• 9.377.553 stemmen

Maria Full of Grace (2004)

Drama / Misdaad | 101 minuten

Met onder meer: Catalina Sandino Moreno, Guilied Lopez en Patricia Rae

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 16 december 2004

Plot Maria Full of Grace

"Based on 10,000 true stories."

Maria is een 17-jarig meisje uit een stadje ten noorden van Bogotá in Colombia. Ze heeft een slechtbetaald baantje. Haar familie rekent op haar uiterst magere salaris. Op een dag ontmoet ze Franklin die haar een voorstel doet. Tegen betaling mag ze naar de Verenigde Staten. Eindelijk eens wat van de wereld zien en ontsnappen aan haar bestaan. Maar voor dat aanbod moet ze wel iets doen: bolletjes cocaïne in haar lichaam meesmokkelen.

avatar van starbright boy

Deze film won de publieksprijs op het Sundance festival en een zilveren beer voor beste actrice in Berlijn.

avatar van Bloompje

Bloompje

Schijnt wel een gruwelijke film te zijn. Dus weet niet of dat voor maaglijders interessant is.

avatar van Safri

Safri

De trailer is al erg interessant moet ik zeggen

avatar van ijsbeerpuma

ijsbeerpuma

Heb hem gisteren in capitool in Gent gezien en hij is subliem.

Spannend en het is alsof je heel de film in gedachten bij dat meisje bent.

Heel realistische verhaallijn.

Een must.

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Trage film, ik had er meer van verwacht.

avatar van Rudie

Rudie

Echt een boeiende film van deze tijd, over het moment dat een mens, in dit geval een meisje van 17 jaar, een volkomen verkeerde beslissing neemt in het leven, wat vervolgens een dramatische ervaring oplevert. Het heeft mij geen seconde verveeld. 4 sterren.

Een aanrader dus.

avatar van Don Gregorio

Don Gregorio

Superfilm net gezien echte aanrader hoe hard het er aan toe kan gaan in de drugs wereld en dat onschuldige meisjes in geldnood tot het uiterste in staat zijn.

Echte aanrader die je niet mag missen

avatar van woef

woef

gezien,en zeeeer goed,9,9 op 10 =)

avatar van 11501150

Niet heel erg boeiend uitgewerkt. Ook vond ik het acteerwerk niet echt heel erg goed. Ook ik had er veel meer van verwacht. 2,5*

avatar van Silas01

Silas01

Eindelijk een film die de waarheid erg benadert en niet op z'n Amerikaans. Heeft mij constant aan het scherm geboeid.

Zit in zelfde categorie als Midnight Express. Toch een ****.

avatar van don_mikey

don_mikey

Een aardige film. Helaas gaat men erg snel door het verhaal heen, men neemt niet de tijd om dieper op zaken in te gaan.

Ook duidelijk een HBO-produktie, de zuidamerikaanse drama ontbreekt.

Toch wil ik het 3 sterren geven.

Ik vond 'm best goed, maar de lovende kritieken begrijp ik niet zo. Het is toch echt wat te timide en waar ik overal hoorde dat het zo realistisch en dus gruwelijk en rauw zou zijn is dat eigenlijk helemaal niet zo.

Niet dat het allemaal zo'n pretje is wat we te zien krijgen, integendeel, maar ik vermoed dat het er in het echt heel wat verschrikkelijker aan toe gaat.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het gaat richting een goed geproduceerd, Zuid-Amerikaans ware woensdagdrama.

avatar van stinissen

kos schreef:

ik sluit me hier bij aan.

avatar van poko

poko

• 2074 stemmen

kos schreef:

Wat te timide, misschien wel, maar een woensdagavond drama zou ik het toch niet willen noemen. Door de koele registratie van de gebeurtenissen en de technische details houdt Marston de bij dit verhaal op de loer liggende valse sentimenten juist buiten de deur. Geen tranentrekker dus, hoewel het drama wel degelijk meeslepend is. Maar dat is niet hetzelfde natuurlijk. Helder, aangrijpend en actueel deze film. ->3,5*

avatar van Japie1971

Japie1971

Sterke doch treurige film.

Erg realistisch allemaal.

Zo en nu is er weer een vrolijke film aan de beurt

4 ****

goeie film...had er na al die goede reacties wel wat meer van verwacht..traag verhaal...niet echt veel actie..wat het wel weer erg goed maakt is dat het niet echt een standaard verhaal is,je weet niet echt wat er komen gaat..3*

avatar van Linda

Linda

kos schreef:

Ik had precies hetzelfde gevoel. De film kwam soms niet helemaal overtuigend over.
Vooral rond het einde als ze de drugs teruggeven vond ik totaal niet geloofwaardig. Je zou toch op zijn minst verwachten dat ze flink in elkaar zouden worden geslagen (misschien zelfs wel zo erg dat de dood er op zou volgen). Nu lieten ze de meiden wel erg makkelijk gaan, en nog met geld ook!

Daarnaast nog het stel dat Maria onderdak verleende. Dat ze haar op het begin nog onderdak verleende is misschien een klein beetje ongeloofwaardig maar niet storend verder. Maar toen de vriendin ook ineens aan de deur stond zou het stel toch wel in de gaten moeten krijgen dat het niet helemaal in orde was. Ze kwamen wat dat betreft ook wel een beetje te vriendelijk over vond ik.

Het begin van de film vond ik verder ook niet zo geweldig. Het duurde me allemaal een beetje te lang. Ik had verwacht dat de film zich bijna geheel in New York (of waar zaten ze nou?) zou afspelen. Toch vond ik het zeker geen slechte film. Met name het stuk in New York vond ik best indrukwekkend.

