• 9.377.044 stemmen

Releasedatum: 15 februari 1996

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot Heat

"A Los Angeles crime saga."

Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

avatar van Montorsi

Montorsi

Heat is een van die 'grote' gewaardeerde films, hoog in de top 250, die ik nooit helemaal heb gezien. Verwachte er ook niet zo gek veel van, anders was ik er natuurlijk wel eerder achteraan gegaan.

Anyway, Heat is me zeker bevallen. Een mooie tweestrijd met twee personages waar je in beide gevallen sympathie voor kan hebben. Verder natuurlijk subliem acteerwerk wat de film overeind houdt, met een mindere cast had de hele film ook een heel pak minder geweest. Pacino en De Niro zetten een aantal geweldige scenes neer (hun conversatie halverwege ). De bankoverval is ook erg geslaagd, erg toffe scenes en dat geldt ook voor de ontsnapping naderhand. Het vuurgevecht ziet er top uit, maar klinkt nog veel toffer, die doffe klappen zijn gewoon erg sterk.

Helaas is de bankoverval/ontsnapping absoluut de piek in de film, alles erna is gewoon een stuk minder interessant. Maar alsnog is Heat een heerlijke wegkijker, ondanks dat hij bijna 3 uur duurt.

Dikke 4*

avatar van powerman

powerman

Heat is een echte rollercoasterride van bijna 3 uur. Spectaculaire actiescenes en shootouts. De film beschikt over een enorme topcast. Hoewel De Niro en Pacino natuurlijk de show stelen zijn de andere namen ook niet mis. O.A. Tommy Sizemore, Danny Trejo, Jon Voight, Ashley Judd en Natalie Portman. De film verveelt geen seconde en is geen minuut te lang. Met name Al Pacino is goed op dreef. Hij zet op een fantastische manier een heuse pitbull neer. Een agent die niet op geeft als hij beet denkt te hebben ook al valt zijn priveleven langzaam in duigen. De Niro speelt wat meer routinematige rol maar stijgt toch boven zichzelf en de cast uit. Hoe beheerst hij zij character weet neer te zetten is ongeloofelijk. Natalie Portman (in haar tweede filmrol) blijft knap overeind tegenover de doorgewinterde Al Pacino. Een ware topfilm met een topcast.

avatar van Tharoy

Tharoy

Uitdieping? Het kwam mij meer over als 'cool' gelul... De film duurt hierdoor gewoon te lang. Ik ben absoluut niet zo'n actiefreak. Maar een film als deze hoort top te zijn op alle fronten. Die vrouwen waren simpelweg gewoon vervelend. Val Kilmer was overigens wel cool, maar daar heb ik het niet over. Neemt niet weg dat het een goede film is, maar imo toch een beetje overgewaardeerd. Mijn bloeddruk wordt niet merkbaar hoger als Al Pacino of Robert de Niro in beeld komt. Ze hebben allebei erg veel charme als acteur, maar mede daardoor krijg je constant het gevoel dat je naar een veel té gemaakte film aan het kijken bent. Het liefst wordt ik meegetrokken in het verhaal door hele boeiende, speciale personages met een diepe achtergrond(niet de standaard werklustige agent zoals in Heat).. Ze misten in deze film een beetje de click waardoor je ze gaat waarderen.. Emotioneel werd ik niet bij ze betrokken in deze film.

avatar van Spetie

I say what I mean, and I do what I say!

Drie jaar geleden is het dat ik Heat voor het laatst zag en ik was dan ook zeer benieuwd of de film na zo’n lange tijd bij mijn 3e herziening zijn positie in mijn top 10 waardig zou zijn. Nou dat is gelukkig zo, want deze herziening was ouderwets genieten geblazen!

Wat Heat zo buitengewoon goed maakt, is dat eigenlijk alles aan deze film lijkt te kloppen voor mijn gevoel. Allereerst zijn daar de acteurs, waarbij de grootheden (van weleer) Pacino en de Niro eindelijk tegenover elkaar staan in een film. Het is moeilijk te zeggen wie van de twee nu beter speelt, want beiden vullen hun rol uitstekend in. Beiden hebben zo hun eigen problemen met vooral het thuisfront en beiden komen op sommige momenten sympathiek over en op andere momenten weer wat minder. Het feit dat beiden zo hun goede en slechte kanten hebben, maakt alles juist wat realistischer en geeft de film de nodige diepgang mee, wat de film al onderscheidend maakt van een hoop andere films. Naast de twee reeds genoemde acteurs zijn er ook nog Sizemore en vooral Kilmer die meer dan goed spelen. Zelfs hun personages zijn uitstekend uitgewerkt en mede hierdoor heeft Heat een enorm sterke sfeer.

