Genre: Misdaad / Drama
Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland
Geregisseerd door: Andrew Niccol
Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Moynahan en Jared Leto
Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Oekraïens en Turks
Releasedatum: 3 november 2005
Bekijk via Videoland
Plot Lord of War
"Where there's a will, there's a weapon"
De Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld.
Yuri Orlov
Candy
Irina Orlov
Ukrainian Mobster
Jakke0071
ik heb 'm via Het Laatste Nieuw gekocht en het was voor mij een tegenvalelr eigenlijk.
Had er stukken meer van verwacht.
een beetje een lsobandig vertelsel.
veron35
Alles is goed aan deze film. Nu 2 keer gezien. Verbaast me echt dat deze niet in de top 250 staat. Net geen 5*.
tukkerstein
Weet iemand waar de opnames plaats hebben gevonden?
Hier op IMDb staan er een aantal.
En deze film hoort inderdaad in de top 250 te staan, een meesterlijke film met een geweldige Nicholas Cage. Een film vol met zwarte humor en een boeiend verhaal.
hertogje
Echt een hele goede film met een ijzersterke Nicholas Cage. Goed einde ook overigens. Kun je een filmavond mooi mee vullen.
jamil
goede film! echt heel mooi verbeeld allles! mooiste film intro ooit ook trouwens
wallie550
ik ben het helemaal met Jamil eens hele goeie intro mooi gedaan met die kogel en goed geacteerd door nicholas Cages met soms wel echt hele aangrijpende stukjes over de oorlog goeie film 4,5****
Co Jackso
- 21924 berichten
In Lord of War is Nicolas Cage in zijn element, omdat hij zichzelf weer kan spelen. De belangrijkste andere bijrol acteurs in de film speelden wat ongemakkelijk naar mijn gevoel. De film zelf was voor het grootste deel vermakelijk, maar dat gaat in combinatie met een aantal momenten die wat toevallig, knullig en ongeloofwaardig leken. Vooral tegen het einde aan, kwamen die steeds meer voor.
Filmfreaker
Indrukwekkende misdaadfilm.
Acteerwerk was erg puik, dat van Cage was erg goed, volgens mij Cage op zijn best. Ook zijn er leuke, knappe en emotionele bijrollen. Die voegen iets toe.
Ik las op de achterkant van mijn dvd als genre: Actie/Thriller. Geen van beide genres zat in deze film. Okay, actie een beetje, het geweld en die explosie op het einde. Okay, ook was er af en toe wat spanning, maar dat was wel zeer zelden.
Het verhaal deed mij mijn ogen openen. Dit gebeurt in het echt ook, iedere dag worden er wapens ingekocht om mensen te vermoorden.
Indrukkwekkend gewoon. Mooie film en krijgt van mij een 4.0.
Sportingerke
Erg pessimistische film waarbij ik toch meer dan eens verbijsterd was over de dierlijke aard van mensen. Jammer genoeg gebeurt de wapenhandel in realiteit niet veel anders.
Eigenlijk is het erg wanneer je er bij stilstaat op hoeveel plaatsen op aarde er op dit moment gevochten wordt (en waar er dus overal wapens met de bijhorende wapenhandelaars nodig zijn).
Leuke manier van filmen, een beetje humor op de juiste momenten en een einde dat je even doet nadenken over de manier waarop oa USA conflicten probeert op te lossen.
Enig minpuntje van de film: de beginscènes, waarin Orlov/Cage veel te snel evolueert van restauranthouder tot wapenhandelaar en waarbij zijn eerste stappen en handeltjes nogal rommelig in beeld worden gebracht. Wist in het begin niet echt goed waar men met deze film naartoe wou.
Voor de rest niets dan lof over deze film. Had er minder van verwacht omdat de laatste Cagefilms die ik gezien heb mij niet echt konden bekoren.
vantje
Echt goede film. Ik heb het nprmaal niet zo voor Cage, maar hier vertolkt hij wel een op het lijf geschreven rol. Knappe prestatie.
