• 9.377.664 stemmen

Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992)

Thriller / Mystery | 135 minuten

Genre: Thriller / Mystery

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: David Lynch

Met onder meer: Sheryl Lee, Ray Wise en Chris Isaak

Gesproken taal: Engels, Frans en Deens

Releasedatum: 24 december 1992

• MUBI Bekijk via MUBI

• Bioscoop Te zien in één bioscoop ()

Plot Twin Peaks: Fire Walk with Me

"In a town like Twin Peaks, no one is innocent."

FBI-agent Chet Desmond en Sam Stanley onderzoeken de moord op serveerster Teresa Banks. Op het bureau begint FBI-agent Dale Cooper ondertussen te geloven dat er iets gruwelijks gaande is en dat zijn mysterieuze dromen voorspellen wat er gaat gebeuren. En in het kleine plaatsje Twin Peaks begint Laura Palmer langzamerhand compleet door te draaien. Ze krijgt namelijk allerlei bizarre visioenen, waaronder van een agressieve vreemdeling met lang grijs haar.

Laura Palmer

Albert Rosenfield

Teresa Banks

Annie Blackburn

gemaster

Bonus DVD is ook niet zo bijster interessant.

avatar van jassonn

jassonn

Weet iemand eigenlijk hoe je de titel moet verklaren?, heb de film wel gezien maar weet niet meer of het daar nog in naar voren komt.

gemaster

Fire Walk With Me staat geschreven op het briefje dat wordt gevonden in de trein waar Laura is vermoord. Ook is het een stukje uit een gedichtje van Killer BOB. Even uit mijn hoofd: Through the darkness of the future past, the magician longs to see one chants out fire with me.

avatar van Yak

Yak

Poem gaat als volgt:

Through the darkness of future's past

The magician longs to see

One chance* out between two worlds

Fire walk with me

Catch you with my deathbag

You may think I've gone insane

But I promise

I will kill again

*Of hier 'chance' of 'chants' wordt gezegd is al jarenlang een punt van discussie.

gemaster

Jij hebt de director's cut van het gedicht zie ik.

avatar van Yak

Yak

gemaster schreef:

Jij hebt de director's cut van het gedicht zie ik.

Hehe.

avatar van predator

predator

• 1953 stemmen

jackie schreef:

Film valt tegen, serie is veel beter.

Ik denk dat je de film wel snapt als je de serie niet kent. Maar je kunt beter de serie kijken.

Mee eens, film is een stuk minder 2*

avatar van frosty

frosty

Vond de film goed te doen maar haalt het lang niet bij de serie.

Heb onlangs seizoen 1 gekocht op dvd. Iemand enig idee wanneer de rest volgt??

Heb al een beetje gekeken op internet maar volgens mij komt de rest nooit

avatar van avalanche

avalanche

frosty schreef:

Vond de film goed te doen maar haalt het lang niet bij de serie.

Heb onlangs seizoen 1 gekocht op dvd. Iemand enig idee wanneer de rest volgt??

Heb al een beetje gekeken op internet maar volgens mij komt de rest nooit

Kijk eens op www.dugpa.com

De release voor het tweede seizoen zou terug uitgesteld zijn naar 2006.

Ik heb FWWM hier al een tijdje liggen maar ik wil wachten totdat ik het 2de seizoen gezien heb, ik zal nog redelijk wat geduld moeten hebben.

Waarom vond je de film minder? Gelieve geen spoilers geven Ik hoop gewoon dat het meer de donkere, mysterieuze kant uitgaat van de serie.

gemaster

Deze film is té donker en té mysterieus.

avatar van as

as

Kijk eens op www.dugpa.com

De release voor het tweede seizoen zou terug uitgesteld zijn naar 2006.

$%%^^87 alweer ? verdorie...

avatar van frosty

frosty

avalanche schreef:

in de serie kan en wordt er gewoon veel meer tijd uitgetrokken voor de personages. In de serie zitten ook veel meer personages omdat de film uiteraard voornamelijk over de laatste dagen van Laura gaat.

Begrijp me niet verkeerd, ook de film is zwaar ok en lekker duister maar de serie heeft gewoon mijn voorkeur.

Ik vond trouwens naarmate de serie vorderde het steeds leuker worden( juist omdat het maar vager en vager werd) dit in tegenstelling tot een hoop andere die juist het begin het beste vonden. Windom Earle is één van mijn favo personages btw

En hoe kom ik nu aan de andere seizoenen???...is downloaden de enige optie of heeft iemand hier nog suggesties...of is handel hier verboden

Goodfella schreef:

Je zou het 2e seizoen ge*kuch*download*kuch* kunnen hebben..

De dvd schijnt eind dit jaar te komen, maar ik heb er niet veel vertrouwen in.

