• 9.379.368 stemmen

Kingdom of Heaven (2005)

Drama / Historisch | 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Historisch

Speelduur: 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Duitsland / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Orlando Bloom, Eva Green en Liam Neeson

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Italiaans en Latijn

Releasedatum: 5 mei 2005

Plot Kingdom of Heaven

"Be without fear in the face of your enemies. Safeguard the helpless, and do no wrong"

In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.

Balian de Ibelin

Godfrey de Ibelin

Guy de Lusignan

Reynald de Chatillon

King Baldwin

avatar van Na'vi

Na'vi

Ja, maar de RAF was ook sterk in de minderheid (Duisters waren qua vliegtuigen 2,5 keer zo sterk).. Maar de RAF was qua ervaring stukken beter!

fasca

Net de DC (4 disk) besteld voor € 4,99 - € 1,50 kortingbon = € 3,49.

Wel in het engels zonder nederlandse ondertitels, maar alleen de extra's zijn het al waard.

avatar van doodah

doodah

Dat is een zacht prijsje! Waar heb je hem besteld?

avatar van Charmides

Charmides

Een leuke historische film. Ik heb hem ook een paar keer al op de PSP gezien.

doodah schreef:

Dat is een zacht prijsje! Waar heb je hem besteld?

Internetwinkel in hong kong met wereldwijde gratis verzending

http://www.cdwow.nl/ Na aanmelding krijg je regelmatig waardebonnen toegestuurt.

De aanbiedingen varieren echter sterk per dag, maar ik heb er al veel koopjes besteld. Je moet dus regelmatig kijken (m.i. restpartijen).

Hier de direkte link , maar hij is momenteel niet leverbaar Kingdom Of Heaven | CD WOW! Nederland - cdwow.nl

Ik heb dus mazzel gehad want ik kreeg vanmorgen bericht dat hij is verzonden.

avatar van Freckles

Freckles

Zaterdag 21:20 op 2BE

avatar van OliverDogg

OliverDogg

Uitstekende film, ik vind Saladin echt een boeiend personage.

avatar van Film Pegasus

Na herziening hier een halve ster afgehaald. Toch een pak saaier dan ik dacht, vrij langdradig en qua acteerwerk verre van schitterend. Wel wat mooie beelden met momenten en dankzij een groot budget toch nog net de moeite om te kijken naar de eposscènes.

avatar van Mikemans

Mikemans

Ik heb de director's cut gezien en heb mijn waardering omhoog geschroefd van 3,5 --> 5,0.

De 45min extra voegt enorm veel toe aan de film. Paar slow motion opnames toegevoegd en de personage Sibylla heeft een grotere rol. Mocht je de kans krijgen, ga er voor om deze versie te zien. De lange zit van 190min is zo voorbij!

fasca schreef:

Internetwinkel in hong kong met wereldwijde gratis verzending

Ik heb dus mazzel gehad want ik kreeg vanmorgen bericht dat hij is verzonden.

Hij is momenteel weer te bestellen voor € 4,99.

Kingdom Of Heaven | CD WOW! Nederland - cdwow.nl

avatar van Fuzzyman

Fuzzyman

Goede film, alleen Orlando Bloom vond ik niet altijd even overtuigend overkomen.

avatar van Betamax

Betamax

Vooral een mooie film.

Vond de omgevingen en gebouwen erg mooi gedaan.

De massale gevechten kwamen ook goed over.

Het acteer werk viel wat tegen.

Ik vind het een hele prestatie als een film me zolang (192 min) kan boeien

avatar van mnrk

mnrk

Een geweldig epos van Ridley Scott.

De gehele aankleding en setting van de film is super, ook het acteerwerk is dik in orde (mede door een sterke cast).

De gevechten zijn erg goed en mooi in beeld gebracht en dan de geweldige soundtrackt erbij maakt deze film alleen maar beter.

Harry Gregson-Williams - Kingdom of Heaven (2005) - MusicMeter.nl

Vooral op Blu-ray komt deze film nog beter tot zijn recht.

avatar van aspro

aspro

mnrk schreef:

Een geweldig epos van Ridley Scott.

