Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Russisch, Oekraïens en Duits
Releasedatum: 15 augustus 2002
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Sum of All Fears
"27,000 nuclear weapons. One is missing."
Wanneer de president van Rusland plotseling overlijdt, wordt hij opgevolgd door een onbekende politicus, wat ervoor zorgt dat oude gevoelens van wantrouwen weer op beginnen te spelen. De CIA huurt Jack Ryan in om inzicht te geven in de situatie. Dan gebeurt het ondenkbare: de hoofdstad van Tsjetsjenië wordt getroffen door een zware bom. Amerika geeft de Russen de schuld, maar Ryan ontdekt dat er andere spelers betrokken zijn bij het voorval: terroristen proberen het conflict tussen Amerika en Rusland op te laten laaien.
Jack Ryan
Defense Secretary Becker
Secretary of State Owens
National Security Advisor Revell
Phooze
zat dat in de trailer? dat kan ik me niet herinneren.
dan begrijp ik wat je bedoelt
Ja, je ziet een schokgolf en toen had ik zoiets van, jezus, ze gaan elkaar nuken....

En als ik dat dus niet had geweten..... het cliche is juist dat bommen ontmanteld worden, dus dan had ik gedacht dat de president niet in gevaar was, maar dat was nu dus wel zo..... hmmmmm, als ik het zo bekijk werd het dus eigenlijk spannender....

Mattie
Tom Clancy heeft betere verhalen geschreven, dit was een van zijn eerste geloof ik. Gaat over een kernbom, die naar mijn mening op miraculeuze wijze uit het oog wordt verloren en ergens in de woestijn wordt gevonden. En natuurlijk komt het dan in verkeerde handen en natuurlijk moet er dan een Amerikaanse held zijn die een dreigende wereldoorlog moet voorkomen. Deze held was Ben affleck, geen goede acteur, maar een oppervlakkige helderol kan hij nog wel aan. Opmerkelijk vond ik wel dat ook de amerikanen deze keer zware verliezen leden. Ik geef deze film twee sterren
Hobbes
Good will hunting, Chasing Amy, changing lanes, glory daze..
hoeveel films heb jij al in gespeeld?
Hobbes
Precies, en hij was de bom in Phantoms!
Word Bitch! Phantoms like a Motherfucker!
Macmanus
hoeveel films heb jij al in gespeeld?
Rare opmerking Hobbes, je mag dus niet iemand slecht vinden acteren, als je zelf nog nooit in een film hebt gespeelt
Hobbes
niks persoonlijks maar ik wordt zo ontzettend schijtziek van mensen die constant Ben Affleck afzeiken. 't is zo makkelijk. de beste man heeft in een paar steengoeie films gespeeld en heeft zich bewezen naast enorme grote acteurs dus een beetje respect lijkt me niet te veel gevraagd.
Mattie
Ben afleck is een acteur die vast en zeker door een heleboel vrouwen helemaal geweldig wordt gevonden. Dat geloof ik ook graag. Maar als ik naar een film als Bounce kijk en zie dat hij in die film eens voor de verandering een keer probeert emotie te vertonen, en hoe slecht het hem dan lukt in vergelijking met Paltrow, dan bevestigt dat mijn oordeel over zijn acteertalent. Bovendien waarom vinden zoveel mensen hem slecht. Zijn dat dan mensen die verder kijken dan uiterlijk. Ik kan een heel rijtje acteurs opnoemen die door bijna niemand slecht wordt gevonden..
Phooze
Wil je hier beweren dat Hobbes een vrouw is....
melanietje
ik wil even zegggen dat ben affleck niet alleen een goede acteur is maar ook nog eens s'werelds mooiste vrouw aan de haak heeft geslagen, kunnen niet vele zeggen. Morgan speelt altijd goed! Ben is wat oppervlakkig in deze film, pas nog gezien, hij kan beter kijk naar good will hunting...
Mattie
nou Hobbes heeft niet gezegd dat ie Ben afleck goed vond. Wij zouden alleen niet mogen oordelen als we zelf niet een keer in een film gespeeld hadden. Bovendien zul jij met je eens zijn dat de Ben afleck fans voornamelijk vrouwelijk zijn. En antwoord gevend op je tweede vraag, ik denk niet dat Ben aflech in het rijtje past van Al Pacino, Robert de Niro, Anthony hopkins, Jack nicholson, mel gibson, nicolas cage, of zelfs Brad Pitt.
[quote]melanietje schreef:
oh jawel matti, ik neem aan dat jij niet zo goed uitziet wie ben, maar hij kan meer dan alleen goed overkomen en leuk uitzien. Hij heeft nogmaals niet voor niks een oscar gewonnen. Nog even en dan kan je hem de grote Robert de niro noemen, dezelfde appeal heeft die wel..
herman78
nou, 's werelds mooiste vrouw... ik weet het niet hoor. ze heeft een heerlijk achterwerk (*droomt even weg*), maar daar houdt het dan ook bij op.
ik vond deze film trouwens best wel bagger, om het toch nog even on topic te houden.
melanietje
herman, vind je van niet dan?
Ik vind morgan trouwens echt een schatje altijd..
Maar wat vinden jullie nou een topactrice?
herman78
nee, j.lo is wel lekker, maar ik vind andere vrouwen mooier. ik stuur je wel een prive-bericht, want dit gaat niet meer over de film.
melanietje
ik vind ook wel dat deze film een goede indruk geeft over hoeveel er wordt achtergehouden door het witte huis..Dat geeft niet echt veel voldoening wetende dat er oorlog zit aan te komen met Irak..
herman78
dat is wel waar, maar daarmee vertelt de film toch geen nieuwe dingen?
melanietje
herman78, nee nieuwe dingen vertelt het niet nee, daar zijn 10 meerdere film over gemaakt. Maar het geeft een goed beeld over hoe het er echt aan toe gaat. Goede actrices.. Nicole kidman vind ik goed ja en Sandra bullock..Beetje a la melanietje..hihi
Mattie
reactie op melanietje, Ik hoop niet dat jouw mening over Ben affleck gekleurd wordt om dat hij 's werelds mooiste vrouw aan de haak heeft geslagen. En als hij het moet hebben van de bijrol in Good will hunting, waarbij hij (naar mijn mening) niet kon tippen aan Robin Williams en Matt Damon vind ik dat ook niet echt om over naar huis te schrijven. Maar goed, ik wil de ben affleck fans niet teveel voor de borst schoppen
melanietje
nou matti, als je eens normaal nederlands leert schrijven dan komen we nog eens ergens. Maar goed ik ben geen fan maar dit is mijn mening.. Hij kon niet tippen aan Matt Damon maar robin williams sorry hoor dat die zich gewoon houdt bij zijn Komedyrollen!
Phooze
Gaat het hier nog over Sum of all fears.... nee, dacht het niet......
melanietje
nou ik vind robert de niro niks hoor. Echt acteurs met sex appeal zijn de acteurs die per definitie niet knap zijn maar iets hebben zoals: Brad pitt, leonardo, ben affleck, maar ook oudere acteurs die het nog altijd bezitten zoals sean connery en pierce brosnan. Ik noem maar wat om op Kos terug te komen die de vrouwen niet begrijpt.....
Oke, dan heb je het over sex-appeal (daar kan ik niet over oordelen), maar in het begin had je het over 'appeal', daar versta ik uitstraling onder. Vergeleken met de uitstraling, aanwezigheid, presentatie en overtuiging op film van De Niro vind ik Affleck maar een botte zandzak.
Macmanus
niks persoonlijks maar ik wordt zo ontzettend schijtziek van mensen die constant Ben Affleck afzeiken. 't is zo makkelijk. de beste man heeft in een paar steengoede films gespeeld en heeft zich bewezen naast enorme grote acteurs dus een beetje respect lijkt me niet te veel gevraagd.
Ik vind hem soms goed acteren, alleen soms ook niet, hier speelt hij ook niet heel goed, redelijk zou ik het noemen.
Zelfs Brad Pitt of de Niro of noem nog een paar groten namen acteren wel eens slecht (de Niro de laatste tijd te vaak, maar dat is een andere discussie
), maar om dan meteen te zeggen
Mattie
ja vind ik ook, ik lees in de stelling: in hoeveel films heb jij gespeeld?
Zinnen als: alle acteurs op het witte doek zijn goed
en
Alle filmcritici moeten in een film gespeeld hebben
Nee wat dat betreft slaat Hobbes de plank volledig mis, maar ik vind het wel knap dat je het aandurft ben affleck te verdedigen
melanietje
ik vind het leuk dat hobbes ben verdedigt maar het gaat hier om de performance!
Vyvre
voor alle die het niet weten, ik ben mellie ipv melanietje.

The Day of the Jackal
Thriller / Drama, 1973