Genre: Thriller
Gesproken taal: Spaans, Engels, Frans en Hongaars
Releasedatum: 1 februari 1996
Bekijk via Prime Video
Plot The Usual Suspects
"Five criminals. One line up. No coincidence."
In de San Pedro Baai, een haven van Los Angeles, is een chaos met vele lijken ontstaan na een enorme explosie op een vrachtschip. Douanier Dave Kujan reist af van New York naar de westkust om Verbal Kint, de enige overlevende getuige die een bijzondere deal heeft gesloten met justitie, te ondervragen. Kujan is er namelijk zo goed als zeker van dat de dood gewaande crimineel Dean Keaton een hand in de zaak heeft. Ondertussen blijkt er nog een getuige te zijn, in het ziekenhuis, die een ander licht op de zaak werpt.
McManus
Edie Finneran
Jack Baer
Jeff Rabin
TrickySmalls
Ik weet anders niet wat er onder mijn mok voor merk staat hoor.
Bartt88
Dat leek me nou niet echt dé clou van de film. Nee, dat had ik niet gezien, maar dat andere had ik wel al aan zien komen. Op die mok en op dat prikbord moest, volgens mij, een beetje de puzzelstukjes op de plaats laten vallen ipv. een clou te zijn. Wel knap van die agent, dat hij niet weet wat er in zijn eigen bureau op het prikbord staat en uit wat voor een mokken hij drinkt.
Hij werkt toch ook eigenlijk voor de douane, maar komt naar dat hokje in het politiebureau om met Verbal te kunnen spreken. Het is zijn vertrouwde omgeving dus niet.
TrickySmalls
En daarbij zal zo'n prikbord dagelijks bijgewerkt worden, lijkt me.
psycholamp
- 1960 berichten
Het is ook alweer twee jaar gelden, dat ik deze film voor het laatst zag, dus dat had ik allemaal niet meer zo helder.
Popeye Doyle
Jongens, wat een film! Bizar om te ontdekken dat ik nu zo'n 45 min. na het zien van het geniale einde, nog niet precies weet hoe het allemaal in elkaar steekt. Spacey is fantastisch en weet me de gehele film onafgebroken te boeien. Wat een personage zet hij hier neer!
Na een herziening mogelijk een hogere score. Voor nu 4*.
orbit
- 12092 berichten
Briljante film. Titel verraad de clou, maar ik ben nog nooit iemand tegengekomen die het bij de 1e keer kijken doorhad. Zó simpel maar toch zó geniaal................
Jammer dat er behalve de clou verder ondertussen in de 104 overige minuten vrijwel niets noemenwaardigs interessants gebeurt..
orbit
- 12092 berichten
Tsja, behalve het geinige accentje van Del Toro kon me dat niet boeien eigenlijk.
Desalniettemin blijft het wel een onderhoudende film, ook al boeien de personages niet
JacoBaco
Geen slechte film, maar ook geen meesterwerk. Ben er eigenlijk nooit aan begonnen omdat ze op de radio een keer de ontknoping vertelde. Toch zit het allemaal wel aardig in elkaar om er alsnog van te kunnen genieten.
Threeohthree
Toch jammer dat je de ontknoping al wist. Aangezien deze film het er wel deels van moet hebben.
JacoBaco
De impact is een stuk groter ja wanneer je verrast wordt. Maar wie weet komt er nog een herziening en ga ik de hele aanloop naar de ontknoping meer waarderen en komt er eventueel een halfje bij.
Threeohthree
Heb hem ook pas één keer gezien, dus het zou goed kunnen zijn dat ik hem dan minder waardeer omdat het einde inderdaad al bekend is. Maar wie weet.
Al DeNiro
Simpelweg briljant deze film van Singer.
Veel spanning en mysterie, goede actie en sfeer, boeiende dialogen en een verassende einde die inmiddels een klassieker is.
sweinsteiger
ga hem morgen eens opnieuw kijken.
djravibarossa
Ik heb nooit meer een ontknoping in een film meegemaakt die zo een indruk op mij maakte. Deze film neemt je mee in een verhaal dat je pas in het laatste fragment begrijpt. Te goed voor woorden, met natuurlijk een formidabele Kevin Spacey, Gabriel Byrne en Benicio del Toro.
kelly79
In English please....hahahahahaah!!!! De line up is werkelijk briljant.
Pitakaas
Die line-up was toch ook gewoon een improvisatie? Vond dat ook een van de sterkste stukjes van de film
Toutatis
Briljante film!
Inderdaad zijn de line-up en het slot de hoogtepunten die de eindjes aan elkaar knopen. Je zult hem nooit meer zien als de eerste keer. Verrassende eindes zijn onderhand zeldzaam geworden (the prestige daargelaten). Maar ook de hierboven omschreven, tussenliggende, 104 minuten zijn een gedetailleerd meesterwerk. Alleen al daarom, maar ook om het goede acteerwerk, is het een lust om de film voor de 9e keer te kijken met iemand die hem niet kent.
Dardan
Ik krijg keer op keer kippenvel van het einde, gewoon een briljante opbouw en afwerking
Maar inderdaad, die eerste keer blijft onbeschrijfelijk, kan zo een van de tien beste momenten in je leven zijn (als dit een van je favoriete films is althans).
Gabyvon
hmmm dan heb je idd voor het briljante effect en van deze film totaal geen gevoel...
MoFeDu
Ik ben nog nooit zo verrast door het einde van een film,
Ik verwachtte al een bijzonder einde bij deze film, en ik vroeg me de hele film af hoe het plot zich ineens zou kunnen wenden. Ik had wel alles verwacht behalve dit. Wat ontzettend simpel en tegelijkertijd zo geniaal. Dit einde laat je met zo'n goed gevoel en een brede glimlach achter.
De film moet het echter wel vooral van het einde hebben, de rest is totaal niet slecht hoor, maar gewoon niet heel bijzonder. Daarom voor mij ook niet meer dan 4 sterren.
snakevega
Net de film voor de 1e maal bekeken. Kan er mij iemand vertellen wat de clue is? Ik versta hem niet. Wie is nu die kayzer suzo en wie is die verbal? Zat hij achter alles?
Madecineman (moderator films)
Ik zou zeggen lees dit topic eens goed door, om te beginnen.
intezar
De grootste vraag blijft natuurlijk of de film wel indruk op je heeft gemaakt? Het lijkt wel alsof je er niets van begrepen hebt.
fappie
- 2005 stemmen
Kan ik wel een beetje inkomen. Heb hem nu 3 keer gezien. Het eerste gedeelte van de film is iets minder.
wim_87
Zou ik nog eens kijken
simonvinkie
De volgende keer zou ik toch echt iets beter opletten, want als je de film normaal bekeken hebt, zou je dit toch echt moeten weten.
MoFeDu
Pff, het kan toch gewoon zijn dat hij het niet snapt? Hoef je niet zo neerbuigend te doen.

Bekijk hem nog snel: 'The Usual Suspects' gaat van streaming verdwijnen

'Heerlijke misdaadfilm, waarin volop te puzzelen valt': 'The Usual Suspects' komt uit in prachtige 4K-release

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

Misdaadklassieker 'The Usual Suspects' van Bryan Singer vanavond op RTL 7