Kill Me Again (1989)
Genre: Thriller
Geregisseerd door: John Dahl
Met onder meer: Val Kilmer, Michael Madsen en Joanne Whalley
Plot Kill Me Again
"Her last request was his first mistake."
Jack Andrews is na de dood van zijn vrouw aan lager wal geraakt. Als hij Fay ontmoet voelt hij zich onweerstaanbaar aangetrokken tot deze femme fatale, die een miljoen dollar van de maffia gestolen heeft en nu Jacks hulp inroept om haar dood in scène te zetten. Jack stemt toe, zich niet realiserend dat ze achterna gezeten wordt door de wraakzuchtige maffia en haar moordzuchtige ex-vriendje.
Jack Andrews
Gossipy Motel Clerk
Rest Stop Little Boy
Rest Stop Father
Down_By_Law
Verassend sterke detectivefilm, als je het zo kunt noemen tenminste. Als fan van Val Kilmer's werk moest ik deze ook zien. Het is niet zijn beste rol, maar maakt toch enige indruk, vooral in de tweede helft. Ook Joanne Whalley is aardig in haar rol. Toch moet ik het toegeven: Michael Madsen steelt de show als bad guy. Verassende plotwendingen, lekker broeierige sfeer en dus ook sterke acteerprestaties - maar een meesterwerk is het allerminst, mede door het gebrek aan originaliteit. Toch een aanrader, vooral voor Kilmer/Madsen fans! 3.5/5
boerenpummel
Debuutfilm van Dahl. Net als Red Rock West is dit ook een combinatie van een film-noir en een roadmovie. Verrassend leuk en goed, met op het eind wel een overdaad aan plotwendingen. Van mij mag Dahl weer terug gaan naar zijn roots en meer van dit soort films maken.
xXSuusXx
Twee Kilmers! Familie/getrouwd ?
zij al in 1986 weer gescheiden, hebben wel 2 kinderen
solem
Duidelijk te zien dat John Dahl hier nog aan het groeien was in zijn regiseren: luister alleen maar naar de pistoolschoten. Niet zo'n goede poging in het neo-noir genre.
Misschien had Tarantino zijn oog wel op Madsen laten vallen na het zien van deze film, welke met een soortgelijk maar minder martelscene-tje dan in Reservoir Dogs op de proppen komt. De film kwam voor mij als een teleurstelling na eerst de redelijke trailer gezien te hebben. De opbouw was gewoon goed, maar daarna ebt mijn interesse sneller weg dan waarmee het opgewekt was, mede door het onaanzienlijke acteren van Joanna Whalley en nog meer door het daarna slechter wordende script.
vergelijkbare maar voor mij betere films:
Beiden van John Dahl's hand en ook in Red Rock West hier weer die witte Cadillac alsmede William Olvis die een goede soundtrack verzorgt.
funnyhow
genoten van deze film ... goede rollen ... madsen rol als bad ass vergelijkbaar zoals in reservoir dogs
kan nie slecht zijn
Stapelende steekjes.
Regisseur John Dahl laat tijdens zijn regiedebuut al zien dat hij dol is op plottwists, maar waar hij ze later in zijn carrière wat beter zou uitvoeren, vallen hier nog af en toe wat steekjes. Ook stapelen de twists zich tegen het einde teveel op. Toch is Kill Me Again geen slechte film en zorgt het echtpaar Kilmer voor een vermakelijk tijdverdrijf.
Redelijk.
gauke
Deze combinatie van een film noir en een zwarte komedie (met een sjofele, welgemeende loser, een psychopaat en een femme fatale), was niet bijzonder origineel, ongeloofwaardig en ie had sexiër gekund. Maar door de toch wel verrassende plotwendingen was het eigenaardige verhaal rond liefde, moord en misleiding, spannend en leuk.
Filmkriebel
Goede neo-noir van Dahl. Jammer dat deze regisseur niet meer actief is. De film barst van de twists en kent hier en daar wel enige voorspelbaarheid maar dan nog vind ik het mooi in elkaar gepast. Naast de twists ook veel americana : road 66 plaatjes, oude chryslers, casino's, hebzucht en moord. Voor dit soort films loop ik altijd wel warm. Kilmer zit hier helaas wat suf te acteren. Gelukkig niet zo erg want veel berust op Dahls regietalent en inspiratie die de oude noir classics terug tot leven brengt...
Thiver
zij al in 1986 weer gescheiden, hebben wel 2 kinderen
Da's knap. Ze trouwden namelijk pas in 1988.
FlorisV
Aardig tussendoortje met de gebruikelijke eenvoudige noir ingredienten: gestolen geld van criminelen, wisseltrucs, een femme fatale die het voor zichzelf wil hebben en het nodige bedrog. Madsen is altijd in zijn element als psycho, heeft hij wel eens wat anders gespeeld? Kilmer is wat vlak. Je ziet flashbacks van een traumatisch verleden van de detective maar daar wordt niet veel mee gedaan. Whalley als femme fatale is goed genoeg.
Het geluid viel uit de toon: zowel de soundtrack als de ouderwetse schotgeluiden, die in de jaren 70 nog gebruikelijk waren maar nu erg nep overkomen.
FlorisV
Dahl is tv series gaan regisseren, hij heeft veel episodes van Dexter en Hannibal gedaan, vooral de oudere geloof ik en die zijn erg goed.
Filmkriebel
Jammer. Hij kon de koning van de neo-noir worden maar zijn films brachten te weinig op. Meestal zakken regisseurs om die reden af naar het TV circuit.
FlorisV
Ik weet niet of je dit als afzakken mag beschouwen. TV-series zijn big business. Misschien nog wel meer dan Hollywoodvoer? Hannibal seizoen 3 is bijv. deels door Vincenzo Natali geregisseerd, ook een topregisseur wat mij betreft. Gezien de kwaliteit en het hoge budget van dit soort series hoeft het allemaal niet echt als een downgrade te worden gezien.
Filmkriebel
hoeft het allemaal niet echt als een downgrade te worden gezien.
Maar dat is het wel in mijn ogen althans, want als regisseur van Tv series word je minder snel herinnerd dan als filmregisseur. Je zal sneller zeggen, "hé dat is die regisseur van Red Rock West en Kill Me Again". Persoonlijk ken ik de films van Dahl maar niet zijn Tv series. Dat kan ook zijn omdat ik weinig belangstelling heb in tv reeksen ... daar heb ik geen tijd voor. 4 a 5 films per week in mijn vrijetijdsbesteding vind ik ruim voldoende.

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix