan een wonderkind minder...
Gizzmann
Dat zou inderdaad een erg grote lelijke vlek op zijn reputatie opleveren.
donnie darko
Zeker omdat wat ik van de film heb gezien, toch niet zoveel voorspellend was .Ik denk dat dit een gigantische flop wordt, en zelfs geen cultklassieker.

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Black Snake Moan
Drama / Romantiek, 2006

Diva
Actie / Thriller, 1981
zelfmoordbroer of zus relatiespionprophecymidden-oostenterroristouder-kindrelatieman vrouw relatienevadageheugenverliesallegorymass murderontvoeringchantageafghanistantijdreizenundercover agentmarxism smokkeltwin brotherfilm in filmsurrealismeinterraciale relatieend of the worldsamenzweringterrorismesplit personalitybig corporation doppelgängergovernment corruptionsouthern california alternate timelineenvironmental issueworld war iii mysterious pastabsurdismfourth dimension