• 9.373.537 stemmen

Geregisseerd door: John Huston

Met onder meer: Humphrey Bogart, Lauren Bacall en Edward G. Robinson

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Key Largo

"A storm of fear and fury in the sizzling Florida Keys!"

Buiten woedt een orkaan, maar dat is niets vergeleken met de storm in het hotel van Key Largo. Daar houdt de sadistische gangster Johny Rocco zich schuil - en houdt hij hoteleigenaar Nora Temple, haar invalide schoonvader en ex-soldaat Frank McCloud (Humphrey Bogart) onder schot. McCloud is de enige die de agressieve Rocco de baas zou kunnen. Maar door de naoorlogse realiteit zou hij wel eens al zijn vechtlust kwijt kunnen zijn.

Frank McCloud

Nora Temple

Richard 'Curly' Hoff

Edward 'Toots' Bass

Deputy Clyde Sawyer

Angel Garcia

Vooral ontzettend goed geacteerd. En de blik van Lauren Bacall: wowie! Ik ben bijna verdronken in haar ogen.

Simpel verhaal, maar met een leuke ontknoping.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

alweer een sterke Bogart, iets minder dan in zijn andere klassiekers maar toch :

4 op 5

Tony

avatar van hugohei

hugohei

Ik zag 'm in zwart-wit, zoals ie gemaakt is. Hoe is die computergekleurde versie ?

Is die er dan ?? Alleen het affiche is in kleur dacht ik.

avatar van Jordy

Jordy

er zijn toch veel klassiekers ingekleurd, ook It's a Wonderful Life enzo?? hoe zat dat verhaal ook al weer?

De ware filmliefhebber wil toch geen ingekleurde versie zien ? Of is de techniek zover gevorderd dat 't bijna 'levensecht' is ?

Ik heb wel eens een ingekleurde Laurel en Hardy film gezien. De kleuren kwamen niet natuurlijk over.

avatar van Jordy

Jordy

nee was ook grote weerstand tegen van o.a. James Stewart

Ted Turner was het die dat deed, meer info

avatar van hugohei

hugohei

Dank voor de info. Goddank is het verzet zo sterk dat je er niet veel meer van hoort. Ik ken ook alleen een Laurel & Hardy in kleur, en dat is gruwelijk om te zien.

Van Key Largo bestaat een gekleurde versie volgens de gids van Maltin.

avatar van FisherKing

FisherKing

Klassieker die blijft intrigeren 4.5*

avatar van herman78

herman78

Videotheek Cinerent in Leiden had deze film zowaar in zijn collectie. Als ik er aan toe kom, ga ik hem vanavond eens kijken.

avatar van gotti

Erg goed geacteerd, maar wat mij een beetje tegenstond was het té simpele verhaaltje. Toch was het 'vermaakgehalte' van de film wel zo hoog, dat ik me goed vermaakt heb. 3,5*

avatar van Ramon K

Ramon K

Lekkere Hollywoodklassieker met een sterke cast, sfeervolle settings, goede dialogen en een simpel doch intrigerend plot......met veel vaart geregisseerd. 4 sterren

avatar van jay73

jay73

Ik sluit me volledig bij Ramon aan. Ook 4 sterren namens mij.

avatar van Goodfella

Goodfella

Ben het eigenlijk wel eens met iedereen hier boven. Lekker broeierige sfeer, erg sterk acteerwerk, mooie schaduw- en lichteffecten, maar inderdaad ook een wat simpel verhaal. 3,5 *

avatar van gonnie

gonnie

3.5 uit 5

Ik heb het boek gelezen en waarschijnlijk de film ook al eens eerder gezien. Het is een aantrekkelijke film die nergens écht de kijker raakt. Wat met name stoort is dat de point of view van ex-soldaat Frank verschuift naar maffiabaas Johnny Rocco; daardoor verliest de kijker betrokkenheid.

Poisonthewell

Films waarbij de personages zijn afgeschermd van de buitenwereld zijn meestal spannend. Zo ook deze. Goeie film. Ik heb het alleen nooit zo gehad op Lauren Bacall. Mag haar niet zo. Maar goed, toch een uiterst vermakelijke film. 4*

avatar van Floris22

Floris22

Humphrey Bogart is me meegevallen. Had eigenlijk niet te positieve verwachtingen maar dat blijkt achteraf ongegrond. Lauren Bacall is een verdomd mooie vrouw, dat mogelijk duidelijk zijn.

