Genre: Biografie / Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Big Short
"This is a true story."
The Big Short gaat over de financiële crisis van 2007 tot en met 2012, met de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis als aanloop hiervan. In de film wordt de financiële crisis belicht vanuit het perspectief van vier buitenstaanders, die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien; de naderende instorting van de wereldeconomie. De vier mannen krijgen het idee om van de naderende crisis te profiteren; ze gaan tegen de stroom in en speculeren op basis van hun inzichten.
Michael Burry
Charlie Geller
Danny Moses
Vinny Daniel
Jamie Shipley
Erg interessant en wat een cast!
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Lewis.
Vanaf 31 december in de bioscoop (Universal)
freek_93
Die cast! Pfft. Maar goed een goede cast zorgt niet altijd voor een goede film.
Toch wel heel benieuwd naar deze!
mjk87 (moderator films)
Gaat deze in de filmhuizen draaien of de gewone bioscoop? Gezien de cast allicht die laatste? Ik zie op de agenda in januari in de filmhuizen hier in de buurt deze nog nergens staan voor einde januari. Maar op de site van JT staat deze weer niet bij de verwachte films (al is die lijst dan weer vrij summier, dus dat zegt niet alles).
John Milton
Gaat deze in de filmhuizen draaien of de gewone bioscoop? .
Mondragon
Aardige film, maar of het veel mensen zal boeien betwijfel ik. Je moet interesse hebben in ons financiele systeem, wat ik dus wel heb.
TornadoEF5
Ik heb de mogelijkheid om een film gratis te gaan kijken op mijn verjaardag. Welke film raadden jullie me aan. Ik denk erover om deze film te nemen. Zou dat een goede keuze zijn?
Alvast bedankt.
John Milton
Ik hoor goede dingen erover (schijnt ook nog hilarisch te zijn bij vlagen), maar heb hem als screenerweigeraar nog niet gezien.
En niemand anders zag het aankomen, behalve natuurlijk Peter Schiff:
timmienoelie
Draait al in België, dus laten we hopen dat de meeste stemmen vanuit België komen.
Al wil ik ook niet de moraalridder gaan uithangen hier. Ieder doet wat ie wil, tis nieuwjaar voor iets he zeg!
De film zelf was verrassend leuk. Lang geleden dat ik nog zo in een film zat. Zeer entertainend en ook echt gewoon goed. Gaat dat zien!
Koerok
Niet voor iedereen, maar een uitstekende film. Inhoudelijk geen verrassing, want een paar jaar geleden heb ik het boek van Michael Lewis gelezen.
Voor iedereen die dit een boeiende film vindt, luister ook eens naar wat Michael Burry zelf te zeggen heeft:
Biosguru
Het onderwerp is zeker interessant. Maar miz zwalkt deze film alle kanten op. En er zitten een aantal zeer vreemde montage keuze's in. Teleurstellend. Dan is Margin Call een stuk scherper.
Koerok
Dan is Margin Call een stuk scherper.
Maar smaken verrschillen...
Biosguru
Oh, ik heb het puur over vermaak. Margin Call zit miz strakker in elkaar. The big short duurt te lang en heeft teveel zijpaden, maar ik zal het vast bij het verkeerde eind hebben.
Proeneke
Er komt een collapse aan waarbij 2008 een lachertje is.
Hoef je niet slim voor te zijn, er is namelijk niks veranderd en de situatie is zelfs vele malen erger geworden.
Maar ach, de meeste mensen facebooken lekker verder, na ons de zondvloed haha.
Coming up, en er gaan er heeel veel verzuipen, helaas.
martijnk
Er komt een collapse aan waarbij 2008 een lachertje is.
Maar ach, de meeste mensen facebooken lekker verder, na ons de zondvloed haha.
Coming up, en er gaan er heeel veel verzuipen, helaas.
Dat denk ik ook maar je kunt er toch niks aan doen, gewoon genieten van je geld wat je nu hebt veel op vakantie gaan en zeker niks oppotten.
Proeneke
Daar denk ik toch ietsje anders over, maar om daar over uit te wijden is dit niet echt de plaats.

Flavio
Geslaagde film over iets wat de hele wereld aangaat, namelijk de financiële crisis- vlot verteld met wat aardige vondsten, als even een vage definitie moest worden uitgelegd kwam even Antoine Bourdain of Selena Gomez in beeld om het met een visuele metafoor nader te verklaren. Soms wordt de kijker direct aangesproken- iets wat natuurlijk niet nieuw is (Funny Games, House of Cards) maar het zijn leuke terzijdes.
De film vertelt wat inmiddels wel algemeen bekend is - dat de top van de financiële wereld een (semi-) legale criminele organisatie is. Het buiten schot blijven van de veroorzakers van de laatste crisis (hoewel mensen die een huis konden kopen met een modaal salaris zich ook wel heel graag een rad voor de ogen lieten draaien) en de overheidssteun aan banken die op omvallen stonden, de vermenging van de bancaire wereld met de politiek, het is een blamage. En ongelooflijk dat ze inmiddels weer vrijwel op dezelfde voet doorgaan. Hoewel de informatie dus niet nieuw is, is het inzicht hoe verrot het systeem wel niet was (is?), toch best schokkend.
De film kun je moelijk los zien van de inhoud, maar daarnaast zijn de acteerprestaties prima, met name Bale (die soms neigt naar overacting maar ermee weg komt) en Carrell steken er bovenuit. Grappig is de film ook, vooral de scenes met Gosling en Carrell.
Aanrader.
martijnk
Ik heb hem net gezien, het is eigenlijk weer een samenvatting van wat er gebeurde rond 2008 en hoe het zover heeft kunnen komen. Hier zijn al meerdere films & docus over gemaakt. too big to fail, margin call, inside job om er een paar te noemen en deze film vertelt dus eigenlijk ook niks nieuws als je één van die andere hebt gezien (ik heb ze allemaal gezien).
Als je het economische nieuws een beetje volgt was je zelf ook allang tot de conclusie gekomen dat er niets is veranderd daar heb je deze film niet voor nodig en als je dat niet doet heb je waarschijnlijk ook geen interesse in deze film dus de doelgroep is me eigenlijk niet helemaal duidelijk.
Dat gezegd hebbende was het wel een goede film, één van de betere en ook voor iemand die er niet zo heel goed in thuis is nog aardig te snappen hoewel ik denk dat iemand die echt helemaal niks heeft met economie geen idee heeft waar het over gaat en zelfs na de film nog niet weet wat een credit default swap of een CDO is.
Christian Bale's rol vond ik wel wat minder en niet echt van heel veel toegevoegde waarde en bij wijlen zelfs een beetje vervelend/irritant en Ryan Gosling waar ik echt absoluut geen fan van ben viel eens een keertje mee voor de verandering. 6 lijkt me te laag een 8 te hoog dus een 7 dekt de lading wel denk ik.
gauke
Deze film over de financiële crisis probeerde informatie te geven over de criminelen van het bedrijfsleven, de onbetrouwbare bankiers van Wall Street, de zogenaamde hedge fondsen en de onroerend goed markt binnen de USA; in de kern was en is iedereen fout. De regisseur deed zijn best de oorzaken van de crisis op een sarcastische wijze duidelijk te maken. Voor mij bleef het een complexe gecompliceerde materie en de gebruikte animaties en ingebouwde grappen werkten eerder verwarrend dan dat ze klaarheid brachten. In ieder geval ben ik niet minder cynisch geworden.
Rosicky
Dappere film Van McKay, die voorheen vooral komedies deed. Hij probeert een taai onderwerp interessant te maken voor een breed publiek. Onder meer door de vierde muur te doorbreken en geinige uitlegrondjes van bekende sterren. Misschien wat gekunsteld, maar het werkt.
Wat je wel merkt is dat McKay niet echt richting kon geven aan zijn film. De vier verhaallijnen lopen door elkaar, maar versterken elkaar niet echt. Tijdens de hele film is The Wolf of Wallstreet nooit ver weg, door hetzelfde bankers are wankers-thema, de flitsende montage en Margot Robbie. Maar die film zit een heel stuk beter in elkaar. Met veel meer humor, focus en power. Daardoor is het niet alleen een leukere film, maar komt de boodschap ook veel beter aan.
Aardig, maar niet zo goed als de cast en score doen vermoeden
goongumpa
Normaal haat ik biografische films, en van economie heb ik al helemaal geen kaas gegeten, maar deze grappige, excentrieke, kritische film maakt het toch leuk. Een intelligente, manische navertelling van een bijzonder schokkende pagina uit de recente geschiedenis (een pagina die blijkbaar ook nog niet is omgedraaid).
Zowel de grote sterren als de kleine bijpersonages brengen hun personages echt tot leven. McKay is een _uitzonderlijk_ goed acteursregisseur op komisch vlak. Hij trekt zich ook weinig aan van technische conventies en mooie beeldjes: hij smijt naar hartelust onscherpe beelden, lo-fi youtube clips en rare foto's in zijn film. Die rommelige esthetiek sprak mij wel aan. De film leeft.
Doet wat denken aan 24 Hour Party People (2002). Ook zo'n waargebeurd verhaal dat speels en creatief wordt gebracht. Zo moet dat.
olbo
Speculeren op het instorten van de huizenmarkt snap ik. Maar deze film ging me te snel en er vlogen termen over tafel waar ik geen verstand van heb. Ik moet een film goed snappen, anders kan ik er niet van genieten. Aan de rating te zien, snappen de meesten het wel prima.
Eibmoz
Geen stem uitgebracht is veel te moeilijk en ondanks de grote namen volgens mij niet echt een topper!
Pazmaster
Not my cup of tea... veel te veel ingewikkeld gezeur over de huizenmarkt en bankencrisis, bovendien interesseerde het onderwerp me ook totaal niet. Ook de manier waarop het gebracht wordt (veel te uitleggerig) staat me niet aan, en het regelmatig in de camera praten irriteerde me mateloos. Ik hou totaal niet van deze stijl, het komt de geloofwaardigheid van de acteurs niet ten goede vind ik. Maak dan gewoon een goede documentaire zou ik zeggen. Hier kan ik echt niet van genieten. 2,5 ☆ voor een prima spelende Carell die hier laat zien dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen in komedies spelen. Vreemd trouwens dat hij niet bij de acteurs genoemd wordt hier op MM, hij speelt één van de grotere rollen in deze film (misschien zelfs de grootste), maar de naam Brad Pitt trekt meer kijkers denk ik dan maar, ook al speelt hij slechts een kleine bijrol.

RakutenTV biedt een selectie gratis films met advertenties aan

Oscarwinnende film 'The Big Short' van Adam McKay komt binnenkort naar Netflix

Netflix gaat deze maand flink met de bezem door het aanbod: deze titels moeten we missen

De 5 beste films over de financiële markt

O.J.: Made in America