• 9.376.964 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, Laurence Fishburne en Joely Richardson

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 12 februari 1998

Plot Event Horizon

"Infinite Space - Infinite Terror"

2047: Een groep astronauten wordt naar het verloren ruimteschip "Event Horizon" gestuurd. Het schip is zeven jaar eerder mysterieus verdwenen, en kwam minstens zo mysterieus ineens weer te voorschijn. Langzaam leert de crew van de "Lewis and Clark" de waarheid achter de gebeurtenissen rond het schip.

avatar van Slipvin

Slipvin

Paul Anderson levert met Event Horizon zijn beste film. Een miskend meesterwerk die eer bewijst aan talloze horrorklassiekers zoals The Shining, Hellraiser en Alien.

avatar van movie fan

movie fan

een geslaagde sf film met wat horror erbij . verhaal vond ik goed , al begon het wat minder te worden naarmate het einde , special effects waren goed voor 1997 . cast was goed , acteren ietsjes minder en de soundtrack vond ik gewoon super

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

De film is voor de tijd van 1997 erg goed gefilmd.

Zoals voorgangers zeggen ben ik ook die mening toegedaan. Knap neergezet en naar het einde toe iets "overdone', maar ach.

Er zitten leuke effecten in en het verhaal is iets aan wazige kant met de uitleg over het ontwerp van "de kern' van het schip.

Beetje bloed gezien, maar dat stoorde mij niet, als horrorkijker. Vond het overwegend SF ipv Horror.

avatar van WeZet

WeZet

Liet mij met een 'net niet' gevoel achter. Sam Neill en Laurence Fishburne zijn niet de minste (Jurassic Park, The Matrix), maar de uitwerking hier viel mij tegen. Zoals aangehaald zijn de effecten, cgi, sets mooi uitgewerkt, maar het verhaal komt zeer onlogisch over.

avatar van Baggerman

Baggerman

boozebelly schreef:

Het valt mij trouwens altijd op dat de ruimteschepen in SF films gigantisch lompe dingen zijn met allerlei uitsteksels, antennes en weet ik veel wat voor rotzooi nog meer.

Als je een geloofwaardig ruimteschip wilt neerzetten dan zal die toch een beetje beter gestroomlijnd moeten zijn. Aangezien je wel tegen de lichtsnelheid moet kunnen reizen (300.000km per seconde) om een beetje verder te komen in het heelal. Dus een gestroomlijnde bak met een spoilerkitje rondom o.i.d. lijkt mij iets geloofwaardiger dan die oude, zwevende schrootbulten.

DIt moest mij even van het hart

Een ruimteschip hoeft toch helemaal niet gestroomlijnd te zijn in de ruimte? Er is immers geen (lucht)weerstand!

Ga jij maar es in warpspeed tussen kometen door manoeuvreren, dan piep je wel anders.

avatar van Baggerman

Baggerman

Mmm. Morgen eens proberen, dan..

avatar van stevebravo

stevebravo

Dit is werkelijk waar de beste science ficiton horror film die ik ooit gezien heb!

Alle elementen zitten erin:

1: goed verhaal

2: goed acteerwerk

3: goede special effects!!

4: zeer spannend

kortom

geweldige film!

avatar van wu-tang

wu-tang

veel beter dan pandorum

lekker ziekelijk tot op het bot , gauw eens op dvd aanschaffen !!

ind 1 van de betere sf horror films , de beste is natuurlijk aliens !!

avatar van kissofdeath

kissofdeath

Nou gister dez film gaan kijken, maar ongeveer op de helft klapte de stroom eruit door een stroomstoring in het hele appartementen complex.

Lekker weer

avatar van GrimReaper

GrimReaper

Deze film combineert science fiction en horror heel netjes.

Het lijkt in het begin wat op Pandorum, maar Event Horizon voegt daar nog een stuk mee aan toe qua verhaal en sfeer.

