Genre: Familie / Komedie
Gesproken taal: Engels, Frans, Portugees, Spaans en Italiaans
Releasedatum: 15 oktober 1998
Bekijk via Disney+
Plot The Parent Trap
"Twice the Fun, Double the Trouble."
De identieke tweeling Hallie en Annie werd bij hun geboorte gescheiden wanneer hun ouders van elkaar scheidden. Wanneer de twee elkaar ontmoeten op een zomerkamp verzinnen ze een plan om zich weer bij elkaar te brengen.
Hallie Parker / Annie James
Marva Kulp, Jr.
Grandfather
Hallie / Annie Acting Double
Theatertje
Toen ik jong was, was dit een zeer leuke chickflick om te zien met m'n vriendinnen. Maar nu ik er negen jaar later op terugkijk, kan ik alleen maar besluiten dat het toch niet zo'n al te goeie film was. 2 sterren.
ikk
Best wel een toffe film als je van het typische disney-genre houd. 'k Vond hem best wel leuk.
Een 3*
fischer
Erg leuke film, zeer vermakelijk en een echte familiefilm. Voor mij een 4.0 zeker waard.
Helaas zijn er een hoop mensen die deze film kennelijk niet kunnen waarderen en niet echt hun favoriete genre is en hiermee het gemiddelde zo omlaag halen.
Zeker het kijken waard, komisch, goed verhaal, goed gespeeld. Het enige commentaar dat ik kan geven dat in het begin van de film de meisjes (meisje) wat slecht speelt of slecht script heeft. Maar dat is maar een korte inleiding.
Kijken dus.
Eazyfan
Waardeloos verhaal, slechte acteerprestaties, saaie famillie-film gewoon, heb ik lang geleden gezien, zag vandaag de reclame weer op tv
Ik krijg niet snel kotsneigingen maar bij deze zoek ik alvast mijn emmer.
Dianaa`
Het verbaast me dat de waardering van deze film zo laag is. Ik vind het echt een leuke film, het is gewoon een vermakelijke familie film.
Je moet hierop niet al te streng op oordelen.
Voor mij was deze film toen ik klein was een topfilm. Nu vind ik de film eigelijk nog steeds wel leuk.
Acteerprestaties goed, komisch en leuk verhaal. Lindsay Lohan vind ik in vele films rampzalig, maar in deze film is ze wel goed.
Ik vind "Meredith Blake" echt té dom voor woorden, maar drom is ze juist het grappigst
JohnWilliams
Erg goeie film, met prachtige liefdesscens. Ook een goeie Cast, erg goed geacteerd allemaal! Echt geweldig! Gewoon 4,5*, terwijl ik dacht dat het helemaal de verkeerde kant op zou gaan...
elainelover
Ik vind et ect een hele leuke film!!
ik heb een gister weer gezien!!
vroeger had ik hem gezien mar ik wist niet meer
hoe die heette.. dus ik was telkens zoeke hoe die film
heette
maar et is gewoon een top film!!!
JohnWilliams
Maar het is dus géén tweeling maar 1 meisje die de tweeling speelt?
JohnWilliams
Maar het is dus géén tweeling maar 1 meisje die de tweeling speelt?
Iemand?
Mug
In de film is het daadwerkelijk een tweeling, twee meisjes. De twee meisjes worden gespeeld door 1 actrice, de huidige drank- en snuiforgel Lohan. Het gebeurt wel vaker dat een acteur/actrice een dubbelrol speelt...
elainelover
Lindsay Lohan speelt echt goed in die film. Het was ook de eerste film waar ze in speelde of niet?
JohnWilliams
Geloof van wel, zo jong tenminste...las overigens dat die opa was overleden, jammer.
Dani_da
Vindt het echt een hele leuke film. Super dat zij alleen twee rollen speelt. Vroeger keek ik deze film minimaal 1 keer in de maand.
Jammer dat ze haar leven zo vergooid.
loveechanel
Ik krijg niet snel kotsneigingen maar bij deze zoek ik alvast mijn emmer.
