Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Russisch, Oekraïens en Duits
Releasedatum: 15 augustus 2002
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Sum of All Fears
"27,000 nuclear weapons. One is missing."
Wanneer de president van Rusland plotseling overlijdt, wordt hij opgevolgd door een onbekende politicus, wat ervoor zorgt dat oude gevoelens van wantrouwen weer op beginnen te spelen. De CIA huurt Jack Ryan in om inzicht te geven in de situatie. Dan gebeurt het ondenkbare: de hoofdstad van Tsjetsjenië wordt getroffen door een zware bom. Amerika geeft de Russen de schuld, maar Ryan ontdekt dat er andere spelers betrokken zijn bij het voorval: terroristen proberen het conflict tussen Amerika en Rusland op te laten laaien.
Jack Ryan
Secretary of State Owens
National Security Advisor Revell
Mr.Hyde
Jongensboekverhaal.
Affleck is enkel niet het beste karakter die Jack Ryan neer
kan zetten.Kan Matt Damon toch beter.
MOrgan Freeman kan altijd vertrouwen op zijn norse karakter en speelt routinieus zijn rolletje.
Verder is het geheel goed te versmaden en kijk je naar een vermakelijk spionage actie geheel.
Voldoende
Matt Damon heeft nog nooit Jack Ryan gespeeld.
Je moet dus geen terechte commentaar leveren.
Frankeermachine
Ongeloofwaardige politieke film gaat op den duur kompleet over de rooie. Daar is helemaal niets mis mee. Dom maar entertaining. 3
Ooit gehoord van de koude oorlog? Kijk thirteen days maar eens, stukje geschiedenis!
thomzi50
- 1991 berichten
Het politieke aspect vond ik aardig in elkaar zitten - de film oogt nergens compleet ongeloofwaardig, wat bij dit type actiefilms vaak het geval is - maar helaas vond ik de uitwerking niet altijd even goed. Freeman speelde degelijk, heb helaas wel nogal genoeg van de man, en Affleck ben ik totaal geen fan van. Het gedeelte van hem en zijn vriendin had er wat mij betreft ook helemaal uitgekund, niets dan clichés daarbij. Verder een redelijke actiefilm, die lekker wegkijkt maar toch te veel de gebruikelijke paden betreedt ome chjt speciaal te worden.
HammerHead
Opzich een heel aardige thriller die in de eerste helft niet veel onderdoet voor Clear and Present Danger of Patroit Games. Een sterk spelende Morgan Freeman, die gewoon geknipt is voor dit soort rollen. Vanaf het moment van de aanslag gaat het echter grondig mis.
Ik heb de tweede helft van de film continu het gevoel gehad dat ik naar een slechte remake van Dr. Strangelove zat te kijken, met als grootste verschil dat het hier natuurlijk allemaal bloedserieus bedoeld is.
Ander groot minpunt is Ben Affleck, die gewoon een belabberd acteur is en sowieso te jong om een geloofwaardige Ryan neer te zetten.
Materny
Gister herkeken en ik ben genoodzaakt deze film toch maar fors te verhogen. Politiek aspect is magistraal, wellicht het sterkste element in de gehele film.
Van 3 naar 4*
tukkerstein
Matt Damon heeft nog nooit Jack Ryan gespeeld.
Wie zegt dat dan?
Schiedammer
Een aardige film maar niet meer dan dat. Verhaal was wel aardig maar een beetje overdreven, Affleck vond ik geen goede Jack Ryan maar Freeman was wel weer goed zoals bijna altijd. Filmtechnisch was alles dik in orde. Beelden waren mooi geschoten en het geluid (DVD) was ook prima te noemen. Kortom een film om gewoon een keer te bekijken maar zo gauw je het schijfje uit de DVD speler haalt ben je het meeste al weer vergeten daarom voor mij 3* waard.
Zeker geen slechte film met een plot dat best actueel zou kunnen zijn. Het zal maar gebeuren zeg...
Die dreigende sfeer is best aardig uitgewerkt. Het was allemaal best spannend en vlot. Ben Affleck vind ik geen geweldige acteur, ook hierin niet. Jammer, kost de film punten.
Chattingforum
Echt een coole film is dit:D Zal echt erg zijn als het echt gebeurde:Ö
rogymbo
Jezus! wat een zeikers allemaal over het "matige" acteren van Ben Affleck, ik vind dat best meevallen! Wat doet hij zo slecht dan? Ik vind het echte meelul onzin! Maargoed, iedereen mag zijn mening hebben!
Ik vind iig dat hij het caracter goed neerzet, en Freeman ook. En voor de rest een vermakelijke film. 3.5*
Leland Palmer
Redelijk goede film! Leuk verhaal, maar soms wel een beetje rommelig. Ben Affleck is goed wat mij betreft, net zoals Morgan Freeman. Ik ben niet echt een fan van Affleck, maar in deze film is ie zeker niet slecht. Goede score van Goldsmith en de film heeft nog een verassende twist in petto. Niks speciaals, maar zeker een leuke wegkijker!
* * *
DeCol
Het is alweer even geleden dat ik hem gezien heb maar ik kan me nog herinneren dat ik het een hele vette film vond!
tukkerstein
Redelijke film. Het verhaal is vrij afgezaagd en ook veel actie is er niet in de film te vinden. Wat nog wat goed maakt zijn enkele spannende stukjes en de kernbomexplosie halverwege. Ben Affleck speelde niet slecht, maar zoals altijd ook niet geweldig en hij is nogal miscast (ik vond hem iets te veel een "broekie").
briek
Ik had veel meer van deze film verwacht, zeker omdat er toch enkele grote acteurs in meededen. Het verhaal is wat voor de hand liggend en zoals ik hier eerder al gelezen heb wat rommelig. De acteerprestaties zijn wel behoorlijk.
Ietwat warrig maar zeer actievol is dit vierde deel uit de Ryan-serie. Ook Affleck zet een prima personage neer, nadat Ford niet meer voor nog eentje te porren bleek. Freeman, zoals vaker, op de autopiloot maar dit is absoluut een vermakelijk filmpje. Niet goed, maar wel redelijk.
schillies
Redelijke film, goede acteerprestaties van Morgan Freeman en James Cromwell, degelijke Ben Affleck. Verder vond ik het allemaal wel goed in elkaar zitten, goed verhaal, geloofwaardige politieke spanningen en het spelletje van de twee spionnen.
2,5 sterren
Thiver
Verre van slechte film die netjes focust op de thriller-elementen in plaats van de actie (een enkele misplaatste scène daargelaten). Tevens de eerste reboot van dit decennium.
Lexcoaster
Totaal ongeloofwaardig en cliché. Maar wel degelijk gefilmd en erg vermakelijk.
mnrk
Prima 4e film over Dr Ryan !
Positief verrast van Ben Affleck, maar zeker zo goed waren de acteer prestatie's van Morgan Freeman en Ciaran Hinds.
Ook een groot pluspunt was dat de film gewoon in het Engels en in het Russisch was opgenomen, dit kwam alles zeker ten goede.
Het verhaal was goed in elkaar gezet, actie was dik in orde.
Hopelijk gaat er een nieuwe Tom Clancy verfilming aankomen (games komen er genoeg)....
deReob
Had hier veel meer van verwacht, ik had bijvoorbeeld verwacht dat er een verhaal in de film zou zitten. Net alsof na een aanslag in de USA de USA en Rusland binnen 24 uur kernwapens op elkaar af willen schieten. Het kwam op mij totaal ongeloofwaardig over, verspilling van tijd. 1,5*
historicus
haha ik begreep ik er echt helemaal niks van, en vond het ook een saaie film
huVILEub
Geweldig camerawerk met prachtige shots. Zwakt op het einde wel een beetje af.
Morgan Freeman in een vetrouwde rol van hem, maar ook deze zet hij geweldig neer. Ook Ben Affleck doet het goed.
Verhaal is een beetje slaapverwekkend. Je moet wel blijven opletten. Af en toe nog wat humor. Ondanks het saaie verhaal is de film toch nog goed neergezet.
the new guy
Er zit natuurlijk wel een aantal standaard uitspraken in. Save your family bla bla bla. Maar eigenlijk is het verder echt wel een prima film die niet eens op 1 sec voor ontmanteling stopt. De muziek op het einde laat de zoete uitspraken snel vergeten en zorgt dat ik met opgeheven hoofd een 3.5* kan stemmen.
scumrules
Heb de film net gezien en vond het een mooie film, in tegenstelling tot veel anderen vond ik het verhaal ook niet echt slaapverwekkend, en het ging mij niet echt vervelen. Affleck acteert vrij goed in deze rol, en als broekie is hij juist erg goed gecast, omdat hij dat eigenlijk ook moet voorstellen. De onploffingen waren ook spectaculair, goed camerawerk. Minpunt was wel dat als er russisch gesproken werd, dat de nl. ondertiteling dan niet goed zichtbaar was, maar dit ligt niet echt aan de film zelf:p
haha ik begreep ik er echt helemaal niks van, en vond het ook een saaie film
zelden iemand gezien die zo'n verhaal niet begrijpt, voor een historicus uitzonderlijk ookal heb je je historisch feiten op een rijtje met 5* voor The Mummy 3. Uitmuntende reactie, dank.
Echt een coole film is dit:D Zal echt erg zijn als het echt gebeurde:Ö
Beste Remco, je bent mijn nieuwe held. Wat een topreactie.
Rulo
Leuk dat Kolonel von Strohm er ook in mee speelt:)
Verder leuke film, vind het meer thriler dan actie, maar dat terzijde...
thunderball
Deze vanavond ook maar eens gekeken.
Begint vrij saai, veel gelul en weinig vaart,
maar de spanning wordt langzaam maar zeker steeds meer opgevoerd.
Het laatste half uur is dan ook de spanning om je nagels bij af te bijten.
Goed, intelligent scenario, dat het vooral van goede plot en verhaallijnen moet hebben, de daadwerkelijke actie is op 1 hand te tellen.
Zeer realistische weergave van kernexplosie, zover ik dat kan beoordelen natuurlijk...
Affleck is goed, hoewel van mij Ford de rol nog steeds had kunnen vertolken. Goede supporting cast ook van vooral Freeman, Cromwell en Schreiber.
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.

The Day of the Jackal
Thriller / Drama, 1973