Genre: Misdaad / Drama
Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland
Geregisseerd door: Andrew Niccol
Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Moynahan en Jared Leto
Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Oekraïens en Turks
Releasedatum: 3 november 2005
Bekijk via Videoland
Plot Lord of War
"Where there's a will, there's a weapon"
De Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld.
Yuri Orlov
Candy
Irina Orlov
Ukrainian Mobster
Respekked
Lord of War kent een vreemde manier van inzicht geven in een stukje wereld problematiek, "dat eigenlijk niet opgelost dient te worden" . Vanuit het oogpunt van de zeer droge 'Merchant of Death' (sterke rol van Cage) krijgen we een kijkje in de keuken van de wapenhandel op wereldniveau. De moraal van het verhaal: je kan er maar beter om lachen want er is toch niks aan te doen.
En er valt zeker te lachen in Lord of War. Op een vrolijke wijze en met fraaie kleuren en leuke deuntjes vertelt Cage hoe hij in de business is gerold en gaandeweg zien we hoe hij de grootste is geworden. Vooral de droogheid/nuchterheid van Cage maakt het allemaal grappig.
Helaas zorgt de luchtige manier van vertellen ervoor dat het bij vlagen oninteressant wordt. Ook heeft Leto een raar irritant bijrolletje en voegt Hawke ook niet veel toe. Gelukkig wordt de film naar het einde toe een stuk grimmiger en is de mislukte deal een zeer sterke scène.
Het mooiste is uiteindelijk dat Cage alleen maar baalt van zijn eigen privé-verlies. Je zou hem eigenlijk een klootzak moeten vinden, maar ik voelde alleen maar sympathie. Temeer ook dat Cage uiteindelijk maar een middle-man is en de eigenlijke klootzakken met elkaar vergaderen bij de VN .
Lad
Ik verhoog mijn score, het is echt een topper vind ik!
Multimediaknaller
Heb de film voor een tijdje terug op DVD gezien en het was niet echt een Nicolas Cage die ik zag. Teminste niet wat ik normaal gesproken van hem kon verwachten. Ook niet echt het génre dat mij aansprak, maar daarintegen is Cage (in mijn optiek) een wereldacteur, en daarom huurde ik de film.
Saai en had het na een uurtje wel gezien.
2.5**
Meneer Bungel
Mooie filmposter in ieder geval, maar bij de eerste kijkbeurt heb ik teveel gezapt om een cijfer te kunnen geven. Wie weet vanavond dan op de BBC, zo laat valt er toch niet veel te zappen...
MiranLovertje
Vreselijke film dit zeg. En dan vooral omdat Nicolas Cage er continu doorheen zit te lullen. Tis meer voorlees film dan een echte spannende thriller ofzo
orbit
- 12092 berichten
Prima film! Mooi cynisch beeld over een industrie die inderdaad walgelijker is dan de porno- of drugsindustrie. Vooral die rake confrontaties zo nu en dan, en de sterke naratie van Cage zorgen voor veel vermaak ook. De slotconclusie is natuurlijk helemaal wrang en te bezopen dat het gewoon waar is ook: dezelfde landen die wereldwijd de meeste wapens verhandelen aan arme landen om elkaar af te schieten schuiven samen ook gezellig aan aan tafel over de UN vredesonderhandelingen.. Dit is toch wel de hypocrisie en cynisme ten top.
lucdecoster
Dit kan ik begrijpen, daarom geef ik ook geen 4 sterren, goede film maar ook niet super.
Meneer Bungel
Er staat dan ook bij de genres misdaad/drama. Het is een soort 'rise and fall' verhaal over een arms-dealer, beetje à la 'Scarface', maar dan niet zo intens. Wel een aardige film en des te interessanter omdat het op waargebeurde feiten is gebaseerd. Het is echter allemaal een beetje te gelikt, van het acteerwerk tot het serveren van de 'inside' info over het guns-wereldje...
jaaptrekhaak
Wat een heerlijke intro! Gecombineerd met een zeer interessant onderwerp/verhaal en goede acteerprestaties, is dit absoluut een topper! 4.5*
sinterklaas
Erg geslaagde film waarvan ik altijd dacht dat het een comedy was aangezien de DFW hoes. Maar dat was het dus niet. Dit is eigenlijk een hele aparte film vind ik. De film heeft zowat 8 verschillende gernes (waarvan die komedie er toch weer een beetje bij hoord) en komt in de introductie met Cage in een verwoest gebied en aan het eind en in vele stukken in de film over als een documontaire. Alles zit goed in elkaar en Nicolas Cage doet het weer uitstekend en alles zit er in. docu/actie/oorlog/romantiek/komedie/drame enz enz. De locaties waren aan de ene kant in een ruime selectie maar soms ook eentonig. Maargoed wel allemaal heel toepasselijk en mooi. Die slow-motion met die AK-47 zag er ook fantastisch uit.
Zoals gezegt een aparte film met zowat alles erop en eraan. En natuurlijk ook gebasseerd op de serieuze werkelijkheid. Cage deed het zoals gezegt weer uitstekend en die Oekrainer was ook geweldig met zijn droge humor.
Prima film. Zeker aan te raden.
notorious_kim
Schitterende film, heb deze goeiekoop bij de krant gekocht, en was echt een goeie koop!
Dutchero
Zo ik heb deze besteld via ebay, voor 1 euro + 1,75 verzending. Hoop dat deze zo goed is als hier wordt beweerd anders is het zonde van al dat geld!!
Mutsaers78
Prachtige film met een heerlijk droge Nicholas Cage.
Verwacht geen film vol met bloed en geweld, maar meer een soort rise of the armdealer. Het is een beetje een komedie, tragedie & misdaaddrama door elkaar heen.
Enige minpunt is dat er wel erg veel 'oneliners' zijn, maar door de goede en droge kwaliteit van deze oneliners, is dat helemaal niet zo erg....
Een dikke 4*.
selfhealing
- They say, "Evil prevails when good men fail to act." What they ought to say is, "Evil prevails." -
Je ziet de wereld vanuit de ogen van iemand die je als een bron van alle kwaad kan zien. Gaande weg krijjg je wel begrip voor zijn acties, dat is iets wat de film zo goed maakt. Een paar hele sterke oneliners in deze film. Ik geef het vooralsnog 4 ster, het kan nog hoger worden.
Een van de beste rollen van Cage by the way, vond hem hierin misschien nog beter dan face off, een van mijn favoriete alltime actie films.
Maar ook de andere acteurs waren heel goed. Rebellenleider, het broertje van cage the warlord bijvoorbeeld.
gebruiker_56935
Na herzien mn stem naar een 4 gebracht. Echt wel een goede film.
darkjaap
goede film hoor
ook cage is weer op top niveau prima verhaallijn.
een film die zeker de moeite waard is om te bekijken
hellblazer93
Zeer goed film zelfs darkjaap
. Inderdaad goed acteerwerk van Nicholas Cage. Sterker nog, ik geloof dat dit zijn beste rol ooit is! Het verhaal is goed verteld en verveelt niet snel. Veel realististiek in de film of in ieder geval zo verteld.
Zeer sterke film die niet verveelt.
4 dikke en welverdiende sterren.
Ik heb de film overigens samen met Basic (met Sam. L. Jackson en John Travolta) in een box gekocht voor 2 euro. Koopje dacht ik.
darkjaap
nou zijn beste rol... zonder meer een van de. Maar in leaving las vegas waarin hij de rol van een alcoholist vertoont was ook erg van top niveau
Resh
Geweldige film met keiharde realiteit! Onzettend goede acteerwerk van Nicolas. en zijn ''broertje'' die heel goed de verschillende rollen kan spelen als normaal en een beetje gek. Heel mooi om te zien dat hij opeens alles kwijt raakt terwijl hij juist dacht om door de baan alles te krijgen wat hij wilt. Ik heb me geen 1 minuut verveelt. De begin stuk was ongelovelijk mooi, mooie special effects. Een van de sterkste rollen van Nicolas Cage. Het einde was ook heel mooi hoe rustig hij bleef en toch uiteindelijk de goede pad koos
. Ook prachtige landschappen en muziek en de camerwerk was ontzettend goed. Toch beetje te toevallig hoe ''Yuri'' zijn droomvrouw zo weet te krijgen om te trouwen, maar dat is wel om door de vingers te kijken
Remdeht
Mooie film, mooie muziek.
