Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman en Idris Elba
Releasedatum: 17 februari 2016
Bekijk via Disney+
Plot Zootopia
"Welcome to the urban jungle."
In een fantasierijke wereld vol zoogdieren vervult de ambitieuze Judy Hopps haar kinderdroom. Zij gaat als eerste konijn aan de slag als agent bij het politiekorps van Zootopia. Eenmaal in de grote stad aangekomen verlopen de eerste werkdagen voor de overijverige en naïeve Hopps desastreus. Zij wordt opgelicht door de sluwe vos Nick Wilde en verliest daarnaast ook bijna haar baan als agent. Hopps neemt als laatste redmiddel een zaak aan om haar baan te redden. Hopps zoekt noodgedwongen de hulp van Wilde. Samen vormen zij een ongewoon team wanneer blijkt dat ze het doelwit zijn geworden van een samenzwering.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Zootopia (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Nick Wilde (stemrol)
Judy Hopps (stemrol)
Chief Bogo (stemrol)
Assistant Mayor Dawn Bellwether (stemrol)
Officer Benjamin Clawhauser (stemrol)
Bonnie Hopps (stemrol)
Stu Hopps (stemrol)
Yax (stemrol)
Mayor Leodore Lionheart (stemrol)
Mrs. Otterton (stemrol)
Mattiman
Een charmant verhaal met inspirerende waarden, prachtige beelden en onverwachte humor. Zootropolis struikelt een beetje naar het einde toe, maar valt gelukkig nooit. Deze plezante verrassing toont dat Pixar niet de enige is die jong en oud kan entertainen met (digitale) animatie.
mrbaantjer
Gisteren in de voorpremière in 3d kunnen aanschouwen met mijn zoon van 10.
Wat een geweldige film zeg! Zeker na het zien van "The Good Dinosaur". Ik ben het dan ook totaal niet eens met baspls
Disney Animation begint het kunstje goed door te krijgen en kan zich meten met Pixar (met hun recentste films streeft Disney Pixar zelfs voorbij). Uiteraard is de basis zoals veel films gebaseerd op het thema 'Je kunt alles zijn/worden als je er maar in geloofd en er voor gaat', maar dat is helemaal niet storend of opdringerig.
De animatie was gewoon super goed verzorgt, maar het script was ook top en spannend met diverse twists die ik niet zag aankomen. Mijn zoon vond hem ook super leuk, maar wilde niet te enthousiast zijn omdat hij The Good Dinosaur wel erg goed vond
Esteban
Het kan gek klinken, maar de makers van 'Zootopia' zijn duidelijk inspiratie gaan halen bij titels als 'Chinatown' en ja, zelfs Brian de Palma is nooit ver weg. Ze doen ook geen moeite dat weg te steken. Een opvallend sterk geschreven script, dat zeer openlijk uiterst actuele thema's behandeld. Dit is zonder twijfel één van de meest volwassen verhalen uit de WDA Studio's.
Ook de animatie kon op verscheidene vlakken verbazen. Nooit eerder heb ik zoveel zorgvuldigheid en detail gezien wat karakter-animatie betreft. Dan heb ik het vooral over de zogenaamde 'facial expressions', die fenomenaal zijn. Op werkelijk élk moment leven die gezichten op een manier die ik niet eerder heb gezien. Waar figuren die niet aan de beurt zijn doorgaans 'verstijven' in de achtergrond, blijven deze hier zelfs deel uitmaken van het geheel door te praten met heel fijnzinnige uitdrukkingen, heel subtiel. Tof ook om te zien hoe de vos werkelijk de droge blikken van z'n stemleverancier weet over te brengen.
Het is bovendien een rijke wereld, die meerdere kijkbeurten zal vragen om echt alles mee te krijgen. Er is enorm veel gaande en er valt oneindig veel te ontdekken in de achtergronden. Er werd heel inventief omgesprongen met het contrast tussen alle diersoorten die in dezelfde omgeving moeten kunnen functioneren.