Die sfeer wordt daarnaast tot in de perfectie uitgewerkt door Mann, doordat hij gebruik maakt van enorm mooie sfeervol geschoten plaatjes, zowel bij dag als bij nacht. Zelden een stad bij nacht zo mooi in beeld gebracht zien worden als in Heat. Daarnaast bezit de film misschien wel de meest memorabele shoot-out scène ooit. Geweldig hoe dit alles in beeld wordt gebracht, maar nog unieker is het fantastische geluid. Het gaat maar door en is absoluut een uniek scène, die mij never nooit zal vervelen, daar ben ik 100% van overtuigd.

En dan is er nog de fantastische en memorabele eindscène. De spannende achtervolging met dramatische afloop voor De Niro op het vliegveld. Ook weer mooi in beeld gebracht en schitterend om te zien hoe beide mannen ondanks dat ze tegenover elkaar staan, een ontzettend groot respect voor elkaar hebben. In een woord fantastisch!

Tja Heat is en blijft voor mij een dijk van een film. Ik heb wederom bijna drie uur zitten te genieten en de tijd is werkelijk voorbij gevlogen. Heat staat nu steviger in mijn top 10 dan ooit en het is fijn om te merken dat soms een smaak wel veranderd, maar gelukkig andere films altijd tot je favoriete gerechten zullen blijven behoren!

5,0* natuurlijk en

avatar van polopolo150

polopolo150

Er is zeker weten goed geacteerd, geweldige shoot-outs en actie en nog meer. De soundtrack was vaak ook nog wel goed.

Maar er waren voor mij iets te veel scénes wat voor mij de sfeer verdween. Dat is voornamelijk in het begin en in het midden.

3,5

avatar van mbijnen

mbijnen

Fantastische film met Pacino en De Niro op hun absolute top!

Het wordt steeds moeilijker te onderscheiden wie de good guy is en wie de bad guy en langzaam raken hun levens volledig in elkaar verweven...

Beste politiefilm aller tijden, dat is zeker.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

3 uur lang megalomaan misdaaddrama. Ik vond het maar matig, saai en vooral aan de lange kant .

avatar van dave

dave

Heat is zo'n film die op elk vlak scoort. Bijna elke scène heeft een soort magische gloed over zich hangen.

Sfeerschepping door intensief om te gaan met lichtinval en het kiezen van bijna perfecte locaties.

Pacino en De Niro, twee goddelijke acteurs die hier, wat mij betreft, hun Magnum Opus bijeenspelen.

Hun personages worden op een juiste en ingetogen manier vertolkt.

Vooral de scènes tussen De Niro en Brenneman (Eady) zijn schitterend.

Het is een meesterwerk dat zijn gelijke niet kent.

avatar van Pitakaas

Pitakaas

Fantastisch filmpje dit! Vandaag even de BluRay versie bekeken, dus ik kan een verse review geven.

Ik ben blij dat Mann de tijd heeft genomen om de personages uit te werken, en de achtergronden ook te laten zien aan de kijker. Daarmee leef je je echt in, in zowel de rol van Neil (de Niro) en Vincent (Pacino). En inderdaad, je merkt langzaamaan dat ze allebei vaklui zijn die alles er voor over hebben om te 'winnen'. De scene waar ze samen een bakkie koffie gaan drinken is fantastisch!. Elke regisseur zou een moord doen om zo'n scene met deze acteurs te kunnen schieten.
Het leuke is dat de regisseur niet probeert aan te sturen om van de badguy de favoriete te maken (bv. Scarface of Goodfellas) of juist de goodguy een streepje voor te geven. Nee, het laat de kijker bepalen wiens kant wordt gekozen. En eerlijk gezegd, tot aan de laatste scene op het vliegveld had ik geen idee wie deze tweestrijd 'winnend' zou afsluiten. Het kat en muis spelletje is leuk gedaan, en maakt het echt spannend. Laatste kwartiertje zat ik echt op het puntje van m'n stoel. Het einde zelf vond ik sterk, al had ik liever gewild dat het balletje de andere kant op viel, maar ik kan hier mee leven, aangezien Mann met Vincent ook een toffe gast heeft neergezet.

