One False Move (1992)

geregisseerd door
Carl Franklinmet
Bill Paxton,
Cynda Williams en
Billy Bob ThorntonDrie drugdealers brengen bij een mislukte deal enkele mensen om en hebben het idee onder te duiken in een klein, ingeslapen stadje.
Wat ze niet weten is dat de FBI hen daar op zal wachten, samen met de plaatselijke sheriff die zich moet en zal bewijzen.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 november 2003, 20:12 uurVreemd dat zo weining mensen deze film gezien hebben. Ik dacht dat ie best bekend was.
Liefhebbers van John Dahl-films komen in ieder geval goed aan hun trekken.
[permalink] geplaatst op 13 september 2004, 16:43 uurIk heb deze film gezien toen deze net uit was , en pas geleden gekocht op dvd.
Zeer goede film met goede acteerprestaties en inderdaad vrij onbekend.
aanrader!!!
3,5
[permalink] geplaatst op 14 mei 2006, 13:43 uurGeen slechte film.
Ik vond hem alleen wat lang duren.en weinig actie.maar overal best aardig.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2006, 10:49 uurEen film in de lijn van Fargo, the hot spot, a simple plan, route 9, en U-turn.
De verhalen spelen zich af in gehuchten waarvan veel mensen het bestaan niet eens kennen met zo'n lokale Sheriff die alles en iedereen kent. De 'ons kent ons' gemeenschap.
In dit soort films geen spectaculaire gebeurtenissen, maar moet je het echt hebben van het verhaal. Dit eindigt meestel net zoals het begonnen is. Onverwacht... Hier heeft men geen arsenaal aan wapens nodig om het doel te bereiken. Kapotgeschoten gebouwen en vliegende olifanten zul je hier dus niet vinden.
Dit soort films krijgt bij mij 4 sterren en niet om de special effects, maar zuiver voor het plot... aanrader voor liefhebbers van dit genre.

4,0
[permalink] geplaatst op 20 september 2008, 2:50 uurlaat u niet misleiden door de lelijke poster, dit is een goede film. voor mij moet deze film het vooral hebben van z'n sfeer, aangevuld met een dosis spanning en een goeie cast. goed vermaakt en inderdaad onbegrijpelijk weinig stemmen, daar zal de screening op VTM van zonet weinig aan veranderen vrees ik.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 november 2009, 18:18 uurHmmmm, dat was niet slecht.
Deze film begint met een beklemmende en uiterst gewelddadige openingscène, echt straffe kost !!
Vervolgens gaat hij over in een soort van roadmovie die best nog boeiend is maar nergens meer het niveau haalt van dat ijzersterke begin.
De sfeer is over't algemeen broeierig te noemen en de beelden zijn prachtig.
6,5/10.
Zeker de moeite om eens gezien te hebben maar ik zou er geen geld aan uitgeven.
Da's er eentje om mee te pikken als ze'm nog eens op tv spelen.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 20:01 uur
[permalink] geplaatst op 27 mei 2012, 20:11 uurIcer schreef:Een film in de lijn van Fargo, the hot spot, a simple plan, route 9, en U-turn.
Klinkt goed en Bill Paxton (en Thornton ook trouwens) is ideaal in zo'n film. Gaat op de lijst.
P.s.:
The Stickup (2002) doet het me ook wat aan denken.