Ondanks dat er best wat af te lachen valt, voor mij overigens geen vereiste, is er op dat vlak weinig nieuws wanneer je de trailers gezien hebt. Niet erg in dit geval. Wat ik persoonlijk wel een beetje gemist heb, is een band met de hoofdfiguren. Het is gelukkig absoluut geen typische buddy-cop-comedy geworden, maar emotioneel deden de vos en het konijn me zo goed als niets. Dat had hier toch wel op z'n plaats geweest.
Kinderen onder de 7 a 9 jaar (ieder kind is anders), zullen geen snars van het verhaal begrijpen, met verveling tot gevolg tijdens de vele serieuzere momenten. Althans, dat werd heel duidelijk in de overvolle zaal waar ik
Ik schipper een beetje tussen 3,5 en 4 sterren. Waarschijnlijk gaat de originele versie me nog meer bekoren, want het 'lost in translation' gevoel was nogal aanwezig.
aspers
Ik kan eigenlijk met geen woorden omschrijven waarom Zootopia, zo'n ontzettend goede film is! De animaties zien er natuurlijk prachtig uit! Maar het is veel meer dan dat. Alles wat je in de film ziet heeft een doel, en komt later nog eens terug om de puzzel in elkaar te laten vallen. Dat is denk ik wel het sterkste punt van deze film. Maar het zijn ook de gevatte opmerkingen en grappen die alleen de ouders zullen begrijpen (mijn vrouw en ik keken ons regelmatig grijzend aan).
Ik kon er eigenlijk mijn vinger niet echt op leggen. Het is gewoon een ontzettend leuke en vooral ook spannende animatiefilm. Een zéér volwassen animatie film, en eigenlijk niet echt Disney'aans. Begrijp me niet verkeerd. i Love Disney, maar dit had bijna zomaar uit de keuken van Pixar kunnen komen. Hij kan zomaar naast 'Inside Out' in de kast staan.
Er zitten zoveel scherpen vondsten in, dat ik op het einde dacht 'verdorie, dis wat echt een goede film'. Vervolgens gooien ze op dat moment er echt een ijzersterke uitsmijter tegenaan, en ik denk 'verdorie, dit was echt een briljante film!'.
Een paar seconde later zie ik op de aftiteling 'John Lasseter - executive producer' voorbij komen. Tja, het kan aan mij liggen, maar al zet die man alleen maar een kopje koffie voor het animatie team, dan nog zal het een betere film opleveren.
Topper, en aanrader voor de hele familie (kan wat spannend zijn voor de gevoelige kids - die van ons stelt al de hele dag de vreemdste vragen - maar het is het absoluut waard).
4,5* voor de meest volwassen Disney film sinds jaren!
mjk87 (moderator films)
Uitstekende film van Disney, de zoveelste op een rij inmiddels. Waar Pixar nog één keer uitschoot met Inside Out lijkt het me dat Disney al het talent in haar eigen tekenfabriek laat werken, want wederom is dit een originele en inhoudelijk sterke film geworden.
Dieren als metaforen gebruiken is vaker gedaan - Animal Farm is allicht het bekendste voorbeeld - maar ik had niet verwacht dat Disney er zulk een politieke film van zou maken. Begint de film nog vrij simplistisch en wat kinderachtig, uiteindelijk neemt het serieuze toe, worden de grappen beter (heerlijke sneer naar het gebruik van nigga) en wordt die hele dierenwereld echt een prachtige afspiegeling van onze eigen mensenmaatschappij met ons eigen denken over anderen en vooral over de vooroordelen. Ik kan me goed indenken dat de jongsten deze film totaal niet zullen begrijpen. Verder zijn de vele verwijzingen naar popcultuur meestal erg leuk.
De film evolueert uiteindelijk in een detectiveverhaal van het betere soort waarin de tijd wordt genomen voor sfeerzetting en onderzoek. Ondertussen gaan de twee (allicht iets te weinig memorabele) hoofdpersonen door heel Zootropolis heen en kunnen de artiesten van de tekenafdeling helemaal losgaan met kleuren en het design van die stad. Eigenlijk ziet het hele design er prachtig uit en de camera zwiert heerlijk maar altijd overzichtelijk rond. Jammer van het overbodige 3D dat de film ook vrij donker maakt.
