Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Mark Mylod
Met onder meer: Robin Williams, Holly Hunter en Giovanni Ribisi
Releasedatum: 27 oktober 2005
Plot The Big White
"When you need somebody, anybody will do."
Paul Barnell is een klungelende reisagent met een zieke vrouw. Zijn vrouw lijdt aan het syndroom van Tourette en Paul hoopt dat een verhuizing naar een warmer oord een oplossing kan bieden voor het ongecontroleerd vloeken en schelden van zijn vrouw. Probleem is echter dat de familie niet echt kapitaalkrachtig is maar niet getreurd. Paul bedenkt een plan en steelt een lijk wat een foute ingeving blijkt. Zeker als twee huurmoordenaars het lichaam komen opeisen.
Paul Barnell
Tiffany
Cam
Mr. Branch
royj
vond er niet zoveel aan. Ik ben ook geen fan van Williams, maar ik heb maar erg weinig kunnen lachen.
top tegel
Ik vond het ook niks, absoluut geen bioscoopfilm!
kan zo de vuilnisbak in..
0,5 ster van mij
yello26
film gezien hij is waardeloos
er zit geen verhaal lijn in,
en snellen hallen snel thuis
zo moetje het zien
een vriend van me is daar ook heen geweest naar de bios
hij vond het zonden van ze euro s
en heeft 15 min lopen zeuren tegen me over die film
RichenFem
Echt een klotefilm en helemaal die rol van harrelson
echt waar een rukfilm
johanm3
Grappige film. Ik vond de rol van Robin best goed, ik had soms best met hem te doen. Holly was echt zo+n lief schattig vrouwtje waar je erg om kon lachen.
Bijvoorbeeld de 1e confrontatie met de huurmoordenaars in de garage
De verzekeringsagent was ook erg grappig. Damn wat zag hij er op een gegeven moment slecht uit!
Een aanradertje om te huren. Voor de bios iets minder.
Soms zag je zelfs af en toe de microfoon boven in beeld komen.
obuma
Een typische film die je of erg goed vindt of juist erg slecht. De reacties hier tonen dat ook aan. Ik vond deze film erg goed. 4 sterren.
Een gewone comedy kan je deze film echter niet noemen. Ik waardeer deze film vooral om de dramatiek, de schitterende locatie en het puike acteerwerk van eigenlijk alle acteurs (ook van de bad guys).
Toppertje.
Greetz Obuma
vanderkruit
Fargo II, met muziek van Eels - die er prima in past.
Met beetje aftrek voor het einde, dat beter had gekund:
4 uit 5
bierhunter
maar dan ook echt niet
bierhunter
sorry voor dat laatste echt niet om te huren hooguit als onderzetter
deedeetje
Eerlijk is eerlijk een aparte film, maar vond hem echt NIKS aan..Zou mijn tijd er niet aan verdoen...
BLINKmania
Ik vond het een ontroerende film met donkere humor.
Conclusie: een mooie film voor een regenachtige dag.
RWL
Hebben we hier nog advocaten in de zaal?!
Ascendant mag van mij heel diep in de stront zakken met hun klote film. Wat een stelletjes Amerikanen, te bang dat hun werk uit handen gehaald wordt en dan maar met een rechtszaak gaan dreigen. Werkelijk waar, ongeoorloofd hun gedrag.
Om er een mooie Quote van Robin bij te halen uit hun eigen film: "What kind of sick company are you running here"!
Lion's Gate stond op m'n zwarte lijstje en dacht dat het niet slechter kon, maar dit slaat werkelijk alles. Eerst brengen ze die film al niet aan de man en ten tweede als iemand anders dat dan wel doet dan wordt ie geschuldigd was "criminal violation. Geen goed woord heb ik meer over voor die klotemaatschappij!
En dan een brief nog durven eindigen met "Very truly yours" ook. Well, fuck you too, sir.
And have a nice day.
