Ramon K schreef:
de muziek van de gebroeders (De) Angelis. Echt verschrikkelijk hoe die gasten met de vocals in hun soundtrack klooien. Afgrijselijk! De teksten zijn kut, maar ook toon en ritme zijn klote. Gelukkig wordt het thema-nummer een stuk minder gebruikt dan in
Keoma.
Er zit ook 1 scene in de film waarin weinig subtiele beeldtaal en de vreselijke muziek tot een bijna cheesy geheel leiden: beelden van een rennende verrader worden afgewisseld met die van een slang terwijl de vocals (lage stem en nog vals ook!) "He's a traitor, he's a snake!" produceren. Jezus! Wat fout!
"Judas"komt ook nog langs in die laatste tekst

Pek en veren voor de gebroeders De Angelis !
Echt zonde van die hemeltergende muziek, want de film zelf reken ik wel bij een van de betere spaghetti westerns.
Een streepje voor op "Keoma", om er maar een te noemen waarmee hij nogal wat gelijkenis vertoont.
Wat gelijkenis betreft:die tussen Maurizio Merli en Franco Nero is groot.
Daarom vind ik het nogal merkwaardig dat Merli niet in meer westerns speelde.
Hij bracht het er hier uitstekend vanaf, en deed 90 % van het stuntwerk ook zelf.
Waarom men voor John Steiner een stem-acteur heeft gekozen die met een duidelijk Duitse tongval een dik Amerikaans accent probeerde neer te zetten is mij een raadsel.
Ik vond het nogal belachelijk overkomen.
De body count is extreem hoog in deze film, zó hoog dat ik een gevoel van over-verzadiging niet kon onderdrukken.
De DVD release van Blue-Underground is een genot om te bekijken, beeld en geluid zijn van prima kwaliteit.
Er is een interview met de regisseur Sergio Martino als extra te vinden op de DVD.
Grappig om te horen dat de nevels die in- en rond het westernstadje hangen minder met sfeerschepping dan met het budget te maken hadden.
De hele film is in Italïë opgenomen, en daar was slechts één westernstadje te vinden dat gebruikt kon worden voor filmopnames.
Dat was echter in een vervallen staat, en opknappen zou te duur geweest zijn.
Vandaar dus de nevel.
Een aantal locaties herkende ik overigens van de vele peplumfilms die er werden opgenomen.