Genre: Thriller / Drama
Speelduur: 99 minuten / 96 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Joel Coen
Met onder meer: John Getz, Frances McDormand en M. Emmet Walsh
Releasedatum: 28 maart 1985
Bekijk via Prime Video
Plot Blood Simple
"Breaking up is hard to do."
Julian Marty, de getormenteerde eigenaar van een bar in Texas, denkt dat zijn vrouw Abby weer overspel pleegt. Hij huurt de privé-detective Loren Visser in om haar te volgen en bewijzen te vergaren. Abby blijkt er inderdaad vandoor te zijn gegaan met een andere vent, namelijk Ray, die in Marty's bar werkt. Als Marty hierachter komt, is hij furieus en wil hij dat Visser het koppel tegen een flink geldbedrag ombrengt...
Ray
Man from Lubbock
Mr. Garcia
Old Cracker
FisherKing
Tjee wat karig een 4,5. Deze film is gewoon subliem, dus een 10, en dus een sterke 5.
FisherKing
Heb ik ook gedaan, past helaas niet in het stemmenoverzicht.
Mister_Pink
Na O Brother de minste Coen film die ik heb gezien. Toen ik de film voor de 2de keer zag vond ik hem een stuk beter. Morgen voor de 3de keer kijken.
3,5 sterren
danuz
Wat een indrukwekkende film zeg! In het begin lijkt het gewoon een doorsnee thriller, maar door de mooie shots en de verschrikkelijk mooie muziek, word je al snel meegezogen in een surrealistische thriller. Schitterend, bijna een top 10 notering waard.. 5*
Bananas
In mijn ogen een goede Coen film maar het ligt er maar net aan met welke verwachtingen je er aan begint.
Dit is in mijn ogen geen echte thriller omdat het nooit echt spannend wordt en dat is volgens mij geen enkele Coen film.
De films worden veelal getypeerd door "simpele zielen" die in complexe situaties terechtkomen en zich daarin ontwikkelen. Ik vind de combinaties van de geschetste situaties en het ogenschijnlijke gestuntel van de hoofdpersonen erg vermakelijk.
De dialogen, de shots en de acteurs maken de films speciaal en dat verwacht ik dan ook van elke film van hun.
Deze film blinkt voor mij uit in het ijzersterke sfeerbeeld en het plot.
Voor spanning moet je niet naar Coen kijken want ik geloof niet dat zij dat ooit proberen op te wekken. Ze spelen in mijn ogen meer op het creëren van een gevoel en de humor van het gedrag van mensen.
danuz
Hier ben ik het volledig mee eens. Voor een tenenkrommende thriller moet je absoluut niet naar een film van de Coen's Brothers kijken (althans, degene die ik gezien heb dan).
Ik vind sowieso sfeer in een film belangrijker dan een briljant in elkaar zittend verhaal. Geef mij maar prachtige beelden met daarbij passende muziek/geluiden. Wat een film mij doet ligt meestal niet aan het verhaal maar aan het gevoel dat ik erbij heb. Dit wil niet zeggen dat ik niet kan genieten van films waar ik nog uren over het verhaal moet nadenken hoor...
Een gevoel bij je los maken, of dit nou grappig, absurd, zweverig of deprimerend is, daar zijn deze broers goed in.
Tenenkrommend niet nee.....
Mister_Pink
Redlop
Bij de Coens gaat het m.i juist wel om het verhaal. Genre-spoofs als Blood Simple en Fargo moeten het juist hebben van het verhaal waarin door de leegte van het bestaan van de anti-helden de kenmerkende zwarte humor van de Coens naar voren komt.
Daarom ben ik zo teleurgesteld in hun laatste 2 films.
danuz
Een goed verhaal brengt dus helemaal geen gevoel in je op? Dat is toch best vreemd.
Ik bedoel dat ik een film met een goed verhaal heel vet vind, maar dat sfeer voor ook heel belangrijk is. Natuurlijk hebben films als Fargo wel een goed verhaal, maar die hebben ook super mooie beelden (een bijna verlaten parkeerplaats van boven gefilmt met alleen een paar lataarnpalen en een bijna ondergesneeuwt bandenspoor). Sommige films hebben gewoon net dat iets waarbij ik mee word gezogen in de film.
Fargo zou zonder de mooie beelden voor mij niet echt een heel mooie film zijn denk ik. De verlaten eenzame landschappen doen het hem juist.
Bij Blood Simple vond ik het verhaal bijna ondergeschikt aan de mooie beelden. En nog een ander voorbeeld, een film als Lost In Translation zou zonder de beelden die leegheid scheppen en de lange shots een hele basic romantische film kunnen zijn waar ik niet naar zou omkijken, maar juist door de leegte die geschept word, springt hij boven de gemiddelde film uit. Ik wil dus niet zeggen dat het verhaal in films totaal belachelijk vind en dat ik alleen maar sfeer wil, maar ik bedoel te zeggen dat sfeer een heel erg belangrijke factor is in het waarderen van films.. Dit ligt heel persoonlijk, ik kan het niet beter uitleggen dan dit denk ik
JP