Hoogtepunt van de film is inderdaad de gehele bankoverval. Damn, hier gaat men echt helemaal los! Het verdiende gewoon de complete aandacht en die heeft het ook gehad. De scene is sinds die tijd echt niet meer overtroffen hoor.

Al met al: met deze acteurs (ik heb nog geeneens Sizemore of Kilmer in dit stukje betrokken) kun je eigenlijk niet foutzitten, en dat is ook gelukt. Naar het einde toe had ik soms het idee dat er wel wat meer in had gezeten mbt wat twisten in het verhaal, dus ik kom uit op een zeer respectabele score.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Heat

Ik weet niet wat me bezielde toe ik de film voor het eerst zag. Drie en een halve ster dat gaf ik de film toen. Ik moet zeggen dat de herziening gisteravond wonderen heeft gedaan. Want wat een ongelofelijke sterken film is dit zeg!!.

Het begin van Heat is al meteen fantastisch. De overval op de transportwagen is misschien wel een van de betere scenes ooit gemaakt. Vervolgens maak je kennis met de personages, die allemaal geweldig worden neergezet maar dat moet natuurlijk ook wel met zo een cast. Heel veel bekende acteurs komen voorbij. Robert de Niro, al Pacino, Val Kilmer, Tom Sizemore, Danny Trejo, Jon Voight. En zelfs de nog jonge Natalie Portman komt nog even voorbij als de stiefdochter van al Pacino.

Heat blikt uit in de mooie scenes. De scene in het cafe bijvoorbeeld is prachtig als de twee grootste acteurs ter wereld tegen over elkaar zitten. Misschien wel wat onrealistisch maar het talent spatte van het scherm. De bankoverval en het schietgevecht daarna zijn ook geweldige scenes De film duurt bijna drie uur maar verveelt geen moment. De muziek is trouwens ook heel mooi.

Dikke 5* en een plek in mijn top tien

avatar van chevy93

chevy93

Heat, door velen genoemd als (één van de) beste thrillers. Heb heb meerdere malen geprobeerd te pindakazen, maar de ondertiteling deed het nooit. Toen ik hem ergens voor 2 euro op de kop kon tikken, was de keuze niet moeilijk.
Feit blijft dat de speelduur ietwat lang is en daarom is hij toch nog een tijdje in mijn kast blijven liggen.

Gisterenavond had ik de tijd en zin en heb hem dus gekeken. Of ik het wel of niet, er waren natuurlijk hoge verwachtingen. Met zo'n cast en zoveel lof voor deze film is het bijna zeker genieten geblazen.

De film begint voor mij pas echt na een uur en dat vond ik redelijk zonde. Er gebeurde vrij weinig en wat er gebeurde was niet echt boeiend. Altijd die relatieproblemen... Die ken ik inmiddels van binnen en van buiten. Zeker gezien de speelduur was het wat onnodig.

Wat volgt is een uitstekende thriller die nooit verveeld. De Niro vs Pacino. Een uitstekende keuze, die ook nog eens goed bevallen is. Alhoewel ik de tweestrijd tussen hun een beetje miste. Ze hadden er een spannendere film van moeten maken, met wat over-en-weer touwgetrek tussen beiden. Dat je op een gegeven moment echt zoiets hebt van: "Ik weet niet wie er gaat winnen, dus ik geef het raden op."
De bankoverval vond ik ook te makkelijk en te simpel. Ik had bv. meer voorbereiding willen zien. Ook, na de bankoverval was het gewoon wat over en weer schieten en je wist eigenlijk al dat hij toch weg zou komen. Vooral raar vond ik het dat Hanna schoot, terwijl hij een kind vasthoudt. Dat mag toch helemaal niet?

Enige wat ik nog naar voren willen halen is de scène tussen Hanna en McCauley, de scène waarbij ze gaan koffiedrinken. Dat vond ik echt een geniale zet van Mann. Orgineel en geniaal. Wie had dat gedacht? Dat ze gewoon even koffie gaan drinken!

4,0* voor een uitstekende thriller met een prachtige finale. Ietwat simpel, maar simpel hoeft niet per se slecht te zijn.

P.S. 4000e stem bij Heat

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

Gisteren eindelijk deze film gezien. En ik ben er echt van onder de indruk.

