Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Catalina Sandino Moreno, Guilied Lopez en Patricia Rae
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 16 december 2004
Plot Maria Full of Grace
"Based on 10,000 true stories."
Maria is een 17-jarig meisje uit een stadje ten noorden van Bogotá in Colombia. Ze heeft een slechtbetaald baantje. Haar familie rekent op haar uiterst magere salaris. Op een dag ontmoet ze Franklin die haar een voorstel doet. Tegen betaling mag ze naar de Verenigde Staten. Eindelijk eens wat van de wereld zien en ontsnappen aan haar bestaan. Maar voor dat aanbod moet ze wel iets doen: bolletjes cocaïne in haar lichaam meesmokkelen.
María Álvarez
Juan
Diana Álvarez
Rosita
LZA
Toch interessant om te zien hoe dat bolletjessmokkel-proces in zijn werk gaat.
het 2e deel laat echter te wensen over o.a op front van geloofwaardigheid.
Consurgo
Begin vond ik wat traag op gang komen, maar voor de rest wel een aardige film.
Niet super, omdat dit soort drama's (ze neemt zo ongeveer altijd de verkeerde keuze) niet mijn film is.
Maar ansich toch een goede film.
rondh
Overdag stond mijn besluit al vast. Hoe en met wie was nog onbekend. Logischerwijs nam ik contact op met mijn vaste contact voor aangelegenheden als deze. Helaas moest hij zich verontschuldigen. Dus ik stond er alleen voor, dit was me lange tijd niet overkomen. Mijn eerste ervaring was erg goed. Met gemengde gevoelens stapte ik deze zondagavond op de fiets en fietste richting centrum. Na even wachten in de rij bestelde ik een cola. Ik liep alvast de zaal in. Achterste rij, 9 stoelen en ik koos de middelste, mijn favoriete plaats. Na ongeveer tien minuten begonnen de voorfilmpjes, drie stuks. Toen begon de hoofdfilm, Maria Full of Grace. Meisjes die uit Colombia bolletjes smokkelen naar New York. Met een snelle opbouw pakte de film zich uit. RINKEL de kinkel, er viel een kop een schotel op de grond. Licht geprikkeld en uit mijn concentratie. Gelukkig zat ik er snel weer helemaal in.
Toen ineens stopte de film. Na vijf minuten liep ik naar voren en het personeel verdween naar de film kamer. De band was vastgelopen. Even stond ik stil maar toen vroeg ik of ik even mocht kijken. In de filmkamer mocht ik assisteren. De hele film lag in de knoop en dit was de filmman nog nooit voorgekomen in vijf jaar werken. Zo heb ik geholpen om kilometers film van de één op de andere rol te zetten.
Mijn passie voor films heeft me geholpen in het weer aan de praat krijgen van deze ijzer sterke film! Toch erg leuk dat ik zo mijn bijdrage heb kunnen leveren aan het draaien van deze film!
Na ongeveer drie kwartier zat de klus er op en speelde de film verder! Het was meer dan de moeite waard!
Wat kan jij lullen zeg
John Doe
Ijzersterke film. De verhaalontwikkeling vind ik vooral goed in elkaar zitten. Daarbij komt dat de rol van Maria geweldig wordt vervuld door Catalina. Het enige minpuntje in de geloofwaardigheid vind ik dat ze haar toch te makkelijk lieten gaan op het vliegveld. 4,5*
Bobby Digital
Vandaag gekocht, ben erg benieuwd, ga 'm van de week eens bekijken
Bobby Digital
Yeah gezien vanavond, leuke en interessante film!!
Qua verhaal toch zeker wel goed voor 3,5 sterretjes.
Heb zeker geen spijt dat ik deze gekocht heb.
Niolism
Ik vond het een mooie film met goed acteerwerk van Catalina Sandino Moreno, alleen het meisje Blanca die gespeeld wordt door Yenny Paola Vega, heb ik mij mateloos aan zitten irriteren. Het lijkt wel of het haar allemaal niets intresseert. Bovendien was de film krachtiger geweest als ze heel haar personage hadden geschrapt. Dit is een gemiste kans op een ijzersterke film.