Verder is het wel dat de film vooral op de funfactor mikt en échte sfeer nooit echt wordt gehaald. De film doet veel goed, maar excelleert alleen op plezier. Ja, de film lijkt op Chinatown en doet dat verdienstelijk, maar haalt dat absolute topniveau nergens. De film heeft zijn politieke issues, maar heel diep wordt er niet op ingegaan. De film is soms wat duister, maar hé: het blijft Disney. En zeker het einde is iets te afgeraffeld en er had makkelijk een minuut of 10 bij gemogen van mij.
De film is dan wel nergens zo charmant als Bambi of Pinocchio of kent de epische grandeur van The Lion King, toch is dit weer een sterke film die de volle speelduur uitstekend vermaakt en vaak genoeg aan het denken zet. 4,0*.
Bottleneck
Veel details in de visuele vormgeving; van kleine druppeltjes op een treinraam tot minuscule, bewegende haartjes op de snuit van een of andere wezel. Ik kijk niet vaak films in een bioscoop (3D) buiten filmfestivals om maar dit is mooi om te zien.
Het verhaal is prima en vlot, met leuke verwijzingen naar films en muziek, alleen jammer dat de moralistische deken behoorlijk dik is. Je botst bijna tegen de spiegel aan die ons confronteert met vooroordelen en racisme, met de grote stad als metafoor voor een samenleving met verschillende groepen en levensstijlen. Zie het liever minder opvallend of betuttelend (een Disney van nota bene 75 geleden had een gewaagder randje (Dumbo)).
Desondanks heb ik er van genoten met m'n dochtertje, vooral van een paar grappige scènes zoals met de ambtenaren-luiaards, de mafia-beren, de vos (leuk personage) en veel andere herkenbare elementen. Erg vermakelijke film.
N.Stinson
Wat een heerlijke film. De animators/tekenaars had ik al een tijdje gevolgd op het internet en had al verschillende trailers op het internet gevonden. Maar had niet verwacht dat het zo'n prachtige film zou worden. De animatie, details, personages, verhaal en de cast zijn geweldig. En zoals alle disney films, zitten er nu weer een paar stiekeme easter eggs verstopt waar je erg om moet lachen. Deze film klopt gewoon en ben blij dat ik hem heb gezien..
arno74
Een erg leuke film met meerdere lagen en veel geslaagde humor. Zo is het verhaal over het konijntje en de vos, en de stad waarin ze leven, voor kinderen erg leuk. In de zaal werd toen ik het zag door kinderen volop gespeculeerd over of de vos en het konijntje op elkaar verliefd zouden worden. Maar daarnaast zitten er genoeg zaken en verwijzingen naar de mensenwereld in die de kinderen zullen ontgaan en de volwassenen zullen aanspreken, zoals (spoiler) de luilakken als ambtenaar, en het moraal over discriminatie wat als een rode draad door de film loopt. Verder wordt duidelijk ingespeeld op de actualiteit door uit te halen tegen het aanwakkeren van angst waar velen hun macht mee proberen te verkrijgen en te behouden. Ook fijn dat de film een realistische toon heeft door niet zoals zoveel andere films te hameren op "dromen die uitkomen als je het maar hard genoeg probeert". Zo komt de droom van het konijntje weliswaar uit, maar voor de vos geldt dat niet. Dromen komen dus niet altijd uit, en het is wel fijn als een film dat ook zo durft te tonen.
Een volwassen film die leuk is voor jong en oud. Ruim 3,5*, met kans op verhoging naar de 4*.
Serafijn
Ik heb deze film op date (ja, echt) gekeken, anderhalve week terug. Ik keek er nogal tegenop, maar toch maar ingestemd. En ik moet zeggen dat het me prima bevallen is!
