Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Mark Mylod
Met onder meer: Robin Williams, Holly Hunter en Giovanni Ribisi
Releasedatum: 27 oktober 2005
Plot The Big White
"When you need somebody, anybody will do."
Paul Barnell is een klungelende reisagent met een zieke vrouw. Zijn vrouw lijdt aan het syndroom van Tourette en Paul hoopt dat een verhuizing naar een warmer oord een oplossing kan bieden voor het ongecontroleerd vloeken en schelden van zijn vrouw. Probleem is echter dat de familie niet echt kapitaalkrachtig is maar niet getreurd. Paul bedenkt een plan en steelt een lijk wat een foute ingeving blijkt. Zeker als twee huurmoordenaars het lichaam komen opeisen.
Paul Barnell
Tiffany
Cam
Mr. Branch
RWL
Kunnen ze ook gewoon zeggen. Ik heb ze vaak genoeg aan de lijn gehad en via email contact gehad. Het is en blijft amerika he
Het is ook niet raar dat ze niet wilden dat wij dit gingen doen, maar dan hadden ze niet eerst heel enthousiast moeten reageren en dan ineens met een advocaat (Robin's advocaat nog wel) op de stoep staan.
Maar goed, voordat de frustraties hier weer oplaaien...
FisherKing
iig een goed 2006 Lin
Laat je niet opnaaien door die US-juristen...
krabat
Nog meer mensen die zich storen aan nutteloze commentaren van puberende tieners?
Bah, als ik sommige reacties op The Big White lees moet ik bijna huilen........
Ik ben wél te spreken over deze film, prachtig verhaal (verschillende verhaallijnen) met een aantal zeer komisch scenes. Ook mijn complimenten voor de prachtige soundtrack.
Wel appart om Robin W. eens een keer te zien als serieus personage in een komedie. Al met al heb ik het gemiddelde met 0.02 omhoog gekrikt.
Sorry hoor
Esteban
Nou, ik geloof er helemaal niets van. Ik weet niet welke top 10, maar ...
Daar valt dan ook helemaal niets aan te geloven, de cijfers waren er. Op 21 december stond 'The Big White' in de top 10 van de best bezochte films in Belgie die week, zo simpel is het. (oa ook bij Kinepolis, grootste bioscoopketen in Belgie, stond hij die week in de top tien) Dat ze hem daarna snel hebben buitengezwierd begrijp ik ook niet, maar dat is nog zo gek niet voor een film waar niets van publiciteit rond te vinden viel.
Drijntje
Pfff, slechte film. Ik vond het verhaal niet goed, ik vond de komische elementen niet komisch en het duurde me allemaal veel te lang. Anderhalve ster, en dan alleen door de prachtige landschappen!
queenie
ik sluit me aan het is een slechte film.......totaal niet lachwekkend of spannend. Ik heb hem gekeken gisteren en afgekeken maar sommige stukje toch vooruitgespoeld........nee niet mijn smaak. 1*
RWL
Echt geinig...ik heb daarnet m'n eerste radio interview gegeven als "President" (hoe je het ook wilt noemen) van The RW Fansite. Het interview zal deels uitgezonden worden op een lokale Canadese zender...het artikel daarentegen zal geplaatst worden op een nationale canadese site. Moet natuurlijk nog afwachten of alle informatie geschikt is en of er uberhaupt iets gebruikt gaat worden, maar daar hoef ik niet echt aan te twijfelen geloof ik. Diegene die het interview afnam kon eigenlijk maar niet geloven dat de film de amerikaanse en canadese bioscopen niet gehaald heeft en niet zal halen ook.
Maar goed, wel een mijlpaal wat RWF betreft
RWL
Als tevens medewerker zou je eigenlijk ook in Berlijn moeten zitten morgen en maandag
neo
Als president zou je mijn onkosten dan wel mogen vergoeden indien ik naar Berlijn zou zijn gegaan