Hallelujah van Jeff Buckley blijft natuurlijk een van de beste liedjes ooit.
Standaard aktiefilmpje dat vaak erg uit balans raakt en zelden de juiste snaar blijkt te raken. Drama en aktie vormen een slecht huwelijk in deze prent. De goede cast doet zijn best maar de film is bij tijden erg saai en voorspelbaar met een tenekrommende moraal. Niccol maakte eerder het prima Gattaca maar dit is niet echt de moeite waard. Buckley's meesterwerk hoort niet thuis in deze film. Gemiddeld.
Minotaures
Begin van het film (met de maak en eindiging van een kogel) Vond ik erg mooi om te zien.
hans26
heb hem van de week helemaal gezien, mooie film met ontroerende momenten en aangrijpend, het gevecht tussen wapen en liefde en uiteindelijk een onverwacht einde.......ben het wel met Remdeht eens.... Jeff Buckley op het eind is een mooi eindnummer , en idd een wereldnummer.....krijgt van mij een dikke 4+
eltorro
goeie film vertelt op een leuke maar luchtige manier
hoe het er in de wapenhandel aan toe gaat
blokkedoos
Saaie film. Niet ideaal als je een hang-op-de-bank-avondje hebt! Bleegh.. na een uur hield ik het voor gezien. Ik had meer actie verwacht en het verhaal kwam niet echt tot een clou..
Donkerwoud
Niks van verwacht en ik kreeg dan ook een pijnlijk stukje maatschappijkritiek voor mijn kiezen. Lekker zwartgallige humor met een Nicholas Cage op dreef. Het blijft hypocriet als Hollywood op de verantwoorde tour gaat, maar als het dit soort films oplevert dan mag het.
Dutchero
Ook ik had er weinig van verwacht, en hij viel zeker mee. Acteerwerk is vrij aangenaam, wat me zeker van Cage verraste. Normaal gesproken ben ik niet zo'n fan van hem, maar in deze film doet hij het gewoon goed.
De moraal is duidelijk aanwezig in deze film, velen zien dit als negatief punt. Toch denk ik dat de film een beetje 'leeg' zou zijn zonder. Het blijft gelukkig altijd redelijk luchtig en dat maakt het wat mij betreft een pluspunt voor deze film.
Verder af en toe hele sterke scenes. Het stuk waarin die kogel werd gevolgd was leuk gedaan, en de scenes met Andy de Liberiaan waren erg sterk. Maar buiten deze scenes was de film sowieso van een best hoog niveau.
De humor vond ik deels geslaagd, sommige one-liners waren zeer sterk, anderen lagen er te dik op.
Het hele zijplotje met Yuri's broer was redelijk overbodig.
Al met al een vermakelijke en ook goede film, met hier en daar echte hoogtepunten. En dat voor 2,50 euro
kleez
Wat een heerlijk goede film! Echt 'genoten' van deze film! Het onderwerp ligt mij wel, en ik houd erg van films die zich bezig houden met dit soort dingen! Conclusie is: OORLOG = BUSINESS! En daar kan ik me zo vreselijk boos om maken! Ook de aftiteling: dat de 5 landen die pertinent in de VN zitten (Rusland, Frankrijk, VS, GB en China), zijn verantwoordelijk voor de meeste wapens!
Zeker niet waar dus! Moraal van het verhaal: Oorlog is keihard cash verdienen! En de grootste landen ter wereld hebben veel belang bij oorlog!
Enorm respect trouwens ook voor die man die hem probeerd op te pakken!
4,5* Misschien hoog, maar ik vond dit echt een hele goede film!

Sterke misdaadfilm 'Lord of War' met Nicolas Cage en Ethan Hawke vrijdagavond (7 februari) op televisie

Bill Skarsgård speelt de zoon van Nicholas Cage's personage in vervolg op 'Lord of War'

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000