RWL
Mooi, de film is zo goed als uit de bioscoop na een krappe 3 weken draaitijd. Jammer voor RCV, maar lekker voor Ascendant!
In de US gaat het waarschijnlijk een straight to DVD worden, gezien de film hier al vrij snel op DVD uit gaat komen.
bioscoopzaal
Lekkere vlotte variatie op Fargo met genoeg originele elementen om op zijn eigen benen te staan. Vooral de rollen van Robin Williams en Alison Lohman zijn geweldig.
3.5 sterren.
Art
Ik vond vooral de rol van Holly Hunter geweldig!
Het is inderdaad een lekker vlot filmpje en overtrof toch wel mijn lage verwachtingen bij deze film. Er zitten genoeg leuke dingen in en ik zat vaak met een brede grijns te kijken. Vooral met die twee gangsters
RWL
Dat was al op 14 december, dus je moet wel snel zijn, mocht je hem in de bios willen zien. De film zal het daar niet lang volhouden vrees ik...
Esteban
De film is anders wel onverwachts de top 10 binnen gesukkeld deze week. En terecht! Van een onverwachte voltreffer gesproken, al werd hij bijna genekt door het easy einde. *geen tijd voor commentaar*
Nee, ik vond hier echt weinig aan. Bepaald niet mijn humor denk ik. Allemaal vervelende personen die vervelende dingen doen.
RWL
Nou, ik geloof er helemaal niets van. Ik weet niet welke top 10, maar ik heb hem er nergens bij zien staan. En nu, zo'n 3 weken nadat de film in Belgie uitkwam draait ie in nog maar 1 zaal (in Limburg nog wel), dus ik geloof er niets van dat het een voltreffer is.
Je hebt hem zelf nog niet gezien, RWL? Zie geen stem.
Verhaaltje lijkt me wel geinig.
RWL
Jawel, heb de film wel gezien, meerdere malen, maar weiger te stemmen. 5 sterren geven zie ik als promotie voor de film en dat mag ik niet doen van meneer de advocaat, dus ja. Dan ook maar geen stem...kan er eerlijk gezegd niet mee zitten ook.
Vind het overigens wel jammer dat het voor Robin niet wil lukken met zijn films laatste jaren. Komedie's kan ie niet vinden (of beter gezegd, z'n agents) en als er dan eens iets door die filter komt, wordt is het zoiets als dit of RV, waar ik ook m'n hart voor vasthou. Wordt tijd voor wederom een andere agent als je het mij vraagt.
RWL
Lang verhaal. Staat in het forum van m'n site en daarin kan ik natuurlijk geen namen noemen, dus het blijft een vaag verhaal.
Kort gezegd:
Ik was bezig met een vriendin uit Canada met het organiseren van de premiere van deze film. De productie maatschappij van begin af aan om toestemming en medewerking gevraagd en ze gingen akkoord. Weken later na niets meer van ze vernomen te hebben (maar wij hebben hen wel op de hoogte gehouden) lag er ineens een Cease and Desist order op de deurmat. De rest van het verhaal bespaar ik je, maar het is nog niet voorbij. Dit loopt al sinds half november.
Ik ben in ieder geval nergens en nooit fout bezig geweest en er zijn een aantal mensen bij de prod. maatschappij die zich zitten te schamen om deze situatie, maar het blijft een pijnlijk geval.
De manier waarop ik behandeld ben vind ik zo onacceptabel dat ik ook helemaal niets mer met die maatschappij te maken wil hebben en eigenlijk dus ook niet met de film...
Dat ze sommige dingen niet uit handen willen geven vind ik niet heel raar, op zich.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

One Hour Photo
Drama / Thriller, 2002

Belle
Drama, 2013
ontvoeringhuurmoordenaarbusinessmaninsurance fraudmoordalaskadonkere komedietourette syndromelife insuranceinsuranceinsurance agentfrozen body