Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Jamie Blanks
Met onder meer: Marley Shelton, David Boreanaz en Denise Richards
Releasedatum: 12 juli 2001
Plot Valentine
"Remember that kid everyone ignored on Valentine’s Day? He remembers you."
Eind jaren tachtig, tijdens een schoolfuif op Valentijnsdag wordt de onpopulaire nerd Jeremy Melton uitgelachen door alle vijf de meisjes die hij ten dans vraagt, behalve door Dorothy. Even later staan ze in een hoekje te kussen. Enkele pestkoppen betrappen hen en lachen ze uit, waarop Dorothy zegt dat Jeremy haar heeft lastig gevallen. De jongeman wordt in elkaar geslagen. Zo'n twaalf jaar later zijn de vijf meisjes twintigers en krijgen ze plots ziekelijke valentijnskaartjes ondertekend met J.M. Zou Jeremy Melton terug zijn? Of is het iemand anders die de meisjes de stuipen op het lijf jaagt?
Paige Prescott
Campbell Morris
Max Raimi
kbautr
3 werf bagger.
Na scream en i know what you did last summer, enz weer een tienerhorrorfilm. En wat voor een. Een hele slechte. Denise Richards doet haar best om weer mooi te zijn, en de rest acteert (voor zover dat gedaan werd) er omheen. Verhaaltje is best wel dom. En er wordt niks uitgewerkt, aan het eind van de film heb je een climax, waar zelf de teletubbie kijkende kleuter niet bang van wordt. En de release datum is helemaal raar. De film gaat over valentijnsdag, wat doet die dan in July hier in de bioscopen? Nee, deze bagger mag nu al weer de kelder in.
Ik vind het niks.
Groet Kbautr Bart
Jordy
Niet dat ik anders had verwacht, maar erg slechte Scream-kopie. En dan gaat het mooiste vrouwtje van de film (vond ik) nog na de eerste 5 minuten dood ook. Anderhalve ster.
SJOE®DO
Valentine.. inderdaad weer zo'n nonsens scream/ i know what you did last summer film.. dat soort films worden tegenwoordig meer lachwekkend dan echt eng... goed.. zitten wel een aantal leuke vrouwtjes in, maar om nou verder het verhaal serieus te nemen nee.. het is allemaal al zo vaak gedaan.. het blijft natuurlijk wel een beetje gissen wie nu daadwerkelijk al die moorden pleegt, maar echt onvoorspelbaar is het niet.. kortom wel geinig als tussendoortje.. verder niet veel soeps.. 1,5 ster
Etienne U
Wat zullen we eens zeggen! Ik ben het met jordy eens dat de mooiste vrouw uit de film gelijk al de pijp uit ging.......beetje jammer maar gelukkig heb ik nog effe kunnen genieten van Miss Richards..........de film was heel erg voorspelbaar en ze hebben het geprobeerd om het einden zo verrassend mogelijk te maken maar ja niet gelukt dus! filmpie krijgt van mij 1,5 ster dankzij de 2 dames hoor je eigenlijk geen film voor te raten bnut who cares =]
Patrickkiller
Ik hou wel een beetje van dit soort films, maar deze was echter minder dan ik had verwacht. Het einde was misschien verassend, maar toch ook niet, want je denkt al snel dat het die vriend is.
Je raakt in de war omdat dat meisje opeens achter het masker te voorschijn komt..
smoochie
Deze film is echt zwaar waardeloos !!! Had een leuke een leuke spannende film verwacht ,snik.David Boreanaz acteert echt slecht,hij moet het bij Angel houden en Richards is ook waardeloos in deze film.Deze film verdient geen sterren.
vliegtuig13
Blijft leuk zo'n teen-slasher.
Nou ja, je wordt tenminste vermaakt ! Ik blijf ook wel van dat Scream stuff houden want meestal zitten er een hoop lekkere meiden in die films.
Ralfke
- 2075 stemmen
Flauwe rip-off van het gehele genre. Maar toch nog wel wat spannende fragmenten (de zwembadscene bijvoorbeeld). Beetje voorspelbaar verhaal, maar een zeer mooie filmposter i.i.g.
Diesel
sash!
ik vind het een goeie film goeie spanning en vooral eerste moordscene was super goe 4
Pistons
Waar zeuren jullie tog allemaal over?? Mijns inziens was het een prachtige film met als hoogtepunt de moordscène van Denise..
movie-freak
Ik moet bekennen dat ik me wel vermaakt heb bij deze film. Een meesterwerk is het natuurlijk niet, maar vond hem wel aardig voor een vrijdagavond. Jammer alleen dat alle bewoners van het plaatsje waar het zich afspeeld eruit zien als fotomodellen, zelfs de figuranten. Al met al, ik vond de film stukken minder dan Scream, maar veel beter dan Urban Legend.
alexis
dit moet een favoriete film voor mannen zijn: veel mooie vrouwen, helaas worden ze op een na allemaal bruut door een vrouw en vriendinvermoord. het verhaal is niet erg brilliant maar het verveelt niet, het aantal mooie vrouwen in beeld helpt daar overigens wél bij !
***1/2
WiLL
Komop die moordscene van Denise was echt te triest voor woorden. De meeste moordscenes trouwens.
Ik vind deze film maximaal 1,5* waard.
Purmerend
Er was eens een druppel bloed, en kwam uit een hele donkere neus.
djelle
Het is bijna zover, daarmee zal ik toepasselijk eventjes op deze film stemmen. 0,5* Een zoveelste screamkloon. Hatelijk...
twg
het enigste hoogtepunt uit de film vond ik Denise Richards.
voor de rest vond ik de hele film nergens op slaan.
die bloedneus sloeg nergens op. daar mochten ze in de film wel een verklaring voor geven.
het verhaal was bagger , en de moordenaar deed mij ( qua masker en manier van achtervolgen)
te veel aan Micheal Meyers denken ( van halloween ).
1 ster (vanwege Denise Richards haha! )
Rockman
Dit noemen we een Horror???
Vond er geen horror inzitten, het was net of deze film één grote grap is. Oersaai en geen enkel schrikeffect!!!
1,5*'en
TheOne
na Scream verschenen er veel slasher-movies. Dit is er een van en zulke films zijn eigenlijk niet meer nodig. De schrijvers moeten steeds opnieuw een reden verzinnen waarom de moordenaar bepaalde persone afslacht en de redenen worden steeds suffer. Jamie Blanks kwam ook niet verder dan slasher-movies. Na deze maakte hij in 2001 Valentine en dat was het.
[L]&[S]
hoi,
wij hebben deze film pas gezien en vonden er niet zo heel veel aan, aan het einde snappen we nog steeds niet wie van de 2 nu die moorden heeft gepleegd is het nu adam of dat meidje? wie snapt nu eigenlijk de hele bedoeling van deze film? uitleg graag!
Liefs,
sash!
hoi,
Liefs,
ja als ge da nog nie weet ja sorry hoor, als er moorden gebeuren loopt er bloed uit de neus, en op het einde komt er weer bloed uit iemands neus rarara wie is het dan.

Stir of Echoes

Dead End
Horror / Thriller, 2003

The Gift
Mystery / Thriller, 2000
mobbing successviolence against womenwraakseriemoordenaargemaskerde moordenaarslashervalentine's dayteen scream