• 9.374.678 stemmen

Geregisseerd door: Jamie Blanks

Met onder meer: Marley Shelton, David Boreanaz en Denise Richards

Releasedatum: 12 juli 2001

Plot Valentine

"Remember that kid everyone ignored on Valentine’s Day? He remembers you."

Eind jaren tachtig, tijdens een schoolfuif op Valentijnsdag wordt de onpopulaire nerd Jeremy Melton uitgelachen door alle vijf de meisjes die hij ten dans vraagt, behalve door Dorothy. Even later staan ze in een hoekje te kussen. Enkele pestkoppen betrappen hen en lachen ze uit, waarop Dorothy zegt dat Jeremy haar heeft lastig gevallen. De jongeman wordt in elkaar geslagen. Zo'n twaalf jaar later zijn de vijf meisjes twintigers en krijgen ze plots ziekelijke valentijnskaartjes ondertekend met J.M. Zou Jeremy Melton terug zijn? Of is het iemand anders die de meisjes de stuipen op het lijf jaagt?

Paige Prescott

Dorothy Wheeler

Shelley Fisher

Detective Leon Vaughn

Ruthie Walker

Campbell Morris

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Voor de zoveelste keer deze baggerfilm op de TV!

avatar van metaledje

metaledje

heel erg vreemd,als je scream nog nooit hebt gezien, is deze toch wel beter om te kijken.. bloedneus en dat cupido masker geval vind ik goed gedaan, veel te ondergewardeerd.. david boreanaz vind ik na angel gezien te hebben een goed acteur en hij laat hier alsnog zien dat ie het in zich heeft..

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Matige thriller, met af en toe een schrikmoment.
Het einde is echter wel verassend:
Je denkt dat het Adam is, maar omdat Adam "de moordenaar doodschiet denk je (nadat je ziet wie onder het masker zit) dat Dorothy de dader is. Dit is niet, Adam heeft Dorothy aangevallen en op moment dat Kate naar bovenliep haar, in zijn moordenaarskostuum, van de trap geduwd.
Je weet dit doordat Adam op het einde een bloodneus krijgt, net als de moordenaar als hij een moord heeft gepleegd.
Het krijgen van een bloedneus slaat op het feit dat de moordenaar zich teveel opwindt / te druk bezig is. Sommige mensen krijgen, bij teveel spanning / druk, een spontane bloedneus.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Flut film. Snel vergeten die hap!

avatar van LordBeckett

LordBeckett

wel vermakelijk filmpje maar als je kijkt voor het verhaal en acteerprestaties dan zal je niet laaiend enthousiast zijn.

leuk voor zondagochtend op een brak moment na het stappen

avatar van Musicer

Musicer

Ik vond deze niet zo slecht eigenlijk. Altijd leuk om Denise Richards dood te zien gaan...
En thrillers met een bad guy met een masker op, bezorgen me altijd de creeps.

avatar van Phil1972

Phil1972

De verhaallijn is goed, maar de uitwerking kon zeker iets beter.

Er zijn wat teveel clichés in deze film zoals een tentoonstelling met veel volk, waar dan plots niemand meer is zodat de moordenaar kan toeslaan.

De acteerprestaties van sommigen zijn zelfs gruwelijk om aan te zien.

Alleen het einde is niet slecht.

Stem ---> 2.5

alexis schreef:
dit moet een favoriete film voor mannen zijn: veel mooie vrouwen, helaas worden ze op een na allemaal bruut door een vrouw en vriendinvermoord. het verhaal is niet erg brilliant maar het verveelt niet, het aantal mooie vrouwen in beeld helpt daar overigens wél bij !

***1/2

volgens mij moet jij het einde nog maar eens herzien, het was overduidelijk dat het laatste meisje van de trap geduwd werd en die man had toch bloeddruppels aan zijn neus

avatar van horrorjp

horrorjp

lijkt me een leuke film ga hem zeker donderdag kijken.

elke keer als ik deze film tegen kom op het internet en de moordenaar zie word ik nieuwschierig. erg origineel.

avatar van darkjaap

darkjaap

jah deze flop ken ik nog wel !

vond hem matig zeer matig op sommige momenten gewoon slecht..!

veels te voorspelbaar , echt zo'n goedkoop verhaal. slecht geacteerd was op sommige momenten nog wel spannend maar vond hem ver weg van een meesterwerk 1,5*

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Het is wederom mislukt om bij een feestdag een passende horrorfilm te maken. Deze film is echter zwaar mislukt, helaas...

avatar van Seifer

Seifer

Feestdag? Misschien voor de winkels ja... ^^

De film is wel dom

avatar van Olivia

Olivia

Hmm, ik heb deze film een jaar of twee terug gezien. Ik vond het geloof ik wel vermakelijk of zo, maar verder kan ik me alleen het slechte acteerwerk en het voorspelbare verhaal herinneren.

Ach, misschien zap ik er vanavond nog eens langs

avatar van N811

N811

haha

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Mwah, als je je verveelt kan deze film je wel ff bezig houden. Jammer dat David Boreanaz met zulke slechte acteurs in deze film speelt

avatar van N811

N811

Ik snapte het eind niet zo, ineens bloed de vrouw en man.
Wat was dat?