Om te beginnen is de film heel mooi vormgegeven, in Zootropolis gebeurt er zoveel tegelijkertijd, je kan het bijna niet bevatten. De kleuren spatten ook echt bijna van het scherm, zo'n kleurrijke beestenboel is het. De dubbele laag in (bijna) de hele film vond ik ook interessant: er zitten boodschappen in verwerkt die duidelijk bedoeld zijn voor volwassenen en een oppervlakkig verhaaltje (pak de slechteriken) voor kleine kindjes. Daardoor lijkt de film echter ook een beetje op twee gedachtes te hinkelen, maar dat stoorde absoluut niet. Al zag ik soms kleine kinderen wel wat meewarig kijken; het is me dan ook niet helemaal duidelijk welke doelgroep de makers primair als doel hadden.
Wat Gazelle a.k.a. Shakira in de film deed is me niet helemaal duidelijk. Ik dacht nog dat zij de slechterik zou zijn of iets dergelijks, maar dat blijkt niet het geval. Try Everything is een leuk liedje en past op zich ook wel in de eindscène (de dansende tijgers zijn episch), maar het hele personage lijkt wat overbodig.
Ik geef deze film dan ook 4 sterren. Heb nog even getwijfeld tussen 3.5 en 4 maar ik vond dit toch echt een plezier om naar te kijken. Zeker omdat ik achteraf nog veel heb kunnen lachen met m'n date erover, dat was ook positief natuurlijk. Deze film wil ik zeker nog een keer terug zien.
Chainsaw
Ondanks de hoge noteringen, enorme box-office en lyrische recensies is Zootopia in Nederland gek genoeg bijna alleen in de Nederlandse versie te zien. In Utrecht kon ik gelukkig de originele versie bekijken en ik was benieuwd waar al die positieve geluiden vandaan kwamen. En heel eerlijk snap ik er vrij weinig van.
Zootopia is alles bij elkaar een prima film, maar het is echt niets meer dan dat. Het verhaal - waar opvallend veel schrijvers bij te pas zijn gekomen - is bijzonder basic, met vrij standaard personages, een voorspelbaar moraal en opvallend weinig verrassingen. Ook is het opvallend genoeg niet erg grappig, het grootste deel van de grappen resulteert hooguit in een subtiele glimlach. De film bevat een paar aardige vondsten en sequenties en is technisch ook prima verzorgd, maar waar die enorme box-office en dolenthousiaste reacties vandaan komen is me enigszins een raadsel.
3 sterren.
Sympathieke film die zowel inhoudelijk als visueel overtuigend genoeg is. Vermakelijk voor kinderen en geestig voor volwassenen aangezien er genoeg volwassen humor in zit. De vele verwijzingen naar de (falende) maatschappij en naar diverse klassieke films maken het vrij amusant. Men projecteert een dierenwereld op dat van de mensen, iets wat wel vaker wordt gedaan in films, maar niet vaak zo scherp als hier.
RobPete89
Ik ging met hoge verwachtingen deze film in. Gelukkig kwamen deze verwachtingen ook uit. Ontzettend goede film. Leuk verhaal, goede personages enveel verstopte grappen. Aanrader!
Geen beste afslag voor Disney.
Ondertussen is het blijkbaar zo dat je tegenwoordig zelfs kan moraalshoppen in films. Vind je het "doorzetten" moraaltje van het eerste half uur niks? No worries, dan kies je gewoon voor het "vooroordelen zijn niet zo goed" moraaltje uit het tweede deel. Voor ieder wat wils. Verklaart waarschijnlijk ook waarom films als deze een heel team aan scriptwriters hebben zitten.
Voor het geniale plot zal het niet zijn, want de gebruikelijke beestendrukdoenerij wordt ditmaal gemengd met een plat buddy/cop verhaaltje, zo gestolen uit een 90s B-film. Uiteraard met voorspelbare eindtwist en een cop pairing die je niet verwacht (hah) maar dan tegen alle verwachtingen in (hah weer) toch goed uitdraait. Daar heb je geen 4 or 5 mensen voor nodig om dat neer te pennen denk ik zo.
