• 9.378.495 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Andrew Niccol

Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Moynahan en Jared Leto

Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Oekraïens en Turks

Releasedatum: 3 november 2005

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Lord of War

"Where there's a will, there's a weapon"

De Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld.

Yuri Orlov

Ukrainian Mobster

avatar van guylopez93

guylopez93

goeie film

goed geacteerd door Cage, goede opbouwende spanning en geeft een goed en realistisch beeld van hoe het eraan toe gaat in de wapenhandel

avatar van Error_2009

Error_2009

goeie film, lelijke poster

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Die van DFW is inderdaad beter.

avatar van ehs21

ehs21

Hele mooie film met goed acteerwerk van de hele cast. Het verhaal zit goed in elkaar en komt realistisch over. Normaal ben ik niet een hele grote Cage fan (vind hem altijd wat sloom overkomen) maar deze film is weer top! (net als The Rock en Face Off) Het einde vind ik ook erg mooi, uiteindelijk blijkt toch dat hij het geld en het werk belangrijker vind dan zijn gezin en familie. Hij verliest daardoor zijn broer, zn vrouw verlaat hem en voor zijn ouders is ook hij dood na zn laatste trip.
Ik geef hem 4,0* maar hij zit heel dicht tegen de 4,5 aan.

avatar van briek

briek

Eigenaardige verfilming, maar daarom niet minder slecht. De acteerprestaties waren zeker behoorlijk en de boodschap in de film werd knap weergegeven.

avatar van Lad

Lad

Andrew Niccol heeft met Lord of War werkelijk een meesterwerk gemaakt! De toplijsten in met deze handel!

Nicolas Cage acteert werkelijk indrukwekkend, maar ook Jared Leto en Bridget Moynahan doen het meer dan goed.

De film wordt op geen enkel moment saai en blijft boeien en meer dan dat. Het verhaal is schitterend uitgewerkt en de muziek in de film past er perfect bij!

Deze film is een aanrader, mede dankzij het schitterende verhaal en de indrukwekkende acteerprestaties. Deze film verdient het echt wel om hoger te staan. Ik twijfel tussen 4 of 4,5 sterren. Het wordt de laatste.

avatar van Criticism

Criticism

De film begint met een fijne scene waarin we een kogel volgen op zijn reis van de fabriek tot in het hoofd van een kindsoldaat. Cage lijkt wel gemaakt voor deze rol, hij zet zeer goed de egocentrische, cynische klootzak Orlov neer. Visueel is het gewoon goed verzorgd, weinig indrukwekkends maar ook geen missers.

Wat ik toch wat minder vond aan deze film waren de subplotten van de broer en de Interpol agent, ik vond dat allemaal toch een beetje matig uitgewerkt. Over het algemeen is het een film met cynistische humor, met een inktzwart randje.

avatar van Dronq

Dronq

Deze film heeft een geniale openingsscene. Heerlijk nummer en zeer mooi gemaakt met schokkend einde. Verder is het een film met een, tot mijn verbazing, goed acterende Nicolas Cage en Jared Leto doet het ook zeer aardig. De vormgeving en het script zitten zeer goed in elkaar. Ook de bijrollen van Ian Holm en Eamonn Walker zijn zeer goed vertolkt.

Ik kan Lord of War iedereen aanraden. Met stip in mijn top 10.

Stop children, what's that sound, everybody look what's going down (8)

avatar van mister blonde

mister blonde

Vind dit bij nader inzien een beetje een kwalijke film. Probeert de film ons echt iets te leren over universele problemen (bijv. de situatie in Afrika) en tegelijk ligt het dramatisch zwaartepunt bij een wapenhandelaar en zijn broertje? Is bijna nog erger dan Blood Diamond.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

had niet echt medelijden met de wapenhandelaar of zijn broertje.

en welke boodschap het wil geven is hoe mensen stinkend rijk zijn/worden terwijl het volk lijdt.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Wel een hele goede film, geeft een duidelijken reeel beeld van de problemen omtrent de internationale wapenhandel. de rol is cage op het lijf geschreven, en het word op een soort droge, afstandelijke toon gebracht, waardoor het vrij realistisch overkomt. goed verhaal met inhoud, en bizar dat het gebaseerd is op een echt persoon.