Gehenna
Bolletjesslikkers, de term is ons bekend en deze film toont ons het gezicht, de mens daarachter.
Wat volgt is een rauwe kijk op het fenomeen in een documentaire-achtige vorm die zeer boeiend is. Gezien vanaf het oogpunt van zo'n bolletjesslikster in spé, volgen we het fascinerende traject van ietwat zoet begin tot zuur eind. Wat Joshua Marston, de regisseur die met deze speelfilm zijn debuut maakt, ons toont, is dat sugestie soms beter werkt dan het expliciet tonen daarvan. Zo wekte een bepaalde scene walging bij me op, terwijl als je erbij stil staat er vrij weinig wordt getoond. Achteraf is dit natuurlijk een knap staaltje cinema. De film doet me op de één of andere manier een beetje denken aan Stephen Frears' Dirty Pretty Things en voldoet zelfs iets beter in mijn beleving. 4*
AmazingPP
Goede, onderhoudende film met een duidelijk verhaal en een duidelijke boodschap. Ik heb er erg van genoten. 4 *!!
Mug
Ik had hier wel meer van verwacht. De eerste helft van de film is zeer goed. Heeft scherpte, en de personages zijn karakters.
Maar dan maakt de film een radicale zwaai van 180 graden. Na de vlucht uit het hotel gaat het mis. De film mist scherpte en mondt uit in - zoals velen al voor mij opmerkten - een RTL4 waargebeurd drama, de personages worden karikaturen (zelfs de tranen van rising star Catalina Sandino Moreno wisten me niet te ontroeren). Het kabbelt maar door en door. En de verveling sloeg toe.
De film zou stukken beter zijn geweest als we daadwerkelijk de 'normale' rompslomp van bolletjesslikkers voor onze kiezen hadden gekregen. De (voor mij) ongeloofwaardigheid van het tweede deel nekt de film.
armandeus
Realistisch. Boodschap van de film is duidelijk.
Ik ben blij dat onze regering de bodyscan heeft ingevoerd.
rodeni
Interessante film. Had, zoals hierboven al vermeld wordt, verwacht, dat de "echte" consequenties van het bolletjesslikken getoond zouden worden.
Naar mijn mening is deze film niet te traag. Op de juiste wijze is getracht deze kwestie aan de kijker over te brengen. Als er te veel snelheid in had gezeten, was de boodschap waarschijnlijk niet goed overgekomen.
Boeiende film en goed gecaste actrices. Een 3,5.
HeatWave
Een mooie, maar tevens ook een trieste film over een knappe Colombiaanse meid die haar uitweg zoekt in haar troosteloze bestaan.
Maar eigenlijk via drugshandel een nog beroerder bestaan krijgt.
Bij het zien van deze film kreeg ik toch regelmatig medelijden met Maria.
Een mooie verfilming van één van de vele personen die van de regen in de drup belanden door verkeerde beslissingen te nemen in hun uitzichtloze bestaan ( op waarheid berust dus ).
De realiteit vind ik in "Maria full of grace" erg goed in beeld gebracht.
Tun-89
wel een goede film, alleen had ik er veel meer van verwacht. ik had veel meer spanning verwacht bij het smokkelen. maar hij was soms iets te langdradig, en dat je denkt, pff wat nu weer..
wel vond ik alles heel Realistisch.
Want bolletjes slikken, en drugs smokkelen gebeurd
tegenwoordig best veel.
wel een boeiende film, maar voor mij minder dan ik had verwacht. 2,5*
prutnek
bij verhaal van de film staat bolletjes heroine moet natuurlijk cocaine zijn
The Moviefreak
Super mooie film, heeft echt indruk op me gemaakt, vooral de drang naar geld om zulke dingen te doen heeft mij geraakt
merlijns sikje
Aardige film, echt spannend wordt et niet maar de belevingswereld van drugskoeriers wordt goed weergegeven. 3 asteriksjes van mij.
johnrambo
Zeer goede film over het armzalige bestaan in colombia, en de verleidingen die op de loer liggen.
