Memoirs of an Invisible Man (1992)
Genre: Komedie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: John Carpenter
Met onder meer: Chevy Chase, Daryl Hannah en Sam Neill
Releasedatum: 29 oktober 1992
Bekijk via Prime Video
Plot Memoirs of an Invisible Man
"Women want him for his wit. The C.I.A. wants him for his body. All Nick wants is his molecules back."
Nick Halloway is per ongeluk onzichtbaar geworden tijdens een ongeluk. Wanneer Jenkins achter de onzichtbaarheid van Nick komt, wil hij hem gebruiken voor spionage. Nick's vriendin Alice Monroe wordt samen met Nick gedwongen om geen aandacht te trekken van Jenkins. Nick heeft ook een probleem met het leven als onzichtbare en ondertussen probeert hij een manier te vinden om weer zichtbaar te worden.
Nick Holloway
Gomez
Tyler
Clellan
BS
best mooie opening maar daarna valt hij een beetje weg.
Leuk voor een regenachtige woensdag maar niet echt apart.
GerwinF
Chevy Chase kan gewoon geen serieuse rollen spelen, tenminste das mijn mening. 2 Sterren.
EmDee
Devastation HCT
Redelijk slecht geacteerd, te veel clichés, niet grappig en bovendien een remake.
Ravenstein
Eén van de buitenbeentje in het oeuvre van John Carpenter.
Toch is dit lang geen slechte film... Memoirs of an invisible man stijgt boven de middelmaar uit en krijgt daarom een mooie 3/5.
Uncle_Junior
Redelijke film. Lekker slechte rol van Sam Neill ook, alleen hadden ze het onzichtbaar zijn van Chase een beetje meer kunnen uitbuiten. Verder niet veel op aan te merken.
3/5
D-ark
2,5 ik ben het met Uncle_Junior eens.
Alleen waarom gaat hij naar haar op zoek das vaag
xenne
ik vond dit ook wel boven de middelmaat uitstijgen, heb me goed vermaakt met dit filmpke. goeie SX en meerdere grappige momenten. verhaal is beetje bijkomstig, gewoon leuke mix van humor, drama en wat romantiek. onzichtbaar zijn heeft duidelijk ook zijn nadelen, het bekijken waard ... 3
Pastichio Rocker
Voor mij is dit de slechtste Carpenter-film. Chevy Chase kan erg lollig zijn, zoals in die National Lampoon films, en Stakeout, maar ik weet niet wat deze film nou moet voorstellen, en volgens mij kon Carpenter ook geen keuze maken. Is het een komedie, drama, romantiek, thriller? Carpenter gooit er van alles wat in maar de film wil nooit echt leuk worden. Neill is zowat de enige acteur die een beetje te pruimen is in dit Chase-vehikel. Conclusie: kut-met-peren.
MuchTheSame
Hoezo Stakeout???? Hij heeft nooit in Stakeoutgespeeld, bedoel je misschien Cops & Robbersons?
Pastichio Rocker
Oh ja.
Die Carpenter
Wat een enorme onzin film! Het plotje is echt te erg voor woorden, de special effects zien er echt niet uit en de acteurs, hoewel ze wel een beetje status hebben, weten ze zich helemaal niet te redden.
Toch zit tussen al die nonsens ook wel wat lol verscholen. Best geinig om nog eens zo'n compleet idioot plot te zien dat helemaal uitgewerkt wordt.
Verre van een goeie film, bij momenten ook écht te saai, maar gelukkig zit er nog een beetje campy fun in.
Daarvoor 1.5*, verder is dit gewoon compleet foute cinema. Rare man, die Carpenter.
dutchtuga
Kan je ook alleen maar verwachten van de koning der B-films
. Big Trouble in Little China is zowaar nog belachelijker. Hopelijk kan je die op andere aspecten beter waarderen. (Op Russell na
Die Carpenter
...
Dit is wel een vreemde film binnen het ouvre van Carpenter. Hij is hier niet veel meer dan als ingehuurd regisseur bij betrokken . Nauwelijks vergelijkbaar met zijn eigen projecten. cenario en muziek zijn zoals bij zijn meeste films niet van zijn hand.
Na deze film keerde hij Hollywood de rug toe en ging hij liever low budget independents maken. Omdat ook hij dit als foute cinema bestempelde.
eltorro
Is dit die film waar die onzichbare man op het einde onder schot wordt gehouden en alleen een shirt aan heeft, en dat hij dat shirt uit doet en die man in dat shirt schiet.
Filmkriebel
Voor mij was dit een lekker ongecompliceerd filmmoment. Het zal nooit een topper worden. Daarvoor is het verhaal te simpel en onwaarschijnlijk. Ook het einde vond ik nogal bij het haar getrokken. De FX vond ik er dan wel deftig uit zien, en de humor was ongeforceerd en bij momenten zelfs regelrecht leuk. Op de acteurs heb ik niks aan te merken, al hebben ze alle drie (Chase, Hannah en Neill) al in betere films gespeeld.
Filmkriebel
Het is niet helemaal dat, maar ik denk dat je het wel over deze film hebt. Het zit wschl ver...
eltorro
Dankje
. Het wordt dus nodig eens tijd voor een herziening van de film.
movie acteurs
Mijn eerste komedie van Carpenter. Een ander genre maar ook dit is mij wel bevallen. Voor de rest is het verhaal/plot nogal simpel, maar als het maar leuk blijft. Een leuke film van Carpenter.
John Carpenter, die een komedie maakt met Chevy Chase is op papier best een aparte combinatie. Carpenter is toch beter in horror, dan in dit soort onzinfilms, want hoewel het allemaal best onderhoudend is, is het vaak wel flauw en voorspelbaar. Gelukkig zit er ook een hoop foute humor in en neemt de film zich totaal niet serieus met Chevy Chase voorop. De ontwikkelingen die plaatsvinden zijn soms te belachelijk voor woorden, maar dat maakt het aan de andere kant ook wel weer leuk. Darryl Hannah is fijn om te zien en heeft een leuke wisselwerking met Chase. Toch zijn er net wat teveel flauwe en niet leuke momenten, waardoor een voldoende er helaas niet in zit.
lars-pixar
Voor 1 avondt leuk,goede acteurs vooral Chevy Chase is goed.Je moet het tog maar kunnen spellen zo in de film.
Ik kon ook wel lachen om de film.
Melvin Udall
Behoorlijke misser deze flauwe film die nauwelijks weet te boeien en bovendien helemaal niet aandoet als een Chevy Chase film. Nogal miscast zelfs, hij weet niets tot nauwelijks iets van zijn juist zo karakteristieke manier van humor in de rol te leggen. Carpenter wilde vast zijn kunnen tonen op het gebied van special effects met deze film. Maar Carpenter en komedie blijkt niet een echt lekkere combinatie. Die special effects gaan wel maar als je je bedenkt dat een jaar later Jurrasic Park verscheen.....
Schoenmaker blijf bij je leest.
Mr_White
- 2067 berichten
Verreweg de minste film van John Carpenter, en niet zo toevallig ook de film waar hij verreweg het minste controle over had als regisseur. Het leidt vooral tot een vreemde film die het ene moment een komedie denkt te zijn om het andere moment doodserieus om de hoek te komen. Dat leidt tot absurde taferelen en Chevy Chase die maar wat rondsukkelt met zijn zwaar overbodige voice-over. Daryl Hannah is nog wel leuk en het is best grappig om te zien hoe Sam Neill zijn rol met ernst speelt, maar daar houdt het ook wel bij op.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

The Swimmer