Southland Tales (2006)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Speelduur: 144 minuten / 160 minuten (Cannes Film Festival 2006)
Verenigde Staten / Duitsland / Frankrijk
Geregisseerd door: Richard Kelly
Met onder meer: Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar en Dwayne Johnson
Plot Southland Tales
"Have a nice apocalypse."
In 2008 heerst er in Los Angeles een hittegolf van drie dagen, die uitmondt in een groot 4th of July feest. We volgen het leven van drie mensen. Als eerste is er Boxer Santaros, een acteur die voornamelijk bekend is uit actiefilms en last heeft van geheugenverlies. Ten tweede is er Krysta Now, een actrice uit pornofilms, die bezig is met haar eigen televisieshow. En als laatste is er Roland Taverner, een politieagent die nogal met zichzelf in de knoei zit.
Boxer Santaros / Jericho Cane
Roland Taverner / Ronald Taverner
Krysta Kapowski / Krysta Now
Private Pilot Abilene
Madeline Frost-Santaros
Fortunio Balducci
Bart Bookman
Dr. Inga Von Westphalen
Shoshana Kapowski
Serpentine
Blur
gelukkig zijn die regisseurs ook altijd zo origineel in hun muziekkeuze
Ik kan anders niet echt een film opnoemen met Blur op de soundtrack (ik ben overigens niet bepaald een fan van die lui).
En dat maakt de muziekkeuze meteen origineel ? Makkelijk zo ...
Wat bedoel je anders met origineel? Alle soorten muziek hoor je 'wel eens'.
Art
Misschien Trainspotting?
Wat bedoel je anders met origineel? Alle soorten muziek hoor je 'wel eens'.
Absoluut, en ook allemaal mooi in evenredige hoeveelheden zeker. Doe toch niet zo naief, je weet best wat ik bedoel.
Nou ja, zal wel. Dit lijkt me toch niet zo'n bijster interessante film dus ik verwacht hier ook niet echt een spetterende soundtrack.
Goodfella
Jan Pieter Ekker op z`n Cannes-weblog op Cinema.nl:
kiriyama
Ik ben hier ondanks mindere kritieke toch erg beniewd naar, dit komt echter vooral omdat ik zo'n grote donnie darko fan ben.
Montorsi
Cruel Intensions
D-ark
Seann ''amcrain pie'' William Scott, Sarah ''buffy the vampire slayer' Michelle Gellar en The Rock
Na het zien van het geniale en meesterlijke Donnie Darko heb ik hier echt mijn twijfels bij
D-ark
Blur is geweldig maar dat is mijn mening
donnie darko
Ik ben toch echt wel heel benieuwd naar deze. Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik denk dat dit wel de film is waar ik het meest naar uitkijk.
D-ark
Nog geen NL release datum?
Ik denk dat dit een dvdrelease wordt jammer genoeg...
donnie darko
Ik denk dat dit een dvdrelease wordt jammer genoeg...
WATTT?? Dat kan toch niet?? Het lijkt mij echt zo'n spektakel om in de bioscoop te zien.
Macmanus
Denk dat deze film minstens in een paar Arthouse Bioscopen te zien zal zijn hoor. Er zijn best veel Donnie Darko fans out there.
donnie darko
ja, maar het probleem is dat er in mijn omgeving echt nergens arthouse bioscopen zijn, we hebben enkel kinepolissen. Zeer frustrerend.
D-ark
Dat zal wel kicken zijn ik ben helemaal weg van donnie
leve de arthouse maar het wordt toch een dvdrelease handig voor mij.. want er zijn bij mij geen arthouses in de buurt misschien cinnacita in Kaatsheuvel draait ie heel misschien ik hoop het
Joe-K
Hoop dat dit niet alleen een DVD-Release wordt.. maar toch, ben zeer benieuwd naar deze film.
D-ark
NOOO ik wil sarah michelle gellar in de bios zien!!!
Zoek een art-house op
IcU
Alweer Seann William Scott en The Rock? Ik vond dat niet zo'n geweldige combi in The Rundown. En dan een muzikale komedie? Ik ben benieuwd...
Sifra
Zoek een art-house op
Zoek een leven op
Ik wil gewoon die film in de bioscoop zien schat
Begrijp je dat?
IcU
Hij heeft slechte kritiek gehad op het filmfestival van Cannes door de lengte van de film. Er wordt waarschijnlijk een uur uitgeknipt. Regisseur Richard Kelly is het daar niet mee eens.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Black Snake Moan
Drama / Romantiek, 2006

Diva
Actie / Thriller, 1981
zelfmoordbroer of zus relatiespionprophecymidden-oostenterroristouder-kindrelatieman vrouw relatienevadageheugenverliesallegorymass murderontvoeringchantageafghanistantijdreizenundercover agentmarxism smokkeltwin brotherfilm in filmsurrealismeinterraciale relatieend of the worldsamenzweringterrorismesplit personalitybig corporation doppelgängergovernment corruptionsouthern california alternate timelineenvironmental issueworld war iii mysterious pastabsurdismfourth dimension