Heat is een dijk van een film: een eersteklas thriller, die ondanks de zeer lange speelduur geen moment verveelt. De film zit dan ook volgestouwd met enorm goede vondsten. Om te beginnen al Pacino en De Niro. Vroeger kon in Pacino echt niet zien, zo'n irritante hond vond ik 'm, maar na deze film zal ik m'n mening toch maar eens moeten herzien. De beide klasbakken spelen énorm goed. Maar niet alleen zij, ook Val Kilmer, Tom Sizemore, Jon Voight (en eigenlijk alle andere castleden) gaan schitterend op in hun rol.
Ook de beelden zijn schitterend. Los Angeles wordt fenomenaal in beeld gebracht vanuit de helikopter. Maar ook de actiescènes zijn uitmuntend, vooral de legendarische shoot-out bij de bank.
Het geluid is ook indrukwekkend goed, en de muziek is overal uitstekend.
Voorts zijn er dan nog de psychologische uitdieping van de personages, met al hun relatieproblemen en dergelijken, die voor één keer eens niet storend zijn, de legendarische koffiescène (toch wel enorm goed gevonden, daar hou ik wel van: flik en gangster gaan doodleuk een tasje koffie drinken...) en de meesterlijke spanning. En het einde maakt de film helemaal af: geen cliché Hollywoodslot, maar gewoon een down to earth einde. Heat is gewoon een fenomenale film, die schitterend geregisseerd is door Michael Mann.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Donderdag voor de tweede keer gezien.

Goede film met een paar visuele uitschieters en prima geluid (wat klinkt die schietscène toch heerlijk). Ook de muziek is prima. De al zo vaak geroemde koffie en schietscène zijn meesterlijk, maar dat geldt net zo goed voor de scène in de haven en mislukte platinaroof. Het einde valt dan wel wat tegen en hoewel de film nergens echt verveelt, had ie best een beetje ingekort kunnen worden.

4* blijven staan.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Herziening. Is niet beter geworden bij deze keer, maar blijft wel gewoon goed.

Mede natuurlijk door de uitmuntende cast in zowel hoofd- als bijrollen.

De diepgang die hij mee wou geven in de subplotjes voelden soms iets te lang aan (ik keek het dan ook om 5 uur 's ochtends), maar daar zullen de critici wel blij mee zijn.

Einde had ik liever iets anders willen zien. Daardoor niet slecht, maar toch..

Blijft op een solide 4,5* staan, want zeer goed is hij zeker. Alleen niet meer dat wauw-gevoel dat het naar 5* of top 10-notering zou moeten trekken.

avatar van Awake78

Awake78

Ja alles goed aan deze film. Geweldig ook om te zien hoe de 2 grote acteurs tegen elkaar op boksen, zodat er als het ware een heuse concurrentiestrijd ontstaat tussen de 2 heren; wie is de beste?

Verder wat kleine irritaties, niet noemenswaardig. Gewoon een uitstekende film. Het jammere eraan is dat ik de film jaren te laat gezien heb. Nou ja, beter laat dan nooit.

avatar van Justinw

Justinw

De eindscene............. onbeschrijfelijk.
Denk ik de beste eindscene die ik ooit heb gezien. DeNiro die daar ligt hand in hand met Pacino die uitkijkt over het vliegveld. Een van de mooiste stills ooit. En de muziek die Moby meebrengt De beste filmscore ever voor mij!

Alleen al door deze scene is de film een half puntje omhooggegaan. Alleen een paar kleine dingetjes weerhouden mij ervan de perfecte score te geven.

Briljante scene van Mann met 2 droomacteurs.............

Veronica die de track van moby niet laat afspelen maar meteen doorgaat met z'n kut programma

avatar van TrickySmalls

TrickySmalls

Keek al een week lang hier naar uit en vandaag was het dan eindelijk zo ver.

Ondanks de lange speelduur wist de film mij geen moment te vervelen. De balans tussen zakelijk en privé heeft een goede balans en is mooi neergezet.

Soms ietwat voorspelbaar, maar tijdens de ontknoping hebben we toch nog te maken met een hele mooie eindscene.
Die shoot-out was ook heerlijk om te zien en ging gepaard met prima camerawerk.

