Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Sheryl Lee, Ray Wise en Chris Isaak
Gesproken taal: Engels, Frans en Deens
Releasedatum: 24 december 1992
Bekijk via MUBI
Te zien in één bioscoop ()
Plot Twin Peaks: Fire Walk with Me
"In a town like Twin Peaks, no one is innocent."
FBI-agent Chet Desmond en Sam Stanley onderzoeken de moord op serveerster Teresa Banks. Op het bureau begint FBI-agent Dale Cooper ondertussen te geloven dat er iets gruwelijks gaande is en dat zijn mysterieuze dromen voorspellen wat er gaat gebeuren. En in het kleine plaatsje Twin Peaks begint Laura Palmer langzamerhand compleet door te draaien. Ze krijgt namelijk allerlei bizarre visioenen, waaronder van een agressieve vreemdeling met lang grijs haar.
Laura Palmer
Albert Rosenfield
Teresa Banks
Annie Blackburn
gemaster
Een onwaardige afsluiter van de Twin Peaks saga. Het heeft helemaal niets van doen met de serie en dat is mijn grootste klacht. Voor de rest was het best een aardige film, maar ook ik ben het niet eens met de manier waarop Leland al in het begin wordt afgeschilderd als een psychopaat. Dat is gewoon heel erg inconsistent met de serie en ik vond het zelf zeer irritant.. Het enige grote pluspunt is dat je tenminste nog de tieten van Laura krijgt te zien. 3 sterren.
GerwinF
Heb hem net de nieuwe dvd besteld voor 14 pleuro, maar ik heb alleen nog maar serie 1 gezien dus even wachten met kijken zeker?
moviemike
overbodige film, zeker als je dan ook nog weet dat enkele personages door andere acteurs of actrices worden vertolkt. De zwakste Lynch-film die ik al heb gezien en een enorme telleurstelling na de geweldige televisieserie.:(
danuz
Zag hem voor 10 euro's liggen.. Moeite waard ? Beste Menschen.
Art
Zag hem voor 10 euro's liggen.. Moeite waard ? Beste Menschen.
[Lief stemmetje]Waar zag je hem liggen voor die prijs?[/Lief stemmetje]
En of het de moeite waard is? Lees eerst eens alle berichtjes door die hier staan geplaatst en oordeel zelf. Ik, als fan van Lynch en Twin Peaks, vind het absoluut wel de moeite waard
Ozarklynch
Ik vond FWWM in tegenstelling tot vele anderen helemaal zo slecht nog niet. Waarschijnlijk is veel van de kritiek te wijten aan het feit dat de film een prequel is die gebaseerd is op een 'fenomeen' van een serie waardoor de verwachtingen zeer hoog gespannen waren. Wat wel erg jammer is, is dat veel interessante karakters uit de serie niet aan bod komen in de film. Maar al bij al is hij zeker het bekijken waard!
pjotr
Deze film is zeker het bekijken waard maar wat ik buiten het ontbreken van vele karakters uit de serie teleurstellend vond was dat Leland de gehele film 'pure evil' is.
Zijn karakter werd in de serie briljant en subtiel neergezet en daar is in Fire Walk with Me helaas niks meer van terug te vinden.
danuz
Heb hem zien liggen in de zaak van DVD Valley (Utrecht). En ja, als ik daar weer langskom ga ik hem wel even halen
Zag trouwens ook nog A Simple Plan liggen en Microcosmos(ook 10 eurootjes per stuk), ook de moeite waard denk ik zo..
Coen
aardige film. Toch de magie en het hoge niveau van de TV serie (althans seizoen 1 en het begin van seizoen 2) wordt niet gehaald. Bepaalde karakters uit de serie kwamen niet terug, en Leland Palmer was ook geen schim van het type die hij in de serie speelde.
Zeker niet slecht, maar in potentie zat er veel meer in.
deze dvd is trouwens in een erg mooie r3 versie verkrijgbaar met DTS, een dikke slipcase en een 2-e disc met info over Lynch zelf.
meerhoff
Ik begrijp al het negatieve gedoe rondom deze film nooit. Wat mij betreft past het perfect in de de serie, met het enige verschil dat de film veel duisterder van sfeer is.
5 sterren!
Ozarklynch
Dat is te wijten aan het feit dat de serie destijds in prime time werd uigezonden. In de film kon Lynch zich volledig laten gaan zonder de hete adem van ABC in z'n nek te voelen, met als gevolg dat FWWM een stuk donkerder is.
mister blonde
Ozarklynch