Maar in dit soort decision by comity films is er zelden iets wat iemand op zichzelf kan. Zelfs voor dat crappy nummer van Shakira hebben ze een heel team aan mensen verkwanseld. Het verbaast me bijna dat de dub van bepaalde personages ook niet door meerdere personen onder handen genomen is.
Visueel-technisch ziet het er verder wel knap uit, vooral omgevingen zijn erg gedetailleerd. De tekenstijl van de personages is echter vervelend, het kleurgebruik nogal kwistig en weinig gecontroleerd en mooi vond ik het nergens. Het blijft zoals steeds braaf binnen de gebruikelijke Amerikaanse CG stijl hangen.
Vond het een vervelend filmpje. Verwijzingen naar té bekende cultuursymbolen, vervelende dieren, simplistische moraaltjes, véél ongrappige grapjes ...
Brabants
Zootopia is een volkomen hilarische animatiefilm geproduceerd door Walt Disney Animation Studios. Zootopia is een zoogdier metropool zonder enige vorm van racisme of geweld. Vrijheid en harmonie en een vreedzaam gevecht tegen het kwaad zijn dan ook echt van die steekwoorden die passen bij het moraal van Disney. Leuke karakters, plausibel verhaal en mooie graphics maken het tot een zeer geslaagde animatie voor zowel jong als oud.
Doet me soms denken aan de Lego film met veel humor die eigenlijk wel werkt, maar op een hoger toerental draait. Geen moment rust, het gaat razend snel voorbij en dat verdoezelt voor een stuk de wat cliché humor en verhaallijn. De trailers deden veel beloven, maar de film zelf mist toch de nodige magie. Disney heeft wat liggen zoeken om zich terug te profileren na jaren rond zwalpen met sterke concurrentie en sloeg de bal regelmatig mis. Het boort duidelijk een nieuw publiek aan en films als Frozen of deze Zootopia slaan duidelijk wel aan. Goed voor dat nieuwe doelpubliek, maar ik ben duidelijk te oud geworden voor de Disney van de 21e eeuw. Dat eerder naar jongeren dan gezinsfilms mikt. Zootopia heeft haar momenten wel, maar laat je toch wel met een honger achter zitten.
Macmanus
Viel tegen.
Als je opvallend goede dingen hoort denk je toch vooral dat het wat anders gaat zijn. Dat is het niet. Het is nogal politiek correct allemaal. Stoorde mij daar iets wat aan. Disney is daar nooit heel vies van maar hier was het way too much. Het is dat ik nog best een kind ben en kleurtjes en zo een vos en klein konijn nog wel kan hebben. Vond het er ook wel weer netjes uitzien. Toch heb ik wel betere animaties gezien. Vond de inspiratie ook wat slap als je weer met een godfather refrence komt..ai.
3 kleine sterren.
coumi
Uitstekend vermaakt met deze film, kon geen valse noot ontdekken. Goede animatie, leuk verhaal doorspekt met prima humor. Film voor alle leeftijden, ook voor volwassenen zeer de moeite waard.
Normaal vind ik de animatiefilms van Disney wat al te braaf en te gelikt gemaakt, daar had ik bij deze totaal geen last van. Ik begrijp de hoge waarderingen en posititieve kritieken op diverse site's , dan ook volledig.
tattoobob
Beste animatie van het afgelopen jaar.....samen met enkele.
Visueel zeer tof en mooi gemaakt en leuke humor toegepast in deze film.
De karakters in de film zijn ook leuk en er is er geen een irritant...kep mij er flink mee vermaakt met deze film.
Aanraden voor de liefhebbers
en of de kids.