Het slikken van de pillen vond ik overigens vreselijk om te zien, wat waren die dingen groot... Ik krijg zelf al amper een aspirine naar binnen (en dan breek ik hem vaak nog in 2en of 4en ook) dus laat staan zo'n joekel van een ding. *gruwel*

3 sterren.

avatar van marencis

marencis

Ik vond het een hele interresante film om te zien....begrijp nu ook beter hoe het komt dat iemand een bolletjesslikker word......

Ik vond het een hele indrukwekkende film.

avatar van bvvlerken

bvvlerken

Prachtige film.

Verhaal wordt mooi weergegeven.

Echt realistisch en aangrijpend.

Weer eens wat anders om naar te kijken.

avatar van spuit11

spuit11

Ik vond het ook een realistische film, die wellicht wat beter uitgewerkt kon worden en verbaased me ook over een aantal zaken, oa dat ze zo makkelijk geld voor de drugs kregen.

Verbaasde me ook over het feit dat die dingen zo groot waren en met zoveel tegelijk geslikt werden, moet er zelf niet aan denken

avatar van tevelenco

tevelenco

bvvlerken schreef:

Prachtige film.

Verhaal wordt mooi weergegeven.

Echt realistisch en aangrijpend.

Weer eens wat anders om naar te kijken.

Helemaal mee eens.

Echt een aanrader

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Overdag stond mijn besluit al vast. Hoe en met wie was nog onbekend. Logischerwijs nam ik contact op met mijn vaste contact voor aangelegenheden als deze. Helaas moest hij zich verontschuldigen. Dus ik stond er alleen voor, dit was me lange tijd niet overkomen. Mijn eerste ervaring was erg goed. Met gemengde gevoelens stapte ik deze zondagavond op de fiets en fietste richting centrum. Na even wachten in de rij bestelde ik een cola. Ik liep alvast de zaal in. Achterste rij, 9 stoelen en ik koos de middelste, mijn favoriete plaats. Na ongeveer tien minuten begonnen de voorfilmpjes, drie stuks. Toen begon de hoofdfilm, Maria Full of Grace. Meisjes die uit Colombia bolletjes smokkelen naar New York. Met een snelle opbouw pakte de film zich uit. RINKEL de kinkel, er viel een kop een schotel op de grond. Licht geprikkeld en uit mijn concentratie. Gelukkig zat ik er snel weer helemaal in.

Toen ineens stopte de film. Na vijf minuten liep ik naar voren en het personeel verdween naar de film kamer. De band was vastgelopen. Even stond ik stil maar toen vroeg ik of ik even mocht kijken. In de filmkamer mocht ik assisteren. De hele film lag in de knoop en dit was de filmman nog nooit voorgekomen in vijf jaar werken. Zo heb ik geholpen om kilometers film van de één op de andere rol te zetten.

Mijn passie voor films heeft me geholpen in het weer aan de praat krijgen van deze ijzer sterke film! Toch erg leuk dat ik zo mijn bijdrage heb kunnen leveren aan het draaien van deze film!

Na ongeveer drie kwartier zat de klus er op en speelde de film verder! Het was meer dan de moeite waard!

avatar van pjotr

pjotr

senseoaddict schreef:

Jaja, dat zeggen ze allemaal...

avatar van voomzap

voomzap

Ijzersterke film met een realistisch thema en verplichte kost voor iedere ware filmliefhebber.

avatar van Reconquista

Reconquista

Ik vond het meer een documentaire. Er zijn duizenden meisjes zoals Maria, die als pakezel voor de maffia een kans wagen.

avatar van james_cameron

Subtiele, eerlijke film zonder moralistische boodschap. Prima gefilmd en gemonteerd, goed geacteerd en voorzien van een sfeervolle niet-opdringerige score. Nodigt niet uit om snel nog een keer te bekijken, maar de film is wel indringend en bij vlagen zelfs vrij spannend. Sentiment wordt vakkundig vermeden en hoofdrolspeelster Moreno is een echte ontdekking.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Aardig filmpje. Geen herzie film maar wel leuk om eens gezien te hebben. De armoede in Colombia is ook naar de realiteit geschets en geeft weer dat ze soms deze keuzes maken om te kunnen overleven. Catalina laat zien dat het een groot talent is en waar we zeker in de toekomst nog van gaan horen. 3*

avatar van Doom

Doom

Een zeer interessante film vond ik dit, ik vroeg me eigenlijk wel eens af hoe dat allemaal ging met het drugs meesmokkelen enzo. Met behulp van deze film krijg je er toch wel een soort van gevoel bij want het was zeer interessant en aangrijpend om te bekijken.

Hier en daar vond ik het spannend, kon me echt in de karakters plaatsen. Het acteren van Catalina Sandino Moreno was zeer goed te noemen, deze ook nog eens mooie vrouw heeft een goede toekomst voor zich.

Een klein nadeel aan de film vond ik dat het misschien niet helemaal hard genoeg was, zoals al eerder hier werd gezegd. Dat ze toch nog hun geld krijgen enzo, volgens mij zou dat niet zomaar in echt gebeuren.

Al met al een kleine 4 * waard!

avatar van HiLL

HiLL

Hele goede film met een zeer goede hoofdrol en ze is ook nog eens een verademing om te zien. En een mooie taal. Ja 4 dikke *

avatar van Reinbo

Aardige film met een hoog 'waargebeurd verhaal' RTL4 gehalte, maar de acteerprestaties tillen het hier wel een vol punt bovenuit. 3,5*