Film is ook erg goed, zwart wit films hebben toch iets extra's.

avatar van Fred Neil

Fred Neil

deze film deed me een beetje denken aan "the petrified forest".

Ik vond vooral Edward G robinson wel goed acteren.

Niet een van mijn favoriete humphry Bogart films.

En ik mag die lauren bacall inderdaad ook niet zo. Ze heeft een beetje een irritante stem.

avatar van Guyke

Guyke

Bogart mag in deze film zijn kunnen tonen als wat levensmoeë ex-soldaat die onverwachts tot actie wordt gedwongen. Om hem aan te moedigen is er de begeerlijke Lauren Bacal. De chemie tussen beiden is in deze film volgens mij beter dan is the big sleep waar het allemaal een beetje over the top was. Beter nog dan Bacal was echter Claire Trevor als drankverslaafd maffia-hoertje (voor éénmaal een terechte oscar).

Geweldig scenario met vooral de orkaan op de achtergrond die zorgt voor de spannende, sinistere omkadering.

speedy23

Voor de Vlaamse liefhebbers: zaterdag 4 maart om 15u25 op VTM.

avatar van Diesel

Diesel

Nu al één van mijn alltime favoriete film-noirs. Humphrey Bogart op het witte scherm is net als een vrouw die zich uitkleedt, can't stop looking at it. Echter niet alleen Bogey zet hier een briljante rol neer. Edward G. Robinson is geweldig als de sadistische Rocco. Ook Lionel Barrymore, die de tegenpool speelt van Robinson, levert een memorabele bijdrage. Daar komt nog bij, the one and only Lauren Bacall. Prachtige drugs uitstraling en ze verstaat haar vak goed.

Naast het acteerwerk valt de film ook op qua sfeer. Donker en een beetje claustrofobisch. De vaart zit er ook goed in, geen tekort aan spanning en rijk aan sadistische taferelen. Dat Key Largo zijn tijd VER vooruit is kan niemand ontkennen. 4*

I say smack her and let it go at that.

avatar van youri_bonito

youri_bonito

Robinson & Bogart on screen=classic

Diesel schreef:

Nu al één van mijn alltime favoriete film-noirs.

Ik beschouw deze film toch absoluut niet als een noir.

fabbyke

Ik verschoot ervan dat deze film in kleur was!

fabbyke schreef:

Ik verschoot ervan dat deze film in kleur was!

Dan heb je een ingekleurde versie gezien. De originele versie was wel degelijk zwart/wit.

fabbyke

Juist de film helemaal gezien en ik had hem met nogal lage verwachtingen gekeken ook omdat ik niet goed wist hoe hij op moviemeter stond enzo.

De eerste 10 minuten dacht ik, ik zit hier te kijken naar een standaard gangster film zoals er zoveel zijn. Dan na 20 minuutjes wordt de film ineens stukken beter vind ik en de acteer prestaties van Bogart zijn super. Ik heb de ingekleurde versie gezien dus ik denk dat in de zwart-wit versie toch wel nog een iets beter sfeertje zou zitten. De film is mooi gemaakt en de momenten waar iets minder in wordt gedaan en gewoon gepraat hebben mij altijd zeer hard kunnen boeien. Niemand had Rocco wel beter kunnen spelen dan Robinson want hij heeft er echt de kop voor .

Ik kan eigenlijk geen minpunten geven maar het is voor mij juist geen topper.

4,5****

Poisonthewell

Ingekleurde versie? Ik wist niet eens dat die er was. Heiligschennis in ieder geval

fabbyke

Ingekleurde versie was wel goed maar zwart wit had voor deze film nog wel beter geweest.

fabbyke schreef:

Opmerkelijk, pas na 20 minuten zou je pas uberhaupt van een gangsterfilm kunnen spreken.

fabbyke schreef:

Het was een zwart/witte, maar jij hebt de later ingekleurde versie gezien.