Fishburn kom wel goed over als commandant alleen de wetenschapper vind ik op het eind van de film niet de beste keuze voor zo'n rol.

Special effects zijn wel oké, maar niet echt indrukwekkend. wel wat paar leuke horror scenes tegen het eind.

Net geen 4 sterren, omdat er meer in gezeten had. Eind lijkt ook een beetje afgeraffeld.

avatar van Stephan

Stephan

kos schreef:

ALS er al ooit "Warpspeed" wordt bereikt, dan zal dat niet gebeuren om het schip sneller te laten gaan, maar de ruimte rond en voor het schip te vervormen. Warp-snelheid in de ruimte is een heel ander concept dan enkel het gas erop.

avatar van snake shit

snake shit

Een soort van The Devil's Tomb maar dan veel beter.

avatar van filmfreak25

filmfreak25

Mooie sf/horror, spannend en best goede special effects. Mooi verhaal ook. Ruime voldoende!

avatar van Trippy

Trippy

vond hem een van de beste scifci horrorfilms goed verhaal & sfeer met veel bangelijke momente

avatar van thobe

thobe

Interessante film. Mooie effecten, en een boeiend verhaal. Een jonge Fishburne en Sam Neill doen het in het begin vrij goed, maar later in de film vind ik vooral Neill (en zijn personage) wat tegenvallen.

Al met al wel vermakelijk en goed weg te kijken.

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Event Horizon begint vrij standaard maar allengs wordt het interessanter en spannender met indrukwekkende special effects en uitstekende film muziek van de te vroeg overleden Michael Kamen (Bernstein, Pink Floyd, Prince Of Thieves en Metallica). Er is een boeiend spanningsveld tussen de rationele en kille technicus (prima vertolkt door Sam Neill) en de toenemend radeloze bemanning. De vraag reist steeds meer wat echt is en wat hallucinaties zijn en langzaam komen er steeds meer horror elementen in deze film met diverse schrik momenten en een lekker eng slot. Een prima film tussen SF en horror.

avatar van Picker

Picker

This is one of the most scary movies I have ever seen! It is a brilliant mixture of science-fiction and horror. And the best part, is that it really hits you psychologically. It warps your mind. It's not so much the things you see, but the things you are thinking. If you dare, see this movie!"

Ben het hier volledig mee ééns!

avatar van Butchers

Butchers

De film doet me denken aan de game Dead Space en de andere film (die veel slechter was) Pandorum ofzoiets. Eén van de beste science-fiction/horror films samen met Alien.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Goede spannende film.

Special effects zeker voor die tijd zijn prima.

Het verhaal zitten goed in elkaar en is boeiend de hele film door

Vond hem alleen geen enkel moment ook maar enigszins eng.

avatar van DVD-T

DVD-T

Ben wel een fan van de films van Anderson. Verhaaltechnisch vaak een rommeltje maar ze weten me altijd wel te vermaken. Naast Resident Evil: Afterlife de beste film uit zijn oeuvre.

Verhaaltechnisch best hoostaand, nu is hoogstand misschien niet het juiste woord maar interessant is het zeker. Een schip is naar het einde van de ruimte en verder geweest. Naar het schijn is dat de hel geweest . Verhaaltechnisch zit het dus goed inelkaar. Het terror in space gegeven is goed uitgewerkt. Alles wat mis kan gaan gaat dan ook mis op de meest nare manieren. Een aantal erg sterke kills en een erg sfeervolle cameravoering en belichting laten je op het puntje van je stoel zitten. Verder is de muziek van Kamen ook erg sterk. Fishburn speelt zijn rol erg goed, maar Neill doet het nog beter. Heerlijke rol van hem. De rest van de cast komt niet echt heel veel in beeld, en weet lijken niet zo goed te weten wat ze met hun rol aan moeten. En dan heb ik het vooral over Richarson. Isaacs doet het ook geweldig. Die heeft toch wel een aantal leuke rollen op zijn naam staan.