avatar van dvd-me

dvd-me

Hele goede film, leuk verhaal met de nodige pokerfaces van Nicolas Cage tijdens zijn onderhandelingen.

avatar van DaMovieJudge

DaMovieJudge

aanrader,,,sterke film sterk verhaal,,sterk geacteerd,,,

en ja het is de waarheid,,,,zo zit de wereld helaas inelkaar,,,

toen ik jong was dacht ik dat drugshandel lucratief is,,,maarja toen ik de realiteit van de wereld inzag ,,,begreep ik dat wanneer je de wapenhandel(helicopters,straaljagers,bommen,enz,enz) in handen hebt het de meest lucratiefe handel is die je kunt drijven,,,,uiteraard moet er wel oorlog zijn wil je je handel in stand kunnen houden,,

and if u cant sell war,,,u sell fear to the public to make war,,

hele smerige vieze handel,,,,marja,,,

gewoon kijken,,,,

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

INHOUD 21 / 30

algemene inhoud 15 / 20

Een redlijk sterk verhaal, niets slechts op aan te merken . Wel niet een genieverhaal maar toch zeer sterk !

het einde 6 / 10

geen slecht einde. Wel ook niet echt bijzonder. Gemiddelde score.

ACTEERWERK 8 / 10

Nicolas cage 4 / 5

Nicolas cage acteert hier goed, alhoewel dat ik niet echt zeker was van goed acteerwerk. Sommige films vallen tegen van Nicolas.

Andere Acteurs 4 / 5

De andere acteurs waren ook goed, vooral Ethan Hawk deed het niet slecht !

SPEELDUUR , SPECIAL EFFECTS EN EV. OPMERKINGEN 7.5 /10

overdreven veel special effects zaten er niet in.

de speelduur is perfect voor het type verhaal.

Goed !

JDSsmetje schreef:

TOTAAL 36, 5 / 40

AFGEROND NAAR 35 / 40

IS 3,5*

.... rekenen is duidelijk niet je sterkste punt ....

Om het eens zéér duidelijk te maken:

36,5/40 = 91,25/100 gedeeld door 20 = 4,56/5

4,56* dus ... wordt afgerond 4,5 *

Tenzij je al die bovenste 'rekensommen' er bij telt ... vraag me dan niet waarvoor je 'TOTAAL' staat ...

avatar van Theunissen

Interessante en boeiende film met een prima rol van Nicolas Cage. Het intro van de film (De Kogel) was zeer mooi gedaan. Het enige wat in deze film nergens op sloeg was dat Nicolas Cage en Jared Leto Russen moesten voorstellen Ze leken daar in de verste verte niet op.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Echt heel slecht vond ik deze film.

avatar van omnitoaster

omnitoaster

zeer goeie film, met goed acteerwerk en een top verhaal.

en inderdaad was ook de openingscene geniaal

avatar van Movsin

Movsin

"I don't care if it's legal : it's wrong".

Cursus "corruptie en machiavellisme" of een aanklacht op schandalige praktijken ?

Wat een pejoratieve "meedogenloze" voor iemand die het recht nastreeft in het plot hierboven. Moeten we dan medelijden hebben met de boosdoener ? Van US-films zijn we dat wel gewoon.

Nicolas Cage is een knappe acteur in dit filmisch goedgemaakt werk.

avatar van sofripa

sofripa

Net als 'The constant gardener' brengt deze film accuraat ellende op het Afrikaanse continent in beeld. Cage speelt zijn rol met een lekkere vleug sarcasme. En o ja, wat een briljante openingsscene! 4 sterren.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Waar dit soort films meestal goed beginnen om vervolgens in te zakken blijft Lord of War de volle 2 uur boeien.

Komt vooral doordat elk aspect van de film netjes is uitgewerkt. Was even bang dat deze film door alle zijverhaaltjes erg vol zou worden, maar dit wordt netjes vermeden. Film ziet er erg mooi uit met hier en daar nog een leuk visueel grapje zoals Cage die op het gevallen standbeeld van Lenin zijn winst zit uit te rekenen . Muziek was redelijk onopvallend, maar degelijk. Had eigenlijk wel een nummertje van 30 seconds to mars verwacht in een film met Leto .