Ieder mogelijk facet van wapensmokkel zit hier netjes ingeblikt.
Hier en daar een vleugje humor relativeert het zware thema en draagt bij tot de geloofwaardigheid. De film verveelt dan ook op geen enkel moment (Ik had hem liefst 4.2 gegeven).
De film had een sterk verhaal waarin je een goed inzicht kreeg op de situatie en het werk van zon handelaar. Cage zet een overtuigende rol neer.
Tot zoveel de positieve zaken. De film duurde mij te lang en het kon me ook niet genoeg boeien. Kwam soms erg langdradig over.
Wel was het einde de moeite waard. Ik heb ze slechter gezien.
dennis1979
De manier waarop Jared Leto zijn rol neerzet in Lord of War is indrukwekkend. Ik heb Leto vrij hoog zitten maar vond dit eigenlijk niet echt de rol voor hem, maar ik moet bekennen dat hij het weer heel goed heeft gedaan. De film zelf is erg knap gemaakt en heeft een Europese sfeer over zich heen waardoor het niet zo'n standaard Hollywood gehalte heeft.
niethie
Ook alweer een tijdje geleden dat ik deze film zag maar kan me nog herrineren dat ik best goed vond en er redelijk van onder de indruk was, prima verhaal, goede acteerprestaties een een paar mooie scenes waaronder de veel genoemde openingsscene met die kogel, houd het voorlopig (tot ik hem weer zie) op-
3,5 sterren
aerogp1
"Let me guess, this is'nt about the alcohol nor the tabacco, is it?"
Wat een geweldige scene!!
Verder een heel vermakelijke film met vette humor soms
DeCol
Voor mij een zeer geslaagde film die goed laat zien hoe de wapenhandel eruit ziet. De film werd geen moment saai en ik heb hem huiverig afgekeken. Nicolas Cage die een hele goede rol neerzet! Het einde is ook niet zo standaard en daarom ook een pluspunt. Het enige wat ik een beetje misschien in zo'n film is nog wat actie, die was bijna niet aanwezig.
film88888
Weer een zalig misdaad-drama dat mij helemaal kon bekoren, en waar ik goed bij zat.
Nicolas Cage in een andere rol als anders, zoals altijd de held te spelen(Con Air,Face/Off) en deze aparte rol van hem staat de man heel goed.
Het plot was ook best goed, en liet me soms denken weeral aan Scarface, en American Gangster.
De film blijft een dikke 2 uur op een goed spoor, en wordt nooit saai, of slecht.
Zeker een aanrader voor de liefhebber.
4,0 sterren.
L. luchtloper
Ik vond het toch een aardige film, ondanks het cliché gehalte dat er weer in zat.
Met name het slot met Valentine vond ik ook sterk.
Bibelonseberg
Hele goede film! Spannend en gaat nooit vervelen. Bovendien nog waarheidsgetrouw ook. Mede ook door het goede acteerwerk van Nicolas Cage is dez film een absolute topper!
desteven007
Nicolas Cage is een goed acteur en zeker in deze film, goed verhaal, goede cast, genoeg spanning.
xilyron
Bijzondere film met een erg goed en hoog waarheidsgetrouw verhaal. Cage laat weer eens zien dat hij dit soort rollen prima kan spelen!
4,5
gijs (-.-)
Colour_of_Light
4 sterren, mooie film met goede cast. Moet eerlijk zeggen dat ik hem de tweede keer dat ik hem keek mooier vond dan de eerste keer. De eerste keer kwam hij ook schokkender over dan de tweede keer, de sfeer in de film is goed ook al zijn sommige momenten een beetje verwarrend en snel. Het verteltempo is ook heel hoog maar dat zorgt er wel voor dat je je aandacht erbij houd.
Kortom goede film: 4 sterren

Sterke misdaadfilm 'Lord of War' met Nicolas Cage en Ethan Hawke vrijdagavond (7 februari) op televisie

Bill Skarsgård speelt de zoon van Nicholas Cage's personage in vervolg op 'Lord of War'

Snatch
Misdaad / Komedie, 2000