• 9.377.956 stemmen

The Sum of All Fears (2002)

Actie / Thriller | 124 minuten

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Russisch, Oekraïens en Duits

Releasedatum: 15 augustus 2002

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Sum of All Fears

"27,000 nuclear weapons. One is missing."

Wanneer de president van Rusland plotseling overlijdt, wordt hij opgevolgd door een onbekende politicus, wat ervoor zorgt dat oude gevoelens van wantrouwen weer op beginnen te spelen. De CIA huurt Jack Ryan in om inzicht te geven in de situatie. Dan gebeurt het ondenkbare: de hoofdstad van Tsjetsjenië wordt getroffen door een zware bom. Amerika geeft de Russen de schuld, maar Ryan ontdekt dat er andere spelers betrokken zijn bij het voorval: terroristen proberen het conflict tussen Amerika en Rusland op te laten laaien.

DCI William Cabot

Secretary of State Owens

National Security Advisor Revell

avatar van Mischa

Mischa

Minste van de Clancy-verfilmingen totdusver. En Affleck speelt weer eens als een natte krant.

avatar van robin00787

robin00787

Prima cast (ook Affleck vond ik wel aardig) gecombineerd met een vlot en verrassend verhaal levert een bijzonder geslaagde Clancy verfilming op. Al vond ik patriot games en clear and pressent danger ietsje beter. 4*

avatar van Flash1494

Flash1494

Prima film. Alleen is Affleck echt weer Affleck. Ik kan hem maar nooit zien als persoon alleen als acteur. Verder mooie wending van de film als hij lijkt voorspelbaar te worden. Alleen jammer dat je na die wending het eind toch wel ziet aankomen. Maar qua actie is ie prima donna!

drie en half sterretje

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Tjah, in mijn ogen weer gewoon een standaard rampenscenario-filmpje. Wel leuk allemaal, maar toch 3*, want ik heb echt níets nieuws gezien..

avatar van karolien

karolien

Het vreselijke happy end (de verloving) vond ik afschuwelijk, en het was zo voorspelbaar dat uiteindelijk die bommen van Amerika/Rusland níet gingen afgevuurd worden (of toch onderbroken).
Verder vond ik het een vrij goede film, enkel Ben Affleck heeft me de hele film geirriteerd.
Morgan acteerde wel weer heel overtuigend.

avatar van Respekked

Respekked

in de bios gezien dus al heel tijdje terug, vond er toe niet veel aan.. en als ik net de spoiler lees over het einde dan weet je wel weer hoe laat het is..

tijd voor 2* omdat freeman altijd goed is.

avatar van mellie

mellie

Och zeur niet het is een goeie film!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik meen me te herinneren uit trailers en dergelijke toen de film uit kwam dat die nucleaire explosie een stuk indrukwekkender was. Is er geknipt door SBS, kan iemand dat bevestigen/ontkennen?

avatar van Leno

Leno

Nou ik vond dat ook 'tegenvallen'. Ik kon me de film echter niet goed meer voor de geest halen nadat ik 'm voor het laatst zag (in de sneak).

De film doet me denken aan Thirteen Days, die zeker beter is dan deze film. Er had voor een duidelijke kant gekozen moeten worden vanuit welk perspectief het verhaal gebracht zou worden, nu is het allemaal net niet.

Het einde is tamelijk stupide.

Verder een aardig verhaal en de acteurs zijn varierend van capabel tot prima.

avatar van Mark86

Mark86

Freeman = Held, Affleck niet...

avatar van Bigby

Bigby

Goed dat die bom nu uns een keer af ging, maar effect ervan vond ik niet goed weergegeven. Freeman was wel ok.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Minste van de Jack Ryan-serie. Vooral het laatste half uur viel tegen. Verder wel aardig vermaak.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Deze film was wel zwaar tegengevallen. Saai verhaal. De aktie was ook niet goed. En Affleck was ook ondermaats. Het enige positieve wat ik eruit kan halen is dat Freeman zoals gewoonlijk weer goed was.

2,0

avatar van Trish

Trish

Ik heb de film gister gezien en ik vond hem vrij saai... Ik ben wel een groot fan van Morgan Freeman, geweldig acteur. Kijk ik heel graag naar.

hij krijg een 2,5 mede dankzij 1 verrassend deel zie spoilers verder terug.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Vanavond op vt4 voor de mensen die hem nog moeten zien:-)

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Wat is daar zo grappig aan?

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Gewoon zei het maar.Of mag dat niet misschien?

avatar van xenne

xenne

ik hou niet van het genre (Amerikaans militair-politiek verhaal), heb de film toch kunnen uitkijken

misschien heeft het sterke acteerwerk van Freeman er wel iets mee te maken, jammer genoeg stierf hij voor het einde van de film... Jack Ryan (Affleck) was dan weer ongeloofwaardig bezig

voor de rest een nogal ongeloofwaardig verhaal, met de nodige cliches ... maar al bij al toch IETS beter dan verwacht ....

2,5

avatar van djelle

djelle

Kleurloze politieke thriller dat geen moeite doet de kijker op welke manier dan ook te verrassen. Eén van de saaiste exemplaren uit een al niet te boeiend genre. 0,5*

avatar van Waku

Waku

Jongensboekverhaal.

Affleck is enkel niet het beste karakter die Jack Ryan neer

kan zetten.Kan Matt Damon toch beter.

MOrgan Freeman kan altijd vertrouwen op zijn norse karakter en speelt routinieus zijn rolletje.

Verder is het geheel goed te versmaden en kijk je naar een vermakelijk spionage actie geheel.

Voldoende

avatar van Materny

Materny

Het is Freeman en de lichte spanning die deze film boven water houden, want van Affleck hoeft het niet te komen zoals bij vele films van hem.

Er had veel en veel meer ingezeten maar wat verwacht je met Affleck.

Zwaar-overschatte acteur die het moet hebben van enkele goede rollen.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Deze film heeft alleen de naam en een heel klein stukje plot gemeen met het boek van Tom Clancy.

En inderdaad Ben Affleck is gewoon een natte dweil acteur.

avatar van gotti

Aardig, tot het laatste kwartier. Maar ach, ik verwachtte niets anders dan dat.

avatar van otherfool

otherfool

Bijzonder rommelige film die van hot naar her vliegt en nooit eens rust en overzicht biedt. Veel halve lijntjes (de romance, de rol van Schreiber), de film wil feitelijk *te veel* vertellen. Het leek verdorie wel een compleet seizoen '24'.

2*.

avatar van swrene

swrene

best leuke film, alleen ben affleck kan het niet spannend maken. Het einde vind ik ook wel een beetje jammer.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik vind hem echt goed, onderhoudend en vooral cool vanwege de bom en het vliegdekschip. Behoorlijk origineel, je ziet het anders nooit.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Gisteren herzien op tv en hij beviel me ietje beter dan de eerste keer, dus ik wil hem opwaarderen met een halve ster. Nu dus 3,5 ster.

avatar van mikey

mikey

Ongeloofwaardige politieke film gaat op den duur kompleet over de rooie. Daar is helemaal niets mis mee. Dom maar entertaining. 3

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

***

Ironisch, Nessun Dorma, slaap zacht.

De wereld kan weer rustig slapen, en voor eeuwig zullen de samenzweerders slapen.

avatar van Norma

Norma

Het hier eerder genoemde "24" herkende ik hier ook wel wat in ja. Toch wel een vermakelijke film, bij vlagen spannend. Ik heb Affleck toch wel slechter gezien hoor.

Voldoende, 3 ***