Een genre wat het bij mij altijd wel goed doet. Erg sfeervol en goed geregiseerd. De effecten zien er goed uit, en ook de designs van de Event Horizon, die op de Notre Dam zijn gebasserd zijn erg mooi gedaan. Een topper in het genre.

avatar van blurp194

blurp194

Deze film is qua verhaal spannend en ook af en toe best echt eng, vind ik. Niet alle special effects zijn nu nog overtuigend, daar is wel een beetje aan te zien dat deze film uit de vorige eeuw komt. Maar de ontwerpen van beide ruimteschepen zijn wel echt prachtig, zoals bijvoorbeeld de zaal waarin de gravity drive zit. Wat een horrorhok is dat... om nachtmerries van te krijgen. En het ding zelf ook al...

Sam Neill speelt sterk - maar dat mogen we ook wel van hem verwachten. De rest is minder overtuigend, doen gewoon hun werk - maar dat is in deze film ook genoeg, er worden niet echt geniale acteerprestaties gevraagd.

avatar van glimlicht

glimlicht

Event Horizon ziet er mooi uit maar is hartstikke dood van binnen.

Het acteerwerk is echt te beschamend voor woorden, zo ontzettend standaard...
En dan moet je ook nog eens veel te lang wachten tot er een paar afgeslacht worden. Vooral Fishburn en Mr Jurassic Park spanden de kroon, het leek wel of er geen script was en ze de keuze hadden uit een aantal standaard zinnetjes...

De schrikeffecten zijn heel irritant, je kan net zo goed je ogen dicht doen en schrikken van het zacht-hard effect. Waarschijnlijk schrik je even erg. Wat een slappe hap zeg...

Één ster voor de mooie plaatjes... En een halve ster voor het feit dat je kan zien waar Dead Space zijn inspiratie vandaan heeft

*1,5

avatar van Knoei

Knoei

Slipvin schreef:

miskend? staat gewoon op IMDB bij de beste 100 sci-fi films allertijden

avatar van AC1

AC1

Dit bewijst eer aan The Shining? Op welke manier?

avatar van yeyo

yeyo

Eer bewijzen is veel gezegd, de film heeft gewoon de 'liters bloed door de gang' scène van The Shining overgenomen.

avatar van AC1

AC1

Grappig. Dat was me niet opgevallen. Ik herinner me dat zelfs niet meer. Ik zag wel dat Danny Boyle een soort van eerbetoon aan Event Horizon heeft gedaan met de finale van Sunshine.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

Hele toffe film!

Als je van plan bent deze te gaan kijken en twijfelt, gewoon gaan kijken. Ik had namelijk hetzelfde probleem.

Goede cast, geweldige spanning, en zoals iedereen hier al zegt: Zeer goede special effects voor die tijd! Gewoon een goed filmpje!

avatar van night rider

night rider

al een paar keer gezien,niet omdat ik het niet snap maar gewoon een strakke film is.

avatar van Insignificance

Insignificance

Niet onaardig, totdat Anderson zich niet meer in bedwang lijkt te kunnen houden. Dat gaat allemaal nog redelijk in de opmaat, die ook wel wat geduldiger en subtieler had gekund, maar de situatie en de schepen ademen in ieder geval een deep space sfeertje en de nodige dreiging uit. Het eerste slachtoffer als springplank voor wat komen gaat, is misschien niet het meest enerverende element, maar het werkt tenminste.

Dat kan niet gezegd worden van de nogal flauwe rol van Sam Neill en de manier waarop de ware aard van het schip uit de doeken wordt gedaan. Wat een revelatie had moeten zijn, lijkt vooral bedoeld om maar zo snel mogelijk een grotesk slot op gang te trekken. Met wat actie, horror en sfx, maar enige betrokkenheid is ver te zoeken. Niet een vervelende film, afgezien van die irritante Cooper, maar men maakt zich er uiteindelijk wel erg gemakkelijk van af.