Ste*
- 2072 berichten
De hele moraal van het volk bang houden en daarmee minderheden geen kans geven ligt er natuurlijk vrij dik bovenop. De verwijzing naar onze wereld met vooroordelen en discirimatie is snel gemaakt, en dat zal waarschijnlijk niet iedereen bevallen, maar ik kan niet zeggen dat ik me daar echt aan stoorde. Want los van het misschien wat belerende toontje is het gewoon heel vermakelijk, en vond het plot uiteindelijk nog wel aardig in elkaar zitten ook, hoewel het voor het jongere publiek wel net even een twist teveel is. Denk niet dat veel kinderen dat met die mayor-assistente echt hebben gesnapt.
Disney en Pixar die ons creatieve werelden laten zien met verwijzingen naar onze maatschappij, met alle leuke vondsten die daarbij horen, ik zal daar toch altijd wel van blijven kunnen genieten.
Ook de personages zijn weer tip top in orde. Die maffiabaas is leuk, Nick de Vos is een innemend personage, en de luiaarden waren hilarisch. Zelfs Bulletje kwam even voorbij
Gewoon weer een erg geslaagde Disney, die al een tijd echt op het goede spoor zit wat mij betreft.
john mcclane 2
Echt genieten ,,,alles aan deze film is heerlijk.
De humor,de kwaliteit van animaties films staat blijkbaar tot mijn verbazing nog steeds stil.
De sarcastische Disney knipoog naar zijn eigen films ( just let it go)
Of naar de godfather .
Maar ook de andere knipogen o.a naar moderne dingen als mobiel apps.
Het verhaal is lekker vlot.
En de "slots" die helaas al in,trailers zaten zijn onweerstaanbaar grappig.
Hele dikke 4 *'
TMP
Een uitstekende Disney film. De personages zijn goed uitgewerkt, met name Judy en Nick zijn twee prima uitgewerkte karakters, die samen een goed duo vormen. Ook de andere personages mogen er echter zijn. De animatie ziet er uitstekend uit en ook het verhaal is prima. De film biedt zowel voldoende amusement, waaronder verwijzingen naar The Godfather en Breaking Bad, als een serieuzere ondertoon met verwijzingen naar de huidige maatschappij.
N00dles
Ik vreesde aan het begin van de film dat we te maken zouden krijgen met een mierzoet, moralistisch verhaaltje met tal van cliché's, maar uiteindelijk bleek de film toch leuker dan gedacht; vooral de sluwe en bijdehante hustler-vos Nick is een charismatisch personage (die me bovendien deed denken aan The Fantastic Mr. Fox) en ook de luiaards zijn een geweldige vondst. De mafiabaas a la Don Vito Corleone is daarentegen niet heel origineel (hoe vaak is The Godfather wel niet gepersifleerd), maar de uitvoering is gelukkig wel geslaagd.
De boodschap van de film blijft er wel dik bovenop liggen, maar ik heb me er alsnog prima mee vermaakt. Eén van de leukere Disneys dus.
Het enige echte (kleine) minpunt vond ik de muziek (en cameo) van Shakira; popmuziek vind ik altijd net even te eigentijds voor een Disneyfilm. Dreamworks' films zaten vol met popnummers en referenties en dat was vaak ook maar stom. Noem me ouderwets, maar ik zie dan nog liever een gezongen Disneynummer zoals Part of My World (The Little Mermaid) of A Whole New World (Aladdin).
Leuke animatiefilm uit de stal van Walt Disney, bevolkt door sympathieke personages en werkelijk schitterend qua vormgeving. Wat een oog voor detail en wat een fraai kleurgebruik. De plot is duidelijk ondergeschikt maar nog net acceptabel. Uitvoerend producent is Pixar's John Lasseter. Niet echt verrassend gezien de hoge kwaliteit van de animatie.
Goeie film waarin een klein konijntje agent wil worden in de grote dierenstad. Een kleurrijke animatiefilm met leuke personages (ook al zijn het weer eens pratende dieren, waarbij de goeie stemmencast dit wel goed maakt). Een vlot verhaal waarin genoeg gebeurd met een paar fijne actie-scenes.
