Genre: Biografie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Catch Me If You Can
"The true story of a real fake."
Hij doet zich voor als arts, hoogleraar, advocaat en piloot, en niemand twijfelt ooit aan zijn kunnen. Maar intussen licht Frank, amper twintig jaar oud, iedereen op en verdwijnt hij keer op keer zonder een spoor achter te laten. Tot de politie een internationale klopjacht opent. Gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Frank Abagnale, een valsemunter en meesteroplichter die voor zijn 21ste al voor miljoenen dollars aan valse cheques uitschreef en het geld vervolgens weer even gemakkelijk uitgaf.
- Trailer (YouTube)
- Catch Me If You Can (BoekMeter)
- Catch Me If You Can (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Cheryl Ann
Special Agent Witkins
Earl Amdursky
Justice4All
Verhaal en acteerwerk is goed, maar jammer dat er weinig spanning inzit. Komische kanten zaten heel weinig in. Jammer?!
RiBoP
Leuk verhaal, had er alleen iets meer humor en vaart in verwacht. Nu een beetje net-niet-verhaal.
Vond het naar het einde toe steeds langdradiger worden, maar komt misschien ook door de DVD waarop aangegeven stond dat ie slechts 95 minuten duurde. En als je dan nog eens een dik half uur extra van een film te zien krijgt die toch al een beetje tegenviel, tsja...
fr33
Ongeloofwaardig verhaal maar wel grappig een 4 van mijn kant.
Dan heb je het boek van Frank Abagnale nog niet eens gelezen
De film is in die zin zeker niet aangedikt.
Relschopper
Ongeloofwaardig verhaal maar wel grappig een 4 van mijn kant.
Treht
Ja die knakker die dat vroeger allemaal (half) gedaan had, werkt nu voor de FBI of CIA als specialist in valse geschriften/valuta etc.
Newbie
Zou dat nu echt gebeurd zijn?
BTW, een zeer goede film, verrasend goed eigenlijk, ik had een totaal verschillende film verwacht. 4*
WB
Jep!
"Plot Outline: Based on the true story of Frank Abagnale Jr., a successful con artist who managed to pass himself off as several identities and the FBI agent hot on his trail"
(Bron: IMDB... en het staat in de film zelf alst goed is)
Newbie
...en het staat in de film zelf alst goed is)
Jaja, dat weet ik wel, maar dat kan er staan voor de fun he, om het wat echter te laten lijken. Ik vind het gewoon nogal te fantastisch om echt te zijn. Ik laat me nu wel misleiden door de hele verhaallijn die ongetwijfeld is aangedikt. Alleen weet ik niet hoe ver dat ze daarin gaan.
mister blonde
precies. dat 'based on a true story' zou ik maar met een paar korreltjes zout nemen.
Jordy
Of je lees gewoon wat er staat... GEBASEERD op een echt verhaal.
mister blonde
wat je dus beter met een paar korreltjes (zo niet vaten) zout kan nemen. er heeft ooit iemand geleefd die Frank Abagnale Jr heette. die vervalsde papieren e.d. ,maar daar houdt het op. ik betwijfel ten zeerste of de film op een bestaand verhaal is gebaseerd. er is hooguit een verhaaltje om een bestaand personage verzonnen. heel wat anders...
zaken als gebaseerd op een waargebeurd verhaal ,zoals hierboven ook staat, zijn erg misleidend en dergelijke teksten staan er alleen voor de centen.
Jordy
een verhaaltje om een bestaand personage
oftewel, gebaseerd op een waar verhaal
Esteban
Nuja, de schitterende positieve keerzijde kent iedereen nu wel ondertussen, dus laat ik gewoon zeggen waarom de film van mij geen immens hoge quotering krijgt.
We zouden een verfrissende feel-good komedie krijgen vol nostalgie en een portie humor. Fine, dat kregen we ook, maar in veel mindere mate dan werd beloofd. De eerste helft van de film didn't catch me omdat de boel maar niet op dreef leek te komen en de "buitengewone" lengte was dus compleet overbodig. De sfeer kon en mocht gerust nog veel frisser dan was. De kleuren mochten feller, er mocht meer variatie in de muziek (dat ene deuntje dat de hele film blijft duren ging echt wel nerveren) en Catch me was simpelweg niet zo luchtig als ik verwachtte. Ik ging met het idee zo'n prent te krijgen en kreeg het dus niet. Leuk & kwalitatief, dat zeker! Maar toch lang niet het prachtwerk onder de entertaining feel-good movies geworden.
Catch me if You Can ***1/2
The Goss
Ik heb eerst het boek gelezen en daarna de film gezien. De film was echt een behoorlijke afknapper.
Het echte verhaal komt in mijn ogen absoluut niet uit de verf en na de film had ik niet het idee waarom hij nou zo'n meesteroplichter was. Dit kwam in het boek 100 keer beter naar voren. Viel me tegen van Spielberg.
Lukic
Leuke film. Veel meer kan en hoef ik er niet over te zeggen.... 3,5 sterren. Ik heb mij goed vermaakt, duurt wel lang moet ik zeggen. En op de kaft stond 95 minuten!?!?! (Was dik 2 uur).
Benninf
Op de video stond Comedie als genre, werd ik even op het verkeerde been gezet
eerdekes
Stoer, snel, sterk, schitterend. Wat nog?
Erg goed acteerwerk van vooral ( dicaprio ).
Plot was ook al tegen alle verwachting goed !
Gewoon 'n lekker filmpje !
markpennings
Redelijke film, leuk plot, maar had er meer van verwacht. mijn beoordeling 3*
Anne_Girl
Goeie film!! Orgineel verhaal, het bleef me boeien. Af en toe verwarrend door de flash-backs.
Ook zeer goed geacteerd door DiCaprio en Hanks!
Captain Pervert
Veel dingen vond ik te ver gezocht en te toevallig en te ongeloofwaardig.
Driekwart van alle films is ongeloofwaardig, maar voor deze film pakt de ongeloofwaardigheid negatief uit. Ik had de hele tijd een "pfff....." gevoel.
Goed kijkbaar maar wel overrated.
Fabrice
Veel dingen vond ik te ver gezocht en te toevallig en te ongeloofwaardig.
Goed kijkbaar maar wel overrated.
Volledig mee eens !
3 *
chucknorris
- 1908 stemmen
Veel dingen vond ik te ver gezocht en te toevallig en te ongeloofwaardig.
Net zo als bij Titanic of Apollo13?
Jassie
Dat had ik juist niet bij deze film. Ik vond het leuk geacteerd, goed tempo. Leonardo speelde goed.
ThaMovieVoter
Wat een onbegrijpelijk verhaal.
Een keer een film die goed begint en goed eindigt, de beste feel-good-movie die ik ooit heb gezien.
een ruime 8.

Misdaadfilm 'Catch Me If You Can' met Tom Hanks en Leonardo DiCaprio vrijdagavond op televisie

Netflix voegt binnenkort deze vijf populaire films toe aan het aanbod

Deze vijf goed beoordeelde films verdwijnen nog voor het einde van deze maand van Netflix

The Green Mile

The Departed
Misdaad / Thriller, 2006

Blood Diamond
Drama / Thriller, 2006
fbioplichterbiografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalattempted jailbreakengagement partymislaid trustbank fraud inspired by true storyadapted into play or musical