Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Simon West
Met onder meer: Angelina Jolie, Noah Taylor en Jon Voight
Releasedatum: 19 juli 2001
Plot Lara Croft: Tomb Raider
"Born into Wealth. Groomed by the Elite. Trained for Combat."
Lara Croft, afkomstig uit een rijk milieu, reist de hele wereld af op zoek naar zeldzame objecten. Haar nieuwste doel zijn de twee helften van een antiek object die de eigenaar ervan ultieme macht geeft. Om het te vinden moet ze eerst een machtig en gevaarlijk geheime genootschap verslaan. De film is gebaseerd op de Tomb Raider computerspellen.
Lara Croft
Lord Richard Croft
Mr. Pimms
Wilson
Distinguished Gentleman
Assault Team Leader (Julius)
MyOwnStyle
Ik vond hem in de bioscoop erg leuk om zien. Leuke actiescènes en erg vermakelijk. Ook Angelina Jolie is wat mij betreft een behoorlijke actrice.
3.5
Naomi Watts
Best een aardige gameverfilming van de gelijknamige game. Al is het wel lastig om hier een volwaardige film van te maken, dat de makers er va nalles om heen verzinnen is niet zo gek. Mooie locaties, degelijke actiescenes en een Jolie als Lara Croft (geniale cast trouwens). Best genoten van deze film, niet hoogstaands en tuurlijk is het weer eens niet genoeg voor de Tomb Raider fanboys maar who cares? Fijn vermaak.
Betamax
Weer eens een keer gezien en hij valt niet tegen.
Mooie aktie en leuke locaties.
Veel te laag gemiddelde eigenlijk. Kom op zeg alleen Jolie vedient al 3 sterren
Whunter
Mijn eerste spel op PS1-(not one)
Mijn eerste aanraking met Lara Croft....
Het hele spel uigespeeld en ik wou meeeeer!
Toen kwam Angelina Jolie.
OMG! Thats just the girl i had all the time in my mind!
Damn! Now what?
Geef me een bunker! ... Yes master! ... Are you ready Boss?, .. I count 3,2,1 BanGGGGG!
KAAAAABOOOOOOOM!
Hello?...
Yes soldier?
You in one piece?
Yes i am, you like to visit my grandma?
sure, as long she wont bite me..
WRONG ANSWER IDIOT! AARGRRRR
Tarkus
Ik heb van Lara Croft eerst de 2de film gezien en je zou denken dat de eerste film altijd beter is dan de sequel, maar dat is in dit geval zeker niet waar.
Ook dit eerste deel is maar een mager beestje.
Het geheel is maar een slome film met weinig actie en die actie stelt op zich ook niet veel voor.
Het enige pluspunt in deze film is net als in het tweede deel, de verschijning van Angelina Jolie... maar verder...
- 19752 berichten
Komt deze om de maand ergens op tv of zo? Hoe zit dat toch? Zijn die lekker goedkoop ingekocht of zo. Duizenden films op aarde en dan elke keer weer deze, raar beleid bij die zenders.
Q Jones
Ja het is een mix van feiten en meningen, je maakt zo je afwegingen over wat je gaat plaatsen, denkt goed na, en uiteindelijk doe je wat research, en bam daar is de reactie dan

ErikP
Waarom o waarom komt deze zo vaak op televisie...?
Nou heb je Angelina Jolie dan niet gezien in dat strakke pakje. De televisieprogrammering wordt volgens mij meestal door mannen bepaald
Voor de rest is het een leuke wegkijkfilm waarbij je niet al te veel hoeft na te denken. Als Angelina er niet in had gespeeld was ie nauwelijks gedenkwaardig.
- 19752 berichten
Zijn nog wel andere films te bedenken met lekkere actrices. Deze is echt grijs gedraaid.
Lennert
Nee, dit was het hem toch ook niet. In plaats van Jolie een bijzonder nep Engels accent te laten spreken hadden ze wat mij betreft toch beter gewoon Lara Croft model (en actrice) Rhona Mitra mogen nemen. Smaken verschillen, maar voor mij is zij een beter actrice, een knappere vrouw en waarschijnlijk een veel betere Croft.
Niet dat ik zo'n Tomb Raider fan was, de film herinnerde me daar weer eens extra aan. Afgrijselijk acteerwerk van het overgrote gedeelte van de cast (uitzondering voor Daniel Craig, de reden dat ik bleef kijken), een groot gemis aan spanning of leuke humor en zeer saaie actie. En die sidekick mochten ze al meteen aan het begin van de film afschieten, wat een afgrijselijk personage.
Voor de Joliefans ongetwijfeld een briljante film, ik hoef hem niet nog eens te zien.
Sjan
Dit is slecht, heel erg slecht. Laat ik beginnen met Jolie: ik lees meerdere malen dat zij de film redt of de ideale Lara Croft is...ze doet het toch gewoon heel erg matig?? Dat quasi-nonchalante gezicht, de nietszeggende zinnen die ze uitbraakt (op een oh zo stoere manier) en de steeds maar weer in het oog springende, veel te ver uit elkaarstaande borsten: het stelt echt niets voor. Je zou kunnen denken dat het aan het belabberde script ligt, maar ik vrees dat het een combinatie is van een matig actrice en een suf script.
De rest van de cast is overigens even slecht als Jolie zelf: stuk voor stuk karikaturen, die de meest stompzinnige teksten op moeten dreunen.
Nou, dan maar de actie, want daar draait het uiteindelijk toch om in een film als deze. Helaas: de regie is van zo'n laag niveau, dat de actie totaal niet uit de verf komt. Belachelijke gekozen slow-motions, veel te snelle montage (waardoor ik vaak geen idee had waar ik naar zat te kijken) en vreselijk gekozen en getimede muziek. Nu heb ik het nog niet eens over de verschrikkelijke speciale effecten gehad.
Een draak van een film. 1 welverdiende ster.
van duijn
Er zijn meerdere films waarin jolie er goed uitziet. Je kan natuurlijk speciaal voor jolie deze film nog een keertje kijken maar voor de rest is dit ook weer niet zo`n topper. Bovendien is hij saai...
jakobjan1908
Erg leuke film. Mooie decors en veel actie. Ook is Angelina natuurlijk het aanzien waard. Al met al een aanrader.
Q Jones
Ik weet niet of je de oude Tomb Raider wel eens hebt gespeeld, maar voor die game is Jolie perfect als Croft. De film was idd niet zo spannend maar dat was niet de intentie, gewoon lekker knallen en vlotte humor heerlijk toch niet nadenken en gewoon in de film verzinken. Jolie acteerd trouwens wel goed ze zet haar personage cartoonesk neer, zoals het hoort.
thomas_
Angelina Jolie!! WOEHOEEE!!! Verder ook gewoon een vermakelijke film met toffe actiescenes
- 19752 berichten
Kan geen eens meer BBC1 vinden op mijn KPN digitaal. Irriteer ik me nu nog aan.

Tomb Raider

The Fifth Element
Sciencefiction / Actie, 1997

Cheaper by the Dozen
Komedie, 1950
schatbuddhist monkplanetary alignmentangkor watilluminatiwilliam blake schattenjachtsteampunkvrouwelijke hoofdrolspelerarchaeologistgebaseerd op videogamesledehondenrelic archeologytime-manipulationlunar eclipse girls with guns