2 top acteurs in een top film.

avatar van TinkerTex

TinkerTex

De actiethriller van Michael Mann met dé twee grote sterren uit het genre in één film: Al Pacino en Robert De Niro. Een fantastische film waarin actie en drama uitstekend worden afgewisseld. De scène met Pacino en De Niro samen is enorm zinderend, terwijl het eigenlijk een gesprek betreft. Geweldig om de twee iconen in één film te zien. De eindscène was ook legendarisch. De film doet nauwelijks gedateerd aan en weet de volledige bijna drie uur durende speelduur te boeien.

avatar van Eraser2

Eraser2

Wat een epische film is dit, één van de beste actiefilms ooit gemaakt naar mijn mening.

Sterk verhaal en dito acteurs. Vooral De Niro steelt de show als ijskoude meesterdief.

Komt ook nog eens bij de fantastische wapengeluiden, hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?

5 sterren en een plek in mijn top 10

avatar van Film Fan

Film Fan

Een boven gemiddelde thriller. Hoewel ik minder gecharmeerd ben van Pacino waren het vooral hij en De Nero die de film droegen. Neemt niet weg dat de rest van de casting ook dik in orde was. Hoewel de film al 15 jaar oud is komt hij niet gedateerd over. Toch waren er een paar puntjes in de film die mij tegenvielen. De shoot out na de bankoverval was een beetje onwaarschijnlijk. De plot twist richting hotel was ook onwaarschijnlijk daar McCauley een perfectionist is en niets impulsiefs doet. Wat ook een beetje vreemd was is dat men zo de landingsbanen van LAX op kan lopen. Maar als je hier overheen kan stappen blijft er een prima film over die tot het laatst toe spannend blijft.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Sterke film!

Ik had gedacht dat die 170 minuten toch wel een lange brok gingen worden, maar Michael Mann is er in geslaagd om het constant boeiend te houden. De film heeft een sterk verhaal, maar het beste vond ik toch de geweldige cast. Pacino en De Niro zijn echte toppers, en zeker in het misdaadgenre. Beide heren doen het werkelijk uitstekend in deze film, alsof ze er voor voorbestemd zijn. Voeg hierbij nog acteurs als Kilmer, Voigt,... en je zit met een zeer straffe cast.

Er zaten enkele leuke actiescènes in de film, maar 1 van de betere scènes vond ik toch de ontmoeting van Pacino en De Niro in het restaurant. Ook de scène op het einde van de film, waarin De Niro en Pacino elkaar een hand geven terwijl De Niro stilletjes sterft, vond ik echt schitterend om 1 of andere reden.

1 dingetje vond ik wel nogal onrealistisch, namelijk het feit dat ze op het einde zo gemakkelijk op die luchthaven konden geraken. Van de ene op de andere moment zaten ze gewoon tussen de vliegtuigen rond te lopen... wat me dus niet echt leek te kloppen.

avatar van Denzz

Denzz

Heat. nr 26 in een oh zo mooie top 250. Gisteren heb ik de film bekeken, en ik was toch wel redelijk teleurgesteld. Allereerst wil ik wel echt benadrukken dat ik de film helemaal niet slecht vond, anders krijg ik waarschijnlijk grote fans van deze film op m'n dak. Maar ik vond eigenlijk gewoon dat de film niet meer was dan een gemiddelde misdaadfilm.

Pacino en De Niro spelen hun rollen beide wel enorm knap. Vooral de koffiescène was leuk . Ze spelen elk de beste in hun vak, De Niro als topgangster en Pacino als politie-inspecteur. Dit maakt Heat waarschijnlijk ook tot zo'n klassieker, met deze 2 topacteurs tegenover elkaar. Ook de bijrollen werden mooi ingevuld door o.a. Nathalie Portman, Jon Voight en Val Kilmer.
Daarnaast heeft deze film enorm knappe actiescènes, waaronder de bankoverval bv. Heat is ook knap in beeld gebracht en bevat een prachtige soundtrack.

Toch vond ik de film qua verhaal een beetje standaard en cliché en de personages bleven ook redelijk oppervlakkig. De film duurde ook veel te lang en het einde was toch wel een ontgoocheling.

Heat is dus een zorgvuldig in beeld gebrachte thiller met een paar legendarische scènes en Pacino en De Niro als 2 tegenpolen. De film is volgens mij toch wel een beetje overrated, maar dat is tenslotte mijn mening. Ik geef deze film 3.5*.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Uitstekende misdaadthriller.

Geweldig camerawerk, belichting, geluid,.. topwerk van Michael Mann.

