Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Sheryl Lee, Ray Wise en Chris Isaak
Gesproken taal: Engels, Frans en Deens
Releasedatum: 24 december 1992
Bekijk via MUBI
Te zien in één bioscoop ()
Plot Twin Peaks: Fire Walk with Me
"In a town like Twin Peaks, no one is innocent."
FBI-agent Chet Desmond en Sam Stanley onderzoeken de moord op serveerster Teresa Banks. Op het bureau begint FBI-agent Dale Cooper ondertussen te geloven dat er iets gruwelijks gaande is en dat zijn mysterieuze dromen voorspellen wat er gaat gebeuren. En in het kleine plaatsje Twin Peaks begint Laura Palmer langzamerhand compleet door te draaien. Ze krijgt namelijk allerlei bizarre visioenen, waaronder van een agressieve vreemdeling met lang grijs haar.
Laura Palmer
Leo Johnson
Albert Rosenfield
Teresa Banks
Annie Blackburn
Als je de serie zoals ik niet gezien hebt, is deze film dan nog goed te begrijpen, of valt dat wel mee ?
Goodfella
Ik denk dat het dan niet bepaald goed te volgen is nee... Ik heb het eerste seizoen van Twin Peaks nou bijna gezien, en dat helpt wel 'aardig' om de film te snappen.
TIP: Kijk EERST de hele serie voordat je deze film kijkt. Ik heb namelijk wat dingen in de film gezien die ik liever nog niet had geweten...
Dank je. De serie is nu op dvd geloof ik he ? Zal eens kijken. Lijkt me geweldig.
jackie
Film valt tegen, serie is veel beter.
Ik denk dat je de film wel snapt als je de serie niet kent. Maar je kunt beter de serie kijken.
Goodfella
Er zitten gewoon zo ontzettend veel karakters in de film die zonder geintroduceerd te worden zomaar hun intrede maken... Dat is toch niet te volgen voor de niet-Twin Peaks kijkers? De serie is briljant trouwens, de beste serie ooit!
jackie
Het eind van de serie valt tegen. Of is dat volgens jou ook briljant ?
Goodfella
Ik heb de serie nog niet helemaal gezien, maar TOT NU TOE vind ik het briljant, laat ik het zo zeggen.
tovenaar
Ik heb hem gister gekeken, ZONDER de serie te zien... maar ehm...
ik ben van mening dat het toch erg moeilijk is om deze film te snappen!!! Kan iemand het 1 en ander uitleggen?!?
[edit] ben nu met Goodfella aan't praten en het blijkt dat ik het toch aardig snapte!!
[/edit]
Goodfella
Wat had ik je nou gezegd?
Maar goed, leuk om er weer een Peakie bij te hebben!!
tovenaar

Maar goed, leuk om er weer een Peakie bij te hebben!!

I know
je had het gezegd, maar tovenaars zijn eigenwijs tegenwoordig
Al met al echt een boeiende film en het zat toch ongeveer in elkaar zoals ik dacht. Alleen nog wel een aantal zeer bizarre scenes waar ik niet zo goed wijs uit kon, kan iemand me bijvoorbeeld helpen met:
Wat is het nut van die scene als die agent heel de tijd voor de camera gaat staan en dan zichzelf ziet als David Bowie voorbij komt snellen?
oe........de muziek van Badalamenti alleen al!!! Dat doet hem al
pjotr
KIJK DEZE FILM NIET ALS JE DE SERIE NOG NIET GEZIEN HEBT !!!!! HIJ VERKLAPT DE MOORDENAAR VAN LAURA PALMER. Ondanks een paar geweldige scenes is "Fire walk with me" teveel een invulling van wat we al wisten (of al gesuggereerd was) in de serie. Waar ik het meest over viel in de film : Leland lijkt in "Fire walk with me" vanaf het begin af aan al een ongelofelijke creep terwijl hij bijna in de hele serie een aandoenlijke zwaar aangeslagen vader is (en dus veel sympathie wekt) . Het feit dat je in de film al weet wat er echt aan de hand is met Leland vind ik trouwens geen excuus voor de creepy afschildering van meneertje Palmer..
tovenaar