Even voor alle duidelijkheid. Dat er iets minder expliciet geweld, sex, etc. in de serie voorkomt wil dat zeker niet zeggen dat dit afbreuk aan Twin Peaks doet. Integendeel, 't is naar mijn mening nog steeds de beste serie ooit op tv vertoond! Niet twijfelen Blonde, schaf de dvd-boxen aan en je zal er geen spijt van krijgen.
mister blonde
ik twijfel ook niet, maar ik wacht eerst nog op het 2e seizoen.
gemaster
En dus past de film niet in de sfeer van de serie.
willum
Rare film, duurde lang voordat hij op me inwerkte, maar toen de scene's in de 'pang pang' bar begonnen begon de film wel te werken voor mij. Maar de overgang van de eerste moord aan het begin van de film naar laura palmer heb ik nooit begrepen. Verder heb ik bij Lynch toch steeds het idee (helaas) dat hij er krampachtig meer van wil maken dan het feitelijk is, maar soms lukt het hem zoals die scene's met dat schilderij en dan is het mooi.
Leukste stukje: "Bobbie (tik tik) you killed mike"..
Die vent die de vader van laura speelde, dat vond ik een topper. 3,5 ster dus maar.
meerhoff
En dus past de film niet in de sfeer van de serie.
Dat ben ik dus niet met je eens. De duistere kant staat in FWWM meer op de voorgrond, maar is in de serie ook duidelijk aanwezig.
Ik ben overigens ERG benieuwd naar de director's cut, waarvan helaas nog steeds onduidelijk is of we em ooit te zien krijgen.
gemaster
Tuurlijk, die donkere kant bestond ook al in de serie, maar die was toen niet zo prominent aanwezig. Het argument dat deze film juist die donkere kant wil uitlichten is natuurlijk geldig, alleen kon mij de manier waarop het is uitgelicht totaal niet boeien. Natuurlijk moest de sfeer ietsje anders worden omdat dit de laatste dagen van Laura waren, maar ik miste gewoon een heleboel typische Twin Peaks dingen.
JoeHallenbeck
Ik heb de berichten bij deze film met opzet maar niet gelezen uit angst voor spoilers, maar ik heb toch een vraag: Kan je deze film kijken als je alleen nog Twin Peaks seizoen 1 hebt gezien, of zitten er ook spoilers voor seizoen 2 in?
Yak
Niet kijken voordat je de rest van de serie hebt gezien! Deze film stikt van de spoilers.
Ik kan me op zich goed voorstellen dat mensen die na het uitkomen van seizoen één, een Peaks-honger te stillen hebben. Maar in deze film worden dingen uit de doeken gedaan waar de serie op prachtige wijze en in haar eigen tempo naartoe aan het werken is.
JoeHallenbeck
Bedankt! Dan nog maar een paar maanden wachten tot de DVD van seizoen 2 uitkomt.
pascal83
(...) paar maanden wachten tot de DVD van seizoen 2 uitkomt.
Ergens al bekend wanneer seizoen 2 precies uitkomt?
Volgens http://www.dvd-home.nl/ op 23 maart 2005
Ben eens benieuwd of ze het waar kunnen maken...
Freud
Dit is niet het juiste topic, maar toch een vraagje: ze geven twee delen uit van seizoen twee, betekent dat dan dat ze gewoon de hele rest van de serie beschouwen als seizoen twee? Of hoe zit dat juist dan. Als ze het niet zo doen gaat er natuurlijk geen kip de dvd kopen van de laatste twee reeksen.
De hele rest van de serie was ook seizoen 2 (meer dan 20 afleveringen als ik me goed herinner). Dus die twee nieuwe DVD-delen maken de serie compleet.
kijkert
22 afleveringen meen ik. Past dat op 2 DVD's??
Yak
Twee DVD-boxes. Het eerste seizoen (7 afleverigen) waren, naar ik meen ter herinneren, vier DVD's.
kijkert
Ah, zo ja.
Het eerste seizoen heb ik op drie DVD's. (De vierde is een bonusding, nooit gekeken, hou ik niet van.)

De tien speelfilms van de overleden regisseur David Lynch

Genadeloos geflopt en nu geprezen: Nog eens vijf films die pas later erkenning kregen

Roger Waters the Wall

The Straight Story
Biografie / Roadmovie, 1999

Mulholland Dr.
Thriller / Mystery, 2001
detectiveseksueel misbruikdouble lifebarkleine staddrugsverslavingfbiorgieonwerkelijkmelancholyonderzoekbovennatuurlijkmiddelbare schoolprequelmoordseriemoordenaargebaseerd op tv-serieslandelijk gebiedprostitutiewreedheiddrugsincestcultfilmpsychological horrorpsychotronicwashington statecriteriondisturbed teenagerjaren 90mysterious eventsdemonicfbi agentsecretviolence