Prima acteerwerk. Leuke bijrollen voor Val Kilmer, Jon Voight, Ashley Judd, Wes Studi,... maar vooral briljant acteerwerk en 'chemie' tussen Pacino en De Niro. Beiden acteren op het hoogste niveau, maar voor mij komt Pacino er net iets beter uit. Hij legde meer kracht in zijn vertolking.

Degelijk misdaadverhaal ook, zonder te veel franjes. Bankje overvallen, een beetje verraad hier, een beetje verraad daar, enkele knalscenes met veel actie, uitstekende muziek, snijdende spanning, en een intrigerende shoot-out.

De film opent met een kwartier spanning, om dan even wat rustiger te worden. Het privéleven van de personages te ontdekken, wat van hun emoties te weten te komen. Af en toe een rustmomentje, afgewisseld met belangrijke momenten.

Kortom; uitstekende misdaadthriller met uitstekend acteerwerk van zowel hoofd- als bijrollen.

avatar van rep_robert

Wat is het toch met die misdaadfilms die altijd over gewaardeerd worden? Ik heb het gevoel dat mensen eerder naar de namen kijken dan naar de kwaliteit.

Toegegeven, de film bevat genoeg kwaliteit om een voldoende te krijgen, maar dat ligt dan totaal aan de prachtige cinematografie. Mooi gespeel met het licht en ook het geluid dat af en toe overdonderend is. Vooral de shoot-out na de bankoverval is qua geluid echt fenomenaal. 1 van de betere actiescenes.

Ook de Niro doet het weer naar behoren, wat mij betreft een echte klasbak. Over Pacino zijn rol ben ik niet tevreden. Het standaard stoere geschreeuw en stoerdoenerij die je ook al gewend bent in films als Scarface en Carlito's Way. Doe mij dan maar de Pacino uit Scent of a Woman.

Het verhaal vond ik maar zeer matigjes. Veel domme beweegredenen en voor een meesterdief vind ik de Niro bijzonder slordig. Het moment dat Waingro in het begin ontsnapt is natuurlijk lachwekkend en de manier waarop hun overval wordt verraden door Waingro vind ik ook maar amateuristisch. Hadden ze wel beter achteraan kunnen gaan en stoppen met de klus. Vooral omdat je weet dat de politie je ook op de hielen zit.

Ook bevat de film gigantisch veel nietszeggende zijsprongetjes naar sentimentele relatieproblemen van de verschillende personages in de film. Deze momenten die veel voorkomen halen vaak het tempo uit de film en voegen vaak ook weinig tot niets toe.

Ook vraag ik me uiteindelijk ook af wat er met Kilmer's personage gebeurt ergens een half uur voor het einde. Voor een personage wat zo prominent aanwezig is vind ik best dat ie een verhaallijn verdient met een einde Nu eindigt de scene tussen hem en Judd en daarna hoor of zie je er niks meer van. Als je een film van 3 uur maakt vind ik zoiets gewoon slordig.

Het veelbesproken einde is voor mij ook een teleurstelling. Voor een meesterdief handelt de Niro gewoon nog steeds erg dom. Wetende dat het gebouw onder hevige bewaking staat ook nog proberen om Waingro te doden. Als ie echt zo slim zou zijn was ie er vandoor gegaan met zijn chick(overigens ook een belachelijk slecht uitgewerkt zijplotje, maar dat terzijde). Nu eindigt de film op een weinig verrassende manier. Al is ook het einde zeer ongeloofwaardig, aangezien Pacino de Niro was kwijtgeraakt in de mensenmassa, een geweer pakt en tien seconden later opeens achter hem aanrent op het vliegveld. Waar is de logica te vinden hier?

Daar eenmaal overheen gekomen is het einde nog wel mooi, vooral visueel. Het wederzijdse respect tussen crimineel en agent is iets wat gelukkig wel goed tot zijn recht komt in de film. Al vind ik de lichaamstaal beter dan de dialogen tussen de twee mastadonten.

Conclusie
Dit is gewoon niet de film voor mij, daarvoor dwaalt het gewoon veel te ver af van de hoofdzaak. Er had makkelijk een 60 minuten uit de film geknipt kunnen worden zonder dat het aan kwaliteit zou hebben ingeboet. Daarnaast is het verhaal gewoon te doorsnee en verrast het op geen enkel gebied.

