• 9.376.795 stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Duitsland

Geregisseerd door: Andrew Niccol

Met onder meer: Nicolas Cage, Bridget Moynahan en Jared Leto

Gesproken taal: Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Oekraïens en Turks

Releasedatum: 3 november 2005

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Lord of War

"Where there's a will, there's a weapon"

De Oekraïens-Amerikaanse Yuri Orlov is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Het beroep van Yuri zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpolagent Jack Valentine, zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri's klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld.

Yuri Orlov

Ukrainian Mobster

avatar van Jic

Jic

zjandannybob schreef:

naar mijn mening geen film voor de jeugd dan bedoel ik zo onder de 20 of mense daarboven die zich nog kind voelen:P.

Er gebeurt totaal niks in de film, ik begrijp niet dat iemand hier waardering voor op kan brengen.

Je bent zef 17!! Als je de film niet begrijpt, waarom geef je hem dan wel een cijfer?? Zonde van het gemiddelde.

avatar van mikeh

mikeh

zeer mooie film met de keiharde realiteit!

avatar van Clifford

Clifford

mikeh schreef:

zeer mooie film met de keiharde realiteit!

Vind ik ook. 4,5 * krijgt deze film van mij.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond een mooie film . Zeker met die beeld van kindersoldaten.En op het laatst als die mannen met bijlen in die tenten rennen. vond Nicolas Cageook schitterend acteeren 4 sterren

avatar van bartsch

bartsch

Een sterke en indringende film, maar niet zonder ruimte voor luchtigheid en persoonlijk drama.

avatar van Inperfections

Inperfections

bartsch schreef:

Helemaal mee eens. Niet verwacht dat die film zo goed zou zijn. Verdient meer aandacht dan dat ie kreeg.

avatar van SndR

SndR

Geen moment verveeld toen ik deze film keek!

avatar van Dikkeolaf

Dikkeolaf

SndR schreef:

Geen moment verveeld toen ik deze film keek!

precies! Ik ook niet.. vond et beginstukje met de fabricage van die kogel wel origineel..

avatar van cocolamar

cocolamar

Zoals altijd weet Nicolas Cage de beste scripts eruit te pikken. Cool ook dat het een on-Amerikaans plot heeft. Goede casting, mooie beelden, sterk verhaal en cool thema. Vond het beeld met het vliegtuig op de weg ook meesterlijk. 4* dus.

Heb wel mijn bedenkingen over de beschrijving van de film hierboven, ik heb eerlijk gezegd niet de indruk gehad dat het Cage zijn geweten waar hij mee te kampen heeft.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Goh wat een leuke film eigenlijk. Had er niet al te hoge verwachtingen van, maar het wordt allemaal leuk in beeld gebracht en goed gespeeld, origineel concept sowieso en Cage's type vind ik geweldig om naar te kijken, vreselijke man. Hij speelt het ook erg sterk. 4*

avatar van fanaat

fanaat

Klopt het dat deze film is gebaseerd op een waar gebeurt verhaal?

avatar van JoeCabot

JoeCabot

fanaat schreef:

Klopt het dat deze film is gebaseerd op een waar gebeurt verhaal?

Cage plays the antiheroic protagonist, an illegal arms dealer with a striking similarity to Russian arms dealer Viktor Bout. Eamonn Walker's character (André Baptiste Sr.) is believed to be based on former President of Liberia Charles G. Taylor. (wikipedia)

Ik zou dus eerder zeggen dat de film op de realiteit gebaseerd is, maar toch duidelijk geen waargebeurd verhaal is. Verder bestaat er in het echt wel een Yuri Orlov, maar dat schijnt dan weer een mensenrechtenactivist te zijn. Dus best wel ironisch

avatar van Materny

Materny

Poster moet weg.

Past totaal niet vindt ik.

Ik snap ook niet waarom de teaserposter opeens hier staat.

avatar van Pvt. Sanders

Pvt. Sanders

Zeker goede Film. Keiharde realiteit of het op ware feiten is berust ik heb geen idee maar zal hier zeker een kern van waarheid inzitten. Zelf vond ik het begin erg sterk De kogel die wordt gemaakt in de fabriek en hoe deze eindigt in het hoofd van een kind soldaat
Het berust op waarheid en dat maakt deze film boeiend heb de volle 122 minuten boeiend gekeken.

avatar van JorritS

JorritS

kos schreef:

Ik snap ook niet waarom de teaserposter opeens hier staat.