O my god, zo saai is hij dus echt niet hoor!;)
Er zit genoeg humor in en de acteerprestaties
zijn eigenlijk gewoon super!
Ik vind dat het eigenlijk niet eens beter kan of hoeft te zijn..
Eigenlijk zou het best wel vet zijn als er een tweede
film ervan kwam
hij verdient ZEKER 4 sterretjes!
Mr. Chiel
Dan zal ik het morgen eens uitproberen
Bedankt voor je reactie!
Mr. Chiel
Het bleek een geslaagde film te zijn, al was 2 uur wat aan de lange kant. Grappig en een leuk verhaal. *3,5
notorious_kim
nog een van mijn favoriete films. Wat was Lindsay Lohan toen goed, ik vraag me af wat er allemaal met die kindsterretjes gebeurd dat die later niet meer kunnen acteren!!!
Gelukkig heb je nog uitzonderingen zoals thora birch, christina ricci, ...
Mr. Chiel
Erger dan dit kan bijna niet...
nele
Vermakelijke film met heel veel clichés. EEn keer zien, oké, een 2e keer zou echt te veel van het goede zijn. Er zijn al heel veel films gemaakt in dit genre en komen allemaal op hetzelfde neer. Zo is er ook een met de Olsen twins, op de titel kan ik even niet komen...
Een typische familiefilm dus. Niet echt schitterend geacteerd of origineel...
Geef hem 2*
confucius
Ik 'hoorde' iemand schrijven of dit ook "leuk is voor jongens van 8 à 12 jaar?" Zou dit ook "leuk zijn voor senioren van 80 à 120 jaar?" Ik - senior - vond er niks aan. Ik miste een ruitenwasser om de stroop van mijn Panasonic Th - 65py70 Full High Definition VIERA TV-real pro 65 inch plasma TV te verwijderen. De Contrastverhoudingen van 1000 - : 1 en de resolutie 1920 X 1080 pixels werden door al dat gekwek en getetter danig ontregeld. 2500 jaar geleden zei ene zekere Confucius het al: "de ene kijkt naar sentimentele films, en een ander kijkt naar geweldfilms. Iedereen kijkt naar datgene wat hij/zij tekort heeft. Voila.
Kevin13
hebben ze ook niet zo'n film met Mary Kate en Ashley Olsen ?
ellenpoesie
Iemand?
Ja, Lindsay Lohan speelt twee rollen : Hallie & Annie,
want als de film gedaan is zie je bij de cast, twee keer Lindsay Lohan staan, dus daaraan zie je dat ze die twee rollen speelt:)
JohnWilliams
Ik weet het ondertussen al ja.
wel vreemd vind ik maar je moet als tweeling maar beide zo goed kunnen acteren. Dus aan de ene kant snap ik het wel.
evalish
ik vind een echte leuke familiefilm! sinds jongs kijk ik wel vaak naar, en lindsay lohan acteert wel super goed! heel knap dat zij twee rollen kunt spelen.
JDSsmetje
INHOUD 15 / 30
algemene inhoud 11 / 20
Een leuk verhaaltje voor een familiefilm en ook goed uitgewerkt, het probleem is dat ik niet echt voor het genre ben
het einde 4 / 10
het einde vond ik echt niet goed, helemaal verwacht maar zo hoort het eigenlijk bij een familiefilm
ACTEERWERK 8 / 10
zeer goede acteurs , lindsay lohan en dennis quaid blinken in deze film, geweldig
ANDERE 6 / 10
heb niet echt een opmerking , gemiddelde score
TOTAAL 29 / 30

Murder She Said
Komedie / Misdaad, 1961

Dekalog, Dziewiec
Drama, 1988
californiëtwin sisterzomerkampremakematchmakingdivorcedfamily reunionwedding dressgold diggertwins separated at birthidentity swapfather daughter reuniondivorced parentsvrouwelijke regisseurmother daughter reunionnapa valleysleepaway camp vader dochter relatiemoeder dochter relatiesister sister relationshipstop weddingparent child reunion age-gap relationshiplong lost siblingidentical twins cheerfulwedding sabotagewine collection