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Ik snap niet precies wat je bedoeld N811, maar misschien dat dit helpt:

lordsnoopy schreef:
Matige thriller, met af en toe een schrikmoment.
Het einde is echter wel verassend:

avatar van The Oceanic Six

Zeer simpele horrorfilm a la Scream die toch nog wel best geinig was. Ook hier een killer met een master die per keer een nietsvermoedende tiener naar de volgende wereld helpt.
Ik zie het als Scream, maar dan in een wat andere verpakking. De kills waren best leuk, zeker de kill in het bad waar de glazen platen overheen gingen en waar hij met de boormachine bezig was vond ik leuk.
Verwacht geen hoogstaande film, want dan zit je niet goed.

avatar van niethie

niethie

De zoveelste Scream kloon die zich dit keer afspeelt op valentijnsdag (we hebben het al eerder gezien allemaal) weinig nieuws dus, de cast acteert lachwekkend slecht, eng of spannend was het nergens, de kills waren niet bijster orgineel en dus niet echt bijzonder (behalve die hot tub scene dan) en het plotje al helemaal niet, maar goed echt barslecht vond ik het nou ook weer niet, ondanks dat het volgens de scream- formule handelt deed het meer denken aan een hersenloze 80's slasher met veel vrouwenlijk schoon (alhoewel het mooiste meisje al in het begin sterft) en een slecht plot, eindconclusie best te doen af en toe maar vaak erg saai, standaard en natuurlijk weer veel deja vu's, houd het daarom maar op een magere twee omdat er duidelijk meer in had gezeten, veels te Hollywood achtig allemaal en dat is best jammer.

metaledje schreef:

Inderdaad erg ondergewaardeerd hier op moviemeter. Zeker geen slechte film en waarom spreekt iedereen altijd over nakomertjes van Scream, gewoon om de toevalligheid dat Scream eerst is mag ik hopen?

In die posten zit altijd zo een ondertoon dat Scream de almachtige slasher van de jaren 90 is waar navolgertjes nog niet kunnen aan tippen. Nou Scream was niet slecht, maar zeker geen topper in het genre. Het zal wal hoog aangeprezen zijn omdat Wes Craven nog eens met een probeersel is gekomen dat toch wel aansloeg bij het publiek. Ik vind Valentine bijzonder effectief gedaan, goede moordenaar, dreigend sfeertje met die kaartjes, toch wel afwisselende en enkele leuke moorden, leuke acteurs en actrices en een goed einde. Zeker een kijkje waart, toen hij bij de ex rentals lag heb ik hem ook meteen gekocht voor een appel en een ei.

avatar van de grafhond

de grafhond

Super lekkere film, zeker omdat denise richards hier nog haar hoogtij dagen vierde!! Blijft een super lekker wijf!! Supergeile scene in dat bad!

avatar van maxo922

maxo922

niet zo een goede film vond ik. weinig spanning. * 2,0

avatar van Aapje81

Aapje81

Hele prettige horrorfilm/thriller. Met een leuke cast en een paar aardige vondsten. Toen ik achtien was vermaakte ik mij hier prima mee

avatar van ajacied4life

ajacied4life

Leuke verhaalijn, spanning, goede acteerprestaties, gewoon een zeer goede horrorfilm is dit. Je kunt je hier zeker mee vermaken, en de beoordeling valt idd veel te laag uit.

Valentine is gewoon een goede horrorfilm!

avatar van umbro01

umbro01

Goeie horrorfilm.

avatar van DragQueen

DragQueen

Naar mijn mening een vrij aardige thriller, met een goede spanning en prima sfeer. de cast acteert degelijk. het verhaal op zich is niet superieur, maar heeft een prima uitwerking genoten. ik geef hem 3 sterren, en vind de film toch iets onder gewaardeerd hier.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Gegeven komt neer op: ''nasty, spoiled bitches get what they deserve'' waardoor ik absoluut geen 'medelijden' had met de slachtoffers.

De eerste keer dat ik deze film zag overschaduwde dat alles en irriteerde ik me vreselijk aan die arrogante, verwende rotmeiden.

Nu voor de 4e keer gezien en kan ik Valentine wel waarderen.

Ondanks mijn filmervaring werd ik de 1e keer toch een paar keer op het verkeerde been gezet wat de dader betreft en dat vind ik best knap.

David Boreanaz is een veelzijdig acteur en zet hier ook weer een goede rol neer.

Denise Richards is behalve dat ik haar vreselijk onaantrekkelijk vind [eeuwige arrogante oogopslag, graatmager] ook een zeer matig actrice, hoewel de scene met de peniswaxing zeker amusant is.

Het einde vind ik echt ijzersterk en verrassend.

avatar van Rachel_

Rachel_

Ik heb de film een paar jaar geleden gezien; eigenlijk alleen omdat David Boreanaz erin speelde.

Vanavond heb ik hem gehuurd bij de videotheek. David blijft leuk om naar te kijken; de rest vond ik maar teleurstellend.

Af en toe een spannend moment; maar schrikken doe je niet echt.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Ik heb deze een jaar of drie, vier terug gezien (dan was ik 10) en ik herinner me nog dat hij me toen prima vermaakte. Nu kan ik ook zeggen dat het niet tegen mijn zin was naar de film te kijken. Ik vond hem niet vervelen en acteerwerk viel best wel mee...

• 2023 stemmen

Ik denk dat je de film dan eens moet herzien Charmed One. Dat laatste shot was toch duidelijk wie de moordenaar was of niet? Beetje een insteker, maar was toch op een goede manier opgehelderd. Ik blijf me afvragen waarom zoveel mensen dit einde niet doorhebben.