U Turn (1997)

geregisseerd door
Oliver Stonemet
Sean Penn,
Nick Nolte en
Jennifer LopezWanneer Bobby's auto pech krijgt in the middle of nowhere, terwijl hij op vlucht is voor een paar bookmakers, komt hij vast te zitten in een vlakbijgelegen dorpje. Nadat hij iets krijgt met een jonge getrouwde vrouw, huurt haar echtgenoot Bobby in om haar te vermoorden. Later huurt zij Bobby echter in om hém te vermoorden.
3,0
[permalink] geplaatst op 11 november 2010, 22:37 uurRedelijke thriller met dito acteerwerk. Kon alleen best wat korter en de muziek is te druk/vrolijk en gewoonweg vervelend. De plotwendingen zijn best oke, al is het jammer dat het daar z'n grenzen niet in kent en helemaal ontspoort waar dat niet gehoeven had.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 januari 2011, 19:53 uurGeweldige film, wordt beetje underrated vind ik.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2011, 10:44 uurAardige film, sean penn maakt het net boven gemiddeld.
Skycrawler
[permalink] geplaatst op 5 april 2011, 10:45 uurVreemde film.
[permalink] geplaatst op 7 mei 2011, 23:01 uurSkycrawler schreef:
Vreemde film.
dat is ook de bedoeling

Penn begeeft zich gewoon in een vreemd stadje met vreemde situaties

Dat is de basis van de film. Mooie shots van het landschap en de personages en een flinterdun verhaal (gek genoeg) maken dit tot een topper. Je voelt ook echt mee met penn die lijkt bestemd te zijn voor ongeluk.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 maart 2012, 1:45 uurheerlijk 'oliver stone' sfeertje ... beter als natural born killers ( eigen mening) en vooral onbekender
wat toch wat spijtig is ... lekker 'rauw' sfeertje ... geflipte personages,...meesterwerkje!
mijn favourite oliver stone

4,0
[permalink] geplaatst op 21 april 2012, 21:19 uurDeze had 'k vroeger al eens gezien, maar veel kon 'k me er niet meer van herinneren, dus dringend tijd voor een herbekijkbeurt.
Een verhaal die eigenlijk niet zo veel voorstelt (man komt terecht in vreemd dorp), maar wist wel te boeien door de absurde personages en dito situaties. Hij duurt wel redelijk lang, maar desondanks was dit niet direct een nadeel. De muziek was ook opmerkelijk, maar paste wel in het geheel.
De cast bestond uit heel wat bekend volk. Het opmerkelijkst was misschien Billy Bob Thornton die toch redelijk onherkenbaar was.
Voor de rest vond 'k het einde ook wel geslaagd.
Toch wel aangenaam verrast om deze nog eens gezien te hebben.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 11:26 uurLeuk filmpje van Oliver Stone, met een sterke broeierige sfeer.
Vooral de sterke cast valt op en die zorgen er met zijn allen voor dat het leuk wordt. Sean Penn acteert geweldig en toont hier zijn veelzijdigheid. Billy Bob Thornton is een geweldige dorpsgek, zelfs door te zwijgen heeft hij hier al een fantastische uitstraling. Ook Jon Voight, Joaquin Phoenix en Nick Nolte hebben leuke bijrolletjes. De enige die minder acteert, is Jennifer Lopez., die mij niet weet te overtuigen hier. Mooi zijn kan ze wel, maar het drama overbrengen lukt haar hier niet.
Verder heeft U Turn een leuke setting in de hete woestijn, een aardig script, met een aantal vermakelijk twists. Het is tevens een goede mix van drama, humor en thriller bij elkaar. Echt heel hoogstaand is het niet, maar het smaakt echt als een tussendoor hapje. Gemakkelijk, snel verteerbaar, lekker en behoorlijk pittig.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 april 2012, 11:29 uurfunnyhow schreef:heerlijk 'oliver stone' sfeertje ... beter als natural born killers ( eigen mening) en vooral onbekender
mijn favourite oliver stone
Inderdaad vind ik deze film ook wel iets van Natural Born Killers weghebben, maar dan subtieler, wel net zo absurd, maar minder overdreven en niet zo explosief.