Harry Gregson-Williams - Kingdom of Heaven (2005) - MusicMeter.nl

Vooral op Blu-ray komt deze film nog beter tot zijn recht.

dit ben ik volkomen met u eens.

en zeker dat mag nog gerust een keer gezegd worden op blu-ray

een juweeltje!!

avatar van van duijn

van duijn

Ik vond deze film eigenlijk wel goed. Maar ook weer niet een topper.

Het adembenemende laatste 1.5 uur is een adembenemend stuk beter dan het eerste 1.5 uur. Op basis van de vlotte inhaalrace op het laatste geef ik hem 3.5 ster.

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Is hier geen derde versie van? Gister gekeken maar volgens mijn duurt die ongeveer 120 minuten, terwijl hier staat 145 minuten... Wel raar...

Maar de film zelf vond ik heel mooi, heel spannend, en hele mooie vecht scene's!

avatar van 13woutie13

13woutie13

Hele matige film die op maar heel weinig momenten echt weet te boeien. Enkel de laatste veldslagscene weet te boeien, omdat het er gewoon vet uitziet. Met het camerawerk is natuurlijk niks mis, en zeker het eerste gevecht in het bos met de regen ziet er piekfijn uit. Maar kijk ik deze film dan alleen voor een paar mooie en vette scenes in 145 minuten. Niet!

Het acteerwerk van Orlando Bloom is echt triest, ik kan geen moment van ware emotie of diepgang in zijn rol ontdekken. Verder speelt Liam Neeson gewoon aardig zoals men verwacht. Eva Green is natuurlijk een schoonheid waar Kingdom of Heaven blij mee mag zijn.

Matig epos die nauwelijks weet te boeien. Eva Green + de genoemde scene's weten het cijfer wat op te krikken. 2*

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Paar fijne battles, cast is in orde en de soundtrack mag er ook wezen. Goed, maar had eigenlijk op meer gehoopt. Krappe 4*

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Verrassend vermakelijk en af en toe zelfs een beetje verrassend!

avatar van Dynamovie

Dynamovie

geweldig steengoede film, die meer waardering verdient dan hij krijgt. Gisteren op blue-ray gezien. Genieten van de beelden, het verhaal en de soundtrack in dts. En wat is Eva Green een schoonheid.

Matt81

prachtige geschoten maar qua acteerwerk wisselvallig. Zo kan Bloom de film duidelijk niet dragen, terwijl Norton als melaatse koning indruk maakt.

Het verhaal is door Scott wel erg politiek correct neergezet met enkele storende verdraaiingen van de werkelijkheid.

ags50

Politiek correct? Ik vind zijn visie eerder een verademing na alle religieuze indoctrinatie de eeuwen door vanuit de rooms-katholieke hoek.

Welke van de verdraaiingen zijn voor jou storend?

avatar van yeyo

yeyo

ags50 schreef:

De katholieke kerk bekritiseren kan je ondertussen al lang geen 'verademing' meer noemen, hoor.

ags50

Het feit dat Ridley Scott een meer genuanceerd beeld geeft (lees: vanuit meer standpunten bezien) noem ik een verademing. In de leerboeken geschiedenis uit mijn jeugd werd steeds uitgegaan van de zogenaamde bevrijding van de moslims. Dat op zich is reine geschiedvervalsing en indoctrinatie vanuit de rooms-katholieke kerk (dus niet ALLE katholieke kerken) - lees ook mijn voorgaande commentaren. Ik bekritiseer de indoctrinatie.

Ha ags,

Als ik jouw twee posts lees ben jij ook niet geheel onpartijdig in deze

ags50

Kan iemand echt onpartijdig zijn? Misschien alleen wanneer je werkelijk geen enkele mening hebt ...

Uiteraard kies ik partij, maar dan voor de ware reden waarom zoiets als kruistochten werden (en worden?) georganiseerd. De bewering dat christenen geen toegang meer kregen tot de voor hen heilige plaatsen was een leugen. Je moest wel tol betalen maar dat was voor alle niet-moslims verplicht. Nee, religie was toen voor de bisschop van Rome slechts een excuus (een smoes, uitvlucht) om gewapenderhand een einde te maken aan het oosters schisma (de "scheuring" tussen de oosterse en westerse kerk van 1054) en zijn hegemonie als primaat op te leggen.

ags50 schreef:

Dat is een interessante bewering, dat religie een excuus is om een religieus meningsverschil op te heffen. Daar zijn de kruistochten denk ik als verschijnsel op zich te complex voor. Al was het schisma zeker een van de factoren (wat natuurlijk zeker bij de vierde kruistocht met de plundering van Constantinopel naar voren kwam. )

Maar zo wijken we natuurlijk af van de film.