Dit alles is zeer realistisch en boeiend in beeld gebracht.
Deze kan zeker mee met een goede Amerikaanse film.
Camerawerk en geluid is van A kwaliteit, en de acteerprestaties zijn verassend goed.
Olaf K.
Deze ontroerde me. Ingetogen gebracht, moderate pace, waardoor de juiste broeierigheid ontstaat. Geen overdadige zieligdoenerij, heel knap gedoseerd. Ik had het me allemaal veel killer voorgesteld, maar het is door alle misère heen ook een warme film.
nightbreed
Mooi ingetogen drama met een realistisch script en realistische karakters. Het acteerwerk is prima en de cliches worden vakkundig uit de weg gegaan.
JDSsmetje
RTL4 gehalte
Film wordt op 18 december uitgezonden op Nederland 2.
narva77 (crew films)
....De film mist scherpte en mondt uit in - zoals velen al voor mij opmerkten - een RTL4 waargebeurd drama....
RTL4 gehalte
Film wordt op 18 december uitgezonden op Nederland 2.
LOL
Nomak
Tja, wat moet je hiervan denken? Ik heb een beetje hetzelfde gevoel als Mug hierboven. Het eerste deel van de film vond ik namelijk ook zeer goed, maar daarna (na de vlucht van de twee meisjes) zakt het totaal in en wordt het ook nog eens ongeloofwaardig. Waarom niet de gehele film in dezelfde sfeer als het eerste deel?
Dat hele gedoe met die familie van dat dode meisje nekt de film. Alsof dat gezin niet doorheeft dat Maria keihard staat te liegen als er daar opeens nog een meisje voor de deur staat.
Ook het moment dat ze alsnog de bolletjes gaan afleveren is helaas niet serieus te nemen. Ze mogen dolblij zijn dat ze daar levend kunnen wegraken. En dat ook nog eens met een pak geld. Dan gaat onze toch al angstige Maria ook nog eens een grote bek opzetten tegen die dealers. Dat doe je toch niet als meisje in een vreemd land, op een afgelegen plek in een levensgevaarlijke situatie. Zo iemand is namelijk een makkelijke prooi voor dat soort kerels die er niet voor terugdeinzen om iemand af te slachten.
In een film die zo serieus en realistisch wil overkomen als deze lijkt me dit geen overbodige kritiek.
Maar goed, de actrice die Maria speelt acteert best wel goed, ik keek net even op imdb en ik zie dat ze ondertussen toch is doorgebroken aangezien er enkele bekende titels achter haar naam staan.
Dat andere meisje, Blanca, vond ik maar niets. Wat een vreselijk dom en irritant wicht was dat. Daar heb ik me toch wat aan geërgerd.
Maria Full of Grace is dan toch een tegenvaller. Het is zeker geen slechte film, maar ik kan me niet van het gevoel afzetten dat hier veel meer in had gezeten. Gewoon de lijn van het eerste gedeelte van de film voortzetten was waarschijnlijk genoeg geweest voor een hogere score. Nu blijf ik steken op een kleine voldoende.
Greeneyelady1
Deze film was een paar weken terug al op de Nederlandse televisie.Vandaag verschijnt ie op de Belgische zender.Leuk! Maar deze film heb ik dus al gezien. Zaten veel spannende scenes tussen en was 1x flink schrikken voor me (Voor degene die deze film hebben gezien, weten misschien ook welke scene)
Mooie hoofdrolspeelster en je zou maar eens in reallife zo'n leven moeten leiden, met al die risico's e.d.
Nelusje
Prachtige film in een prachtig land. Eens niet een keer het maffia idee, maar de harde werkelijkheid van het gehele beeld van de drugshandel.
Valparaiso
Prima televisiefilm, geloofwaardig door de solide regie en het goede acteerwerk van de gehele Spaanstalige cast.
Het verhaal wordt op een rustige manier verteld en gelukkig zonder goedkope actie zoals achtervolgingen etc.
Veel beter dan ik had verwacht.

Amores Perros
Misdaad / Drama, 2000