Acteerwerk was verder zeer goed. Cage is perfect voor dit soort rollen, Leto doet het aardig als broer en verder redelijke bijrollen van Ian Holm en Ethan Hawke.

Al met al zitten we dan op een nette 3.5 en dan nog een halfje erbij voor het einde:

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

B_B schreef:

Volledig mee eens. De film is van de eerste tot de laatste minuut origineel dankzij het feit dat het nergens langdradig wordt (geen onnodige dialogen of gebeurtenissen). En Nicolas Cage bewijst hier nog maar eens waarom hij één van de beste Amerikaanse acteurs is.

avatar van !!!!*Lucky

!!!!*Lucky

Heb genoten van deze film. Orgineel verhaal, goed acteerwerk afgeleverd door Cage, en de rest was ook behoorlijk op niveau. Zoals een aantal voorgangers van mij al zeiden, waar bij de meeste films met " vergelijkbare " verhalen, het verhaal en spanning wegzakt na een halfuur tot een uur, was dat niet het geval bij deze film. Me complimenten! 4.0*

"There are over 550 million firearms in worldwide circulation. That's one firearm for every twelve people on the planet. The only question is: How do we arm the other eleven?"

avatar van ®Tc

®Tc

Heerlijke protestfilm.

Er komt duidelijk veel protest in: karakters beginnen aan zichzelf te twijfel over hun daden, machtsmisbruik, politieke leiders aan de schandpaal plaatsen. Ik vond het allemaal amusant om te volgen. Dan komen we aan bij de comedy waar de film ook zeer goed op weet te scoren. Cage is op elk vlak een meerwaarde voor de film zowel als acteur, voice-over en komisch element.

Verder is het geheel van de film ook goed. Luchtige sfeer, soundtrack was ok, leuke locaties, goed de tijdslijn overlopen en goed camerawerk (vooral bij de intro met in de wapenfabriek).

Als komedie een knappe 4.

****

avatar van Spetie

Leuke film vol met zwarte humor en een Cage, die lekker op dreef is en daarbij prima ondersteund wordt door een goede Leto. Cage slaagt erin de wapenhandelaar zo neer te zetten dat hij greintje gevoel bezit, maar op de een of andere manier toch nog sympathiek op mij overkwam, wat ik best knap vind. De wapenhandel is een moeilijk onderwerp om een film van te maken, maar dat is regisseur Andrew Niccol toch goed gelukt. De acteurs spelen met veel plezier en de regelmatig terugkerende zwarte humor tilt de film naar een hoger niveau. Daarnaast wordt dit alles ondersteund door aardige muziek en een aantal aardige shots van de diverse locaties waar de film zich afspeelt. Alleen de intro met de kogel is bijvoorbeeld al erg mooi gedaan. Ook zette de film mij achteraf aan het denken zet en dat is in dit geval helemaal niet verkeerd. Verwacht echter geen actiefilm want dan zul je als kijker bedrogen uit komen!

avatar van Poppe

Poppe

Film met een boodschap en een fenomenale openingscene!

avatar van Djarune

Djarune

Poppe schreef:

Film met een boodschap en een fenomenale openingscene!

De 2 sterkste aspecten van de film worden door Poppe genoemd.

avatar van Mr.Motown

Mr.Motown

Deze Film is hartstikke UNDER-Rated.

Cage laat een ander gezicht zien. Donker en komisch.

Deze staat op Nr.2 op mijn toplist.

avatar van bob de niro

bob de niro

Goeie maar ook nare film vond ik!Eigenlijk hou ik niet zo van films waar onschuldige mensen zomaar worden afgeknald en het idee dat het in het echt ook zo gebeurd is helemaal verschrikkelijk!toch 3,5*vanwege cage en moynahan en ian holm!

avatar van Mr.Motown

Mr.Motown

@ bob de Niro

Deze film toont de werkelijkheid, en ja dat is moeilijk te accepteren.