Het schiet er niet echt mee op die DVD...

avatar van Goodfella

Goodfella

Zoiets dus

avatar van Luke

Luke

Ik heb de afgelopen week seizoen 1 gekeken. En ik voel me net een tiener dame die verslaafd is aan GTST... Ik hunker natuurlijk naar seizoen 2! Dit staat nu op de site van Paramount daarover: Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt het tweede seizoen van Twin Peaks in 2006 (eindelijk) op DVD.

Nog even wachten dus.....

Raspoetin

Ik ben nu begonnen aan seizoen 2 en ik moet zeggen dat hij donkerder en nog freakier begint als seizoen 1. Zover alles behalve teleurstellend.

avatar van avalanche

avalanche

Raspoetin schreef:

Klinkt alvast leuk. Het lange wachten op het 2de seizoen heeft me ondertussen wel niet kunnen tegenhouden om naar 'FWWM' te kijken

Raspoetin

Ik heb nu de serie (*****) achter mijn kiezen en heb dit weekend de speelfilm erachteraan gegooid. Ik vind de speelfilm een gemiste kans. Het uitgangspunt was interessant om het karakter van Laura Palmer uit te werken, maar het verhaal voegt bar weinig toe aan wat je eigenlijk al weet uit de serie. Dat er flink gesneden is in de personages snap ik op zich wel, maar er wordt in het begin nieuwe karakters geïntroduceerd die niks toevoegen en de bekende karakters lijken er met een bekaaide cameo af te komen. Het decor is compleet anders en dat werkt ook niet ten goede. En jammer dat de actrice die Dora in de serie speelt niet in de speelfilm speelt. De sferische droomscnenes blijven goed en freaky.

Ozarklynch

Ik vermoed dat je Lara Flynn Boyle / Donna bedoelt?

Raspoetin

ja klopt... in de film wordt zij gespeeld door ene Moira Kelly. Hoe kom ik aan de naam Dora? Hersenspinsel:)

Ozarklynch

Inderdaad jammer dat Boyle niet in de film speelt.

Vond haar erg sterk in de serie.

feanaro surion

Heb net de eerste 3 afleveringen van Seizoen twee op video gehuurd, ben in een hele goede bui en weet nu al waar ik mijn tweede kerstdag aan ga besteden...

avatar van John Doe

John Doe

Ik ben sinds vorige week ook begonnen met seizoen 2. Het is een serie om van te dromen. Is nu samen met The X-Files favoriet bij mij. Deze film bewaar ik voor het laatst.

feanaro surion

Niet zo goed als de geniale serie maar nog steeds goed genoeg! Lekker duister, jammer van de vele bijrollen die te kort voorbij komen om indruk te maken. Had liever gehad dat de great northern er meer in voorkwam en Bobby minder. Donna was erg slecht geacteerd, de acteurswissel is de film zeker niet ten goede gekomen.

avatar van beyron

beyron

Toch wat teleurstellend deze film. Dat Lynch een rare kwiet is, weten we al langer, maar dat komt in deze film misschien iets té veel tot uiting.

Het eerste half uur is zeer sterk en lekker mysterieus. Maar nadien valt de film weg in een aaneenschakeling van symboliek, kleurcontrasten en lege personages, waardoor je als kijker de spankracht niet meer voelt. Het visuele trad zo zeer op de voorgrond, dat het verhaal bij momenten wegzinkte in een totale chaos.

Dat je de draad op een bepaald moment kwijt raat is wel normaal bij de films van Lynch, maar ik heb bij deze film nooit het gevoel gehad dat ik hem terug zou willen oprapen. Spijtig..

**1/5

avatar van cempaka

cempaka

Een ontzettend goede film met uitstekend acteerwerk en heerlijke muziek. Het afgelopen weekend tweemaal achter elkaar gezien en de fantastische sfeer laat me nog niet los. De serie heb ik niet gezien, maar de film was goed te volgen en te snappen. Er gebeurt veel en er zijn vele personages waardoor in 135 minuten niet alles en iedereen kan worden uitgediept. Dus gisteren Seizoen 1 van de serie gekocht.

gemaster

Nee helemaal geen duimen omhoog, de serie bevat nu totaal geen spanning meer omdat cempaka de film al heeft gezien. Er staat toch zeker 500x hier dat je eerst de serie moet kijken en pas daarna de film.

Ozarklynch

Natuurlijk is het beter dat je eerst de serie kijkt vooraleer je aan de film begint, maar de serie heeft veel meer te bieden dan een whodunnit alleen. Geloof niet dat ze dit als een vreselijke belemmering gaat ervaren.

avatar van cempaka

cempaka

Geloof het zelf ook niet maar ik laat het weten zodra ik de serie gezien heb.