• 9.373.631 stemmen

The Preacher's Wife (1996)

Drama / Romantiek | 124 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Penny Marshall

Met onder meer: Denzel Washington, Whitney Houston en Courtney B. Vance

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot The Preacher's Wife

"They needed help. What they got was a miracle."

De goedgelovige predikant Henry Biggs ondervindt moeilijkheden in z'n huwelijk. Zijn echtgenote Julia, de gospelzangeres in het koor, kan zijn steeds frequentere afwezigheid niet meer aan. Hij is steeds in de weer met de problemen van de buurtbewoners en daarnaast wil een vastgoedmakelaar de kerk laten afbreken. Biggs kan de problemen niet meer aan en roept de hulp van God in. Die komt in de vorm van de engel Dudley, maar Dudley brengt meer problemen met zich mee dan oplossingen.

avatar van speedy23

speedy23

Aardige remake van The Bishop's Wife uit 1947, met populaire zwarte acteurs in de hoofdrollen, die vroeger gespeeld werden door Cary Grant, David Niven en Loretta Young. Het camerawerk van Miroslav Ondricek is vlekkeloos, maar de film is een hoop suikerzoete kitsch...

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Hopelijk zal het iedereen duidelijk zijn dat het bekijken van deze film niet geheel mijn eigen keuze was, maar voor het kerstdiner was mijn nichtje de baas over de afstandsbediening. Mierzoet cliche-verhaal en tot overmaat van ramp kweelt Whitney Houston ook nog een paar liedjes. Godzijdank is dit typisch zo'n film die alleen rond de kerstdagen te zien is. Vreselijk.

avatar van yiske

yiske

De aanwezigheid van Whitney Houston en haar prachtige stem maken deze film voor mij het zien waard. Wat een charismatische persoon! Ook de aanwezigheid van Denzel Washington als engel is prettig. Een fijne feelgood film voor in de donkere wintermaanden.

avatar van Film Pegasus

Een remake van Bishop's Wife met Cary Grant. De film kan de charme van toen niet evenaren helaas, vooral visueel blijft het nogal pover. Maar gelukkig heb je nog een Denzel Washington die zijn best doet om Cary Grant te vervangen (wat toch onmogelijk is) en met Whitney Houston misschien wel de beste stem die er ooit bestaan heeft. Het acteren gaat haar minder af helaas. Niet dat ze het zo slecht doet, maar ze bekende later dat ze elke dag van de opnames wel iets van drugs had genomen. Dat zal het resultaat ook niet goed gedaan hebben.

Minder dan het origineel dus, maar Denzel en Whitney vallen nog best mee. Met randfiguren als de heerlijke Jenifer Lewis zorgen voor wat meer fun. Geen topfilm, maar voldoende charme om er nog van te kunnen genieten.