Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Russisch, Oekraïens en Duits
Releasedatum: 15 augustus 2002
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Sum of All Fears
"27,000 nuclear weapons. One is missing."
Wanneer de president van Rusland plotseling overlijdt, wordt hij opgevolgd door een onbekende politicus, wat ervoor zorgt dat oude gevoelens van wantrouwen weer op beginnen te spelen. De CIA huurt Jack Ryan in om inzicht te geven in de situatie. Dan gebeurt het ondenkbare: de hoofdstad van Tsjetsjenië wordt getroffen door een zware bom. Amerika geeft de Russen de schuld, maar Ryan ontdekt dat er andere spelers betrokken zijn bij het voorval: terroristen proberen het conflict tussen Amerika en Rusland op te laten laaien.
Jack Ryan
Secretary of State Owens
National Security Advisor Revell
Banjo
- 2034 berichten
Ik ben hem nu aan het zien maar hij valt tegen. het verhaal is goed maar het acteren valt me tegen er zitten te veel zwakke stukjes in om geloofwaardig over te komen. en ja hoor ben affleck een newbie red de wereld maar morgan speel weer de steren van de hemel zoals altijd.
realisme en goed acteren is gewoon een must i rest my case.
Brooklyn
Ik hoopte op eindelijk eens een goede film over de dreiging van atoomwapens maar helaas werd het een soort tweede the peacemaker. Er zaten nog wel een een aantal goede scenes, maar over het algemeen te voorspelbaar. Ik hoop dat dit onderwerp eens een keer goed verfilmd wordt. Jammer.
2,5 sterren
wackyboy
Misschien moet je een Tom Clancy fan zijn om van dit soort films te houden.
Je moet hem nageven dat zijn boeken soms op een enge manier voorspellende gaven lijken te hebben (zie september 11th ramp), maar voor de rest zijn zijn boeken voor mij nogal saai. Harrisson Ford was wat dat betreft een perfecte Jack Ryan. Wat dat betreft viel Ben Affleck mij dan toch weer mee in deze film; hij maakt het personage in ieder geval wat leuker en interessanter.
Verder vind ik dit eigenlijk een stomvervelende dertien in een dozijn film, het enige verrassende is wat mij betreft dat die bom hier toch eens een keer echt valt, in tegenstelling tot het grote filmcliche waar de held de bom altijd op het laatste moment onschadelijk wordt gemaakt (lcd schermpje met 00:01 erop)
Bandit
Ben Affleck is een waardige vervanger voor houten-klaas-Ford en de film is me 100% meegevallen.
BoordAppel
Dat is wel vaker voorspeld. The Sun Rises In The East
varkuh
Vet zeg!... Echt vet!!! Ik vond hem geweldig! lekker spannend met een goed verhaal.
Ramon K
Vet matig zeg!...Echt vet matig! Ik vond hem zuigen man! Totaal niet spannend en met een standaard verhaal.
Droopy
Het tempo had wat hoger mogen liggen. regelmatig kreeg ik het idee naar Pearl Harbor te kijken. Weinig vernieuwd verhaal en her en der wel erg voorspelbaar.
triad
Een jonge amerikaan die, in tegenstelling tot alle andere knappe koppen in het pentagon en de US regering WEL weet wat er aan de hand is..... Lijkt me dat de Amerikanen zichzelf weer voor schut zetten.. maakt de film dan toch wel weer leuk
jedymaster
film net gezien was goed maar ff een vraag aan het moviemeterclubje die jack ryan zit in meer films wie weet de titels?
Hobbes
Hunt for the Red October (Baldwin)
Patriot Games (Harrison Ford)
Clear and Present danger (Harrison Ford)
jedymaster
ik weet niet of dit een spoiler is maar voor de zekerheid plaats ik m ff r tussen
vraagje: in de dvd versie zei je in het begin van de film een gewone zon en in de bioscoop versie zie je een zon die ff verandert in een paddestoel (atoombom ontploffing)wie is dat nog meer opgevallen?
Erg vermakelijk filmpje, alleen jammer van de usual enorm simplistische weergave van politiek en oorlogvoering. Ben Affleck is weer drie keer niks, maar voor de rest heb ik er weinig op aan te merken.
Wat vond soundtrack-kenner Neo trouwens van de soundtrack van Jerry Goldsmith? Ik vond hem opvallend goed en dat gebeurt me niet vaak bij dit soort films.
flicks
Zeker wel een mooie actiefilm, wel mooi dat er ook echt een atoombom explodeert, meestal wordt dit in andere films door een of andere held tegen gehouden
Agony
- 1985 berichten
Ik ben wel een fan van de Tom Clancy (of hoe heet ie ook alweer) verhalen. Ook deze film vond ik wel vermakelijk. Geen opzienbarende zaken, maar gewoon een degelijk goedgemaakte actiefilm. verrassend dat zo'n bom eens een keer afgaat trouwens... normaal vinden ze de bom net op tijd . 3,5 sterren.
Brooklyn
Ik ben wel een fan van de Tom Clancy (of hoe heet ie ook alweer)
Een echte fan dus...
De Knip
Ik ben wel een fan van de Tom Clancy (of hoe heet ie ook alweer) verhalen. . 3,5 sterren.
De Knip moet hier wel erg hard om lachen!!
raijmmar
dit is 1 van de beste film ,die ik de afgelopen tijd heb gezien. Het verhaal is ook goed.
davidov
ik vind de film nogal onder de maat, vvan het geld wat er tegen gegooid is, de acteurs die er voor ingehuurd zijn, en het onderwerp wat besproken word kan je een behoorlijke en spannende film maken....ik vond deze film echter nogal slapjes en het voelde wel allemaal erg mooi en duur aan maar het pakte me nergens, het was overduidelijk een simpel verhaaltje waar ik als kijker maar niet in kon komen....alleen het laatste stukje waarbij de 2 supermachten met een dikke vinger boven de rode knop zitten ging mn hart ietsje sneller kloppen....helaas duurde dat stuk niet al te lang en was al snel de lol er weer van af.
(de beste uit deze "jack ryan" reeks, is en blijft the hunt for red october)
Daantje77
Ja een super film gemaakt op het verhaal van volgens mij een van de beste schrijfers Tom Clancy.
De spanning wordt perfect opgebouwd en je zit van begin tot eind op het puntje van je stoel!
Captain Pervert
Zelden ZO op het puntje van mijn stoel gezeten.
Van begin tot eind spannend.
Ben Aarsvlek doet het prima als de wat onhandige Jack Ryan.
Beste scène is die met de aanval op het vliegdekschip. Ik greep me naar het hoofd en riep: "dat kan niet!" Zoiets had ik nooit eerder gezien en daarom was het gewoon ongelooflijk wat zich op het scherm afspeelde.
emanuel
Ik heb van nature iets tegen ben affleck maar ik vond hem eigenlijk in deze film nog meevallen, morgan freeman speelt weer de pannen van het dak en voor de rest vond ik de film eigenlijk zeer goed. Een zeer goede spanning door de hele film en hij blijft boeiend ook al duurt hij langer dan twee uur.
Zeer knap gemaakt
Pedorstroika
Best goede film. Wel leuk dat het verhaal eens niet heel erg voorspelbaar is. 3*
tess
Heel goeie film, goeie spanning en een leuk verhaaltje. Iemand zei: leuk dat de bom nu eindelijk ook een af ging: helemaal mee eens. Anders altijd alles net op tijd in ee happy end en nu eens wat anders. Hoe wel het toch wel een beetje een happy end was natuurlijk....maar was een leuke film, absoluut!

The Day of the Jackal
Thriller / Drama, 1973