Doe dan deze:

Nee, ik vergiste me. Dit is wel de theatrical poster.

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Goeie film hoewel ik N.Cage weer saai vond overkomen zoals in The Weatherman. Maar de film zelf was niet saai, ik heb me geen moment verveeld..

avatar van one punch mikey

one punch mikey

geweldige film hij ik heb hem net voor de derde keer gezien en blijft super ik verhoog mijn stem naar 4.5*

hij staat nu ook op youtube

avatar van Razorcut

Razorcut

HAd zeer veel problemen bij het zien van deze film. Voor mij een staaltje van Hollywood-hypocrisie. Harde realiteit gemengd met machogedrag en entertainende actie. Ga ook niet akkoord met de mening van velen hierboven dat dit juist tegen heilige huisjes schoppen is, of dat de hypocrisie van de wapenhandel mooi wordt aangetoond. Een mooi staaltje van de pot verwijt de ketel, lijkt me... De feiten staan in de film voor mij duidelijk ondergesteld aan het entertainmentgehalte. 2*

avatar van RichardVeld

RichardVeld

Harde realiteit gemengd met macho gedrag en entertainende actie?

Hmmmm...Wij hebben denk ik niet dezelfde film gezien. Ik denk zelf dat het aardig realistisch beeld is van de wapenindustrie. De hoofdpersoon is gewoon een 100% zakenman, met de focus op geld verdienen. Hoe onrealistisch is dat? Dat is the way of the world. Ik kon Cage ook niet betrappen op macho gedrag. Hij liet zien dat je de leverancier moreel best wel wat kan verwijten, maar dat het rationeel eigenlijk nergens op gebasseerd is. Mooi dillema die met een gevarieerd publiek een aardige discussie kan opleveren.

avatar van Razorcut

Razorcut

Vb: Die scène waar Cage en zijn broer wapens verkopen en op de achtergrond een dorp wordt afgeslacht, en de broer dan een schuldgevoel krijgt en de boel probeert op te blazen, vond ik echt een voorbeeld van: klootzak krijgt (gedurende 10 seconden) schuldgevoel en probeert zijn gedrag teniet te doen, terwijl feitelijk een uurke later alles weer vergeten is (of omgekeerd, hij zogezegd gelouterd is, maar in Hollywood betekent dit niet alles).

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Goeie film.Als je deze ziet dan ga je wel effe nadenken ! Het is een harde mooie film.Het begin is al vrijhard.Maar je staat er wel effe bij stil verdient nog steets een 4

avatar van Halrod

Halrod

Zeer mooie film, goed verhaal en mooi uitgewerkt.

Een van beste films die ik ooit heb gezien, al dan niet de beste

avatar van Bartel

Bartel

Ik vond het echt een superfilm, zeer goed gedaan. alleen het enigste wat ik niet leuk vond en daarom 3,5* ipv 4,5* is dat hij overal mee wegkomt en altijd maar zijn straf ontloopt. dat vind ik echt een minpunt. kwaad overwint in deze film...

avatar van Carcamel

Carcamel

Zeer goede film, sterke Cage.

avatar van joe black

joe black

héérlijke soundtrack van Buffalo springfield ("for what it's worth)!

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

Zeer goede film.. vooral de teksten ( dialogen) zijn erg perfect! Ik vind pers. ene goede film moet of emotioneel je raken en/ of goede acteerpresentaties de muziek, special effects , acteurs/ actrices enzo is altijd mooi meegenomen maar toch zit die niet in mijn top 10, Wil graag aanslag en conquest of P. zien maar dat terzijde!

avatar van randysign

randysign

Superfilm !

avatar van Yvetje

Yvetje

Eindelijk weer zo'n film waarvoor de rol voor Nicolas Cage geschreven is en dus mooi geacteerd. Het begin vond ik meteen al pakkend en het verhaal heeft een mooie wending.