Kondoro
Zootopia
Ik heb toch donders veel genoten van dit animatie filmpje. Disney bewijst zijn diensten hierbij nog eens en ik heb zeker genoten van Zootopia. Voor mij zijn er namelijk ook echt slechte Disney films op de aarde gekomen.. Ik heb me namelijk mateloos geërgerd aan de film 'Frozen (2013)' , velen zouden deze misschien geweldig vinden maar, ik heb er helemaal niks leuks aan gevonden, bleef maar saai voor mij. Ik denk ook dat dit de voor mij, meest slechte animatie film van de Disney reeks is. Er zullen vast en zeker meer slechte tussen zitten maar dit was voor mij een dieptepunt.
Zootopia is de zoveelste animatie film van de Disney reeks. Toch blijven deze films (bijna) nooit vervelen en ik kan (bijna) altijd met plezier kijken naar deze films. Toch is Zootopia een uitblinker, een stoere film met toch aardig wat 'spannende' scenes die voor de kids nog wel 'spannend' uit de kast kan komen.
Het verhaal was leuk, en ook zeker niet saai. Judy Hopps is een konijntje die vanaf het begin al bij de ZPD wil (Zootopia Police Department). Ze word alleen altijd belachelijk gemaakt omdat zij een konijntje is en iedereen wist haar te vertellen dat ze dat dus niet zou redden. Met veel zelfvertrouwen ging ze toch de opleiding doen die ze, naar veel bloed, zweet en tranen toch wist te behalen. Het begin was niet makkelijk, ze moest gelijk al de parkeerdienst doen en stuit zo op een sluwe vos die flink omzet weet te maken. Ze komt achter wat vermissingszaken en zegt eentje wel op te kunnen lossen, waarbij de vos toch weer in het daglicht kwam te staan. Ze vormen een soort van team en gaan daarop op avontuur uit. .
Ondertussen hebben ze een spoor, die leid naar een laboratorium die vol zit met alle vermiste dieren. Ze komen er achter dat de huidige burgemeester er iets mee te maken heeft. Ze pakken hem op en gaan verder, maar Judy doet iets stoms. Ze zorgt er voor dat ze tijdelijk ontslag neemt maar pakt de draad toch weer op. Ze vinden een kweek wagon waar het serum gemaakt werd en vernietigen deze perrongeluk , toch weten ze wat over te houden en de zaak op te lossen . Toch nog erg leuk dat er referenties naar o.a. The Godfather en Breaking Bad werden gedaan (althans, dat koken zag er zo uit) en ik vond dit erg mooi. Vooral The Godfather, lachen!
Ook qua de stemmen was het goed. Shakira die mee doet, die je niet herkend met praten maar, wel met zingen uiteraard. Ik dacht echter eerst dat Bellwether door Jennifer Lawrence werd in gesproken, zo klonk het toch echt maar, het was Jenny Slate. Zo raak je toch makkelijk in de verwarring.
Nee, het was een zeer geslaagde animatie film die mij erg heeft weten te vermaken. Leuk en vermakelijk ook voor kids maar, wel iets voor oudere leeftijd. Denk dat de film sowieso te spannend is voor vier jarigen die, het overigens denk ik ook helemaal niet gaan snappen. Maar, wel een aanrader!
Ik had zo mijn twijfels, wéér een animatiefilm met pratende dieren, maar Zootopia is me meegevallen. Het is een leuke en vlotte avontuurlijke film.
Het konijn is leuk. Grappig om te zien dat ze als underdog op inventieve wijze steeds aan het langste eind trekt.
Het ziet er allemaal best mooi en sfeervol uit, maar ook weer niets nieuws onder de zon. Het deed me qua setting soms denken aan platform spelletjes.
Toch blinkt deze animatiefilm nergens echt in uit. Het verhaaltje met een klein mysterie erin verwerkt is wat mager, maar genoeg om gedurende de gehele speelduur te boeien.
Jammer eigenlijk dat het geen Pixar is, want die hadden denk ik iets meer peper en zout toegevoegd. Maar zeker de moeite waard om eens gezien te hebben. Ruime 3*
Shinobi
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true."