wilenmo
Hele saaie film, gebeurde eiegnelijk helemaal niets in de film. Er zaten af en toe een paar flauwe grappen in, maar die waren ver te zoeken.
hessel
Soms wel grappig, maar toch redelijk voorspelbare humor. Tourette syndroom vond ik helemaal nergens op slaan. Wel goed en vaag acteerwerk van Robin Williams. Ik krijg altijd de spooky kriebels als ik die kerel zie! Niet echt een aanrader... 2,5*
RWL
Ik krijg altijd de spooky kriebels als ik die kerel zie!
Ja, heb ik ook rgelmatig last van.
"[He's] like a box of chocolats...you never know what you're gonna get."
Patrickvanschaik
- 2096 stemmen
Vond hem ook tegenvallen, langdradig, en idd gebeurde weinig, de eerste 30 min, was het beste van de hele film, daarna zakt hij enorm in, jammer
2.5 *
Avitas Sibannac
Ik ben van plan deze straks of ergens deze week te gaan huren. Lijkt dit niet in de stijl van de Coen Brothers? (ik denk onder andere aan Fargo...). Toch als je de inhoud zo leest...
pascal83
Eerder een combinatie van Fargo en Blood Simple.
Freak
Wat een bizar laag gemiddelde zeg! Geen topfilm, maar zeker een lekkere wegkijker.
Fargo Lite, 3.5*
film_kaza
je moet maar van dit soort films houden, anders is er niks aan.
Kintu
Niet mijn ding, ik vond hem veel te langdradig, het ging precies niet vooruit. noem het gerust saai. 1,5* omdat het nog altijd nog slechter kan.
remkohoekstra
Wat een waardeloze film zeg!
Zo'n saaie film heb ik in tijden niet gezien!
ikvoereendjes
Ik vond het een vermakelijke film, leuke personages, veel Eels in de soundtrack dat is ook erg fijn. Jammer dat woody Harrelson een relatief kleine rol had, maar dat mocht de pret niet drukken.
Het geheel lijkt inderdaad veel op Fargo, maar mist de heerlijke buscemi, desalniettemin
Aardig. Williams doet het leuk, net als Hunter. Beetje flauw einde...
AardeWerk
Absoluut meer dan de moeite van het kijken waard. Een film hoeft niet te bulken van humor, actie en prachtige plaatjes - om een goede film te zijn. The Big White is zeker géén saaie, langdradige film. Het verhaal zit goed in elkaar, de soundtrack is zelfs zeer goed te noemen en de acteurs doen stuk voor stuk hun best. Uitblinker vond ik Holly Hunter, Robin Williams zie ik echter ook heel graag acteren. Inderdaad jammer dat de rol van Woody Harrelson zo aan de magere kant is. En na zo'n lange, best deprimerende film (maar daar hou ik wel van) is zo'n standaard happy end wel gewenst. Niets mis met deze film (3,5*)
morreke
Als je deze film een 3.5 geeft, ga dan Fargo of a simple plan eens huren. Dan haalt ie meteen een 5 en staat ie op 1 in jouw top 10. Dan weet je ook meteen waar het in deze film allemaal misgaat. De rode draad uit a simple plan en fargo wordt aangehouden, maar nooit ofte nimmer haalt ie het niveau van deze. Al de rest wat er in de film gebeurd is opvulsel om het leuk te doen lijken, maar in feite zit je gewoon te wachten tot het verhaal weer verder gaat. De vrouw van williams is niet grappig, de boeven zijn niet grappig, de film is gewoon waardeloos !
1.5 *
AardeWerk
1.5 *
holmes
zitten wel grappige stukjes in Ribisi en holly hunter zijn wel goed. woody harrelson is ook altijd wel lachen.
een zondag middag filmpje, als het vriest dat het kraakt

Hotel Rwanda

One Hour Photo
Drama / Thriller, 2002

Belle
Drama, 2013
ontvoeringhuurmoordenaarbusinessmaninsurance fraudmoordalaskadonkere komedietourette syndromelife insuranceinsuranceinsurance agentfrozen body