Ik vond het zeker verfrissend om te zien dat Saladin inderdaad niet cliche werd neergezet als baardige oorlogzuchtige Moslim, maar de meeste christenen worden daarentegen weer erg stereotiep afgebeeld en dat vond ik jammer. natuurlijk lopen er genoeg gekken rond die alleen maar voor oorlog en macht oog hebben, maar de film was werkelijk interessant geowrden als ze de complexe aard van de kruistochten meer zouden uitwerken, wat uiteraard al lastig wordt als je Bloom als hoofdrolspeler neemt, en niet Saladin of de gemaskerde Koning die ik beiden wel mooi en integer neergezet vond.

ags50

Het verzoek van de Byzantijnse keizer aan de bisschop van Rome om hulp tegen het opdringen van de Turken en Seldsjoeken (dat weer ten gevolge van volksverhuizingen in Azië) werd door die laatste dankbaar aangegrepen om het westerse christendom (dat nu rooms-katholiek wordt genoemd) boven de oosterse, meer authentieke, op te leggen, desnoods met geweld.

Ik citeer Runciman (History of the Crusades, deel 3) in zijn opsomming:

The Ottoman Empire began to decline through its own failure to maintain an efficient government for its great possessions, till it could no longer oppose the ambition of its neighbours nor crush the nationalist spirit of its Christian subjects, preserved by those Churches whose independence the Crusaders had tried so hard to destroy.

(cursief van mij)

De laatste alinea van zijn (onvolprezen) trilogie luidt heel wrang:

The historian as he gazes back across the centuries at their gallant story must find his admiration overcast by sorrow at the witness that it bears to the limitations of human nature. There was so much courage and so little honour, so much devotion and so little understanding. High ideals were besmirched by cruelty and greed, enterprise and endurance by a blind and narrow self-righteousness; and the Holy War itself was nothing more than a long act of intolerance in the name of God, which is the sin against the Holy Ghost.

Een dergelijke uitspraak zal hem toen (eerste druk 1954) en nu niet in dank worden afgenomen, zeker niet door de aanhangers van Rome.

avatar van Theunissen

De beelden waren fraai (net zoals Eva Green) en het verhaal was best goed gevonden maar de uitvoering viel toch tegen. De film is opzicht wel boeiend maar het wordt nergens spannend en echt hoogstand wordt er ook niet in gespeeld.

avatar van thunderball

thunderball

Na het commerciele en Oscar succes van Gladiator, kwamen er een hele reeks van spektakelfilms uit om mee te liften en ook Scott zelf kwam nog met deze film aanzetten.

Helaas is ie niet heel veel beter dan alle anderen.

Op zich mooi op locatie geschoten, maar de film komt moeilijk op gang, kabbelt zeer traag verder en duurt te lang, daarvoor is het allemaal niet boeiend genoeg, hoewel er op zich een boeiende film over de Kruistochten had gemaakt kunnen worden.

Grootste probleem is dat er zowel in verhaal als motivatie hoofdpersoon niet echt een overtuigend doel is waar alles om draait.

Scenario is vrij rommelig en springt van hak op tak.

Tot aan ca laatste half uur waarin stad Jerusalem verdedigd moet worden. Dat is ook meteen het beste en meest spectaculaire deel van de film.

Acteurs zijn in bijrollen goed, tot zeer goed.

Eva Green is een goede actrice en blijft een prachtige vrouw om naar te kijken.

Echter hoofdrolspeler Bloom is voor zoveelste keer niet al te best. Lijkt zijn tekst uit hoofd geleerd te hebben en dreunt die vervolgens op.

Ik herkende een aantal scene's die Scott ook weer -welliswaar in hele andere context- voor Robin Hood heeft gebruikt.

Niet bijster goed, maar op zich aardig om een keer gezien te hebben.

Een zesje, ofwel 3 sterren.