Een gulle 3 sterren, omdat de film nog genoeg kwaliteit bevat om die kleine 3 uur door te komen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

De eerste film waarin Al Pacino en Robert De Niro samen in één scène spelen. En wat had je gedacht ?? Prachtig die 2 samen te zien.. waarom ze het niet eerder hebben gedaan is me een raadsel.

Het verhaal is fantastisch en alle acteurs zijn prima in hun rol.

Deze keiharde film van bijna 3 uur verveelt geen moment en dat is vooral aan beide hoofdrolspelers te danken.

Wie van goede dialogen en sterke actie- (zeg maar schiet-) scènes houd dan is dit een film die ik ten zeerste kan aanraden.

Pure spanning van begin tot eind.

Heb de film nog maar eens bekeken, en hoe meer je er naar kijkt hoe beter ie wordt.

Top film !!

avatar van wwelover

wwelover

Na veels te lang uitstellen eindelijk Heat gezien, en ben blij dat ik dat eindelijk heb gedaan. Wat een fantastische film! Heb van Michael Mann eigenlijk alleen zijn laatste 3 films gezien, al heb ik Ali ook in de kast staan. Had natuurlijk al hoge verwachtingen door de aanwezigheid van Al Pacino en Robert de Niro, maar wist eigenlijk niet eens waar de film over zou gaan.

Het verhaal is erg goed en uitermate spannend tot het eind. Zelden eigenlijk zo'n sterke film in dit genre (al weet ik niet echt hoe ik het moet omschrijven) gezien. Ook natuurlijk door het geniale filmwerk werd het nog spannender, een goed voorbeeld is natuurlijk het einde. Ik had echt geen idee wie de ander het eerst zou zien . Ook het wederzijdse respect ondanks dat ze elkaars grootste vijand op dat moment waren vond ik erg knap neergezet. Al zijn Al en Robert vast dikke vrienden in het echt.

Ook een hele strakke score! Qua cast zoals ik al zei Robert de Niro en Al Pacino zijn top, Val Kilmer is ook wel aardig en de overige cast zoals o.a. de nog jonge Natalie Portman waren ook allemaal goed.

4.5* en binnenkort The Insider kijken

avatar van Zinema

Heat herzien.

Natuurlijk zijn het vooral de macho-personages van Pacino en De Niro die de kar trekken, maar ook de bijrollen worden vaak goed vervuld. Voeg daar aan toe de strakke regie van Mann, de goed geschoten actie en stijlvolle aankleding, en men heeft een meer dan goede klassieker te pakken. De twee voorgenoemde acteurs hebben in betere producties gestaan, maar dit hapt erg lekker weg in actierijk en misdadig cinemaland.

Zeer goed.

avatar van killerfreak

killerfreak

geweldige film! Met Al Pacino en Robert De Niro kan een film niet mislukken zou je denken, en dat is verdomd ook waar.

- Geweldig acteerwerk

- Geweldige ondersteunende muziek, waar nodig

- Geweldig opbouwende spanning

En natuurlijk ook nog een geweldig einde zonder té voorspellend te zijn.

Kortom, zeker een must see, laat je niet afschrikken door de lange zit!

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Heerlijke misdaad film met een topcast om je vingers bij af te likken en dit alles nog eens in een regie van Mann die ons o.a. de serie Miami Vice schonk. Ik herkende trouwens best veel uit MV en Manhunter in deze film, wat alleen maar goed is natuurlijk.

Hij hoort ook meteen thuis in mijn persoonlijke top 10: sterk verhaal, camerashots, filmduur en natuurlijk het acteerwerk. Vooral van Pacino heb ik genoten.

Een aanrader om zeker gezien te hebben!

4,5 sterren

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Een prachtige misdaad film om vele redenen. Zo heb je natuurlijk Al Pacino en Robert de Niro, twee meesterlijke acteurs die ongelovelijk goed spelen in Heat. Val Kilmer en Sizemore deden het ook super. Het plot is goed en boeiend. Ik zie nu dat de flm maar liefst 170 minuten duurt maar daar merk je niets van. Ik wou alleen maar weten hoe het af zou lopen en het werd soms best spannend. Andere dingen die mij opvielen waren de muziek die goed was, maar ook vooral de locaties en de achtergronden. Ontzettend sfeervol, net zoals op sommige momenten bij Scarface. Ook een grappige rol van Voight.

Een film die ik absoluut ooit op DVD/BluRay moet gaan aanschaffen.