Zalige film! Zo nu en een beetje aan de trage kant, maar niet spannend?! Vond de spanning zeer onderhuids en heb regelmatig op het puntje van mn stoel gezeten. Het verhaal was weliswaar leuk, maar de schitterende details, beelden en muziek die de Coens in de film hebben verwerkt, maken het voor mij een lust voor het oog (en oor). Fijne rollen van Frances McDormand maar vooral M. Emmet Walsh!
Voorlopig een 9!
jedymaster
Het camerawerk maakt indruk op me en doet me denken aan evil dead toen ik die de eerste keer zag. Het verhaal vind ik niet zo ijzersterk.
West
Omdat dit de debuutfilm van de broertjes Coen was, ging ik niet kijken of dit een andere Fargo, Big Lebowski of Raising Arizona was. Gelukkig niet, want dat is het ook niet. Ik snap dan ook de hoge score niet in de top 250. Wel is het een mooie debuutfilm. En je ziet wel de prachtige plaatjes en dialogen, maar het gaat wel traag. Het einde was wel van echt Coen niveau: daarom 3,5*.
Diesel
Dit reactie van John A. Nesbit (toxicuniverse.com) is me altijd bijgebleven: Blood Simple is like watching a classic Hitchcock film with the Master of Suspense tripping on acid. Dat is wat Blood Simple is..
Ik snap dan ook de hoge score niet in de top 250.
maar het gaat wel traag. *.
Traag maar alles behalve saai..
mooie debuutfilm. prachtige plaatjes en dialogen,
West
Diesel, ik vind het een mooie reactie op mijn verhaal! En inderdaad, traag kan ook heel mooi zijn, zie bijvoorbeeld mijn top 10 film Once upon a time in the West.
Chainsaw
Erg sterk debuut van Joel en Ethan Coen. Het verhaal is simple maar erg goed in beeld gebracht (schitterend camerawerk) en de film ziet er gewoon erg strak en stijlvol uit, met een prima sfeer en ook goede muziek.
Het eerste uur vliegt als een snelheidstrein voorbij, daarna begint de film jammer genoeg een klein beetje traag te worden. Om gelukkig er vervolgens wel uit te knallen met een geweldige finale. De scène bij het raam is er eentje om in te lijsten en niet meer te vergeten.
4 sterren.
Damian_
Ik ook! Heb deze film nog niet eerder gezien en zelfs niet over gehoord, maar als hij voldoet aan het niveau van andere films die ik ken van Coen (o.a. Fargo en O, brother), ga ik er vanavond lekker voor zitten. Hoop alleen dat ie niet ubervlaams vertaald is, dat brengt nogal eens een anticlimax teweeg bij mij
Leno
Vooral het acteren was top en de uitvoering van het niet heel bijzondere verhaal was super. Ik vond het wel jammer dat het basis idee van het verhaal al erg veel gebruikt is in films, de uitvoering zorgt er echter voor de deze film er zeker wel uitspringt. Sommige scenes wekte mij wel enigszins op de zenuwen, maar het einde maakt dat wel goed. die sukkel die de man levend begroef kreeg zijn straf gelukkig
Ghola
De DVD die ik gehuurd had stopte er nét voor het einde mee. Wil iemand vertellen hoe de film afliep? Ik heb kunnen kijken tot het moment dat de detective wordt vastgepind aan de vensterbank en dan door de muur begint te schieten.
In ieder geval weer een schitterende film. Verhaal stelde niet zoveel voor, maar de sfeer was geweldig.
JoeCabot
weet eigenlijk zelf niet meer hoe hij eindigde. Niet speciaal alleszins. Was dacht ik ook een misverstand (ze dacht dat die detective haar man was of zo), waar de hele film eigenlijk is van opgebouwd. Dat maakt de film ook goed denk ik.
weet eigenlijk zelf niet meer hoe hij eindigde. Niet speciaal alleszins.
Pieter Montana
weet eigenlijk zelf niet meer hoe hij eindigde. Niet speciaal alleszins.
???Het einde is juist zeer verrassend.
Het einde is wat TE verrassend.
Ik ging net een blikje cola halen en ik had de film even pauze gezet na de "hand"scene.5 seconden later was de film al gedaan

Dit is de eerste Coen-film die ik zie en het bevalt me wel.Uitstekende scenes met een spannend einde dat ik liever nog een halfuur had laten voortduren.
Ghola
???Het einde is juist zeer verrassend.
Wat gebeurt er dan nog nadat die detective wordt vastgepind? Sterft hij nog? Hoe?
Dat is moeilijk goed uit te leggen, omdat het juist visueel zo goed verteld wordt. Gewoon nog eens kijken. De film wordt er alleen maar beter op.
Het was GEEN zeer goede film. Het was een simpel verhaaltje en de film verveelde soms. De acteerprestaties vond ik dan wel goed. Maar het was dus in het algemeen, vind ik, geen goede film. 2.5

Misdaadthriller 'Blood Simple' is vanavond (31 juli) te zien op televisie

De eerste noemenswaardige rollen van vijf topacteurs

Low-budget thrillers die beter scoren dan menig blockbuster

Fargo
Komedie / Misdaad, 1996