Maar is dit wat je zegt dan niet een argument om de film niet te kijken als je de serie wel hebt gezien???
pjotr
Ondanks het feit dat de film een flinke afbreuk doet aan de serie blijft het natuurlijk een Lynch-film. Dat wil zeggen :superieure soundtrack, kippevel-scenes , geniale mysterieuze karakters en een kijkje in het Lynch-universum...
Naar mijn mening is de zelfs de minst geslaagde Lynch film beter dan 90% van wat Hollywood aflevert... (bij wijze van spreken dan)
neo
erg goeie film. natuurlijk is badalamenti's score weer fantastisch en wat een prachtig acteerwerk. er zitten echt een aantal briljante scenes in. enige nadeel was dat ik er idd teveel karakters aanbod kwamen en sommige dingen niet helemaal duidelijk waren.4 sterren
mister blonde
heb niets van de serie gezien, maar deze film viel goed te begrijpen. alles dat vaag was voor mij, kon worden toegeschreven aan de hallucinaties die laura palmer heeft.
sfeervol, goed verhaal, spannend en goed geacteerd. top.
4 sterren.
tovenaar
heb niets van de serie gezien, maar deze film viel goed te begrijpen.
Mister Blonde... ik was een tijd geleden ook zo'n 'ignorant prick' net als jij nu bent
. Iedereen zei: ga deze film niet zien als je de serie niet hebt gezien. Ik dacht: ach, wat kan het voor kwaad... nou, veel.
Ik heb er lang mee gewacht voordat ik aan de serie begon, omdat ik zoveel mogelijk van deze film wilde vergeten. Dat is me aardig gelukt en ben nu sinds twee weken geleden aan de serie begonnen. Wat een magistrale serie is het!!!!! Deze film draagt daar niets aan bij... sterker nog: het doet misschien zelfs wel een beetje afbreuk omdat het het magnifieke verhaal van Twin Peaks (de serie) in een uurtje of 2 probeert de proppen.
Tip van mijn kant: wacht een jaar, zodat je deze film vergeten bent en ga dan de serie kijken (inclusief Pilot).
Maar wacht er echt nog een tijdje mee. Zo min mogelijk van dit moet je bijstaan
T®inity
Naar mijn mening kan je deze beter gaan kijken als je de 2 seizoenen van de serie "Twin Peaks" hebt gezien. Ben nu bezig met Seizoen 1 daarna nog aan 2 zien te komen. En dan richt ik me op dit werkje.
mister blonde
Maar wacht er echt nog een tijdje mee. Zo min mogelijk van dit moet je bijstaan
will do
Goodfella
Tja, het kan niet vaak genoeg gezegd worden hè
Ben je al aan het tweede seizoen begonnen Tovenaar? Of ben je nog steeds van m'n dvd'tjes aan het genieten
?
tovenaar
Ben je al aan het tweede seizoen begonnen Tovenaar?
?
Goodfella
Je zou het 2e seizoen ge*kuch*download*kuch* kunnen hebben..
De dvd schijnt eind dit jaar te komen, maar ik heb er niet veel vertrouwen in.
Jordy
Ik ga deze week ook eindelijk beginnen
Pilot - s1 - s2 - Fire Walk With Me
da's de goede volgorde?
Jordy
thanks, hopelijk lukt het me nog een paar weekjes spoilervrij te blijven

De tien speelfilms van de overleden regisseur David Lynch

Genadeloos geflopt en nu geprezen: Nog eens vijf films die pas later erkenning kregen

Roger Waters the Wall

The Straight Story
Biografie / Roadmovie, 1999

Mulholland Dr.
Mystery / Thriller, 2001
detectiveseksueel misbruikdouble lifebarkleine staddrugsverslavingfbiorgieonwerkelijkmelancholyonderzoekbovennatuurlijkmiddelbare schoolprequelmoordseriemoordenaargebaseerd op tv-serieslandelijk gebiedprostitutiewreedheiddrugsincestcultfilmpsychological horrorpsychotronicwashington statecriteriondisturbed teenagerjaren 90mysterious eventsdemonicfbi agentsecretviolence