Zus & Zo (2001)
Met onder meer: Jacob Derwig, Monic Hendrickx en Halina Reijn
Gesproken taal: Nederlands, Engels, Frans en Portugees
Releasedatum: 9 mei 2002
Plot Zus & Zo
Als Nino (Jacob Derwig) zijn zussen Wanda, Sonja en Michelle vertelt dat hij gaat trouwen met zijn vriendin Bo, zijn ze alle drie sprakeloos. Niet alleen omdat ze dachten dat hij homo was, maar ook omdat hij door te trouwen hotel Paraiso in Portugal erft. Het hotel waar ze allemaal recht op dachten te hebben... De drie zussen smeden een plan om de bruiloft te saboteren totdat ze uitgenodigd worden door Bo om haar te helpen bij de bruiloft.
Nino
Annet
Wanda
Portugese wijnboer
Jordy
zijn verkocht aan de Amerikaanse producenten Renee Missel en Jonathan Dana.
Van der Oest is gevraagd om de remake te regisseren.
Renee Missel produceerde samen met Jodie Foster de film Nell en Jonathan
Dana was producent van onder anderen Drowning Mona met Danny Devito. Beiden
zijn verheugd over de aankoop van de remake-rechten: 'We are extremely
excited at having acquired the English language remake rights to Zus&Zo. We
feel it will translate brilliantly for an American audience as it is a warm,
witty, and sexy romantic comedy that deals with tolerance, and with the
perennial issues forever being explored by both sexes across generations and
cultures.'
Jonathan Dana en Renee Missel zijn op dit moment in onderhandeling met
schrijvers voor het Engelstalige script.
jackie
Verschrikkelijke film.
Stom verhaal, slechte teksten het enige goede aan de film zijn de spelers.
horrorist
PRUL VAN EEN FILM, misschien dat een hersendode huisvrouw hier nog lol aan kan beleven. vreselijk stupide!!!!!
neo
lekkere vlotte film, die zo zijn leuke momenten en dialogen heeft. er zitten van die heerlijke gevatte opmerkingen in. alleen ergerde ik me wel enorm aan die zussen enzo. jaap spijkers vond ik erg leuk spelen. 3 sterren
broes
varwachte een komedie, was het niet. wel een aardig verhaal maar boeide niet de hele film door.
wackyboy
Ben verbaasd dat ze de rechten hebben weten te verkopen aan Amerikaanse producers. Hopelijk kunnen die het niveau wat opkrikken. Als dit de toekomst van de Nederlandse film is....
'BEVERLY HILLS De Nederlandse film Zus & Zo is genomineerd voor een Oscar. De film van Paula van der Oest dingt mee in de categorie Buitenlandse Film.
Een andere Nederlandse film die kans maakte op een nominatie, Lot, van Tamar van den Dop, haalde de laatste vijf in de categorie Korte Film niet.'
(NOS teletekst 109)
neo
tamar van den dop vertelde wat dagen terug tijdens het programma r.a.m. dat ze eigenlijk al iets te laat was met het insturen van haar film, wat denk ik dus een reden is dat de film niet genomineerd is. ook is Lot een beetje controversieel voor amerikanen denk, aan de hand van de beelden die ik heb gezien. overigens wordt Lot binnen niet al te lange tijd op ned. 3 uitgezonden.
Jos2
'BEVERLY HILLS De Nederlandse film Zus & Zo is genomineerd voor een Oscar.
Goed voor de NL film!
'ZUS & ZO is afgelopen vrijdag in première gegaan in New York en heeft daar een succesvol eerste weekend beleefd. Binnenkort volgt een video- en DVD release in de Verenigde Staten. Daarnaast zal ZUS & ZO uitgebracht worden in Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Tsjechië, Israël, Italië en Duitsland.'
(OK Nieuwsbrief)
cornelis
De zoveelste Oscar-nominatie voor Nederland. Gaat nogal wat beter dan het Songfestival.
neo
zou best de 4e nederlandse film kunnen zijn die de oscar wint voor beste buitelandse film. zou alleen maar goed zijn.
cornelis
Z&Z was geselecteerd voor Toronto, en op het moment dat ze daar zouden draaien vlogen er twee vliegtuigen een groot gebouw in NYC binnen (en dus werd het festival afgelast). 4 dagen voor de NL release werd een NL politicus neergeschoten (en verviel de meeste aangekochte reclame-zendtijd, en werd de film niet zo goed bezocht).
Stephan
Benieuwd wat er nu gebeurt....
Wordt vast: Sadam and Sarin... brrrr...
FisherKing
hugohei
Wat een onheilsberichten, hierboven...
Geweldig voor de Nederlandse film, deze nominatie ! En ik gun het Paula van harte, en ook de productiemensen van De Luwte. Jaren geploeter levert nu misschien iets op.
Kunnen we in gezamelijkheid es uitrekenen hoeveel kans Z&Z maakt ? Wat weten we van de concurrent (zou mijn vader zeggen) ? Wat hebben we daarvan gezien, met z'n 2087-en ?
cornelis
Wat een onheilsberichten, hierboven...
Een constatering.
Ik gun het ze ook van harte, en ben bijzonder blij met de zoveelste Oscar-nominatie voor een NL film.
narva77 (crew films)
'ZUS & ZO is afgelopen vrijdag in première gegaan in New York en heeft daar een succesvol eerste weekend beleefd. Binnenkort volgt een video- en DVD release in de Verenigde Staten.'
Ook vreemd dat een film die net in de bios draait gelijk te koop wordt aangeboden, hij is nog niet eens op dvd in Nederland.
Bios: 9 mei 2002
Video/dvd: 10 december 2002
Koop: 5 maart 2003
Inderdaad een leuke, vlotte film. Ik heb me geen moment verveeld. 4*
Jordy
Ik heb me geen moment verveeld
niet Oscar-waardig dus?
niet Oscar-waardig dus?
Ik vind het een heel knap gemaakte film, met uitstekende acteurs. Ik begin zo langzamerhand fan te worden van Monic Hendrickx.
Het verhaal zit goed in elkaar, met een goede mengeling van serieus drama en humor.
Antonia vind ik minder Oscarwaardig en Karakter meer Oscarwaardig.
Kazuyuki
- 2068 stemmen
Magistrale Nederlandse film met een mediterraan tintje. Halina Reijn is mooi, schittert en geven de film net dat extra beetje Hollandse pit. Eindelijk een niet-boekverfilming die het goed doet.
cornelis
Goed doet? Kwa Oscar nominatie bedoel je. Niet kwa box office, helaas. Terwijl het echt een leuke film is!
Jos2
Precies. En zijn Volle Maan, Nynke, Loenatik en Costa (allen vele, vele malen succescoller dan Zus en zo) boekverfilmingen?
sydney
Was ie zo leuk, Sydney?
Typisch een film waar ik me helemaal in kan uitleven. Heerlijk

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus