Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Russisch, Oekraïens en Duits
Releasedatum: 15 augustus 2002
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Sum of All Fears
"27,000 nuclear weapons. One is missing."
Wanneer de president van Rusland plotseling overlijdt, wordt hij opgevolgd door een onbekende politicus, wat ervoor zorgt dat oude gevoelens van wantrouwen weer op beginnen te spelen. De CIA huurt Jack Ryan in om inzicht te geven in de situatie. Dan gebeurt het ondenkbare: de hoofdstad van Tsjetsjenië wordt getroffen door een zware bom. Amerika geeft de Russen de schuld, maar Ryan ontdekt dat er andere spelers betrokken zijn bij het voorval: terroristen proberen het conflict tussen Amerika en Rusland op te laten laaien.
Jack Ryan
Defense Secretary Becker
Secretary of State Owens
National Security Advisor Revell
A.S.E.
ik vond het wel goe da de amerikanen ni nogeens de superhelde waren en dat de russe nogeens de oorlogszuchtige slechteriken waren. In de film is het bijna andersom, en eigenlijk zijn de problemen veroorzaakt door de amerikanen zelf!!
EmDee
Eerst zou het midden-oosten een grotere invloed hebben in deze film. Maar na 11 september is het script danig aangepast.
FisherKing
was die film voor die tijd al niet bijna klaar?
Poopywoopy82
Tja gisteren gezien, erg weinig actie maar toch wel een goede film. ****
daan
Wat een slechte film zeg. Echt huilen. Die Ben Affleck was echt niet goed, Freeman natuurlijk weer wel.
Doron
Kijk dit is pas echt een goede film als je de trailer hebt gezien dan sta je paf! Deze film krijgt van mij een 5.0
Geweldig.
Sterke rollen van Freeman en Cromwell en ook van Affleck (Affleck kan bij mij steeds meer respect wegdragen (of zoiets)).
Ik vond het de beste Clancy verfilmingen totnutoe. Snelle scenewisselingen, strakke filmbeelden en vooral die bomaanslag was erg goed gedaan. Vooral dat je um niet ziet aankomen (niet 't standaard inzoomen op 2 draadjes met een vonk bla bla, maar gewoon 'hey je hebt telefoon...beng
Liev Schreiber had wel een geschikte kop voor Clark, al was Willem Dafoe beter in clear and present danger (uiteraard te oud voor deze film)
Tuurlijk klopt er weinig meer van het verhaal ten opzichte van het boek maar storend vond ik 't niet.
merkwaardig:
de tagline: 27.000 nuclear misseles. One is missing. Daar klopt helemaal geen zak van
Hobbes
't is helemaal geen russische bom. 't is een oude israelische bom. Hier doen ze het voorkomen dat de russen een bom kwijt zijn
EmDee
Volgens mij was het een amerikaanse bom. Die in het allereerste begin van de film zoek raakt.
Hobbes
't is een israelische bom van Amerikaanse makelij. Om helemaal precies te zijn

job2001
Beetje wazig verhaal over een Israelische kernbom, die eigenlijk van de VS komt, maar dit mag uiteraard niet hardop gezegd worden. Dat ding wordt gevonden (toevallig), en gekocht door een stel schurken die er weer eens stereotiep uitzien en ook zo handelen (Duits accept, maatpakken, opera, sigaren). Na ja, het loopt goed af, en wereld wordt een stukje beter aan het slot (Amerikaanser dus). Kortom, verstand op nul (5/10)
gimli f
Dachten die Amerikanen ook bij het maken van de film..
Een beetje Amerika-liefde kan daar geen kwaad...
tovenaar
Leuke woordspeling
tovenaar
Ik vond het wel aardig dat die mega-explosie in het stadion een keer niet rechtstreeks in beeld werd gebracht, maar alleen de effecten in de buurt.
Bwen
Normaal gesproken ben ik geen fan van dit soort films. Maar heb hem toch bekeken en zeg: goede film!
Mza
- 1924 stemmen
Erg leuk om de twee presidenten en hun staff tegen elkaar te zien uitvechten. Dit was het spannenste en leukste gedeelte van de film, het gedeelte van Ben Afflec met en zonder zijn vriendinnetje beviel me een stuk minder en vond ik erg ongeloofwaardig. Als totaal gezien 2,5*
Macmanus
Mwa ik had er niet zoveel van verwacht, en het was ook niet veel, ik vond dat er wel iets meer actie in mocht, het 1e uur is iets te veel praten en het zijn nou niet de beste dialogen
En dat zijn vriendin de bomaanslag overleeft kwam een beetje ongeloofwaardig over bij mij
2.5 sterren, huur maar een keer bij gebrek aan beter
Hobbes
heb je de film niet goed begrepen. 't is geen actie film. 't is een techno-thriller met politieke strubbelingen.
daarbij overleeft bijna het hele ziekenhuis de aanslag dus waarom z'n vriendin niet?
Macmanus
Ik zie toch echt Actie/thriller bovenaan staan en op IMDB ook.
En je zag toch hoe die ja hoe noem je dat bomwind door dat ziekenhuis ging en keihard tegen zijn vriendin aanging denk niet dat iemand dat kan overleven, kan er naast zitten jij bent zeker ook een bommenexpert, ik blijf het een 2.5 sterren film vinden
EmDee
Mac bedoelt waarschijnlijk de drukgolf.
Die overleef je normaal gesproken niet.
Goezzzz
Aardige thriller die het eerste uur langzaam op gang komt (gaap). Het laaste gedeelte van de film maakt echter een hoop goed. 3,5 sterren
diederik
Ik vond Harrison Ford toch veel beter als Jack Ryan. Dit vond ik wat jammer, maar anders een redelijke film.
Goodfella
Spannende en bijna griezelig realistische thriller waarin de actie voor de verandering eens niet overheerst. Het privéleven van een aantal karakters werd er echter vervelend opzichtig bijgesleept en vond ik totaal niet bij de rest van de film passen.
Phooze
Okay, dagje laten bezinken. Ik vond het jammer dat ik de trailer had gezien (en had onthouden). In de trailer komt namelijk de hele film naar voren waarna je het einde zonder moeite kunt raden.
Toch vond ik dit een geweldige film met een goed doordacht verhaal. Morgan Freeman is gewoon een pracht van een acteur en Ben deed het niet slecht. 4 sterren
Hobbes
't is een CLANCY verfilming. iedere oetlul die ooit een boek van Clancy heeft gelezen weet hoe het afloopt

de boeken van Clancy hangen van cliches aan elkaar maar zijn enorm spannend en opmerkelijk door hun realistische details (over voertuigen, legers etc.)
Phooze
Ik doelde meer op het volgende:Dat die kernbom ontploft in Baltimore. Als ik dat nog niet had geweten dan had ik toch echt op het puntje van me stoel gaan zitten.
Hobbes
zat dat in de trailer? dat kan ik me niet herinneren.
dan begrijp ik wat je bedoelt

The Day of the Jackal
Thriller / Drama, 1973