De vele loftuitingen snap ik niet zo, hoewel het voor Disney standaarden weer enorm degelijk is.
Het idee van een stad waarin verscheidene dieren in harmonie leven is op zich leuk gevonden; vanzelfsprekend wordt elk karakteristieke eigenschap breed uitgemeten. Op deze manier leiden de dieren een bestaan die je min of meer kan omschrijven als een afspiegeling van de huidige samenleving.
Centraal staat een niet zo bijster buddy cop plot waarin twee tegenpolen noodgedwongen moeten samenwerken om hun gelijk te halen. Echt verrassen doet het niet, maar het jammere is dat je als kijker nauwelijks een emotionele band ontwikkelt met deze twee, ondanks hun achtergrond. De onderliggende - actuele - thema's over o.a. racisme en discriminatie die aangekaart worden, zijn overigens wel interessant.
Wat gelijk als eerste opvalt, is het oog voor detail in 'Zootopia'. Er gebeuren namelijk zoveel dingen op de achtergrond die je in eerste instantie wellicht niet in de gaten hebt, maar via een omweg alsnog ziet. Qua geheel is de animatie dan ook vloeiend te noemen. Daarbij zijn enkele goed gevonden grappen en de vele referenties zeker de moeite waard.
Al met al een onderhoudende animatiefilm uit de stal van Disney. Wel moet gezegd worden dat de moralistische boodschap op een gegeven moment iets te veel van het goede is.
3,0 Sterren.
Filmkriebel
De verdwenen otter
Dit detective-verhaal kijkt makkelijk weg maar voor een Disney vond ik de humor ver te zoeken, al is het op bepaalde momenten wel een lieve film en werkt het konijn en vos duo Hopps - Nick Wilde wel. Zootopia is een karikatuur van de huidige (stedelijke) samenleving, met de apps, de oplichters, de mafia; de drugsdealers. De makers hebben heel wat fenomenen uit onze eigen samenleving in Zootopia gepropt in de hoop dat deze herkenbaarheid het allemaal leuker zou maken. Geen topper maar makkelijk behapbaar.
Vinokourov
Disney timmert de laatste tijd prima aan de weg met erg eigentijdse en hippe animatiefilms. Zootopia zit boordevol leuke vondsten, karakters en zelfs de humor is nog wel okee. Wat me ook opvalt is dat de kwaliteit van de animatie nog steeds toeneemt, terwijl je steeds denkt: "dit is toch wel het uiterste wat je kunt bereiken met animatie". Knap hoor
!
De hoofdpersoon Judy het konijn vond ik eigenlijk niet heel geweldig. Vond haar iets te netjes en correct in alles. Gelukkig krijgt ze hulp van de vos Nick Wilde om een misdaadplot op te lossen. Met hem erbij wordt het nog wel wat en krijg je de ene coole scene na de ander te zien. Uiteraard biedt deze film nog een moralistische boodschap, maar goed dat heb je ook bij fabels en in feite is Zootopia niets anders dan een leuke lang uitgerekte fabel
très joliette
Wat een ontzettend leuke animatiefilm, met een erg belangrijke boodschap, vooral in deze tijd. Aanrader

Zootopia 2

Wo Bu Shi Yao Shen
Komedie / Drama, 2018

Lian Lian Feng Chen
Drama / Romantiek, 1986
allegoryleeuwhippopotamusfoxolifantsheepvillaintekenfilmpolar bearpestenmoose wraakcomputer animatiesamenzweringoplichterurbanvrouwelijke hoofdrolspelercheetahantropomorfismekonijndierrookie copvermist persoonfable racial prejudiceinjusticereconciliationram female villainbuddy copstereotype cartoon rabbitvillain arrestedbadger discriminationcartoon bear 3dpolice womanyakafrican buffalogazellethree-toed slotharctic shrewafrican elephanthoney badgerindian elephantblack jaguarfennec foxblack rhinocerosnine-banded armadillo cartoon animalspeculative fictioncartoon foxcartoon elephant joyfuloscar winner